AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!

Karyn Sanford, som herjet i BLNO i en årrekke, dro på college høsten 2022. Etter en sesong for UAlbany har hun nå bestemt seg for å bytte skole. Fremover skal hun representere Tarleton State like utenfor Dallas Fort Worth. Vi har tatt en prat med Sanford for å høre om fjoråret og årene fremover:

Hvorfor bytter du skole nå? Hva ligger bak valget?

– Jeg følte ikke det var et sted jeg hadde muligheten til å utvikle meg. Jeg spilte i feil posisjon og tenkte det ikke ga mye mening når jeg har hatt suksess i guard posisjonen – i tillegg signerte jeg ikke med skolen for å spille en 4er.  Det var også andre problemer innad i laget i forhold til hvordan noen spillere behandlet andre spillere samt hvordan trenerne forskjellsbehandlet.

Hvordan var året som var på skolen din? Mye tillit eller lite spilletid?

– Året hadde både gode og dårlige tider, men jeg vil si programmet ikke nådde den standarden jeg forventet i forhold til spillerutvikling og profesjonalitet. Jeg fikk en del tillit i begynnelsen sesongen (non-conference) og spilte mellom 15-20 minutter, men andre delen av sesongen touchet jeg så vidt banen.

Er det høyere eller lavere nivå der du skal nå? Og hvorfor akkurat den skolen?

– Skolen jeg skal på nå er høyere nivå på, noe som jeg ønsket/prioriterte høyt på listen min. Jeg valgte skolen fordi det var trenere som hadde mye erfaring, og som virket veldig begeistret for meg. Jeg tror de vil få frem potensialet mitt og bruke meg mer riktig enn min forrige skole. Det er også trenerne sitt første år på skolen, så alle spillerne har lik mulighet til å vise seg.

– Hvordan synes du ellers det har vært i USA?

Ellers har jeg trives godt. Jeg har blitt kjent med mange, både fra USA og andre steder rundt om i verden. Det var ikke særlig stor kulturell forskjell i NY, men har fått høre at Texas blir en helt annen greie, så jeg er spent på å se hvordan det går:)

– Høydepunkter? Noen nedturer? Var det som du hadde sett for deg? Savnet Ulriken og familien?

– Jeg vil si de to største høydepunktene var Ohio State kampen og kampen mot UNLV. Det var fett å spille mot Ohio State (som var ranket 3 i landet da), og så var det veldig koselig fordi familien kom og så på – familie her hjemme og familie i USA. UNLV var kult fordi jeg var toppscorer og de var et bra lag i år. 

I løpet av året var det mye opp og ned, men tanke på hjemlengsel, spille tid, trening, motivasjon etc. men vil si jeg kom til et punkt hvor jeg måtte endre tankesettet mitt of se på det positive. Å spille college har vært drømmen min siden jeg var liten, så jeg må ta det for det det er, både det gode og dårlige. 

– Er målet fortsatt wnba eller hva tenker du rundt basketen nå?

Jeg vil si det er to måter jeg ser på målene mine. På den ene siden så vil jeg ta basketball så langt det kommer – så, om jeg har mulighet til å spille WNBA vil jeg selvsagt gjøre det – men samtidig er det den vanskeligste ligaen å spille i (bare se på hvor mange talenter som har blitt «waived» de siste ukene) så om jeg ender opp med å spille et annet sted i verden er det like kult.

Jeg hadde statsvitenskap og histore som double major, og så engelsk som minor:)

AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!