Takk til Golden State Warriors, Phoenix Suns (og Monty Williams), New York Knicks og Philadelphia 76ers. Nå er det bare fire lag igjen! Denver Nuggets og Los Angeles Lakers i vest, Miami Heat og Boston Celtics i øst.

Hva tror norske NBA-fans om de to kampene? Vi har spurt – og fått svar!

Western Conference

Denver Nuggets (1) – Los Angeles Lakers (6)

Kamper: 
Møter innbyrdes denne sesongen: 
Skadesituasjon: Ingen av nevneverdig betydning
Slik kom de seg hit: Nuggets vant grunnserien i øst med 53-29 og slo ut Timberwolves 4-1 i kamper i første runde og Suns 4-2 i andre runde. Lakers ble nummer sju med 43-39. Slo ut Minnesota i play-in-kampen, Memphis 4-2 i første runde og GSW 4-2 i andre runde.
Forventede lagoppstillinger: Jamal Murray, Kentavious Caldwell-Pope, Michael Porter Jr., Aaron Gordon, Nikola Jokic (Nuggets). Dennis Schröder, Jarred Vanderbilt, Austin Reaves, LeBron James, Anthony Davis (Lakers).
Viktigste spillere av benken: Christian Braun, Bruce Brown, Jeff Green (Nuggets). D’Angelo Russell (mulig han starter), Rui Hachimura, Lonnie Walker, mulig Troy Brown Jr og/ eller Michael Beasley (Lakers)

Dette tror ekspertene

Magnus Barstad
Tror Lakers mot Nugets blir et blodbad. Kan Davis være så nære en Jokic-stopper som vi kommer i NBA? Samtidig er jeg veldig spent på å se hvor godt og hvor lenge Davis/LeBron holder seg på det nivået her. Og ikke minst skadefrie.

Nuggets er naturlige favoritter – hjemmebanefordel, spilt sammen lengre og en av NBAs mest durable superstjerner i Jokic. LeBron visste oss at han fortsatt kan dominere på det aller høyeste nivået når han closa ut Warriors i kamp 6. Hvor mange sånne kamper kan vi regne med? Kan rollespillerne til Lakers igjen vinne kamper? For Nuggets blir Gordon/MPJ viktige svingbrikker for meg. Klarer de to å ha en god serie tror jeg det har gått veien for Nuggets. Tror det går til 7 kamper.

Frederik Gnatt
Nuggets vinner 4-1. Jeg synes dette er en utrolig interessant serie. Nikola Jokic har vært sluttspillets beste spiller. Han er nok verdens beste spiller nå. Men AD har vært helt enorm også. Spist opp alle matchups han har hatt. Denne duellen blir for meg den aller mest interessante. Og da i særlig grad om Anthony Davis har sjans til å stoppe Jokic alene. Det tror jeg ikke. Jokic er så god, har så mange våpen og om du stopper han fra å score så setter han fortsatt opp de andre. Og, skal Davis spille forsvar på Jokic så regner jeg med at det serbiske geniet vil spille mye ute, for å dra Davis vekk fra kurven. Da åpner det seg for Murray, Porter Jr., Gordon og Bruce Brown.

Jeg har med andre ord Nuggets som ganske store favoritter her. Men, jeg har også undervurdert Lakers hele sluttspillet. I tillegg til selvsagt Davis, som har vært Lakers klart beste spiller, og LeBron så har jeg latt meg imponere over rollespillerne. Austin Reaves har vært stabilt god. Han er god og han kan og må Lakers regne med.

Men så kan det være Rui Hachimura, Denns Schröder, Lonnie Walker IIII eller for den saks skyld kommer plutselig en Michael Beasley eller Troy Brown Jr. kamp nå. Det er mange kamper i dette sluttspillet som rollespillerne har vunnet. Den første kampen mot Grizzlies, med Hachimura og Reaves som matchvinnere, og kamp 4 mot Warriors med Walker. Uten den type bidrag fra rollespillere så ville Lakers vært på ferie allerede. Og det er så imponerende.

