Etter en pre-season hvor vi har sett hvordan spillere som LeBron James, Kawhi Leonard, DeMar DeRozan og Carmelo Anthony fungerer i sine nye klubber, er det natt til onsdag det gjelder. NBA-seriestart! Vi har i den sammenheng sett på flere lag om hvordan de har gjort det i sommerens “pre-season”:

PS! Som noen vet, koster det penger å drifte nettsiden, betale domene +++. Om noen ønsker å vippes en sum, hadde AltomNBA satt enormt pris på det ved å sende til 90280763. Vi har fått inn mange bidrag og setter enormt stor pris på det!

Los Angeles Lakers

En av de største “fan-favoritt” lagene denne sesongen må være Los Angeles Lakers. LeBron James, den beste basketballspilleren i verden, signerte en 4-års kontrakt med klubben som varer til 2022. LA Lakers har sett en innstrømning med nye tilhengere og supportere over sommeren på grunn av nyankommelsen av “The King”.

PS! Følg AltomNBA på Instagram her!

I sommer signerte Lakers og noen kjente fjes av free-agent markedet, som Lance Stephenson, Rajon Rondo, Javale McGee og Michael Beasley. I tillegg har de en ung og lovende kjerne med navn som Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Josh Hart og Lonzo Ball. I draften i år hadde de valg nr. 25 og 47. Med de valgene valgte de Moe Wagner og Sviatoslav Mykhailiuk (Svi), som kommer til å være solide for et allerede ungt lag.

I Summer League imponerte Svi og Josh Hart. Josh Hart vant MVP (mest verdifulle spiller) i  der han snittet 24,2 poeng og ledet et ung Lakers lag uten nøkkelspillerne sine til finalen. I “pre-seasonen” vant Lakers tre av seks kamper. De første to kampene (begge mot Denver Nuggets) gikk ikke så bra – Lakers tapte begge. LeBron spilte bare 15 minutter i begge disse kampene, noe som tyder på at Luke Walton (treneren til Lakers) spilte en ung tropp for erfaring.

LeBron James er nå i Lakers.

Tredje kamp mot Sacramento Kings gikk bedre. Lakers spilte en ung tropp igjen, men fikk utbetaling i form av en kjempegod kamp av ungt talent Brandon Ingram som scoret 31 poeng og tok 9 returer på 34 minutter. Ingram ledet laget til en velfortjent seier over Sacramento. I den fjerde kampen mot by-kameratene deres: Los Angeles Clippers gikk de for et litt mer erfarent lag og tapte med 16 poeng. I femte og sjette kamp (begge mot Golden State Warriors) vant de overraskende begge. I første kamp manglet GSW Draymond Green og i andre manglet de Kevin Durant. Dette var en solid “pre-season”, hvor de avsluttet med å vinne to kamper mot de regjerende mesterne GSW.

Cleveland Cavaliers

Cavs hadde en rotete “off-sesong”. LeBron James forlot laget i fordel for Lakers. Cavs lå under raderen og sikret seg ingen store “free-agents”, men de signerte ganske mange mindre, men solide “free-agents” som Sam Dekker, Isiah Taylor, David Nwaba og Kobi Simmons, og fikk nye kontrakter til nøkkelspillere Kevin Love og Rodney Hood. De hadde Brooklyn Nets sitt “draft-pick” i år. Med det og sitt eget valgte de unge talent Collin Sexton og Billy Preston. Disse addisjonene har gitt Cavs noe trengt dyphet på laget sitt. Som sett i “pre-seasonen” har Cavs mye mer ball-bevegelse, noe som de slet med når de hadde LeBron James som trenger ballen for å skinne.

I den første kampen deres vant de mot et sterkt Boston Celtics lag uten Kyrie Irving. Cavs hadde en overalt sterk kamp med 6 personer som scoret over 10 poeng. I andre kamp som også var mot Celtics vant de igjen mot et sterkt Celtics lag som manglet Irving og Gordon Hayward. denne kampen manglet Cavs nøkkelspiller Kevin Love, men klarte likevel å slå Celtics på grunn av bra ball-bevegelse og lagspill. I tredje kamp mot Indiana Pacers tapte de med 9 poeng. Denne kampen manglet cavs Kevin Love, Rodney Hood, Jordan Clarkson og David Nwaba.

Blir det mye å juble for i Cleveland denne sesongen?

