Setter pris på Vipps-bidrag til 90280763 dersom man føler et kall for det etter jobben vi legger ned!

Årets største bombe (så langt) er sluppet – Chris Warren er ferdig som Tromsø Storm-trener etter bare fire kamper.

Han åpnet med tap for Nidaros Jets, før de slo tilbake dagen etter og vant 108-74. I helgen som var ble de to tap av to mulige – 96-104 for Frøya og 82-87 for Gimle.

Etter det Altom erfarer har Warren vært skuffet over at ingen klarte å ordne jobb til klubbens importspiller Kevin Altidor. Det er en av årsakene. I tillegg imponerte ikke akkurat Storm i Bergen, og tapet for et Gimle-lag bestående av juniorspillere har ikke hjulpet på…

Da gikk det ikke akkurat som Warren trodde. Dette sa han til NBBF før sesongen:

Målet vårt må være å vinne mesterskapet. Det er det vi jobber og spiller for. Hvis man ikke har den innstillingen, har man ikke noe på mitt lag å gjøre.

Chris Warren (til venstre) gikk høyt ut sesongen, men nå er han ferdig.

Tromsø skriver følgende på sine hjemmesider:

Chris Warren og Tromsø Storm har etter en felles enighet besluttet å terminere kontrakten mellom partene. Det ligger ingen dramatikk bak dette og det er i forhold til innhold i kontrakten som har vist seg å ikke være mulig å oppfylle, som danner grunnlaget for at partene nå går hvert til sitt.

Tromsø Storm ønsker å takke Chris for tiden i Tromsø og det bidraget han har gjort i perioden som hovedtrener.

Frem til klubben finner en permanent løsning på ny trener, er klubben meget glad for at de tidligere storspillerne Aslak Smalås og Ronny Lange har takket ja til å bidra. Begge har vært assistenttrener tidligere og kjenner klubben og spillerne meget godt. De vil være likestilte trenere men Aslak vil være titulert som hovedtrener utad.

En kilde Altom har snakket med forteller følgende:

Det er mellom dem, og de ønsker å holde det sånn for klubben og treneren sin skyld. Det er egentlig ikke noe dramatikk rundt det, som jeg har forstått.

En annen forteller:

Han ville vinne mesterskap, men skjønte at det ikke gikk da de tapte for et juniorlag i Bergen, så dro han hjem. Sikkert såpass kynisk – lever for rykte, kan ikke ha losing season.

Nordlys har pratet med styreleder Kurt Fighenschou. Her er et utdrag:

– Når man prøver nye ting, kan man sikre seg ting i en kontrakt som senere viser seg å være vanskelige å oppfylle. Det er visse ting vi har hatt en forskjellig oppfatning av når det gjelder hva han og vi skal bidra med, sier styreleder Kurt Figenschau til Nordlys.

Han vil ikke gå altfor mye i detalj rundt hva det gjelder, men det skal være ulike oppgaver ved siden av den konkrete trenergjerningen som klubben har sett for seg skal løses, og som man ikke har fått helt til å gå opp.

Figenschau mener partene har skilt lag uten dårlig stemning, og forteller også at de kan komme til å benytte seg av Warren i tiden som kommer. Warren har også en rolle som spilleragent.

– Har rollen som agent og trener parallelt vært et tema når dere nå går hver deres veier?

– Nei, egentlig ikke.

– Warren hentet noen av sine spillere med seg inn til Storm. Får dette noe å si for om de fortsatt spiller for klubben?

– Nei, i utgangspunktet ikke.

Nå er noen av dem på korte kontrakter og kan komme til å se seg om etter noe annet etter hvert, og da er vi og Chris enige om å være helt profesjonelle – så da kan det hende at vi fortsatt bruker han som agent hvis vi må se etter noe nytt på spillersiden.


Hva som skjer med klubben videre nå, blir spennende å se. Warren ble ikke en umiddelbar suksess, og det ble ikke akkurat bedre stemning av tapet for Gimle søndag, etter det Altom forstår.

Eron Harris skal i utgangspunktet være i Tromsø til november og deretter plasseres i en ny klubb i Europa.

I tillegg måtte den andre importen fra USA i Olisa Nwachie reise tilbake til USA for noen medisinske sjekker. Han er likevel på vei tilbake til Norge: