AltomNBA, Frederik Gnatt og Mads Støstad har tatt en titt på alle lagene i Eastern Conference og skrevet om hva vi gleder oss aller mest til å se hos hvert lag.


 

Atlantic Division (Frederik Gnatt)


 

Boston Celtics

2014-15 regular season record: 40-42 (7. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Marcus Smart, Avery Bradley, Evan Turner, David Lee, Amir Johnson.

Hva Brad Stevens fikk ut av Celtics-laget forrige sesong mener jeg var en av de mest imponerende jobbene i NBA. Presset de setter på motstanderlagene gjør at Celtics faktisk spiller i veldig mange morsomme kamper. Spennende nysigneringer med David Lee og Amir Johnson. Lee har bevist et bra toppnivå tidligere, og Johnson er en av de mer undervurderte spillerne i hele ligaen i mine øyne. En herlig rollespiller som sørger for at Celtics også blir mye bedre inside i forsvar, et område de var forferdelig svake i fjor.

Celtics har også Isaiah Thomas. En magiker med ballen og tøff i forhold til størrelse. Hvis han fortsetter å komme inn fra benken, kommer han til å endre kampbildet umiddelbart i flere kamper. Jeg tipper at dette laget kommer til å kvalifisere seg for sluttspillet, og gleder meg til å se hva Stevens får ut av mannskapet sitt.

Brooklyn Nets:

2014-15 regular season record: 38-44 (8. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Jarrett Jack, Wayne Ellington, Joe Johnson, Thaddeus Young, Brook Lopez.

Dette Nets-laget synes jeg ser kjedelig og svakt ut. Det eneste jeg kan si jeg gleder meg til, er å se hvordan Jarrett Jack vil håndtere rollen som starting point guard. Young og Lopez bør være solide nok til å dra i land en del seire, men Brooklyn ser svake ut.

New York Knicks

2014-15 regular season record: 17-65 (15. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Jose Calderon, Arron Afflalo, Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis, Robin Lopez.

Det er med litt skrekkblandet fryd at jeg gleder meg til å følge Knicks. Laget fra the Big Apple er notorisk underpresterende og har hatt en forferdelig off season. Mange tror at lagene fra de største markedene (New York, Los Angeles, Chicago, Miami) bare kan hente de beste spillerene, men Knicks er ett tydelig eksempel på at spillere ikke ønsker å dra til lag som sliter sportslig og som virker kaotiske. Tradisjonen tro buet Knicks-fansen på deres 4. valg i draften Kristaps Porzingis. Jeg tror de gjorde et godt valg, og selv om man ikke skal forvente for mye av latvieren på 20 år blir det spennende å se hvor fort han tar nivet.

Ellers er jo også Carmelo Anthony en grunn til å se Knicks-kamper og jeg har en følelse av at vi får se en “Melo” som er frisk og som vil bevise at han hører hjemme i samtalen om hvem som er de beste i NBA.

Philadelphia 76ers

2014-15 regular season record: 18-64 (14. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Isaiah Canaan, Nik Stauskas, Robert Covington, Nerlens Noel, Jahlil Okafor.

Jahlil Okofor. “Alle” trodde førstevalget i årets draft sto mellom Karl-Anthony Towns og Jahlil Okofor. Så sjokkerte Los Angeles Lakers med å velge D’Angelo Russell og 76ers fikk Okofor i fanget. Jeg er usikker på om Okofor har forsvaret og hurtigheten til å gå rett inn og prege NBA-kamper. Men han spiller ved siden av Nerlens Noel som tar mye av ansvaret i forsvar og det er ingen tvil om at offensivt er Okafor en veldig spennende spiller. Litt “gammeldags” big guy med fantastisk fotarbeid og god touch i posten. Klarer han å bruke dette mot de andre store gutta i ligaen, og hvordan takler han tempoet som nå preger NBA? Det blir spennende å se. Jeg forventer å se Okafor vise potensiale som gjør at vi kommer til å glede oss til årene som kommer, men ikke at han kommer til å dominere særlig denne sesongen – få rookies gjør det.

Toronto Raptors

2014-15 regular season record: 49-33 (4. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Kyle Lowry, DeMar DeRozan, DeMarre Carroll, Patrick Patterson, Jonas Valanciunas.

