To strake tap og tre tilsammen i serien mot OKC gjør at Golden State Warriors kan ryke ut i kamp 5 mot Oklahoma City Thunder i Western Conference Finals. Laget som slo grunnserierekorden til Chicago Bulls fra deres 1995-96-sesong vakler for øyeblikket. Steph Curry med 2-10 fra trepoengslinja i nattens 24-poengstap for OKC, mens Curry og Draymond Green hadde tilsammen 12 turnovers i samme kamp. Hva skjer med “Death Lineup”, Curry, Klay, Barnes, Bogut og Green, som storspilte gjennom hele grunnserien?

– Nøkkelen til OKC er uten tvil forsvarsspill her. De har klart å limitere det GSW er mest kjent for i år, nemlig small ball. OKC har ikke bare gått big for å forsøke å stoppe taktikken til GSW, men de har rett og slett spilt et nydelig, intensivt forsvarsspill, som fører til dårligere skudd for Curry og co, mener Tor Henrik Stensland, som har fulgt OKC tett de siste årene.

 

– Alt handler om skadesituasjonen til Curry

– Dette er kanskje en kontroversiell mening, men jeg tror alt handler om skadesituasjonen til Stephen Curry. Alle Warriors’ problemer starter med at Steph ikke lenger er svaret på alt, mener NRK-journalist Mads Støstad.

Curry skadet seg i kamp 4 mot Houston. Det mest bisarre med denne skaden(som du kan se i klippet under) er at Rockets-spilleren Donatas Motiejunas, som er full av svette, sklir på bakken noen sekunder før Curry vrir kneet på svetten til Motiejunas.

– Curry har vært som en juksekode i hele år – uansett hvilket forsvar man spiller, så har Curry løsningen. Hvis man spilte bytteforsvar mot Curry tidligere i år, drepte han deg én-mot-én. Husk hvordan han fikk Adams og Ibaka til å se dumme ut i grunnserien! Man kunne ikke engang sette Kawhi Leonard på ham én-mot-én., fortsetter Støstad.

Steph Curry var eksepsjonell mot Portland i kamp fire, og scoret 40 poeng fra benken på 37 minutter, 16-32(!) fra gulvet, i tillegg til 9 returer og 8 assists. I serien mot OKC har Curry snittet på 41.9 % fra gulvet, 37.2 %(!) fra trepoengslinja. Til sammenligning snittet Curry på 50.4 % fra gulvet og 45.4 % fra trepoengslinja i grunnserien. Hva har skjedd med “The Unanimous MVP”? OKC har funnet oppskriften, mener Støstad.

– Nå er det lett som en plett å legge strategi mot Warriors: Bytt alle screener, og tving Steph Curry til å slå deg én-mot-én. Historiens råeste offensive spiller blir blokket av Steven Adams – da er det noe galt i min bok.

– Curry hadde en dårlig natt(kamp 4), og Green hadde en dårlig natt (karma, for han burde vært utestengt til denne kampen). Kan spekuleres i om albuen og kneet til Curry hindrer han, men det er vanskelig å si. Uansett svakt at GSW har blitt blowet så ut i de to kampene i Oklahoma, selv om Curry har slitt litt, fortsetter Stensland.

OKC imponerer og fortsetter den gode formen fra serien mot Spurs

Curry har flere turnovers enn noen andre i serien, og OKC scoret 110 poeng i painten de siste to kampene. De har endelig fått ut sitt makspotensiale, og det så man allerede i kamp 4 mot Spurs. Tre strake mot laget som vant sluttspillet senest i 2013-14-sesongen er uhyre sterkt, og Støstad mener OKC storspiller for tiden.

– Thunder har endelig fått ut sitt maksimale potensiale, og da er de rett og slett et historisk godt lag. Da er selv et så godt lag som Golden State avhengige av å levere opp mot sin maks. Og dit kommer de ikke uten at MVPen deres er den beste spilleren i oppgjøret, fortsetter NRK-journalisten.
Superkomboen Westbrook-Durant var begge “på jobb” i natt, og noterte seg tilsammen for 62 poeng, 22 returer og 15 assists. I tillegg hadde Andre Roberson karrierebeste på poengfronten med 17 poeng. Stensland er imponert over hva Thunder har fått til i de siste kampene, og mener mer OKC spiller fantastisk basketball, enn at GSW er dårlige.
– De fleste fokuserer på at det er GSW som er dårlige og at “death lineupen” som ikke virker, mens jeg personlig fokuserer mer på at det er OKC som virkelig spiller fantastisk basketball. Bare det å slå GSW i Oakland viste seg nesten umulig i grunnserien, og også det å vinne borte mot Spurs. Altså dette OKC laget har aldri vært bedre enn de er nå, men samtidig føler jeg at de fortsatt har et par hakk til å gå på, så får vi se hvor det bærer.
– Mye av nøkkelen for OKC har vært at Westbrook endelig har funnet ut hvordan han kan slå Warriors-forsvaret. Han har vært enestående. Men det viktigste for OKC har faktisk vært forsvarsspillet til Durant. Han henger med Curry på switcher, han beskytter kurven eminent og han spiser Draymond Green til frokost. Briljant, avslutter Støstad.
PS! Kamp 5 spilles i Oracle Arena, natt til fredag, 03.00. Kampen vises på TV 2 Sportskanalen, og kan sees i reprise på TV 2 Sumo når du vil.