Å neida, selvfølgelig har vi ikke glemt det motsatte kjønn, vi må bare spare godene utover uken! Dameligaen starter ikke før i slutten av september, derfor har vi drøyet litt med denne.
Disse kampene får vi servert i åpningshelgen:

Torsdag 26.sept: 19.00 – Asker-Ullern
Lørdag 28.sept: 14.30 – Høybråten-Bærum, 15.00 – Bergen Elite-Tromsø

Vi har stilt damespillerne de samme spørsmålene, utenom kvalikspørsmålet siden det ikke er kvalik hos damene..
Som de fleste vet drives denne på frivillig basis, så det settes stor pris på bidrag fra dere til 90280763 for at vi skal fortsette å skrive saker og levere godbiter til dere!

– Hvem møtes i finalen, hvem vinner kongepokalen i år og hvorfor?

Flaka Kelmendi, Høybråten: Må selvfølgelig si at mitt eget lag blir et av finalelagene, men det er vanskelig å si akkurat nå hvem som møtes i finalen. Tror det blir en veldig jevn serie med mange nye importer og unge spillere.

Tuva Andersen, Bergen Elite: Jeg tror at Bærum og Ulriken møtes i finalen i år. Bærum er så og si et helt nytt lag med mange nye spennende spillere. Ulriken er Ulriken og har et godt samspill, i tillegg til at de også har fått tilbake sentrale og gode spillere. Hvem som vinner av de to lagene er vanskelig å si før vi får sett lagene i sesongen.

Karyn Sanford, Ulriken: Jeg mener jo selvfølgelig at vi aldri kan vite hvem som kommer ti å møtes i finalen, men håper selvfølgelig vi er et av lagene. Av de andre ser Bærum sterke ut, men det er vel bare å smøre seg med tålmodighet og finne ut i løpet av sesongen.

Sigrid Davidsen, Høybråten: Ulriken og Ullern. Mange  «nye» lag i år, flere med importer, men jeg tror at det til syvende og sist er rutine og erfaring i ligaen som teller. Må jeg velge én, så vil jeg si Ulriken som, til tross for å miste enkelte erfarne spillere, fyller de fleste plasser de mister med tilbakevendende spillere og unge med erfaring fra høyt nivå.

Sofie Blydt Paulsen, Bergen Elite: Jeg er litt usikker på hvem som møtes i finalen siden de fleste lagene har både mistet og fått nye spillere samt importer, men vil tro at Ulriken stiller sterkt og Bærum som gjorde det bra forrige sesong og har fått tre nye importen kan være spennende å se!

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, folk som står

Ullern-kaptein Jeanine Flaaten (til høyre) med de to eneste nye i BLNO-troppen foran 2019/20-sesongen, danske Astrid Sturlason (til venstre) som i utgangspunktet bare spiller fram til nyttår, og Cecilia Gnaly som gjør comeback etter kneoperasjon og opptrening.

Stine Hoff Austgulen, Ulriken: Tror Bærum blir et av finale lagene i år, de ser veldig sterke ut på papiret. Håper selvfølgelig de møter oss der og at vi kan vinne, men mange gode lag som kan være med å kjempe i toppen i år.

Maren Hoff Austgulen, Ulriken: Tror det blir en spennende sesong i år, og jevnere enn på lenge. De fleste lagene ser annerledes ut, og det er vanskelig å si hvordan utfallet blir. Håper selvfølgelig vi i Ulriken når finalen, med en fin miks av ungt pågangsmot og eldre med rutine. Hvem vi møter er vanskelig å si, men tipper Bærum.

Shiba Ahmadi, Bærum: Jeg tror sesongen i år blir ekstremt spennende med tanke på mye endringer i ligaen. Jeg tror Bærum og Ulriken møtes i finalen i år, fordi Ulriken har ett solid lag med unge og erfarne spillere. Bærum har også ett solid lag med en rekke spillere som kan prestere godt når det trengs.

Tori Solberg Halvorsen, Ullern: Både Ulriken og Bærum ser veldig sterke ut på papiret, men jeg tror det er flere lag som kan utfordre dem om de finner god flyt og rytme i spillet sitt. I et sluttspill der hver kamp er vinn-eller-forsvinn kan alt skje, men Bærum og Ulriken er nok favoritter sånn ting ser ut i dag.

