NBA-rookies som bør bli tradet, av Peder Garmann Finstad

Etter nok en NBA-sesong er det noen nykommere eller lag med nykommere som bør se etter et sted å forflytte seg/dem. Etter et år med spill er det noen av fjorårets heteste talenter som ikke klarte å leve opp til forventingene og kan trenge en ny situasjon å spille i. I denne saken skal jeg se på noen av disse nykommerne og deres situasjoner.

Jerome Robinson, SG, Los Angeles Clippers

Det er reltaivt få ganger at spilleren som ble valgt med den 13. plassen i draften spiller mye av sesongen i G-League. Dette er altså situasjonen til LA Clippers’ shooting guard Jerome Robinson. Han har spilt så å si hele sesongen for Agua Caliente Clippers, hvor han snittet på 19 poeng, 4 returer og 3.5 assists per kamp. Han er allerede i en dårlig situasjon med Landry Shamet og Shai Gilgeous-Alexander som rookier som hadde en mye bedre sesong enn Robinson. Det er liten sjanse for Robinson å hevde seg i Clippers laget spesielt når man tenker på at Clippers ønsker å vinne og det raskest som mulig. Da er det dessverre ikke plass på laget for unge og uerfarne spillere som Robinson.

Mo Wagner, Forward/Center, Los Angeles Center

En spiller som har spilt under forventing hele sesongen, egentlig som hele Los Angeles Lakers-laget. Med Anthony Davis på plass er det ikke plass til rookier som Mo Wagner på laget. Lakers er i den kjipe situasjonen som er vinn eller forsvinn og da må spillere som Wagner se etter nye steder å spille. Wagner kan komme til å finne seg en plass hos f.eks. Sacramento Kings som kan være på markedet etter en spiller med Wagner sine egenskaper etter at Willie Cauley Stein har uttalt at han vil bort fra Sacramento. Mo Wagner må helt klart se etter et lag som satser ungt for at han skal få den nødvendige erfaringen til å fortsette utviklingen sin. Han ble i fjor valgt som nr. 25 i draften.

OPPDATERING: Mo Wagner er nå klar for Washington Wizards.

Mo Bamba, Center, Orlando Magic

Det var nok noen som stusset litt over at Mo Bamba ble valgt av Orlando Magic i fjor ettersom de allerede har stjernecenteren Nikola Vucevic på laget. Dette er også grunnen til at Mo Bamba bør se etter et nytt lag. Vucevic ble all-star i fjor og det er usannsynlig at Orlando kommer til å gi Bamba noe mer spilletid neste sesong enn han fikk i fjor. Mo Bamba spilte bare i 47 kamper og i disse kampene fikk han bare 16 minutter på banen per kamp. Han hadde en skade som satt han ute av spill halve sesongen, men han har definitivt vist sitt store potensiale og flere lag kommer til å være interessert i Bamba, som tidligere nevnt kan Kings og kanskje Milwaukee Bucks være interessert.

Collin Sexton, Point Guard, Cleveland Cavaliers

Etter en strålende første sesong i Cleveland var det veldig overraskende at Cleveland valgte å velge Darius Garland i årets draft. Hvorfor? Fordi Darius Garland er en Point Guard. Sexton hadde en meget god sesong hvor han scoret 16.7 poeng og noterte seg for 3 assist og så ut som en spiller Cleveland kunne satse på fremover. Men nå ser det ut som at Cleveland velger å satse på en annen Point Guard. Collin Sexton er definitivt en spiller som mange lag kunne tenkt seg, alt fra 76ers til Minnesota ville hatt godt av å ha en spiller med hans egenskaper på laget.

Lonnie Walker, Shooting guard, San Antonio Spurs

Lonnie Walker så ut som en god spiller for San Antonio i fjor, men det var før DeMar DeRozan kom med på laget og før Dejounte Murray sementerte plassen sin på laget med en flott vårsesong. Lonnie Walker ble, som Jerome Robinson, sendt til G-League, hvor han måtte spille mesteparten av sesongen i fjor. Selv om hadde spilte en god sesong for Austin Spurs har San Antonio mer enn nok gurads for øyblikket med Belinelli, Murray, White, DeRozan, Forebes og Mills. Det er liten sannsynlighet for at Walker får spille med San Antonio neste sesong og han og laget bør se etter nye steder for Walker å spille.