Får ikke du brukt kaffemaskinen som normalt på jobb, siden du er på hjemmekontor? Eller er sjeldent ute og handler? Da har du kanskje noen kroner til overs som du kan avse til AltomNBA og vårt arbeid for norsk basket. Det er ikke veldig vanskelig – gå inn på Vipps-appen, skriv inn 90280763 og send en valgfri sum + hyggelig melding. Det settes enormt stor pris på, og bidragene de siste ukene er grunnen til at vi har skrevet så mye som vi har gjort i det siste!


Kan vi få et BLNO-lag nummer to, denne gang i dameserien, om ikke alt for lenge? Nidaros Jets er innslaget i herreserien, mens det ikke har vært noe damelag fra Trondheim på øverste nivå på ti år. Det håper Midtbyen å gjøre noe med nå.

Vi har tatt en prat med pådriveren Karianne Osmundsvåg og hørt litt mer om dette meget spennende prosjektet. Vi krysser fingrene!

– Kan du ta oss kjapt gjennom historien, Karianne? Hvorfor BLNO-lag, og hvorfor nå?

– Vi har snakket om det i mange år, at det burde være et eliteserielag for damer også her i bartebyen. Det er 10 år siden sist det var BLNO-lag i Trondheim, så det er jaggu på tide å få det igjen.  Vi som driver Midtbyen i dag kommer fra Sverresborg, og har gjennom 4-6 år bygget opp et godt jentelag som spilte i Oslo-serien i tre år for å få kamptrening.  I denne perioden snakket vi en del om at vi burde ha et BLNO damelag i Trondheim.

Av forskjellige årsaker valgte vi å avslutte våre engasjement i Sverresborg, og på sensommeren 2019 stiftet vi Midtbyen Basket.

Det meste vi i Midtbyen har prøvd oss på har gått greit, så hvorfor ikke prøve dette også? Vi som startet opp Midtbyen Basket har alltid hatt et ekstra stort hjerte for jentebasket. Det vises gjennom den jentesatsinga vi har stått i bresjen for i regionen, med jenteserie-arrangementer, basketdag for jenter i høst, basketskole for jenter nå i påska osv. Vi syns at et BLNO-lag er en naturlig forlengelse av dette. Styret vedtok i vår å se på muligheten for et BLNO damelag i Trondheim.  Nå har ideen blitt virkelighet!

Vi har hatt en vedvarende “høna og egget”-diskusjon, det er utfordrende å selge et produkt som enda ikke finnes. Vi landet på at vi ønsket å skaffe penger og ha på plass administrasjonen først, før vi kontaktet spillere/studentene – og fikk ganske dårlig tid i innspurten. Mye armer og bein siste uka før påmelding. 

– Hva blir prosessen videre?


Vi venter på svar fra NBBF, håper de skynder på prosessen og gir oss “go”.
Vi ble vel ganske overveldet av den unisont positive responsen fra studentene – veldig mange som er veldig positive. Noen er opptatt med utveksling, men har sagt de ønsker bli med etter jul eller neste sesong. 
Det å få på plass en god trener trener er neste post på programmet nå, vi er i dialog med lokale ressurser nå i første omgang da vi mener vi har gode ressurser lokalt. 
Om vi får inn enda mer penger, kan vi se til utlandet for en importspiller.

Skal jobbe enda mer med å få inn enda mer penger nå som laget og påmeldingen er en realitet. Vi ønsker å få til noen samlinger med damene før de tar sommerferie, og vi undersøker også mulighetene for treningsleir/samling enten lokalt eller utenlands i august. Avhengig av reiserestriksjoner osv. 

– Hva skal dere hete?


– Hvis vi skal ha et kallenavn, må det bli “Midtbyen Magic”, siden vi har fargene til Lakers (NBA) og Sparks (WNBA). I tillegg er flere av oss fans av Magic Johnson, og så er det jo (i all beskjedenhet) litt magisk at vi har fått til så mye på så kort tid?!? Hahaha! Vi syns det både klinger godt, og passer godt.  


Morten Tøfte har vært med på dette tidligere, mens vi andre ikke helt vet hva vi går til – men vi har gjort et grundig og godt forarbeid, og er klare for å gjøre en ordentlig god jobb. Vi har ikke tenkt å være noen døgnflue, men har lagt planer for 3 år fremover. Kanskje vi kan bli en liten overraskelse i BLNO??

Hva vil dere si til spillere som vurderer komme til Trondheim?

Kom og bli med på et eventyr! Vi er en ny moderne klubb, bli med og skap noe nytt i norsk basketball!

Ikke bli skremt av at vi er en “ny” klubb, da vi har flere år med basket-erfaring på alle nivåer bak oss. Se heller på det som en mulighet til å bli med å bygge opp noe nytt og spennende. Vi er en veldrevet klubb med god økonomi. Vi har masse aktivitet i breddeklubben, så det er  gode muligheter for å bidra som trenere/dommere om man ønsker det også. Vi har allerede nå økonomi til å drifte klubben hele det første året – og satser på at vi får med oss enda flere sponsorer når vi kommer oss på TV2 Sumo.

Vi er opptatt av å ta vare på de lokale talentene og ikke bare bruke studenter. Men når det er sagt er det veldig mange gode spillere blant studentene her i Trondheim, med både BLNO-erfaring og landslagserfaring.
Østersund Basket har et veldig godt damelag som rykker opp til eliteserien i Sverige nå, og vi håper vi kan få til noen treningskamper mot dem før seriestart. Østersund ligger kun en 3,5t kjøretur/togtur fra Trondheim, og vi har samarbeidet med dem tidligere i Sverresborg. 
Vi tror laget kan bli en berikelse og kanskje en aldri så liten overraskelse i neste sesongs BLNO.
Vi gleder oss! 

Får ikke du brukt kaffemaskinen som normalt på jobb, siden du er på hjemmekontor? Eller er sjeldent ute og handler? Da har du kanskje noen kroner til overs som du kan avse til AltomNBA og vårt arbeid for norsk basket. Det er ikke veldig vanskelig – gå inn på Vipps-appen, skriv inn 90280763 og send en valgfri sum + hyggelig melding. Det settes enormt stor pris på, og bidragene de siste ukene er grunnen til at vi har skrevet så mye som vi har gjort i det siste!