AltomNBA, Frederik Gnatt og Mads Støstad har tatt en titt på alle lagene i Western Conference og skrevet om hva vi gleder oss mest til å se med hvert lag.

 

Northwest: (Frederik Gnatt, TV2)


 

 

Denver Nuggets

2014-15 regular season record: 30-52 (12. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Emmanuel Mudiay, Wilson Chandler, Danilo Gallinari, Kenneth Faried, Joffrey Lauvergne.

Emmanuel Mudiay. Denver Nuggets kommer ikke til å bli særlig gode denne sesongen, men jeg gleder meg veldig til å se 19 år gamle Mudiay. Mudiay valgte proffspill i Kina fremfor den mer konvensjonelle veien via college og spilte kun ti kamper i Kina grunnet skade. Rapportene fra pre-draft workouts var at Mudiay sliter med skuddet sitt. Jeg håper han fikser det. Trenerlegenden Larry Brown mente Mudiay var det største point guard-talentet han har sett. Det blir spennende å se om han kan gå rett inn og prege dette Nuggest-laget. Han vil få sjanser og jeg har Mudiay som min kandidat til “rookie of the year”.

 

 

Minnesota Timberwolves

2014-15 regular season record: 16-66 (15. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Ricky Rubio, Kevin Martin, Andrew Wiggins, Kevin Garnett, Karl-Anthony Towns.

Jeg gleder meg rett og slett til å se Ricky Rubio lede laget offensivt. Med han tror jeg Wolves kommer til å bli et av de mest underholdene lagene i ligaen. Og de kommer til å vinne ganske mange kamper. Med førstevalget fra årets draft, Karl-Anthony Towns som blir opplært av Kevin Garnett blir det spennende å se hvordan det fungerer også. Jeg tror Timberwolves kommer til å være et av 5/6 lag som kjemper om de siste to plassene i sluttspillet i vest. Jeg må nevne Andre Wiggings. Han overbeviste i sin første sesong og jeg er veldig spent på å se om han allerede nå kan ta det neste steget opp mot de beste i NBA: Også for Wiggins vil Garnett kunne være en enorm ressurs og jeg tror Rubio og Wiggins kan bli en av de kuleste duoene i NBA.

 

Oklahoma City Thunder

2014-15 regular season record: 45-37 (9. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Russell Westbrook, Dion Waiters, Kevin Durant, Serge Ibaka, Enes Kanter.

Oklahom City Thunder. En av favorittene mine til å vinne i vest sammen med GSW og Spurs. Med Kevin Durant, Russell Westbrook og Serge Ibaka skadefri er det rett og slett få lag som slår dem. Er Durant hundre prosent nå gleder jeg meg til å se dette laget. Kanskje mest av alle lag. I tillegg har Thunder fått en ny trener. På høy tid mener jeg og jeg tror Billy Donovan kan ta dette laget lenger enn hva Scott Brooks gjorde. Med Steven Adams og Enes Kanter har også Thunder muligheten til å spille flere forskjellige typer basketball.

Det vil bli diskutert om Durant liker å spille med Westbrook og om han kanskje vil ha glede av å forlate sin superstjerne-makker. Men det virker også som at disse to har en svært tett relasjon, også utenfor banen. Uansett blir det spennende å følge hvordan de fungerer offensivt, hovedsakelig om Westbrook er flink nok til å spille opp Durant. Og det blir spennende å følge det som kommer til å være daglige rykter om hva Durant gjør neste sesong. Mitt tips: Jeg tror Durant blir i Thunder og er NBAs beste spiller denne sesongen.

 

Portland Trail Blazers(AltomNBA)

2014-15 regular season record: 51-31 (6. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Damian Lillard, C.J. McCollum, Al-Farouq Aminu, Meyers Leonard, Mason Plumlee

Blir spennende å se om Damian Lillard klarer å bære dette laget på egne skuldre etter at Aldridge, Batum, Afflalo, Lopez og Matthews har forlatt klubben. Lillard skrev under på en ny avtale med Portland i sommer, fem år. Verdi? 125 millioner dollar. Da har han nok råd til smør på brødskiva de neste fem årene. 25-åringen var en All-Star i 2015 og snittet på 21 poeng på 35.7 minutter per kamp i 2014-15 sesongen.

Portland har møtt Sacramento to ganger og Golden State én gang så langt i årets pre-season kamper. Selv om de tapte begge mot Kings, imponerte de mot Warriors. 118-101 seier var det ikke mange bookmakere som hadde trodd før kampen. Men det blir likevel en tøff sesong for Portland i år.

 

 

Utah Jazz

2014-15 regular season record: 38-44 (11. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Trey Burke, Alec Burks, Gordon Hayward, Derrick Favors, Rudy Gobert.

Mormonerlaget kommer nok til å være i den kategorien av lag som kjemper om sluttspillplass, Veldig kjipt at Dante Exum mest sannsynlig mister mesteparten av sesongen med kneskade. Rudy Gobert slo virkelig gjennom forrige sesong og er en kandidat til å vinne årets forsvarsspiller i min bok. Hvor mye bedre Jazz ble da han kom inn i startingen for Kanter var intet mindre enn utrolig. Offensivt er Utah mer begrenset. Gordon Hayward er blitt en stjerne, men hvor mye kan han bære laget. Jazz har egentlig ingen fremragende trepongsskyttere, noe man bør ha i NBA, men ganske mange som skyter ålreit. Jazz kommer til å være ganske gode, og veldig tøffe å spille mot. Det blir spennende å se hvor gode de faktisk er.

 

Pacific: (AltomNBA.no)


 

 

Golden State Warriors

2014-15 regular season record: 67-15 (1. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Stephen Curry, Klay Thompson, Harrison Barnes, Draymond Green, Andrew Bogut.

