Skrevet av Peder Garmann Finstad

En spennende og interessant runde av sluttspillet er ferdig. Det var mange overraskelser og noen av lagene kom ut av runden med flere spørsmål enn svar. Nå kjører jeg en oppsummering av alle de individuelle seriene.

Boston Celtics 4 – Indiana Pacers 0

Den første av seriene som ble ferdigspilt og det endte ikke godt for Indiana. De kjempet heroisk gjennom siste del av grunnspillet, men når sluttspillet kom hadde de for lite talent mot Boston. Indiana ble sweepet og hadde liten sjanse gjennom hele serien. Kyrie Irving vartet opp med drøye 23 poeng per kamp, imens Jayson Tatum virkelig viste seg frem med sine 19 poeng per kamp samt 6 returer. Hele Boston laget var meget gode gjennom hele serien. Laget scoret gjennomsnittlig på hele 40% (!) av alle 3 poengere de prøvde seg på. Indiana slet fra starten uten Victor Oladipo. De scoret bare 91.8 poeng per kamp og de så relativt bleke ut helt fra starten.

Oppsummert: Boston utspilte et svakere Indiana.

Bucks i 2. runde

Boston utspilte Indiana og ser veldig gode ut!

Milwaukee Bucks 4 – Detroit Pistons 0

Den andre serien som endte med en sweep. Milwaukee dominerte hele serien fullstendig og når Detroit bare fikk med seg Blake Griffin i de siste kampene, var serien tapt før den i det hele tatt startet. Bucks scoret smått utrolige 121.8 poeng per kamp som er det høyeste av alle i sluttspillet. Giannis fortsatte sitt flotte spill fra grunnspillet og scoret 26.3 poeng per kamp, kombiner det med 12 returer og 2 blokkeringer så har du en MVP-kandidat. Det var dog ikke bare Giannis som spilte bra denne serien. Eric Bledsoe og Khris Middleton scoret begge drøye 19 poeng per kamp og hadde en meget god serie. Pistons-fansen må være skuffet etter denne serien. Andre Drummond var til tider usynlig og hele laget ble utklasset gjennom hele serien. Eneste positive fra Pistons sin side denne serien var Luke Kennard sitt flotte spill.

Oppsummert: Milwaukee ga aldri Detroit en sjanse.

Portland Trail Blazers 4 – Oklahoma City Thunder 1

Damian. Threellard. For en mann. Han avgjør serien akkurat som han gjorde mot Houston i 2014. Han viser ekstrem ro, konsentrasjon og fokus i en av karrierens viktigste øyeblikk. Ikke nok med at han er der når de trenger han som mest, men han scorer også 33 poeng per kamp og leder dermed hele sluttspillet i poeng scoret per kamp av en individuell spiller. Dette var en serie jeg egentlig var veldig usikker på. Jeg trodde savnet etter Josuf Nurkic ville bli større og at OKC skulle vise seg fra sin beste side, men neida. Enes Kanter var alt Portland håpet på og scoret 14 poeng per kamp med 10.2 returer ved siden av. Cj McCollum hadde også en ekstremt bra serie med 24.7 poeng per kamp. En blek serie for OKC er unnagjort og det ble visst tidlig ferie på Russell Westbrook & co allikevel. Han hadde et par trippel-dobler, men hjalp ikke laget når de trengte han som mest. Ikke bra nok, nok en gang for OKC.

Oppsummert: Portland utspiller et lag som på papiret er bedre.

Philadelphia 76’ers 4 – Brooklyn Nets 1

Philly så svake ut i starten, men var meget gode utover i serien. Brooklyn hadde håpet å kunne sjokkere basketball verdenen, men denne serien var bare ikke deres i år. En meget solid serie fra hele 76’ers laget, og med 4. mest poeng, 4. mest returer og 4. assisti sluttspillet, viste de seg fra sin beste side. Jimmy Butler var til tider uslåelig og det samme var Embiid. Det kan se ut som dette laget har talentet og mentaliteten til å gå videre neste runde, selv om de møter Toronto Raptors. Brooklyn hadde en god serie, men mangler fortsatt den siste brikken i puslespillet før de er helt der oppe med de andre topplagene.

