Av Even Lübeck – følg meg gjerne på Twitter

Denne sommeren har vært fullspekket av enorme blockbustertrades, elleville free agents overganger og en rookieklasse som det kanskje ikke lukter helt svidd av.

Sett denne? AltomNBA tipper årets nykommere

Og i natt ble det enda villere. Cleveland Cavaliers og Boston Celtics har vært involvert i en spinnvill trade som innebærer følgende:

  • Cleveland Cavaliers får Isaiah Thomas, Jae Crowder, Ante Zizic og et førsterundepick i 2018-draften
  • Boston Celtics får Kyrie Irving

Arnstein Friling tror Thomas kan bli effektiv med LeBron.

– Thomas er for evig dømt til å bli mistrodd som “stjerne” pga størrelse. Det kan fort hende han blir svært effektiv med LeBron, sier Friling.

Boston har nå sluppet elleve av tolv fra laget fra 2016-sluttspillet(Marcus Smart eneste gjenværende). De har også sluppet fire av de seks fremste fra årets sluttspill (Ut med Bradley, Crowder, Thomas og Johnson).

– Nå har Celtics fått inn to toppklasse-scorere i Irving og Hayward, og flere andre nye. Og fortsatt har de gode draft picks igjen. Jeg tror Celts blir gode, fordi de har en bra trener, gode spillere og er i en svak conference. Jeg ser klare problemer der mht rebounding, forsvar, lederegenskaper, playmaking, sier Friling.

Frederik Gnatt er fan av blockbustertraden.

– Jeg elsker traden. Dette er to lag som møttes i semifinalene i fjor. IT som er en kulthelt i Boston og Irving som har “gått mot LeBron”. Rivalaliseringen går til nye høyder. Drømmen er en ny semi mellom disse lagene.

Fra Cavs-Celtics, game 4, i mai. Møtes lagene igjen i Eastern Conference Finals i år? Foto: Even Lübeck.

Celtics-fan Tommy Surland-Hansen er i sjokk.

– Denne traden tok meg helt på senga. Jeg fordøyer det fortsatt. Har brukt mye tid og tankeaktivitet rundt hvordan Stevens skulle løse det defensive etter Bradley-traden med Thomas utfordringer der og var ikke inn på en slik trade i det hele tatt. Kan ikke huske to finale-rivaler trade stjernespillere med hverandre og trodde en slik avtale var uaktuelt. Er i sjokktilstand.

Hverken Avery Bradley (Detroit Pistons) eller Isaiah Thomas (Cleveland Cavaliers) er i Boston Celtics lenger. Foto: Even Lübeck

Hvem vinner traden?

Gnatt: Synes det er en trade med to vinnere. Cavs får mye. Og med det mye flere muligheter. Og i IT dekker de opp mye for tapet av Irving. Boston får den beste spilleren. Og Crowder, som er en god rollespiller, er litt overflødig i Boston med Hayward og satsingen (og troen) på Brown og Tatum. Brooklyn-picket er også muligens litt overvurdert. Tror de blir mye bedre neste år, uten insentiver til å tanke. Tipper en 3-6 lag blir dårligere enn dem. Da er sjansen for ett topp 5 pick ganske liten. Og Celtics har Lakers’ (#1 protected) pick eller Kings året etter. Det som blir spennende er om Irving kan være playmaker, da vil han funke veldig bra i Celtics. Vi får se. IT passer nok perfekt i Kyrie rollen.

Arnstein: Jeg syns Celtics gir opp mye, men de hadde en enorm skattekiste, takket være andre lags idioti/desperasjon (Nets’ primært). Så kanskje er det vellykket for begge? Om fem år vet vi svaret. Både Cavs og Celts blir denne sesongen omtrent som de var sist: vinner 50-55 kamper.

Tommy: Jeg klarer ikke utrope noen vinner foreløpig. Det kommer an på om IT blir utover dette ene året, om Nets-picket blir bra, om Celtics blir bedre enn i fjor, om Kyrie leverer osv. Men det er ingen tvil om at Ainge har gått all in denne sommeren, med å trade ned i draften fra 1 til 3, trade bort Bradley, Thomas og Crowder fra starting 5 for en EC-finalist og la Nets-picket forsvinne ubeskyttet. Kan bli vinner, kan bli taper. En utrolig spennende situasjon.

Vinnere av sommerens overgangsvindu?

Arnstein: Aldri lett å si. Atlanta, Chicago, Indiana, New York, Clippers blir alle svakere enn de var. 76ers, Minnesota, Denver, blir bedre, mye fordi unge spillere utvikler seg. I toppen blir de som var gode, gode nå. Men ingen kan matche Warriors.

Frederik: Mange vinnere. Timberwolves kanskje best. Sammen med Celtics. Rockets fikk CP som er huge og kanskje Melo. Også tror jeg OKC blir veldig gode i år. Kanskje de som kan presse Warriors Mange vinnere. Og Indy og Bulls som de store taperne.

Tommy: Igjen vanskelig å forutsi, men jeg synes Paul George til Thunder, Chris Paul til Rockets og Jimmy Butler til Wolves alle har potensiale til noe stort. Men håpet er selvsagt at Celtics har gjort noe spesielt lurt.