Årets sesong vil jo (heldigvis) ta de åtte beste lagene fra hver conference, noe som betyr at å vinne en divisjon ikke har særlig stor betydning. Men, jeg tror Raptors kommer til å bli blant de bedre lagene i øst i år. Forrige sesong startet de sterkt og Kyle Lowry ble helt fortjent valgt inn på All Star-laget. Desverre raknet det litt og laget måtte også klare seg i en lang periode uten deres kanskje beste offensive spiller, DeMar DeRozan. I år forventer jeg mye av Lowry, DeRozan, Jonas Valanciunas og ikke minst nykommeren DeMarre Carroll. Jeg har rett og slett tro på dette laget. En annen grunn til at jeg gleder meg til å følge Raptors er at de har blant NBAs beste fans. Og endelig har de grunn til å se frem mot sesongen også.

 

Central Division (AltomNBA.no)


 

Cleveland Cavaliers

2014-15 regular season record: 53-29 (2. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Kyrie Irving, J.R. Smith, LeBron James, Kevin Love, Timofey Mozgov.

Gleder oss til å se et Cavs-lag med enda flere strenger å spille på. Med alle de tre storeskadefrie – James, Irving, Love – er Cavs en av de største favorittene til tittelen, særlig når motstanden i øst er så som så. Spennende om rollespillerne klarer å holde nivået oppe, og morsomt at Mo Williams er tilbake i klubben. Håper Tristan Thompson kan bli en spiller å følge med på neste sesong, hvis det blir orden på kontrakten. Lukter at de leker seg gjennom Eastern Conference, men man vet aldri. King James blir fort NBAs største attraksjon i år også.

 

Chicago Bulls

2014-15 regular season record: 50-32 (3. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Derrick Rose, Jimmy Butler, Tony Snell, Pau Gasol, Joakim Noah.

Kommer vi i det hele tatt til å se ett skadefritt Bulls-lag i år? Starter med Dunleavy ute i sesongåpningen. Spennende å følge Mirotic sin utvikling og rolle i laget denne sesongen. Det bør åpne seg muligheter for flere varianter i frontcourten etterhvert, siden Gasol blir eldre og Noahs prestasjoner har variert. Rookie power forward Bobby Portis som ble tatt som nr. 22 kan også få spilletid. Etter at Butler signerte en feit kontrakt i sommer, bør han allerede fra første minutt vise hva han har tenkt til å tilføre “The Windy City” de neste årene.

 

 

Milwaukee Bucks

2014-15 regular season record: 41-41 (6. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Michael Carter-Williams, Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton, Jabari Parker, Greg Monroe.

Klarer de å spille slik de selv ønsker? Gleder oss til å se hvordan Jason Kidds unge menn utvikler seg videre nå. Etter en sesong med enorm forbedring handler det nå mer om stabilisering. Greg Monroe er mannen de ville ha der inne under kurven. Bucks er uansett veldig fornøyd med at han prioriterte dem i stedet for Knicks. Om veien til sluttspill blir så enkel og om de eventuelt er en trussel er vi usikre på. Kan hende at de høye forventningene og hårete målene kommer litt for tidlig for Bucks, men uansett et lag vi gleder oss veldig til å følge med på.

 

Indiana Pacers:

2014-15 regular season record: 38-44 (9. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

George Hill, Monta Ellis, C.J. Miles, Paul George, Ian Mahinmi.

Head Coach Frank Vogel og president Larry Bird ser ut til å ha noen underholdende og spennende planer for Pacers i år. Naturligvis gleder vi oss til å se Paul George – forhåpentligvis av samme kaliber som i 2014. Klubben prøver noe nytt, og for oss som elsker å følge sport er nye spillere, lagsammensetninger og taktikker, noe av det som holder oss interesserte. Hibbert, West og Scola ut. Hadde vært morsomt om Monta Ellis hadde klart å stabilisere seg i ny klubb og levere mange gode kamper. Rookie Myles Turner er i posisjon til å få mye spilletid av Coach Vogel. Kan han være et av årets beste draft-picks på nr. 11?