Lakers er også veldig, veldig gode i forsvar. Og Nuggets offensivt er på et meget høyt nivå. Jeg er veldig spent på hvordan Lakers løser Jokic. Om de prøver å ta bort resten og gjøre Jokic til en scorer, eller om de prøver å ta bort Jokic selv. Uansett en nesten umulig oppgave. Jeg tror Nuggets er ganske mye bedre på mange posisjoner og at de har den beste spilleren i serien. Derfor tror jeg Nuggets vinner 4-1.

Arnstein Friling

Nuggets har aldri vært i en NBA-finale og har sjelden virkelig imponert i sluttspillet de siste årene. Men i år ser de skarpe ut. Men Lakers er i knallform og har LeBrom James og han er et beist i playoff, og laget har virkelig flyt. Jokic er i sitt livs form. Men nå venter Anthony Davis. Det er en stor utfordring. Lakers etter 6.

Milos Del Toro
Dette er en utrolig interessant serie, noe jeg også hadde ment som nøytral. Lakers har overrasket meg stort med stamina dette sluttspillet og det blir spennende å se om de klarer å holde det oppe mot et lag som elsker å styre opp tempo. Hvem som stopper Davis er for meg et stort spørsmålstegn nå. Aaron Gordon er rett mann for jobben, for han er helt klart den beste Nuggets har til det. For Lakers sin del blir det viktig å stoppe resten av laget hvis Davis stopper Jokic, for med Jokic hjelper det ikke bare å stoppe han fra kurven da han kan finne hvem som helst med en Nuggets drakt i hallen i pressa situasjoner (tribunen inkludert). Hvis LeBron fortsetter å spille som han har gjort til nå og lar andre ta litt styring mens han selv er selektiv til hvor mye krefter han må bruke er han meget fæl å stoppe. Hjemmebanefordel og at Nuggets har spilt sammen lenger tror jeg fører dem til finalen. Går det til 7 kamper vinner LeBron. Men her tror jeg Nuggets tar det i kamp seks.

Ulrik Sydnes
Lakers har vært bedre enn jeg trodde. Hver kamp er det en ny rollespiller som står frem og så lenge LeBron og Davis er friske så kan de gi ethvert lag problemer. De spiller mye mer inside enn Suns gjorde og kan gi Nuggets defensive problemer som ikke var der tidligere. Men Denver har antagelig vært det mest stabile laget i sluttspillet så langt. Nesten bare gode kamper, spesielt fra Jokic, som virkelig har dominert. De har også ligaens største hjemmebanefordel, det kan være noen slitne Lakers-bein oppe i høyden i Denver. Nuggets etter 6 kamper.

Philip O’Conor
Det är något i mig som vill så gärna se en finals från min ungdom (Celtics-Lakers alltså) men det blir inte så enkelt i väst. Jag hör till de som tycker att LeBron har för mycket makt jämfört med hans nuvarande fysiska status men här står vi igen och det finns en stor chans att han och Anthony Davis kan styra Lakers mot finals. Nuggets och Jokic lär vara det svåraste laget de har mött hittills men jag tror LA har det som krävs för att lösa det – gammaldags-spel med ryggen mot korgen, aggressivt försvar och en hel del fart i omställningar. Jokic lär blir förmodligen seriens bästa spelare och Denvers offensiv är skrämmande bra, men LeBrons gäng kommer att ta sig till finals efter sju jämna och spännande matcher!

Tommy Surland-Hansen
Det ble Nuggets som kom seirende ut av serien mot Suns, som forventet hos meg hvertfall. Jokic og et mer samspilt lag i Denver måtte bli for mye mot Suns som ikke rakk å få CP3 skadefri og Durant implementert. Det jeg ikke forventet var at Lakers egentlig ganske komfortabelt slo ut fjorårsmesteren.  At et lag med LeBron og Davis kan lage trøbbel mot noen og enhver er ikke overraskende, men at de skulle gå videre trodde jeg var i overkant. Jeg trodde rett og slett resten av troppen ikke var sterk nok eller erfaren nok i møte med all verdens erfaring i GSW. Men sånn er sport.
Når man nå skal i høyden og møte et velspillende og med god selvtillit Denver klarer jeg ikke annet enn å tro at forskjellen blir for stor og at Nuggets tar dette 4-2. Frem og tilbake med vurdering av troppene, hjemmebanefordel og tid sammen gjør at jeg tror det tipper i Nuggets favør.