I fjerde og siste kamp mot Dertroit Pistons tapte de selv om de kjempet hardt. Cavs hadde ingen svar til Drummond Og Griffin så de satte ofte to menn på Griffen så det åpnet deg mye rom for å skyte tre-poengere. Detroit traff 21 tre-poengere mot Cavs sine 6. Bra “pre-season” for Cavs, som viste at de kunne vinne uten Lebron James.

Golden State Warriors

Golden State Warriors er det desidert beste laget i ligaen. I sommer signerte de “all-star” DeMarcus “Boogie” Cousins. Den eneste posisjonen de ikke hadde en “all-star” i, fikk de en i. Cousins kommer av en akillesskade som er beryktet for å ødelegge karrierer, men når han kommer tilbake i løpet av sesongen kommer Warriors til å være ustoppelige. I sommer signerte de også svenske Jonas Jerebko som er den eneste skandinaviske NBA spilleren.

DeMarcus Cousins blir spilleklar på nyåret.

Den første kampen deres gikk ikke som forventet med tap mot eit ungt Timberwolves lag uten “All-Star” Jimmy Butler. I andre kampen fikk vi se Warriors som vi er kjent med. De vant med 28 poeng over et svakt Sacramento Kings lag. Denne kampen manglet Warriors Stephen Curry og Draymond Green, men det hadde ingenting å si, fordi Klay Thompson og Kevin Durant kombinerte for 56 poeng.

I tredje kamp spilte de mot Phoenix Suns som har manglet Devin Booker hele sommern på grunn av en hans-operasjon. Kampen gikk ikke som forventet, de tapte med åtte poeng mot dette Suns-laget. Warriors hadde ikke med Klay Thompson og Draymond Green. I de to siste kampene tapte de mot Lakers. Dette har vært en dårlig “pre-season” for GSW, der de tapte 5 av 6 kamper.

Philadelphia 76ers

I sommer mistet 76ers viktige benkspillere i Ersan Iliyasova og Marco Belinelli, men de fikk tak i Wilson Chandler. Dette er et ungt lag der de to beste spillerne er begge under 25. Fjorårets nummer en valg i “draften” Markelle Fultz, som slet med en skulderskade i 2017/18 sesongen, kommer til å bli bedre denne sesongen og hele laget kommer til å gro sammen og bli bedre utover sesongen.

Ikke akkurat kjent for å være en skytter, men om Ben Simmons klarer å sette trepoengere…

I “pre-seasonen” startet de 3-0. Den første kampen vant de mot det australske laget Melbourne United. I denne kampen hadde australske Ben Simmons 14 assister. Kamerunske Joel Embiid hadde 20 poeng i tillegg til 10 returer for å sikre seg en “double-double”. I andre kamp vant de mot et lovende Orlando Magic lag med unge talenter Mohamed Bamba, Aaron Gordon og Jonathan Isaac. I denne kampen var det benken til 76ers som hjalp dem å slå dette Magic laget. I den tredje kampen spilte de mot et annet ungt lag i Dallas Mavericks. I denne kampen var den største faktoren J.J Redick. 34-åringen skjøt 10 skudd og traff alle! Av de 10 skuddene var 7 av de tre-poengere. Han traff alle! Han sluttet kvelden med 28 poeng.

Den fjerde og siste kampen deres spilte de igjen mot dette Dallas laget. Denne kampen tapte de skuffende etter å ha ledet mye av kampen. Dette var en relativt bra “pre-season” for dette unge “Philly” laget.

San Antonio Spurs

I sommer “tradet” Spurs sin gullgutt i Kawhi Leonard, Manu Ginobli la skoene på hyllen og Tony Parker signerte kontrakt med Charlotte Hornets. Vi kan nå offisielt si at denne epoken er over. Kawhi Leonard var ikke fornøyd med klubben så han ville ut, og Spurs tradet han til Toronto Raptors for “all-star” DeMar DeRozan. I denne “traden” fikk Spurs unggutt og center Jakob Poetl som kan utvikle seg til ein solid benkspiller.

I den første kampen vant de mot et interessant Miami Heat-lag uten spillere Bam Adebayo og Josh Richardson. Spurs ga minutter til hele 18 spillere denne kampen. Det betyr at det var en laginnsats og ingen soloprestasjon vant denne kampen. I den andre kampen vant de mot en ung Detroit Pistons tropp som manglet nøkkelspiller Blake Griffin.

