LeBron James har tatt sine talenter til Los Angeles og avsluttet i sommer med det sin andre æra i Cleveland. Dette gjør at noen andre nå må ta tronen i Eastern Conference. Her presenterer vi en liste på tre lag som vi tror kan være gjøre det, samt én “Dark Horse”.

PS! Som noen vet, koster det penger å drifte nettsiden, betale domene +++. Om noen ønsker å vippes en sum, hadde AltomNBA satt enormt pris på det ved å sende til 90280763. Vi har fått inn mange bidrag og setter enormt stor pris på det! Håpet etter hvert er å lønne frivillige og flinke skribenter, som Kim Andre og de andre som hjelper til. 

Av  Kim Andre Esbjørnsen

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter!

Boston Celtics

Vi starter med det laget de fleste vil si er favoritten til å vinne Eastern Conference. Etter forrige offseason sa nok de fleste det samme: de hadde signert Gordon Hayward, fått Kyrie Irving for Isaiah Thomas, og signert noen gode rollespillere. 

Gleden varte ikke så lenge. Gordon Hayward brakk ankelen noen få minutter inn i det første kvarteret i den første kampen av sesongen mot Cleveland Cavaliers. Heldigvis hadde de en førsteårsspiller i Jayson Tatum som viste seg å være klar for rollen. De tapte de to første kampene i ligaen, men så vant de 16 kamper på rad. Årsaken til at de vant så mange kamper på rad? Tatum viste seg å være en av de beste rookiene i ligaen. Jaylen Brown bygget og fikk vist potensialet sitt. Terry Rozier er ikke noe le av lenger når General Manager Danny Ainge ikke vil inkludere han i bytte-pakker. I tillegg: Kyrie var Kyire, og Al Horford var fortsatt den stabile veteranen. 

Et problem dette laget hadde hele sesongen var skader på viktige spillere. Hayward mistet de den første kampen i året, Kyrie mistet de i slutten av året og flere andre rollespillere måtte også kaste inn håndkleet utover i sesongen. Vi får håpe at dette ikke er en trend for fremtiden. Uten skadene er de klare favoritter til å vinne Eastern Conference.

Toronto Raptors     

Den mannen du ser på bildet er en av de viktigste delene til Toronto hvis de skal slå Boston. Kawhi kom i en bytteavtale denne sommeren der han og Danny Green ble byttet mot DeMar DeRozan og Jakob Poeltl. Når Kawhi er skadefri er han en topp 5 spiller i ligaen, og mange hadde han topp 3 etter 2016-17 sesongen.  

Når det kommer til resten av laget, er det kanskje et hakk dårligere enn Boston på grunn av de mange unge Celtics-talentene. Men Toronto er ikke langt bak med OG Anunoby, Pascal Siakam, Delon Wright og Freed VanVleet. De vil nok starte Kyle Lowry/Green/Kawhi/OG/Serge Ibaka. Denne oppstillingen er den mest allsidige de kan bruke, og nok også den beste.  

Forrige sesong for Toronto gikk som forventet: Topp 2 i Eastern Conference, ingen store skader på noen nøkkelspillere, alt gikk på skinner. Likevel sliter de alltid mot LeBron i sluttspill. Dette har for det meste å gjøre med DeRozan, som forsvinner helt når han spiller mot LeBron, og det laget du er så vant med å se før sluttspillet er et helt annet lag i sluttspill. Det virker som alle på det laget spiller dårlig: selv den forrige treneren Dwane Casey som vant årets trener, var dårligere. De tapte 4-0 i kamper for Cavaliers og har nok et stort mål om å komme lenger denne sesongen. 

Med en ny trener i Nick Nurse, samt Kawhi i troppen, håper de å nå finalen, og de er bedre forberedt enn noensinne. Kawhi forsvinner ikke i sluttspillet, han spiller alltid bedre. Lowry hadde sitt beste sluttspill forrige sesong, og vil håpe å fortsette med den trenden. Nøkkelen er at de yngre garden spiller like bra som Bostons yngre garde. 