Oppsummert: Philly hadde få problemer med å slå Brooklyn.

Raptors i 2. runde

Embiid var svært toneangivende i serien mot Brooklyn.

Toronto Raptors 4 – Orlando Magic 1

Orlando sjokkerte oss alle når de vant den første kampen i serien, men laget ble plassert bestemt ned på jorda igjen etter Toronto vant de neste 4 og dermed serien også. Toronto hadde få problemer med å ta seg videre. Pascal Siakam vartet opp med 22.6 poeng per kamp samt 8.4 returer. En annen spiller som gjorde det meget godt var Kawhi Leonard. Han scoret hele 27.8 poeng og hadde 6.6 returer. Fortsetter Toronto slik, blir det en meget spennende serie mot Philadelphia på lørdag. Nikola Vucevic så å si forsvant i denne serien med bare 11 poeng og 8 returer. Vucevic så ikke ut som samme mann som ble All-Star tidligere i sesongen. Imponerende at de i det hele tatt kom seg til sluttspillet og de bør være stolte.

Oppsummert: Toronto viste hva som skal til, selv om det tok litt tid.

Philly i 2. runde

Golden State Warriors 4 – Los Angeles Clippers 2

Den mest overraskende serien i mine øyne. Det virket som GSW-spillerne trodde de hadde vunnet serien før de i det hele tatt hadde gått ut på banen. Helt fra starten var Lou Williams, Pat Beverly og Montrezl Harrell klare for å gi GSW en skikkelig match. Til tider var Steph Curry et spøkelse og Pat Beverly klarte til tider å sette Kevin Durant ut av spill. En fantastisk serie fra Doc Rivers (trener for LA) og hele laget deres. De hadde mentaliteten og viste det. De fant avgjørende svakheter i GSW-laget som andre lag kan utnytte, kanskje bedre enn dem.

Oppsummert: GSW vinner serien, men forlater den med flere spørsmål enn svar.

Houston i 2. runde

Blir det stopp mot Houston? eller får vi se dette i år, igjen?

Houston Rockets 4 – Utah Jazz 1

En serie jeg trodde skulle bli jevn kom aldri i nærheten av akkurat det. Houston startet med å vinne de tre første kampene og kunne vunnet en til for å sweepe Utah, men det klarte de ikke. En brennhet Donovan Mitchell skulle bære laget og hjelpe de til å i hvert fall kjempe. Slik ble det aldri, tross for Ricky Rubios 8.8 assist per kamp og Donovans 22 poeng per kamp. James Harden og Chris Paul var bare for solide. James Harden scoret i gjennomsnitt 28 poeng per kamp og var den eneste på laget som scoret mer enn 20 per kamp. Da hjelper det at hele 5 andre scoret gjennomsnittlig to sifferet antall poeng per kamp. Vi skal ikke glemme at Mike D’Antoni taktisk utspilte Utah sin trener, Quin Snyder.

Oppsummert: Houston gjennomførte en meget god serie.

San Antonio Spurs 3 – Denver Nuggets 4

Den eneste serien som gikk til 7 kamper. Jeg trodde personlig at Denver sin mangel på sluttspillerfaring i troppen i motsetning til San Antonio sin, skulle vippe kampen og serien til San Antonio sin fordel. Det skjedde ikke. Med en Nikola Jokic som hadde disse statistikkene og vise til: 23.1 poeng per kamp, 12.1 returer per kamp og 9.1 assist per kamp, skaffet Denver et gunstig utgangspunkt

. Dette er helt fantastiske tall å vise frem. Demar Derozan og Aldridge hadde meget gode serier med henholdsvis 22 poeng per kamp og 20 poeng per kamp. Nå som serien er over må jeg si at det så ut som at Jamal Murray var mannen som vant serien for Denver til slutt.

Oppsummert: Denver går videre etter å ha slitt mot San Antonio