Hvor bra blir LaMarcus Aldridge og resten av Spurs-gjengen?

I den tredje kampen tapte de mot et veldig sterkt Houston Rockets lag. I denne kampen røk unge talent Dejounte Murray korsbåndet i kneet sitt. Dette er en stor tilbakesettelse for dette talentfulle Spurs laget. Den fjerde kampen tapte de mot Atlanta Hawks. Trae Young vant denne kampen for Hawks med et skudd fra nær midtbanen! Helt sinnsykt! I den siste kampen vant de mot Orlando Magic. Dette har vært en dårlig “pre-season” for Spurs, mye på grunn av skaden som Dejounte Murray  pådro seg.

Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder kom på fjerdeplass i en utrolig sterkt Western Conference i fjor, men i sluttspillet tapte de 4-2 mot et overraskende sterkt Utah Jazz-lag som nettopp mistet sin beste spiller i Gordon Hayward. I sommer tradet de Carmelo Anthony som holdt tilbake laget, fordi han skjøt så mye og bommet så mye. De fikk Dennis Schroder tilbake som er en veldig god “back-up” point guard til superstjerne Russell Westbrook. De fikk forlenget kontrakten til stjerne Paul George. I tillegg til dette fikk de signert Nerlens Noel som kommer til å bli en veldig god back-up til Steven Adams.

View this post on Instagram

Niko Skouen spilte altså tre år for Pepperdine college (fra 2011-14) og møtte flere etablerte NBA-stjerner, som Kelly Olynyk (fra gårsdagens bilde). I tillegg har han trent med flere stjerner i somrene, bare ta en titt på disse videoene😳👊🏻Paul George på film 1, en av de beste spillerne i NBA for øyeblikket. Spiller for OKC og har vært fem ganger All-Star, snittet på 24.7 poeng i sluttspillet sist sesong. George drar inn elleville 240 millioner kroner de neste 10 månedene!!!! Mannen på video 2 heter Reggie Jackson og spiller for Detroit Pistons, vært i ligaen siden 2012. Snittet sist sesong på 14.6 poeng og 5.3 assist per kamp sist sesong. Tjener 135 millioner kroner den kommende sesongen🧐🏀 tusen takk til @nikoskouen for at han ville dele hvordan en dag ser ut som proff! Hele Norge heier på deg🏀❤️

A post shared by AltomNBA NY BRUKER (@altomnba) on

Den første kampen deres denne “pre-seasonen” spilte de mot Detroit Pistons. Thunder manglet denne kampen superstjerne duoen Paul George og Russell Westbrook. De tapte med 6 poeng mot dette Pistons laget. Andre kamp vant de mot Timberwolves. I denne kampen spilte Paul George, han scoret 23 poeng og ledet OKC til en komfortabel kamp.

Tredje kamp spilte de mot Trae Young og resten av Atlanta Hawks-troppen. I denne kampen vant OKC komfortabelt over dette svake laget uten John Collins og Jeremy Lin. Siste kampen deres spilte de mot Milwaukee Bucks. I denne kampen viste Paul George og co. at de kan vinne uten Russell Westbrook. Dette har vært en solid “pre-season” for OKC.

Houston Rockets

I sommer mistet Rockets solide spillere i Trevor Ariza og Luc Mbah A Moute. Disse var to gode defensive spillere som også klarer å produsere offensivt. Dette vil nok vise ganske godt. I sommer signerte de stjerne Carmelo Anthony. Anthony funket ikke under Billy Donovan sitt system, Rockets regner med at han kommer til å funke bedre under Mike D’Anthoni sitt system. I tillegg signerte de backup point guard Michael Carter-Williams og backup small-forward James Ennis.

Den første kampen deres denne sommeren ble spilt mot et fulltallig Memphis Grizzlies-lag. De vant komfortabelt med 16 poeng. Andre kampen tapte de mot eit sterkt Indiana Pacers-lag. Tredje kamp vant de mot San Antonio Spurs. I fjerde kamp mot Shanghai Sharks vant de komfortabelt. I femte og siste kamp vant de komfortabelt mot et ganske svakt Memphis Grizzlies lag.

Skrevet av: Kristian Nerås Kokes   Twitter: @Flick4The3Pt