Vegar Fjell
Jeg syns Lakers har hatt overraskende god stamina i dette sluttspillet. Jeg er ikke overrasket over kvaliteten, men hadde trodd at med en skadeplaget AD og en 38 år gammel LeBron at det kanskje stoppet opp i 2. runde. Den gang ei. Men klarer AD å være jevnere? Det blir en nøkkel for de.

Og så blir Nikola Jokic en HELT annen matchup for AD. Jokic har i mine øyne vært sluttspillets beste spiller og kan bli en håndfull selv for en av ligaens aller ypperste forsvarsspillere. Da tenker jeg mest på å hindre Jokic fra å skape noe for resten av laget. Nuggets kan på sitt beste spille som et symfoniorkester, med Jokic som dirigent. Et perfekt sammensatt lag med den beste spilleren i serien er for meg ganske enkelt favoritt. Nuggets i fire.

Thomas Nordbø-Rasmussen
Synes andre runde viste at det er klasseforskjell mellom disse lagene. Jokic fremstår som ligaens beste spiller og har nå et solid og passe dypt lag rundt seg. Trenger nok litt mer fra Murray, men det tror jeg han får. Lakers var god i enkeltkamper og øyeblikk mot Warriors og man skal jo aldri undervurdere Lebron, men jeg klarer rett og slett ikke å se hvordan Davis og Lebron skal klare å dra inn fire seire til mot dette Nuggets-laget etter 6 harde kamper mot Warriors. En annen fordel Nuggets har er høyden i Denver. De er akklimatisert, men det er ikke motstanderen. Tipper Nuggets i fem

Adrian Out of Bounds
Så ble det LeBron James og Lakers mot Jokic og Nuggets enda en gang i konferanse finalene. Styrkeforholdene har endret seg en del siden den gang! Denver har kjørt på automatgir i sluttspillet, og Jokic har vært alt som har blitt reklamert og mer! Los Angeles Lakers synes jeg har blitt svært undervurdert, som nevnt i podden har de blitt et svært godt lag etter trade deadline. Største spørsmålstegnet ligger med LeBron James sin fot. AD har vært ligaens beste forsvarsspilleren med god margin i sluttspillet og jeg forventer det samme fremover. Jeg tror denne serien blir jevnspilt, og har lyst å si Lakers etter syv. Men jeg tror Nuggets sin rutine, det at de har spilt ilag så lenge som de har, blir avgjørende. Nuggets etter seks kamper.

LeBron James er nå i Lakers og er klar for serie mot Nuggets. Bilde tatt selv fordi vi ikke skal ryke på copyrights!


Eastern Conference

Boston Celtics (2) – Miami Heat (8)

Kamper: natt til torsdag 18/5 – 02.30, natt til lørdag 20/5 – 02.30, natt til mandag 22/5 – 02.30, natt til onsdag 24/5 – 02.30
Møter innbyrdes denne sesongen: 
Skadesituasjon: Tyler Herro nærmer seg, men blir nok ikke å se i denne serien med en brukket arm. Kanskje til en eventuell kamp 7? Victor Oladipo er ute i minst seks måneder med en kneskade (Heat).
Slik kom de seg hit: Heat ble nummer sju i grunnserien med 44-38, tapte første play-in kamp mot Atlanta Hawks og vant andre mot Chicago Bulls. Slo ut Bucks 4-1 i første runde og Knicks 4-2 i andre runde. Celtics ble nummer to i grunnserien med 57-25. Slo ut Hawks 4-2 i første runde og 76ers 4-3 i andre runde.
Forventede lagoppstillinger: Marcus Smart-Jayson Tatum-Jaylen Brown-Al Horford-Robert Williams (Celtics). Gabe Vincent-Max Strus-Jimmy Butler-Kevin Love-Bam Adebayo (Heat)
Viktigste spillere av benken: Malcolm Brogdon, Derrick White, Grant Williams (Celtics). Kyle Lowry, Duncan Robinson, Cody Zeller, Caleb Martin (Heat).