Steph Curry i skikkelig MVP-form denne sesongen også hadde vært fantastisk. Det er noe med det å se stjernespillere i sitt livs form. Kan fort bli noen legendariske dueller i sluttspillet mot lag som Spurs, Thunder og Clippers. Kanskje kan det bli en reprise av NBA-finalen fra i fjor. Lurer på hva slags rolle Iguodala får i laget etter å blitt utnevnt til Finals MVP. Satser på at GSW er et lag som underholder og bidrar til å øke den norske NBA-interessen.

 

Los Angeles Clippers

2014-15 regular season record: 56-26 (3. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Chris Paul, J.J. Redick, Wesley Johnson, Blake Griffin, DeAndre Jordan.

At DeAndre Jordan ble igjen i Clippers er noe som gjør at vi gleder oss ekstra til å se dem denne sesongen. Kan de være nærmere storhet i år? Røk ut på en litt unødvendig måte i fjor, og bør være sultne som få andre. Pierce bringer litt ekstra krydder til Clippers. Synd er det at attraksjonen og morromannen «Big Baby» Glen Davis er skadet og ikke har noen kontrakt med Clippers lenger. Uansett, Welcome to Lob City!

 

Los Angeles Lakers:

2014-15 regular season record: 21-61 (14. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

D’Angelo Russell, Jordan Clarkson, Kobe Bryant, Brandon Bass, Roy Hibbert.

Er Kobe Bryant er ferdigspilt eller ikke? Ungguttene Russell, Randle og Clarkson bør steppe opp hvis dette skal bli en minneverdig sesong for Lakers. Gleder oss til å se konturene av framtiden for det tidligere storlaget. Det spørs om det egentlig er noe særlig lys i enden av tunnelen. Spennende å følge utviklingen i forhold til free agency, hvor det har vist seg at free agent spillere ikke lenger blir så tiltrukket av Lakers sin status og byen LA.

 

Phoenix Suns

2014-15 regular season record: 39-43 (10. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Brandon Knight, Eric Bledsoe, P.J. Tucker, Markieff Morris, Tyson Chandler.

Gleder oss til å se om Suns kan være med i kampen om sluttspillplass. Phoenix er vel ikke NBAs navle om dagen, men håper de stiller opp med en solid startfemmer, når de er skadefrie i hvert fall.

 

Sacramento Kings

2014-15 regular season record: 29-53 (13. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Rajon Rondo, Ben McLemore, Rudy Gay, DeMarcus Cousins, Kosta Koufos.

Rajon Rondo. Fiasko eller fabelaktig? Blir fort en mellomting, men uansett spennende å følge med på. Beistet Cousins skal forsøke å lede laget mot et hårete mål, kalt playoffs. Gleder oss til å se om Kings kan samle det talentet de har og smelte det sammen til et slagkraftig mannskap.

 

Southwest: (Mads Støstad, NRK)


 

 

Dallas Mavericks

2014-15 regular season record: 50-32 (7. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Deron Williams, Devin Harris, Justin Anderson, Dirk Nowitzki, Zaza Pachulia.

Dette må være det minst spennende mannskapet i NBA i år. Dermed er det også den ultimate utfordring for trenertrollmann Rick Carlisle. Det er bare å glede seg til å se ham gjøre gull av gråstein – hvis noen kan få denne gjengen halvskadde og aldrende spillere til å skinne, så er det ham.

 

Houston Rockets

2014-15 regular season record: 56-26 (2. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Ty Lawson, James Harden, Trevor Ariza, Terrence Jones, Dwight Howard.

Houston Rockets er et puslespill. Daryl Morey har bygget laget brikke for brikke, i år etter år, for å få en sjanse på en NBA-tittel. Nå er sjansen kommet – og spilleren som skal få alle brikkene til å falle på plass, er altså Ty Lawson, som senest i fjor møtte opp på trening og luktet sprit. Det blir fascinerende å se om Lawson er den siste brikken, eller om han bare søler øl over hele puslespillet.

 

Memphis Grizzlies

2014-15 regular season record: 55-27 (4. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Mike Conley, Courtney Lee, Tony Allen, Zach Randolph, Marc Gasol.

NBA handler stadig mer om tempo, trepoengere og small-ball – spesielt på power forward, hvor mange nå satser på lave, raske skyttere. Memphis Grizzlies er den nostalgiske motvekten. Det er bare å glede seg til å se panikken i øynene på Jared Dudley, Demarre Carroll og Paul George før de blir spist levende av Zach Randolph og Marc Gasol.

 

New Orleans Pelicans

2014-15 regular season record: 45-37 (8. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Tyreke Evans, Eric Gordon, Dante Cunningham, Anthony Davis, Omer Asik.

Anthony Davis var NBAs kanskje beste spiller i fjor, bare 22 år gammel. Nå skal han begynne å skyte trepoengere også. Ingenting er så gøy som å se en historisk god spiller slå ut i full blomst.

 

 

San Antonio Spurs

2014-15 regular season record: 55-27 (5. plass i Western Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Tony Parker, Danny Green, Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge, Tim Duncan.

Spurs Mange er spente på hvordan LaMarcus Aldridge, kongen av midrange og prinsen av å holde ballen i fem sekunder hver gang han får den, skal passe inn i maskineriet av pasningsspill og trepoengere. Og om korthuset kollapser dersom Tony Parker er som i Eurobasket (omtrent like bevegelig som Eiffeltårnet). Men jeg er mest opptatt av Boban Marjanovic. «Spurs sign giant human», meldte San Antonio Current i juli. «Bobi» er 2,22 høy, veier 123 kilo og ser så mye ut som en Bond-skurk at det ville vært en klisjé om han fikk rollen.