Akrem Dagnew (Centrum) og Andreas Isaksen (Ammerud) er to BLNO-spillere som både er gode spillere og meget dyktige dommere. Begge har dømt en del på høyt nivå, blant annet i BLNO dameserien.

Vi har tatt en prat med duoen og stilt dem et par spørsmål.

– Åssen er det å kombninere BLNO-spilling med dømming på høyt nivå?

Akrem: Det er veldig gøy, men også utfordrende til tider. Som spiller går det mange timer til treninger og kamper i løpet av en uke. Det samme gjelder som dommer, hvor man bruker flere timer per kamp, både på forberedelser, selve kampen og evalueringer i etterkant. Men jeg syntes det er drit kult å både spille og dømme på høyt nivå, det er det ikke mange som kan.

– Får du tid til begge deler, og klarer du å prestere på topp i begge, når det går en del tid med begge deler?

Akrem: Begge deler tar mye tid. Det er mulig jeg hadde prestert bedre hvis jeg bare hadde gjort en av delene, men jeg liker å gjøre begge. Det kommer nok en tid hvor jeg bare kommer til å gjøre en av delene, vi får se om jeg presterer bedre da.

– Har du lært mye som spiller av å være dommer, og hva?

Akrem: Jeg har lært veldig mye som spiller av å være dommer, og vice versa. Som dommer må man kunne reglene godt, noe som også kommer til nytte som spiller. Man får også en bedre forståelse for begge rollene. Når jeg dømmer vet jeg hvordan det er å være spiller, og kan forstå deres frustrasjon over enkelte ting. Og som spiller vet jeg selv hvor krevende jobben som dommer er.

– Vil ikke tro du klager noe på dommere lenger nå? 😃

Akrem: Jeg klager ikke på dommerne. Jeg prøver heller å snakke hyggelig med dem:)

– Hva har du å si til de som tenker på å både dømme og spille på høyt nivå?

Akrem: Jeg sier go for it! Jeg tror man får en veldig stor fordel som dommer av å spille/ha spilt på høyt nivå. Man får en god forståelse for spillet, og vet hvordan det er å være på banen som spiller. Så kjør på!