Boston utspilt Indiana og ser veldig gode ut!

Dette tror ekspertene

Frederik Gnatt
Reprise av forrige sesongs conf. finals, og bobla. Celtics og Heat har hver sin seier i seriene.

Jeg har Celtics videre her etter seks. Egentlig vil jeg si både Celtics i 4 eller Celtics i 5. Fordi jeg mener Celtics har et veldig mye bedre lag. Likevel klarer jeg ikke å gå for en så klar seier – av tre grunner.
1. Jimmy Butler. I sluttspillet er Jimmy B nesten en mytisk figur. Med hele verdens selvtillit, som han overfører til sine lagkamerater og som skaper frykt hos motstander. Butler er veldig god, offensivt og defensivt. Hvordan Celtics klarer å spille på Butler vil være avgjørende. Og Celtics har masse de kan kaste på ham. Marcus Smart, Jaylen Brown, Jayson Tatum og Malcom Brogdon kan alle switche og gjøre en god jobb.
2. Erik Spoelstra. Jeg tror Spoelstra er NBAs beste coach. Hva han får ut av lagene sine er utrolig imponerende. Om spillere blir skadet så får han frem andre. Han justerer, ikke bare mellom, men også i kamper. Spillergruppen er lojal og virker å stole blindt på planen. Jeg tror Heat har en stor, stor fordel på trenersiden.
3. Celtics’ varierende spill. På sitt beste mener jeg Celtics er det beste laget i NBA. Men de roter for mye av og til. Burde sweepa Hawks, men lot det bli en serie. Har egentlig kontroll og bør ha kontroll på 76ers men roter bort to kamper og må komme tilbake fra 2-3 i serien. Jeg stoler rett og slett ikke helt på Celtics enda.

Men, likevel går jeg for Celtics. Fordi jeg mener de er ganske mye bedre enn Heat. Fordi jeg tror Tatum er den beste spilleren i serien. Og fordi, selv om de roter mye, så har disse Celticsgutta så til de grader vist at de kan levere når de virkelig må. Med ryggen mot veggen leverer de nesten hver eneste gang.

Arnstein Friling

Boston er store favoritter til tittelen. Vært skadefrie og får bidrag fra mange og har Jason Tatum som kan bli brennheit når som helst. Men Miami er et guffent lag å spille mot. Og de har super-intense Jimmy Butler, NBAs coach i Spoelstea. Og alt å vinne. Dessverre for dem blir det for tynt mot Celtics. Boston etter 6.

Vegar Fjell

Celtics imponerte meg egentlig ikke i 2.runde. Sixers choker seg unna en serieseier i en runde jeg trodde Celtics skulle ha bra kontroll. Spesielt coachingen er jeg veldig skeptisk til. Stjernepower med Tatum og Brown, og en enorm dybde. Men de taper trenerduellen mot Heat med en landslide. Så spørs det om Spo og Jimmy Butler er nok for Heat. Det tror jeg rett og slett ikke det er. Heat har, igjen, overprestert og har hatt litt stang inn på veien hit. Nå tror jeg de møter et frisk Celtics som er ganske hyped etter game 7-knusingen av 76ers. Celtics i 6.

