Bedre sent enn aldri? Planen var alltids å komme med et All BLNO Kvinner-lag, men det måtte times, og det har det blitt gjort nå før den elleville sluttspillshelgen vi har foran oss i Rykkinnhallen.

Even Lübeck har – etter gode samtaler med flere gode kilder innad i miljøet – plukket ut det vi mener er de 15 beste denne sesongen. Ingen har fasit, men vi gjør vårt beste og håper det kan hjelpe til å spre interessen for basketen i Norge, både på herresiden og damesiden!

Som alltid før setter vi uhorvelig stor pris på bidrag til arbeidet som gjøres, nå som det på vårparten skal betales inn for domene, sikkerhet på siden og oppdatering av leverandøren vi bruker. Vi er på Vipps på 90280763 (jobber med å få til et org.nummer), samt konto.nr. 1204.48.1474, om noen sitter på noen ekstra kroner som de må bli kvitt😉.

Trengs det å si noe mer? Tvilsomt, vi kjører i gang med vårt førstelag, andrelag, tredjelag og til slutt Honorable mentions!

All BLNO Kvinner 1st Team:

Sigrid Davidsen, Høybråten: Stor, sterk, skilled Forward som både kan både angripe kurven, skyte trepoengere og assistere. Davidsen har stått frem og vært best for et Høybråten som har slitt. Har nok hatt en av de beste BLNO-kampene av alle denne sesongen med 34 poeng, 11 returer og 6 blokkerte skudd i seieren over Tromsø. På bare 33 minutter!

Tori Solberg Halvorsen, Ullern: Helt annen spillertype enn Eika Frey, men minst like viktig. Hun er svær (1,83) og god under kurven, hun er sterk, men hun kan også drive og er god til å plukke returer. I tillegg er hun svært effektiv (20 er best i ligaen). 11,2 returer er nest best og snitter på en double-double for sesongen (12,8 poeng). Ble noe vel usynlig mot Sandvika med bare 7 poeng, men blir en nøkkel for Ullern i Rykkinnhallen i helga.

Sigrid Hardie, Gimle: På sitt beste er Hardie en poengmaskin uten like. Har det meste i sitt arsenal: er kjapp, kan drive til kurven og skyter bra. Er den som scorer flest poeng per kamp for Gimle (15,1 per kamp), et lag som er gode defensivt. Er også bra til å se gulvet og snitter på 3,3 assists per kamp, fjerde best i ligaen. Enkelte ganger tar hun skikkelig fyr, som mot Bergen (scoret 21 av lagets 53 poeng) og Ulriken (scoret 22 av lagets 64 poeng). 75 % fra straffelinjen er også sterkt. Og det gjør hun på bare 26 minutter per kamp!

Makala Roper, Sandvika: Ble kåret til MVP av coachene, lett å forstå det. Hurtig PG med bra blikk for spillet, på tross av sin høyde. Tok fyr fra trepoengeren mo Ullern i første periode og satte fire, så hun kan score 25+ i hver kamp. Viser hun det mot Asker i kvartfinalen fredag, kan Sandvika gå langt. 19,1 poeng per kamp er flest av samtlige i ligaen, fem kamper med 25 + poeng.

Ingrid Selvik, Asker: Et returmonster uten like! Har vært sånn i mange år og kommer nok til å bli det i de neste årene også. Selv om Asker endte på 4.plass, var Selvik toneangivende for de gulkledde gjennom hele sesongen. Kun en gang før har hun plukket flere returer enn i år (13.7), det var i fjor (14.9). Er overalt og er livsfarlig under begge kurver.

Bildet kan inneholde: 3 personer, inkludert Tori Solberg Halvorsen, folk som driver med idrett, sko og basketballbane
Tori Solberg Halvorsen og Ingrid Selvik har vært gode for hvert sitt lag denne sesongen – Halvorsen for Ullern og Selvik for Asker.

All BLNO Kvinner 2nd Team:

Karyn Sanford, Ulriken: Spiller som en rutinert spiller og er det største BLNO-talentet på kvinnesiden på mange år. Karyn kan bli god – skikkelig god. Et poengsnitt på 14,6, samt assistsnitt på 4,8 (best i ligaen) snakker for seg selv, og man blir nesten stum. 15-åringen (!) spiller 34 minutter per kamp for et lag som ble nummer tre i grunnserien. 32 % fra trepoengeren er så absolutt innafor på 2,2 treff av 6,9 forsøk per kamp.

Julie Winther, Gimle: Søster Winther er en smart og rutinert basketspiller som har hatt en veldig god sesong. 10,5 returer per kamp er i toppsjiktet i ligaen, på 27 minutter per kamp. Fått en langt større rolle denne sesongen (spilte bare 16 min per kamp i fjor), noe hun har taklet veldig bra. 3,3 assists er sjette best for Winther, som er en smart guard og som har et bra blikk for spillet.

