Av Marius Namtveit

Yess! Det nærmer seg playoffs i NBA og hva er vel bedre enn å få opp en liten artikkel på siden om det? Blir litt om San Antonio Spurs nedover her, og litt om sjansene jeg mener de har i Playoffs denne sesongen.

Per nå ligger Spurs på 8. plass i Western Conference, fem og en halv kamp foran Sacramento. Det gjør at klubben med det er klar for sin 22. strake sluttspills-opptreden med Greg Popovich ved roret.

Popovich før Knicks-Spurs i februar 2017. En levende legende. Foto: Even Lübeck.

Pop tok over Spurs i 1996–97 og presterte å ikke komme seg til playoffs i sin første sesong, men resten er historie. 5 NBA-ringer lar seg høre. Den tredje mestvinnende treneren i sluttspill i NBA-historien med en rekord på 167–110. Den største bragden Pop har utrettet er at han aldri har hatt en negativ «Record». Han har aldri tapt mer enn han har vunnet i løpet av en sesong. De har til sammen hatt 61 dager med en negativ historikk de siste 22 årene, noe som er sensasjonelt bra. Til sammenligning kommer Houston på andre plass med ikke mindre enn 1007 dager. Det har ført til 3 «Coach of The Year» utdelinger, senest i 2014 da han endte opp med å vinne NBA med blant andre Tim Duncan og Kawhi Leonard, som nå befinner seg i Toronto, på laget.

Apropos Kawhi Leonard, er det et savn etter Kawhi Leonard? I 2015–16 var Kawhi en stor bidragsyter til at klubben endte med en ny rekord på 67-15, men røk mot Billy Donovan`s Oklahoma City Thunder i semifinalen i vest. Sesongen etter endte de med 61–21 og ledet med så mye som 23 poeng i tredje periode mot Golden State Warriors i kamp 1 i finalene i vest før marerittet for alle med Spurs-øyne var et faktum: Kawhi gikk ned med skade og lite skulle vi vite at dette var det siste vi så til han.

Kawhi er en slags typisk San Antonio-spiller med tanke på de defensive fibrene han eier. Mannen har hatt flere «steals» enn han har hatt «fouls», noe som sier litt om hvilke kvaliteter han sitter inne med. Når vi ser hva Kawhi og DeMar har utrettet denne sesongen så kan man trygt si at Toronto har ytet mest av traden, men regular season har egentlig ikke så mye å si. For når sluttspillet starter legges alt til side, da blir det et bikkjeslagsmål om å få den ringen og jeg er nok redd Golden Stater kommer til å vinne for tredje året på rad dessverre.

Kawhi Leonard er nå i Raptors. Han var svært god da han spilte for Spurs. Foto: Morten Bjerkelund.

Kawhi ble draftet i 2011 av Pacers som 15. pick, men ble i etterkant tradet til San Antonio hvor han spilte fram til denne sesongen.

Som nevnt over så er Spurs klare for sluttspillet atter en gang og ligger per nå på 8. plass i vest etter å ha gått på et tungt OT-tap mot Charlotte. De ligger med det to kamper bak Clippers, istedenfor 1.5, som innehar 7.-plassen. Resten av programmet for Pop & Co skal være meget overkommelig. De møter kun ett lag som er klare for sluttspillet: Denver. Utenom det skal det kunne være meget overkommelig for DeRozan og gutta. Av de fire lagene som jakter femteseeden så er det uten tvil San Antonio som har det letteste kampprogrammet. Spurs har igjen Cavaliers (H), Kings (H), Hawks (H), Nuggets (B), Wizards (B), Cavaliers (B) og Mavericks (H).

Når det gjelder typ «drømmemotstander» så må det nok være Portland per dags dato ettersom de mistet Jusuf Nurkic for noen dager siden med en forferdelig skade som jeg ikke unner noen å se om du ikke allerede har sett den allerede. Ferden videre derfra ville naturligvis vært å møte Denver, men om det skal skje har Joker & co. en jobb å gjøre for å slå Golde State ned fra første seeden.

Hvor langt går LaMarcus Aldridge og resten av Spurs-gjengen i årets sluttspill?

Prøver meg også på en aldri så liten spådom for playoffen:

Avdeling Øst Lag Avdeling Vest Lag
1 Milwaucke Bucks 1 Golden State
2 Toronto Raptors 2 Denver Nuggets
3 Philadelphia 3 Houtson Rockets
4 Boston Celtics 4 Portland
5 Indiana Pacers 5 Utah Jazz
6 Brooklyn Nets 6 Los Angeles Clippers
7 Orlando Magic 7 Oklahoma Thunder
8 Miami Heat 8 San Antonio Spurs