Philadelphia 76ers 

Her har vi ett av de yngste lagene i ligaen, med mye talent. Anført av de to beste spillerne i stallen i Ben Simmons og Joel Embiid vil nok 76ers være et av de beste lagene i lang tid fremover. Det eneste som kan hindre dem er skader: Simmons spilte ikke det første året på grunn av en brukket fot. Embiid har vært skadeplaget nesten hele karrieren sin, men han hadde en positiv fjorårssesong sett utenfra med få skader. Markelle Fultz skulle spille sitt første år sist sesong, men slet med en skulderskade hele året og måtte endre hvordan han skjøt ballen. Han er tilbake nå, etter å ha endre skuddrytme. Hvis Fultz kan være hva de draftet, er dette også et lag som fort kan nå finale i øst.  

Hvor stor rolle får Saric denne sesongen?

Simmons og Embiid er kanskje den moderne rekreasjonene av Magic Johnson og Kareem Abdul-Jabbar som vant fem titler med Lakers på 80-tallet, selv om Emiid er mer Hakeem Olajuwon enn Kareem i hvordan han spiller. Det er ikke bare de som gjorde laget til en av de bedre forrige sesong. Robert Covington, JJ Redick, Dario Saric,Marco Belinelli og Ersan Ilyasova var alle viktige rollespillere, og samtlige kunne sette trepoengere og spille forsvar.

Problemet denne sesongen er at flere lag i ligaen har blitt bedre, samt at de har mistet både Ersan og Marco. Simmons er en veldig god spiller, men han har et stort problem: han klarer ikke score 2-3 meter utenfor kurven. Han trenger trepoengsskyttere til åpne veien for han til å score rundt kurven. Embiid er den perfekte moderne centeren og har nesten ingen svakheter, men han kan bli bedre fra trepoengsland og han er heller ikke den aller hurtigste. Fultz trenger å steppe opp hvis de vil nå finalen, og hvis det skjer kan det bli enda mer interessant i Eastern Conference. 

Milwaukee Bucks

Når det kommer til talentet i stallen vil jeg si at de har en av de beste duoene i ligaen med Giannis Antetokounmpo og Khris Middleton. De to var mesteparten av grunnen til at Boston nesten tapte i første runde av sluttspillet. Giannis har kallenavnet “ The Greek Freak”, med god grunn. Måten kroppen hans er bygd på ser ut som han er en kriger fra Sparta, ikke overraskende når han er gresk. Men det tok sin tid før han levde opp til det navnet. I hans fjerde NBA-sesong gikk han til å snitte på 22.9 ppg/8.8 reb/5.4 ast, og med de imponerende tallene ble han en del av NBA-eliten.  

Eric Bledsoe på sitt beste er en All-Star. Men de trenger ikke en All-Star, de håper at han kan spille bra forsvar, samt at han kan sette trepoengere. De har i tillegg fått en dyktig trener inn i Mike Budenholzer denne sommeren.

Budenholzer er en av de bedre trenerne i ligaen. Han kommer fra Popovich-skolen og har lært en god del fra Popovich. Hvis du ikke vet hvem Gregg Popovich er, så er han den beste treneren noensinne etter min mening, og en av de beste egenskapene Popovich har er at han gjør alle litt bedre uansett hvem det er. Dette gjør signeringen av Budenholzer som trener en av de viktigste tingene som skjedde denne sommeren, og vil hjelpe hele laget. 

En av tingene du vil se denne sesongen er hvor gode rollespillerne de har rundt Giannis og Middleton: trioen Malcolm Brogdon, Eric Bledsoe og Tony Snell blir de viktigste, sammen med Brook Lopez og Ersan Ilyasova, som var veldig gode pick-ups denne sommeren. Budenholzer vil gjøre alt enklere, og han har aldri hatt mer talent på et lag enn dette. Så ikke bli sjokkert om du ser Milwaukee topp tre og i finalen i slutten av sesongen.