BLNO-start nærmer seg med stormskritt! Vi er bare noen få dager unna årets første tip-off, og i den første helgen får vi servert følgende kamper:

Fredag: Fyllingen-Ammerud 20.00
Lørdag: Frøya-Ammerud 15.00, Tromsø-Nidaros Jets 16.00, Bærum-Gimle 18.00, Fyllingen-Centrum 18.00
Søndag: Kongsberg Miners-Gimle 16.00, Tromsø-Nidaros Jets 16.00, Frøya-Centrum 18.00.

Ta en titt på episode fire av #fralofftilproff!

Vi har derfor tatt en prat med spillere fra hvert lag for å stille dem et par spørsmål om sesongen. PS! En sak ala denne med damespillerne kommer også før seriestart.

Setter også stor pris på alle bidrag til 90280763 for jobben vi gjør med siden!

– Hvem møtes i finalen, hvem vinner kongepokalen i år og hvorfor?

Morten Osland, Gimle: Jeg tror vi møter Bærum eller Kongsberg i finalen, så tar hissigklubben (Gimle-gutta) hjem gullet.

Niko Skouen, Miners: Hehe, man kan aldri si hvem som er i finalen før kampene blir spilt…

Karl Otabor, Fyllingen: Jeg tror det blir en jevn liga hvor de nesten alle slår alle. Kongsberg blir bra siden de er regjerende norgesmestre og har en del spennende spillere. Motstanderen deres kan bli hvem som helst, men siden jeg må velge får jeg ta Bærum. De har allerede en sterk startfemmer og en spennende atletisk forward på plass. Legger du til Mathias Eckhoff så er jo dette noe som burde funke bra.

Magnus Midtvedt, Centrum: Om ikke det ene laget er Centrum, så blir det Kongsberg vs Bærum. Bærum vinner fordi de har Mathias Eckhoff og Stian Mjøs.

Benjamin Cox, Bærum: Må jo nesten si Bærum i hvert fall og det tror vi på, hvem som står på andre side av banen er veldig åpent tror vi. Kongsberg er like sterke som de har vært, Gimle er well coached og alltid gode, Tromsø virker å ha samlet sammen en gjeng som kan konkurrere. Så tror vi darkhorse kan være Frøya og Fyllingen om de finner formen. Bærum kommer til å løfte pokalen i år, helt subjektivt sett.

Johannes Lange, Tromsø: Tror det er veldig åpent om hvem som kommer til finalen. Kongsberg ser sterke ut på papiret og mange av spillerne har allerede erfaring fra å vinne kongepokal, så må kanskje se på dem som favoritter der. Men alt kan skje.

Ulrik Stranger-Johannessen, Frøya: Frøya (vinner) vs Kongsberg fordi de blir best og nest best rett og slett.

Ludvig Bergh, Asker: Asker møter Bærum i finalen.

Marcus Barnett, Stian Emil Berg, Sjur Dyb Berg og Alex Dakin i aksjon for Bærum. Mathias Eckhoff bak til høyre, Per Tøien skimtes like siden av Stian Emil Berg, mens legenden Trond Haugen sitter på tribunen.

– Hvordan gjør ditt eget lag det?

Osland: Jeg tror vi kommer til å overraske mange i løpet av sesongen, kommer sikkert til å være en del som avskriver oss fra starten litt som i fjor.

Skouen: Kongsberg ser veldig sterke ut, vi er ikke så høye men likevel sterke på returer. God kjemi, høyt nivå og arbeidsvilje så jeg skjønner hvorfor de gjør det så bra her!

Otabor: Jeg tror at vi som i fjor kommer til å ha et sterkt lag, vi har en litt annen spillerstall enn i fjor, men samtidig mange kjente fjes. Vi har blitt styrket på guard posisjonen hvor vi var litt tynn i fjor til tider. Vi kan ende opp hvor som helst i likhet med resten av ligaen. Men om vi får ting til å klaffe og blir bedre gjennom sesongen synes jeg vi burde kunne kjempe i toppen.

Midtvedt: Forhåpentligvis husker alle mann riktig draktsett til hver kamp i år. Klarer vi det samtidig som vi pusher tempo og spiller kollektivt forsvar så kan vi bli en kul underdog å følge med på.

Cox: Vi vinner hele tingen.

Lange: Syns vi ser veldig sterke ut. Vi har fått inn gode importspillere som passer godt inn i spillegruppa og mange andre brikker som har falt på plass. Vi blir å spille hurtig og underholdene basket, med mange spillere som tar ansvar begge veier. Tror det kan bli en veldig morsom sesong for oss. 

Stranger-J: Forhåpentligvis ganske så bra, i hvert fall etterhvert.

Bergh: Vi ender nok i toppen fordi vi har et godt lag der mange bidrar med sine forskjellige styrker og en trener som er kjent for å skape en hardtarbeidende og sammensveiset lag.

Bildet kan inneholde: 5 personer, personer smiler, folk som driver med idrett, folk som står og basketballbane
Kongsberg Miners’ nye spillere i år: Christoffer Heggelund, Niko Skouen, Joshua Hart, Kristian Groth Eggar og Ionas Garras.

– Hvilke lag kommer til å være i toppen denne sesongen og hvorfor?

Osland: Gimle, Bærum, Kongsberg, Tromsø.

Skouen: Uten å ha sett lagene tror jeg fyllingen, Kongsberg, Frøya og Bærum er sterke hehe. Men lag er mye mer en navn, handler om rytmen og lagkjemi.

Otabor: Ut fra hva vi har sett av signeringer vil det bli jevnt mellom de fleste lagene.

Midtvedt: Håper på en jevn liga med flere lag som konkurrerer i toppen. Det hadde vært kult og bra for norsk basket!