Lina Stranger-Johannessen, Ullern: Ulriken og Bærum har begge fått forsterkninger i år – så gjetter på de to, med oss som utfordrer.

Julie Wilborn, Asker: Bærum og Ulriken. Bærum med importer ser svært skumle ut og har fylt alle posisjonene med gode spillere. Ulriken er et spennende lag med mange unge talenter, som vil ta nye steg. I tillegg har de flere gode, rutinerte spillere. Spennende å se hvordan Ulrikens unge talenter vil klare seg mot rutinerte importer fra Bærum.

Ingrid Selvik, Asker: Jeg håper jo seff at Asker blir ett av finalelagene. Jeg mener også at vi er i stand til å komme oss dit, hvis vi holder et stabilt nivå. Men sånn lagene ser ut nå tenker jeg at det fort kan bli Ulriken, og kanskje Bærum, som møtes i en finale. Hvem som stikker av med Kongepokalen? Kanskje Ulriken..? Vanskelig å si. Begge lag blir nok uansett tøffe motstandere i ligaen: Ulriken har fått tilbake Stine og Maren Austgulen, to tungvektere i norsk basket, som blir veldig viktige for laget. Og så er jo Kari Kyrkjebø tilbake i Ulrikendrakt, som er en allsidig og atletisk spiller. Vi savner henne allerede! Bærum har også fått solide spillere inn i stallen, bl.a. to importer, Julie McCarthy og Josefin Winther.

– Hvordan gjør ditt eget lag det?

Kelmendi: Vi har fått en god og erfaren point guard i Tine Martinsen, noen yngre, aggressive og sultne spillere, også har vi med erfaring og rutine i de andre – det er en god blanding. Vi er også underdogs i år, så jeg tror vi kommer til å overraske stort. Vi må bruke de første kampene til å bli kjent og få god kjemi innad i laget. I sluttspillet kan ALT skje.

Andersen: I år kommer laget mitt til å være med å kjempe i toppen. Vi har fått inn noen forsterkninger, i tillegg til «gamle» motiverte spillere som har troen på spillestilen vår.

Sanford: Jeg forventer at vi ligger top tre, men man kan aldri vite, spesielt siden det er så mange lag som har forandret seg. Jeg tenker vi har alle forutsetningene til å gjøre det bra, men det kommer ingen seire uten hardt arbeid.

Davidsen: Det er vanskelig å si. Vi har mange nye unge med stort potensiale. Jeg tror vi kan kjempe mot flere av lagene og vil aldri fraskrive oss muligheten for en kongepokal, det er jo tross alt en grunn til at vi trener så mye og driver med det vi gjør. Men det vil definitivt bli en sesong som krever mye arbeid og vilje for at vi skal kunne hevde oss.

Åpningskampen denne sesongen? Asker-Ullern. Her Ingrid Selvik og Tori Solberg Halvorsen.

Paulsen: Mitt lag vil jeg tro gjør det bedre denne sesongen en de fleste før, vi har fått en stabil spillestil og fått tilbake Sigrid som var i gimle ett år, og tror vi kan utvikle oss ganske mye og gjøre det bra i serien i år!

Stine A: Hvis vi holder oss skadefrie tror jeg vi kan være med å kjempe i toppen. Vi har en fin blanding av rutine og ungt talent. Spiller selvfølgelig alltid for å vinne!

Maren A: Går for gull!

Ahmadi: Bærum gjør det ganske bra i år, tror det forventes en del av oss også. Vi har hentet inn 2 amerikanere som bygger gode rutiner og utfordrer oss på treninger, som er med på å motivere oss!

Halvorsen: Jeg tror vi kommer til å se stor utvikling både for enkeltspillere og som lag i løpet av sesongen. Målet er å kunne konkurrere med alle lag og kjempe om en plass i toppen, men fokuset er hele tiden å forbedre oss.

Stranger-J: Vi har mistet noen viktige spillere, men har flere yngre som ønsker å bevise at vi blir en sterk motstander i år også. Kombinasjonen mye erfaring, mange unge, bra stemning og intensive treninger gjør at vi kan konkurrere mot alle!

Wilborn: Asker er igjen optimistiske om at vi kan gjøre det bra, hvis vi jobber hardt nok. Mange av fjorårets startere har dratt, men flere kjente spillere er tilbake i gult. Tror vi vil få varierende resultater.