Mia Henriksen, Ullern: Klarte ikke avslutte sesongen i fjor grunnet en skade, men har kommet kraftig tilbake og ble kåret til årets forsvarsspiller av ligaen i år. Har vært toneangivende i alle kampene denne sesongen og snitter på 27 minutter for ligaens beste lag. En all-round god spiller som kan litt av alt.

Julie Wilborn, Asker: Har mistet fire kamper for Asker denne sesongen fordi hun er i militæret, men i de resterende 17 har hun vært veldig viktig for laget. 16,4 poeng og 5,8 returer på bare 31 minutter er kruttsterkt, og hun er en av få som har scoret 30 eller mer i en kamp denne sesongen. Spiller på styrkene sine, som er topengere og drives til kurven. Utgjør en fryktinngytende forward-duo i tospann med Selvik.

Anniken Eika Frey, Ullern: Å starte for ligaens beste lag som 18-åring er sterkt. Point guarden på 1,65 har et veldig bra blikk for spillet og skjønner basketball bra. Var banens beste i deres comeback-seier over Sandvika sist helg med 7/7 fra gulvet (!), to treere, 22 poeng, seks returer og tre assists. Har jevnt over vært solid denne sesongen, og blir en av de viktigste for Ullern i helgas sluttspillshelg.

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
Severine Uggen (Sandvika) og Sigrid Davidsen (Høybråten) har vi plukket ut på hhv. vårt tredjelag og andrelag.

All BLNO Kvinner 3rd Team:

Severine Uggen, Sandvika: Uggen skal til USA for å gå på college til høsten (Florida Tech), men først avslutte sesongen her hjemme i Norge med Sandvika. Høy (1,83 m) og god skytter som også har et bra basketballhode. 99-modellen er opp 10 i alle kategorier denne sesongen – syvende best på poengfronten med 13,6, tiende best på retur med 7,8 og femte best på assists med 3,3. BLNO-veteran i sin fjerde sesong og har bare blitt bedre og bedre, og i sin første sesong med Sandvika har hun vært positiv.

Tuva Andersen, Bergen Elite: 00-modellen har vært den beste spilleren for Bergen Elite denne sesongen, selv om klubben har slitt noe i år. 13,6 poeng per kamp for Andersen, som er trygg fra straffelinjen og både er god til å drive til kurven, samt skyte trepoengere.

Flaka Kelmendi, Høybråten: Den eldste av de to Kelmendi-søstrene som spiller i BLNO har jevnt over snittet på solide tall (12,7 poeng, 7,5 returer, 2,0 assists). Har – sammen med Davidsen – styrt Høybråten-skuta til en 7.plass, og de får det råtøft mot Gimle. Men med Kelmendi og Davidsen på topp har de en sjanse. Flaka spiller hardt og er vanskelig å guarde, samtidig som hun er en aggressiv forsvarsspiller.

Anna Hammer, Ulriken: Er en veldig god skytter (31,9 % fra trepoengslinja) og har stor rutine med sine 29 år, stått frem som en leder med ungjentene på laget. Innledet sesongen med å skyte 51,4 % fra gulvet, tallet ble lavere utover sesongen, men likevel en solid spiller som også er bra defensivt. Karrierebeste på både assistfronten og returfronten, som er uhyre sterkt når hun spilte sin første sesong i BLNO i 2005/06.

Josefin Winther, Gimle: Gimle-kapteinen plukker overraskende mange returer (9,4) til å bare være 1,80 meter høy. Snitter bare på 8,7 poeng, men har eksplodert i enkeltkamper, som mot Sandvika med 10-19 fra gulvet, 26 poeng og 18(!!!) returer. Har hatt fem kamper med 13+ returer, og snitter på lave 25,5 minutter per kamp. Imponerende. Blir en nøkkelspiller i helgen for et Gimle-lag som har ambisjoner om NM-gull.

Bildet kan inneholde: 3 personer, folk som driver med idrett
Kan Josefin Winther og Gimle tukte Ullern i sluttspillet?

Honorable mentions: Vilde Tveito, Lina Stranger-Johannessen, Marte Moe, Kristin Skåtun Hannestad, Emma Perry, Sofie Blydt Paulsen, Andrea Bolstad Raa, Maria Myklebust.

Maren Hoff Austgulen, Therese Häger og Madison Burroughs hadde alle vært sterke kandidater, men et av kriteriene var å spille minst halvparten av kampene.

Alle bilder: superfotograf Marianne Maja Stenerud!