Cox: Som sagt så blir toppen som skrevet i første avsnitt, er de lagene som har mest kvalitet og motivasjon og tror de kriger i toppen.

Lange: Kongsberg med flere gode spillere og rutine. Tror også vi (Storm), Centrum og Bærum blir å kjempe i øvre halvdel denne sesongen. Alle tre er lag med mange talentfulle spillere som jeg tror kommer til å gjøre det godt denne sesongen.

Stranger-J: Mange jevngode lag i år, men tipper alle bergenslagene blir ganske bra. Bærum, Tromsø og Kongsberg nok bra. Blir spennende å se Centrum og Asker.

Bergh: Kongsberg, Bærum, Gimle og Asker i toppen.

Tromsøs nye coach Chris Warren. Mange forventer store ting fra Tromsø i år. Se spesielt opp for Eron Harris i de første kampene (siden av coach Warren)..

– Hvilke spillere kommer til å overraske mest?

Osland: Reidar Greve, Jørgen Odfjell, Hammis og Jonas Kessler.

Skouen: Jeg er spent på Point Guarden vår Chris (Heggelund), han arbeider hardt og har mye upside som ballfordeler og forsvarer, så tror navnet hans kommer opp.

Otabor: Jeg tror spilleren som kommer til å overraske mest i år blir Arne Ingebrigtsen. Arne hadde en fin sesong i fjor med veldig god skyting fra distanse. I år ser jeg for meg at vi ser langt mer penetrering og mid range fra han.

Midtvedt: Vegard Tangen. Ekte underdog-warrior som fortjener alt han presterer! Utrolig gøy å spille med Ahmed Diomande og Henrik Lange også – ekte lagspillere!

Cox: Kan veldig lite om diverse importer som er rundt i ligaen men vil dra frem at Sjur Dyb Berg (Bærum) kommer til å være en spiller som ligger i toppen av både boards og efficiency i år. Han har ikke spilt i Norge siden han var 16-17 og kommer virkelig til å introdusere seg for Norge denne sesongen. Ellers rundt i ligaen håper jeg og tror at Haakon Hellebust (Bustebukken i Asker) kommer til å produsere mye mer enn folk forventer, heller aldri spilt i ligaen og folk kommer til å legge merke til han kjapt. Er mye bra folk rundt om i år, men vet ikke om de overrasker mer enn de stiller til forventninger. Hører rykter om at importen til Fyllingen samt Tromsø skal være legite så kanskje de overrasker.

Lange: Tror Marcus Wynn kommer til å overaske denne sesongen. Han har trent veldig bra over sommeren og tatt store steg!

Stranger-J: Haakon Hellebust (Asker), Jonas Kessler og Christoffer Heggelund (Kongsberg).

Bergh: Djo Yele kommer til å overraske i sitt comeback! Plaisir Mukoko kommer til å overraske. Ulrik Stranger kommer til å være god. Haakon Hellebust kommer til å overraske alle som ikke kjenner han.

Bildet kan inneholde: 3 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
Se opp for Jonas Kessler i år.

– Hvem må ut i kvalik og hvorfor?

Osland: Vanskelig å si enda. Det er fortsatt lag som kan få inn spillere, liker ikke å si folk er dårlig før de beviser at de er…

Otabor: Jeg tror nok Ammerud og Nidaros kommer til være lagene som vi finner nederst på tabellen. Vi vet veldig lite om dem, men jeg har ikke hørt noe om forsterkninger fra de lagene.

Midtvedt: Jeg håper alle lag som trener hardt, spiller smart og vinner/tapersammen unngår kvalik.

Cox: Nidaros og Ammerud, Nidaros skal for det vi vet ikke ha import i år og Ammerud har mistet Dio som var sentral for de. Tror Asker klarer seg med Webb som coach og Centrum burde egentlig være ganske bra med den uniten de har.

Lange: Litt vanskelig å si uten å ha sett lagene spille. Men tror nok det blir Nidaros og Ammerud. Det ser ut som det blir mange gode lag denne sesongen, og det kan bli litt for tøft for dem tror jeg.

Stranger-J: Nidaros og Ammerud, fordi de ser minst robuste ut for øyeblikket.

Bergh: Nidaros og Ammerud i kvalik.

Bildet kan inneholde: 3 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
C.J. Omego er klar for en ny sesong med Ammerud. De fleste tror Oslo-klubben kommer til å få det tungt i år.

– Hvem blir årets MVP?

Osland:
Milovan back 2 back eller je m’apelle Mjøs.

Otabor: Årets MVP blir Stian Mjøs.

Skouen: Det har jeg ingen kommentar til nå.

Midtvedt: Juan Ferrales eller Stian Mjøs.

Cox: Broren vår Stian Mjøs (playah).

Lange:Vanskelig å si uten å ha sett noe fra spillerne på andre lag. Men Eron Harris tror jeg kan være en sterk kandidat. En utrolig bra spiller som kan gjøre det meste både i angrep og forsvar.

Stranger-J: Ognjen Nisavic.

Bergh: Årets MVP blir Stian Mjøs eller en import spiller.

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett, sko og basketballbane
De fleste har troen på at Stian Mjøs blir årets MVP…
Bildet kan inneholde: 3 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og innendørs
…Og andre har troen på Ognjen Nisavic.

Liten ekstramelding fra Midtvedt: Ønsker hele basketnorge lykke til med sesongstart! La oss gjøre hverandre gode istedenfor å bryte hverandre ned!

Og fra Lange: Tror som sagt at dette kan bli en veldig artig sesong med mange gode lag som kan melde seg på i kampen om kongepokalen. Tipper det blir en veldig tett tabell med lite som skiller mellom lagene til slutt.

Alle bilder tatt av flinke Marianne Maja Stenerud og Arild Sandven.