Milos Del Toro
De møtes igjen og igjen – og igjen. Det er få spillere i dagens NBA som er kulere å se på spille playoff enn Jimmy Butler. At han nå skal møte Jayson Tatum etter siste tornado mot 76ers gjør det enda kulere. Heat er som alltid avhengig av Butler og kollektivet, men det samme er Celtics. Celtics varierte stort som Philly, og til tider virket det som de ikke ante hva de skulle gjøre når de ledet. Det så ut som de mistet all fokus og all interesse for basketball, noe de absolutt ikke kan gjøre mot Heat. Nøkkelen til begge lag er stjernespilleren og laget rundt. Skal Tyler Herro komme tilbake? Skal Al Horford lære Bam Adebayo basket? Skal Butler eller Tatum være sjef? Eller blir det Jaylen Brown som stjeler overskriftene? Min mening er at matchupen er mye jevnere enn folk tror, og det på grunn av det Celtics til tider viste mot Philly. På benken er det home run og triple double til Heat med Spoelstra vs Mazzulla. Av en eller annen grunn tror jeg det går til kamp 7 og at Celtics tar det i garden, men noe sier meg at de closer det i kamp 6. Celtics in 6.

Thomas Nordbø
Nå må det jo være slutt for Heat, eller? Synes det er vanskelig å gjøre dette mer komplisert enn det er. Celtics er bedre enn Heat på alle felt. Det eneste som taler for Heat er Butler og denne alltid tilstedeværende Heat-kulturen. Hvis Celtics er påslått skal dette være en relativt enkel match.

Ulrik Sydnes

Det må være noe med luften i Miami som gjør at de finner et nytt nivå hvert år når sluttspillet nærmer seg. Her er de likevel kraftige underdogs. De trenger at Jimmy Butler er semifinalens beste spiller hvis de skal vinne, men han er småskadet og har ikke vært på samme ustoppelige nivå siden Bucks-serien. Boston skal på papiret være klare favoritter, men har ikke levert på et stabilt høyt nivå. Tatum puttet 51 poeng i siste kamp og sendte Sixers hjem. Tror han gjør det samme med Heat i denne serien. Boston etter 5 kamper.

Tommy Surland-Hansen
Da ble det som jeg håpet, Celtics-Heat i ECF. Begynner nesten å bli en tradisjon det også. Jeg var urolig for serien mot Sixers, og den ble da også tett og jevn fram til 4th qtr i game 6. Det var øyeblikket Tatum bare tok over og ga oss en prestasjon for historiebøkene.

Jeg har en litt urovekkende ro før møtet med Heat, jeg tror nemlig man tar dette ganske greit 4-1. Jeg tror ikke det er nok for Heat med bare Butler, selv om han et monster. Hodet mitt forstår at rutinen, treneren, spillere med x-faktor som Adebayo og Herro kan lage trøbbel når det skulle være. Men magefølelsen, kanskje den viktigste følelsen i sport ( J ) sier at dette Celtics-laget totalt sett skal være såpass mye bedre enn Heat. Så jeg er optimist, kanskje i overkant. Og kanskje fordi jeg har game 7 så tett i minne. Men jeg står for det. Celtics in 5.Philip
Boston mot Miami i Eastern Conference Finals? Jodå, vi har varit här förut men det borde vara enklare än någonsin nu för Boston att gå vidare. Boston är NBA:s bästa lag just nu och när de väl koncentrerar sig i båda offensiven och defensiven så finns det inget lag som kan slå dem – dessutom är de seriens djupaste lag. Men de gör saker inte enkla för sig själva – de borde ha städat av Atlanta bra mycket fortare än vad de gjorde, och hur de lyckades förlora mot ett 76ers utan Embiid på hemmaplan i första matchen är ju en gåta som ingen kan svara på. Det sägs att de är bra i motgång men sämre i medgång – som tur är möter de Jimmy Butler och ett Miami-lag som kommer att ge dem en match, men som inte har så mycket att sätta emot i det långa loppet. Boston tar det 4-1.

Vinnith

– Heat mot Celtics blir interessant. Celtics store favoritter, men Heat har den beste spilleren og tipper Butler ønsker revansje for siste års serie. Heat kommer inn i god form, litt lengere hvile og ikke så mye press som Celtics har. Tror nok Celticd tar det i 6 kamper, men blir ikke overasket om Butler er så enorm at han drar Heat videre.

Butler pre-game for Bulls i TD Garden i 2017. Nå er han tilbake.