Selvik: I år blir det medalje! Pallplassering hadde vært veldig kult og er absolutt innenfor rekkevidde!

Kan denne trioen hjelpe Tromsø Storm til å vinne deres første kamp i BLNO?
Faatimah Amen-Ra, Micol Torresani og Kyasia Duling. Foto: TSU

– Hvilke lag kommer til å være i toppen denne sesongen og hvorfor?

Kelmendi: Ulriken har en god kombinasjon av unge talenter og flere erfarne spillere så jeg tror nok de er favoritter i år.

Andersen: Jeg tror at de lagene som kommer til å ligge på topp i år er Bærum, Ulriken og Bergen elite. Dette tror jeg fordi de resterende lagene har mistet flere spillere og ser svekket ut på papiret. Bærum og Ulriken får inn nye spillere, mens Bergen elite stiller med omtrent samme lag som viste i sluttspillet i fjor at vi har mye inne.

Sanford: Som sagt kan man aldri vite hvilke lag som kommer til å gjøre det bra. Personlig vil nok Ulriken/vi bare fokusere på å gjøre vårt beste.

Davidsen: Jeg vet ingenting om importene som kommer inn i år, men gitt at de gjør det de er hentet inn for forventer jeg at Bærum, Ulriken og Ullern kommer til å kjempe i toppen. For oss selv, Bergen Elite, Asker og Tromsø er det litt vanskelig å kunne si så mye om hvordan vi kommer til å gjøre det, og kan ikke avskrive noen lag fra topp 5.

Paulsen: Jeg tror Ulriken, Bærum og Bergen elite vil ligge høyt oppe!

Stine A: Tror det blir veldig jevnt i år, mange gode lag! Ullern er alltid med å kjempe der oppe. De har rutinerte spillere samt ungt talent. Alltid vel coachet og godt organisert. Bærum blir sterke med to amerikanere + Julie McCarthy og Josefin Winther. Hvis de blir samspilte kan de bli veldig farlige. Tromsø vil bli styrket med to amerikanere, det blir spennende. Bergen Elite har fått Sigrid Hardie og blir uten tvil styrket av henne. De andre lagene vet jeg ikke så mye om.

Maren A: Tror det blir mange jevne kamper, og høyere nivå med to importer både i Bærum og i Tromsø. Ullern kan vel man alltids regne med, og både Asker og Bergen Elite blir spennende å se, for ikke å glemme Høybråten.

Ahmadi: Jeg tror denne sesongen blir utrolig spennede, det har aldri vært så mye omrokkeringer og folk som slutter/starter i blno kvinner som nå! Så tror ingen av lagene skal undervurderes!! Kommer til å bli en veldig spennende sesong!

Halvorsen: Jeg tror det kommer til å bli en jevn serie med tøff konkurranse. Bærum og Ulriken ser veldig sterke ut, og Asker har et godt sammensatt lag som man alltid må regne med. Vi ønsker jo også å være med å konkurrere om en plass i toppen.

Stranger-J: Bærum, Ulriken og oss. Men tror det vil bli en jevnere serie enn på lenge.

Wilborn: Tror som sagt Ulriken og Bærum vil krige om 1.plass, men at det er vanskelig å si hvilke lag som vil være i toppen eller bunnen denne sesongen. Dette fordi det er store utskiftninger i lagene, både med bytte av lag og importer. Blir spennende å se hvordan dette påvirker samspillet i lagene.

Selvik: Jeg tror som nevnt Ulriken blir tøffe å slå, også Bærum. Selv om Ullern har mistet flere spillere er de alltid farlige; en god blanding av rutinerte spillere med mye erfaring og unge talenter.

De fleste har troen på at Bærum kommer til å hevde seg i toppen i år.

– Hvilke spillere kommer til å overraske mest?

Kelmendi: Frida Strøm, en høy og sterk forward på 16 år – WATCH OUT!

Andersen: Jeg tror at Lina Stranger-Johannessen kommer til å overraske i sesongen som kommer. Det er fordi Ullern har mistet flere spillere, og hun vil nok få en større rolle på laget! Hun har mye talent og det blir spennende å se hvordan hun presterer denne sesongen.

