Publikum har sittet klistret til skjermen under ESPNs nye sportsdokumentar om Michael Jorden, «The Last Dance». Programmet er den mest sette dokumentaren hos kanalen noensinne.

I gjennomsnitt så 5,4 millioner mennesker hvert av de ti avsnittene av «The Last Dance» på ESPN, i følge kanalen selv.  Til sammenligning bor det snaue 5,4 millioner mennesker i Norge. Her, sammen med i en lang rekke andre land, har det også vært mulig å følge serien hos strømmetjenester som https://www.netflix.com/no/, så det reelle seertallet er langt høyere.

De to siste episodene av serien var de mest sette og trakk 5,9 millioner seere på ESPN.

– Responsen på serien har vært eksepsjonell. Til en del av episodene har vi opplevd at folk har samlet seg om programmet som om det var direkte live-sport vi viste, forteller administrerende visepresident for innhold i ESPN, Connor Shell.

Også andre steder har de merket at dokumentaren har skapt liv og røre. Auksjonshuset Sothebys hadde nemlig ett av Jordans skopar fra 1985-sesongen i Chicago Bulls til salgs. I tillegg til å ha blitt brukt av basketlegenden, var skoene også signert av spilleren. Du kan også se et klipp fra dokumentaren om Jordan og betydningen av sko nedenfor.

Sothebys hadde sett for seg en salgspris på opptil 1,5 millioner norske kroner, men hammerslaget lød først da prisen var flere ganger høyere. Endelig salgspris for de røde og hvite Nike-skoene ble 5,7 millioner kroner.

Interessen rundt Michael Jordan og eiendeler som tilhører, eller har tilhørt, ham har økt enormt i løpet av månedene som dokumentaren har rullet over TV-skjermene. 

– Skoene som ble solgt må være noen av de mest karakteristiske som overhodet eksisterer. Og når selveste Michael Jordan har brukt dem i kamp er det egentlig ikke overraskende at dette tok av, forteller samleren Jordan Geller til ATP.

Du kan lese mer om priseksplosjonen på Jordan-artikler på https://e24.no/

Hvis du fortsatt ikke har sett «The Last Dance» er det bare å benke seg. Her behøver du ikke å være verken basket- eller sportsinteressert for å fenges av sports-verdenens kanskje største stjerne gjennom tidene. Dokumentaren handler naturligvis om Michael Jordans aktive karriere, men her er det så mange andre aspekter inne i bildet, blant annet politikk og rasisme, at de aller fleste kan finne relevante tema av interesse. Du kan se en trailer til sesongen i videoen under.

Og uten å røpe for mye, så kan det vel være at enkelte HR-ansvarlige rundt omkring i forskjellige bedrifter ikke istemmer hovedpersonens oppførsel overfor lagkamerater. Jordan var en vinnerskalle av dimensjoner, og stilte enorme krav til omgivelsene sine.

Tittelen på dokumentaren refererer til den siste sesongen til Michael Jordan og det overlegne laget som trener Phil Jackson ledet til seks NBA-titler. På 1990-tallet var Chicago Bulls alltid i favorittsjiktet når NBA-ekspertene kom med sine tippe-tips. Etter Jordan-æraen har bookmakerne gitt betydelig høyere odds på Bulls-suksess i verdens tøffeste basketliga, men på https://extra.bet365.com/news/nn/ kan du alltid følge med i de viktigste nyhetene fra NBA. 

Etter triumfen i 1998 la Michael Jordan opp mens spillere som Dennis Rodman og Scottie Pippen ikke lenger var en del av Bulls´ fremtidsplaner. Til tross for at det var Jordans siste sesong var han overlegen på banen, og noen av 57-åringens siste uttalelser i dokumentaren har  derfor vakt oppsikt.

«Nummer 23» hintet nemlig til at han gjerne kunne tenkt seg å underskrive en ny ettårskontrakt hvis han hadde blitt forelagt tilbudet.

Tenk på det, dere.