Tirsdag kom beskjeden om at Arne Ingebrigtsen er ferdig som basketspiller. En vanskelig avgjørelse, ifølge han selv.

– Det var selvfølgelig ingen enkel avgjørelse. Men samtidig er det et valg jeg er 100 prosent tilfreds med. Kroppen min hadde lett klart noen år til, men merker at driven ikke er den samme som den en gang var. Nå ønsker jeg å bruke mer tid og energi på å videreutdanne meg som trener. Muligheten til å utvikle unge spillere og hjelpe Frøya vokse er noe jeg virkelig brenner for. Så jeg gleder meg veldig mye til årene fremover.

Som alltid settes det stor pris på Vipps-bidrag til 90280763 hvis du setter pris på jobben vi gjør for norsk basket.

Arne skal nå fortsette å coache. Som Frøya skrev i april:

Mr. Frøya får nå en enda større rolle i klubben når han de neste tre årene skal jobbe som klubbens breddeutvikler. Utvikling av unge spillere og rekruttering vil være Arne sine hovedoppgaver.
Arne er kanskje det største trenertalentet i Norge og han har allerede mottatt pris fra Norges Basketballforbund for nettopp dette.
Han har jobbet med utvikling av unge spillere både i Frøya, gjennom landslagsoppdrag og på toppidrettslinjen til Metis VGS.
Tross sin unge alder har Arne opparbeidet seg et velfortjent rykte som en meget dyktig trener.

Bildet kan inneholde: 4 personer, folk som driver med idrett og basketballbane

Arne startet karrieren i Ulriken før han som ungdom dro til Frøya. Det er ungdomsårene som står frem som høydepunkter i Arnes basketkarriere.

– De beste minnene mine vil alltid være tiden min som aldersbestemt i både Ulriken og Frøya. Samholdet og vennskapene fra de årene der har gitt meg et sosialt nettverk som jeg setter utrolig stor pris på. Jeg har vunnet Norgesmesterskap og spilt mange gode kamper. Men ingenting kan sammenligne seg med ungdomsårene med gutta.

Der spilte han to BLNO-sesonger før det ble collegebasket i USA. Han spilte den første sesongen for Pratt Juco i Kansas. Treningstilbudet og alt fungerte, men utenfor banen var det ikke som Arne hadde sett for seg:

– Sosialt var det ikke mulig å være med noen, for alle drev med ulovlige ting. Mange røyket marihuana, ting som jeg vil holde meg unna.

Året etter spilte han i California, der det var motsatt – bra sosialt, dårlig basketmiljø. Han flyttet hjem til Norge etter to år i USA.

(Foto: Privat)

I et intervju med P3 skrev de følgende i 2014:

En lørdagskveld i januar la Arne ut et bilde av seg selv i Frøyahallen på Instagram, med hashtaggen #myhappyplace. Dette bildet oppsummerer på mange måter Arne som person. Han drar ikke ut på byen, drikker ikke alkohol, slik de fleste andre på hans alder gjør. Han foretrekker heller å være i hallen og pakke en ball. Arne sier også at han ikke har tid til jenter, for jenter tar mye fritid. Vi forstår nå hvor mye han legger i dette, det er basketball han vil drive med.

Bildet kan inneholde: 3 personer

Her snakker vi dedikert fyr!

Etter at han kom hjem ble det én sesong i Tromsø, i 2014/15 (der ble det også karrierens høydepunkt (?), nemlig seriegull). Utenom det har han alltid vært i Frøya. Sist sesong ble det karrierebeste på poengfronten med 15, samt 4,5 returer og 2 assists. I tillegg snittet han på 31,9 minutter (flest i karrieren), 47,2 prosent fra gulvet (nesten best, bare slått av ses. før med 47,6) og 45,1 prosent fra treern (karrierebeste).

Arne og Nicho holdt ord!

På spørsmål om han kan nevne noen av de beste lagkameratene, sier han:

– Jeg har hatt mange utrolig gode lagkamerater. Både enkeltspillere og rollespillere. Miilah Kombat, Edmunds Gabrans, Peter Bullock, Nikolas Skouen og Ognjen Nisavic har alle holdt høyt individuelt nivå.

Men når det kommer til beste lagkamerat så må det enten være Nicholas Phillip eller Karamo Jawara. Fikk mange år sammen med Nicho, noe jeg er ekstremt glad for.

Skulle gjerne hatt noen år i samme drakt som Karl Otabor også. Beste spilleren jeg har spilt med er uten tvil Keon Lawrence. Han var en latterlig talentfull type! Sliter litt med å skulle oppsummere karrieren. Håper bare jeg blir husket som en god lagkamerat med tørre vitser og stort konkurranseinstinkt!

Bildet kan inneholde: 14 personer
Mange av de Arne nevner over er på dette bildet fra 2008/09 – Karamo med #8, Nicho #12, Arne siden av Karamo.

