NBA-sluttspillet i sesongen 2018/2019 er godt i gang og flere av forhåndsfavorittene henger fortsatt med i kampen om tittelen. Men hvem stikker av med det gjeveste individuelle troféet? Kampen står i bunn og grunn mellom to spillere.

Kåringen av MVP (Most Valuable Player) er en gjenganger i mange idretter, og mens den flere steder er opphav til diskusjoner og hoderisting er utnevnelsen av NBAs mest verdifulle spiller forbundet med heder, ære og respekt.

NBA Playoffs, som alltid er forbundet med intense, spennende og dramatiske kamper, er allerede i gang. Det finnes mange aktører som tilbyr deg å tippe på disse kampene og hos bet365 kan du spille langtidsspill lignende langoddsen. Det er i Playoff rundene at de største spillerne står frem, og det er her kamper avgjøres på enkeltprestasjoner – enten fra spilleren som vokser når presset blir som størst eller han som ikke takler “money time”. Spilleren som har prestert aller best gjennom hele sesongen kåres senere på året til ligaens Most Valuable Player – en utnevnelse som belønnes med det prestisjetunge Maurice Podoloff-troféet.

Årets kåring står i bunn og grunn mellom to spillere, Giannis Antetokounmpo og fjorårsvinneren, James Harden. De to har vært i en særklasse i en idrett og liga, for øvrig, proppet med gudebenådede atleter og vanvittige prestasjoner. I denne artikkelen er alle statistikker basert på sesongens 82 første kamper.

Kilde: Pixabay

Giannis Antetokounmpo

Grekeren med det vanskelige etternavnet har vært en åpenbaring for Milwakee Bucks denne sesongen. «The Greek Freak», som han kalles i USA, var avgjørende for at Bucks vant grunnspillet og dermed skaffet seg hjemmebanefordel gjennom hele sluttspillet.

Prestasjonene hans er særlig imponerende med tanke på at grekeren har tiltrukket seg enormt med oppmerksomhet fra Bucks´ motstandere, men det har likevel gått langt mellom dem som har klart å stoppe Antetokounmpo.

Points: 27,7

Rebounds: 12,5

Assists: 5,9

Steals: 1,5

Blocks: 1,3

people inside the basketball court

Kilde: Unsplash

James Harden

Harden har vært drivkraften i Houston Rockets´ gjenoppstandelse etter en trist start på sesongen, og mange har lagt merke til Hardens forbedrede ferdigheter i defensiven. Samtidig har han vært lederskikkelsen i Rockets som på det seneste også har trukket Chris Paul med seg – de to er en livsfarlig duo som sammen kan senke de aller fleste lag i NBAs playoff.

Points: 36,5

Rebounds: 6,5

Assists: 7,5

Steals: 2,1

Spillere som Paul George, Stephen Curry, Joel Embiid og Nikola Jokic nevnes også som potensielle MVP-ere, men en titt på oddsen hos bookmakerne tilsier at det i realiteten står mellom Giannis og Harden. Oddsen på de to var lenge forholdsvis lik, men mot slutten av grunnspillet så det ut til at flere og flere satt penger på Giannis Antetokounmpo. Noen bookmakere gikk så langt som å si at det ikke lenger var et race mellom de to og at Antetokounmpo vil gå av med seieren.

Hvem som stikker av med MVP-tittelen blir først avslørt den 24. juni under årets NBA Award-show i Barker-hangaren ved Santa Monica i Los Angeles. Kåringen avgjøres med stemmer fra over 100 representanter fra pressen.