 

Detroit Pistons

2014-15 regular season record: 32-50 (12. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Reggie Jackson, Kentavious Caldwell-Pope, Marcus Morris, Ersan Ilyasova, Andre Drummond.

Føler at byen Detroit fortjener et bedre NBA-lag enn det Pistons er per dags dato. Det begynner å bli en stund siden tittelen i 2004 og “Bad Boys”-tiden er historie. Stan Van Gundys prosjekt er det man får følge hvis man skal se mange Pistons-kamper denne sesongen. Troppen er forsåvidt litt styrket, til tross for tapet av Monroe. Inn med Stanley Johnson i draften, Ersan Ilyasova og Marcus Morris. Sistnevnte kan bli meget viktig for Pistons denne sesongen. I tillegg får vi se om Reggie Jackson egentlig var verdt pengene. Spennende om Andre Drummond kan ta ytterligere steg. Med en slik fysikk, masse og enorme returtaking er betegnelsen BEAST nokså beskrivende.

 

Southeast (Mads Støstad, NRK)


 

Atlanta Hawks

2014-15 regular season record: 60-22 (1. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Jeff Teague, Kent Bazemore, Kyle Korver, Paul Millsap, Al Horford.

Jeg er villig til å se hele Hawks-kamper bare for å se Kyle Korver skyte langskudd. Alle som har prøvd å skyte trepoengere i basketball, skjønner hvor rått det han gjør er. I full fart sidelengs og bakover, med en hånd rett i ansiktet, gjerne et par meter utenfor linja. Stor idrett.

 

Charlotte Hornets 

2014-15 regular season record: 33-49 (11. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Kemba Walker, Nicolas Batum, Jeremy Lamb, Frank Kaminsky, Al Jefferson.

Det er ikke ofte forsvarsspesialister på guardplass er attraksjoner. Men sjekk ut Michael Kidd-Gilchrist. Der de fleste NBA-spillere drømmer om å bli All-Stars eller toppscorere, drømmer 22-åringen om å bli tidenes beste forsvarer. Han er selvfølgelig ikke der ennå, men tallene er spektakulære: Uten ham på banen er Hornets blant de ti dårligste forsvarslagene i NBA. Med ham på banen er de det soleklart beste (96,6 defensive rate). Se og lær!

Update: MKG er nå ute i seks måneder, så vi får nøye oss med Al Jeffersons moves i posten. Bortsett fra ham er det bekmørkt i Charlotte.

 

Miami Heat

2014-15 regular season record: 37-45 (10. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Goran Dragic, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh, Hassan Whiteside.

Miami Heat er årets mest eksplosive basketballeksperiment. Ta masse gode spillere, ikke tenk på om de passer sammen, og prøv å lag et godt lag. Med fullklaff kan de gå hele veien – spillermaterialet er fantastisk – men det kan like godt gå helt skeis.

 

Orlando Magic

2014-15 regular season record: 25-57 (13. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

Elfrid Payton, Victor Oladipo, Tobias Harris, Channing Frye, Nikola Vucevic.

NBA trengte en ordentlig drittsekk med altfor høy selvtillit og spenst til å dunke oppå hvem som helst. Magic-rookie Mario Hezonja kalles den kroatiske diamanten, men det kunne like godt være den kroatiske demonen. Jeg gleder meg til han begynner å slenge kroatiske gloser til LeBron og Kobe, og prøver å ta 360-dunker på dem etterpå.

Washington Wizards

2014-15 regular season record: 46-36 (5. plass i Eastern Conference.)

Sannsynlig startfemmer:

John Wall, Bradley Beal, Otto Porter, Nene, Marcin Gortat.

For å sette virkelig pris på Washington Wizards, bør man se Zach Lowes videoanalyse om hvorfor John Wall er den kanskje mest geniale pasningsspilleren i NBA. Så det er synd videoen ble fjernet fra nettet da Grantland Basketball Hour ble lagt ned. Men for oss som elsker spillere som tenker tre trekk framover – vi som har Ricky Rubio-drakt og faktisk liker Chris Paul – er det å se John Wall spille som å drikke iskald sjokolademelk etter en fyllekule; helt uimotståelig.