Sanford: Jeg vet ikke om det er noen som kommer til å overraske, så får vel vite det tidlig i sesongen.

Davidsen: Våre egne unge. Ukjente talenter som har til gode å vise seg fram i øvre serier.

Paulsen: Hvilke spiller som kommer til å overraske mest er vanskelig å si, det er mange unge talenter og mange gode rutinerte spillere som jeg gleder meg til å se!

Stine A: Tror noen av våre unge spillere kommer til å overaske mange. De har mye erfaring fra spill på høyt nivå i Europa og har en arbeidsmoral uten sidestykke. Siden jeg har vært utenlands i mange år har jeg ikke helt kontroll på alle spillerne i ligaen, og kan derfor ikke uttale meg om andre.

Maren A: Tror vi har mange unge i Ulriken som kan levere, gleder meg til å se! De andre lagene vet jeg ikke så mye om.

Ahmadi: Jeg tror det er ett par unge spillere som kommer til å steppe opp i mange av lagene i år, mange lag har mistet spillere og andre lag har fått inn gamle spillere! Er det en jeg tror kommer til å overraske er det Julie McCarthy!

Halvorsen: Det blir selvsagt spennende å se de nye importspillerne, men jeg håper det dukker opp yngre spillere som også kan overraske positivt. Det er mange lag som har flere unge talenter som kommer til å få en del spilletid, så det blir veldig spennende å se!

Stranger-J: Synne Jacobsen i Ulriken synes jeg utpekte seg i U16-EM i sommer, og er spent på hennes prestasjoner i BLNO denne sesongen.

Wilborn: Tror det vil komme overrraskelser fra de unge spillerne fra Asker som skal prøve seg i BLNO.

Selvik: De yngste spillerne på Ulriken har vist mye progresjon de siste sesongene. Blir spennende å følge deres videre utvikling.

Spillerne har troen på at Lina Stranger-Johannessen, Julie McCarthy og Synne Jacobsen kommer til å overraske.

– Hvem blir årets MVP?

Kelmendi: Vanskelig å si uten å ha sett alle spillerne, mange som er nye og et par som kommer som importspillere. Det blir nok en jevn og spennende kamp om MVP-prisen.

Andersen: Jeg tror Stine Austgulen kommer til å bli årets MVP. Hun er en rutinert og solid spiller som ville kunne holdt laget sitt rolig og stabilt i en eventuell finale.

Sanford: Har ingen peiling. Only time will tell, I guess. Tenker ikke så mye over det, men får håpe at den som blir det virkelig forandrer og skaper for seg selv og andre.

Davidsen: Det er helt umulig å si. Importer sanker ofte mange priser, men ettersom jeg ikke har sett noen av dem spille, kan jeg ikke uttale meg noe særlig om hvordan de vil matche spillere som allerede er i ligaen.

Paulsen: Årets MVP kan fort bli Austgulen eller Hardie!

Stine A: Brooke Fields!

Bildet kan inneholde: 6 personer, personer smiler, folk som står
Brooke Fields (nummer to fra venstre) kan fort bli en nøkkelspiller for et satsende Bærum denne sesongen.

Maren A: Satser på Stine Hoff Austgulen!

Ahmadi: Årets MVP er vanskelig å si. Kanskje en av de eldre mer rutinerte spillerne, eller så overrasker noen sv de yngre og stepper opp! Det blir spennende å se…

Halvorsen: Veldig vanskelig å svare på uten å ha sett noe særlig mer enn statistikk og highlight tapes av importspillerne til Bærum og Tromsø, men av de norske spillerne tenker jeg at Stine Austgulen er en veldig, veldig god spiller som kommer til å bidra med veldig mye forskjellig for Ulriken.

Stranger-J: Det er veldig mange gode spillere i BLNO Kvinner i år, så det er vanskelig å si. Personlig heier jeg på Therese fra Ullern, og synes hun er er sterk kandidat. Det er også godt mulig at det blir en av importene på Bærum eller Tromsø.

Wilborn: Stine Austgulen.

Selvik: Jeg holder en knapp på Stine Austgulen!

Bildet kan inneholde: 2 personer, inkludert Stine Hoff Austgulen, folk som driver med idrett og basketballbane
Mange har troen på at Stine Austgulen blir årets MVP.