Bli en dreven basketballgambler

Det er ingen tvil om at det er et stort potensiale for basketballinteresse i Norge, og vi som interesserer oss for denne fascinerende sporten vet at det er utrolig mye spennende
menigmann går glipp av. Basketball er en langt mer fartsfylt sport enn for eksempel fotball, og det er bare å krysse fingrene for at resten av landets befolkning snart våkner opp av dvalen.

Årets NBA startet opp i midten av oktober, og det er Golden State Warriors som er den store favoritten blant bookmakerne til å vinne sluttspillet neste år. Deretter følger Boston Celtics, Houston Rockets og LA Lakers, hvor særlig oddsen på LA Lakers sank etter at de sikret seg LeBron James fra Cleveland. De fleste tippe-eksperter er allikevel enige om at denne overgangen neppe blir nok til å vippe Golden State av pinnen, men Lakers bør uansett kunne nå langt i sluttspillet. Dette er bare et av mange veddemål du kan satse på i forkant av den kommende sesongen, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på enkelte tips du kan benytte deg av.

Det blir vanskelig å få has på Golden State også denne sesongen

Fordelen er rimelig åpenbar hvis vi bare ser på kampresultatet. Basketballkamper ender
nemlig svært sjelden uavgjort, og det skal alltid spilles til det kåres en vinner. Dette betyr at du bare har to utfall å velge mellom, og du kan også vedde på om et lag klarer å score et bestemt antall poeng eller hvem som leder etter hver omgang. Basketball er en lagsport som er spekket med individuelle- og lagstatistikker som kan hjelpe deg med å plukke ut den riktige vinneren.  Det kan blant annet lønne seg å se på hvordan lagene scorer poengene sine. Et lag som scorer mange trepoengere sliter ofte med samspillet, siden det ofte ikke klarer å spille seg inn i motstanderens forsvarsfelt. Det kan derfor lønne seg å spille mot lag som
scorer på mange langskudd, selv om vi vedgår at det kan se flott ut på TV.

Sjekk kampprogrammet

NBA har et knallhardt kampprogram, og det spilles ofte flere kamper i løpet av uken som
tilbakelegges over enorme avstander i USA. Før du plasserer et veddemål i basketball bør du derfor sjekke om laget du spiller på har vært på en lang turné rundt om i landet. Selv de største favorittene kan komme til å slite hvis de skal ut i nok en tøff bortekamp, og i slike tilfeller kan det være lurt å satse noen slanter på at hjemmelaget kan stelle i stand en oddsbombe mot antatte topplag som Golden State og Boston Celtics.

Stortap fører ofte til seier

Som i andre lagsporter fører også i basketball et stortap ofte til at det ydmykede laget slår tilbake med en seier i det neste oppgjøret. Dette gjelder særlig hvis en favoritt har gått på et stortap på bortebane, noe som betyr at tiden er inne for å revansjere seg foran egne fans. Det kan også lønne seg å følge med på skadesituasjonen hos de de ulike klubbene for å sikre seg at de største stjernene spiller, samt se på tradisjonelle ting som borte- og hjemmeform. I NBA skjer det ofte at de største klubbene overvurderes av bookmakerne, og derfor kan det lønne seg å spille mot dem i grunnspillet, siden det er playoff-vinneren som teller i typiske amerikanske idretter som basketball.