Vi har snakket med tidligere lagkamerater av Arne, som har følgende å si om den tidligere basketballspilleren 😉 : (PS! Vil du ha noen ord her, send melding til Ola Nordmann på Face/mail til AltomNBA@gmail.com!)

Niko Skouen: Arne Ingebrigtsen er han jeg har trent med hele sommerenene siden jeg var 17 til 30! Alt fra 05 om morgenen til tre ganger om dagen. Vært utrolig viktig for meg siden jeg ikke har fått så mye tid til å henge med venner pga trening så har jeg kunne brukt så mye tid med en bestekompis som han å henge/trene med time etter time.

Han er utrolig flink til å lære vekk det han har lært selv så jeg skjønner at han skal fokusere helt som trener. Han har pushet meg mye med å være en høyere spiller med utrolig mye skills så han har hjulpet meg på alle måter. Vi har trent sammen i USA med Lakers assistent treneren mike Penberthy og begge gått på junior college pratt i Kansas. Mye historie!

Her ser vi Niko nede til venstre, Arne med #9 og Karl Otabor helt til høyre. For et bilde!

Nicholas Phillip: Arne er en av mine aller nærmeste venner og en jeg har vokst opp med, så er litt vanskelig å være kort, hahaha! Fra vi først spilte på lag sammen som 10-åringer i Ulriken Eagles og frem til nå ha vi opplevd utrolig mye som spillere i Frøya og Tromsø Storm sammen. Vi har vel spilt flere år sammen i BLNO enn vi har uten, men gjennom årene har det blitt NM-gull, seriegull og reiser både innenlands og utenlands med basketballen. Arne har vært en utrolig viktig støttespiller ikke kun når der går bra på parketten, men også når vi ikke når målene våre. Absolutt en person jeg skulle ønske jeg spilte med i enda flere år.

Arne er en som utvilsomt alle andre rundt seg bedre, både på og av banen, og han besitter en work ethic få andre i basket Norge har. Dette gjør han klart til en av de bedre spillerne jeg har spilt med opp gjennom da han alltid gir sitt alt og krever det samme av deg som medspiller. A leader by example! Arne har utviklet seg til å bli en av de aller beste unge trenerne i landet og er den største grunnen til at Frøya skillscamp etterhvert har utviklet seg til å bli en av de større basketballskolene i landet hver sommer. Gleder meg til å være trener mot hans lag og håper jeg også får trent lag sammen med Arne en dag!

Karamo Jawara: Han har betydd mye for meg, fra å spille sammen til trene sammen til individuals skills coachen min. Arne har hjulpet meg mye både på banen og utenfor banen..at Frøya har en sånn type i klubben til å jobbe med utvikling til unge spillere og utvikling av klubben er gull verdt. Den jobben Arne har gjort og kommer til å gjøre er noe hele basketball-Norge kommer til å få nytte av. Det beste med Arne er nok måten han bryr seg om alle de som er i klubben. Fra mini gutter til senior. Arne har en unik evne til å kunne relatere til alle uansett hvilken bakgrunn de kommer fra, har forståelse for at alle er forskjellige å vil det beste for alle. En person som Arne trenger vi flere av i verden!

Hani Issalhi: Arne brydde seg ikke bare om å trene, dele ut autografer og skyte 3’er. Han var også veldig opptatt av at de yngre skulle utvikle seg og delte gledelig ut øvelser og tips til hva som skal til for å bli bedre. Med Arnes erfaring og veltrente kropp så er det synd at han skal legge opp så tidlig. Men det er godt å høre at han fortsatt skal være i basketmiljøet og bidra på andre område. Jeg ønsker han lykke til og vet at han blir å gjøre det bra som trener.

Audun Bangstad: Hadde glede av å spille ett år samens med Arne det året han var i Tromsø. Arne er en likanes og jovial kar. Men i tillegg til det, er han den type basketballspiller som trengs for å få norsk basketball til neste nivå. Med sin perfeksjonisme og dedikasjon. Jeg mener det ikke finnes norn bedre til å inspirere og veilede den neste generasjonen med norske basketballspillere!

Anders Solem: Arne er en kar som jeg følte man kan prate med alt om, han er en inkluderende type som er trygg på seg selv og et godt forbilde. Kjempetrivelig, positiv og med et smil om munnen. Men på banen slår konkurranseinstinktet hans til og da gjør han det han makter for å vinne.

Henrik Lange: Jeg fikk dessverre bare spilt en sesong med Arne. Den sesongen var Arne en sentral del av en av mine mest innholdsrike sesonger. Et lag fullt av morsomme personligheter dannet grunnlaget for en fantastisk lagkjemi, og Arne var på mange måter limet i den gruppen. Arne er en fantastisk spiller, som sto for mye gøy og sprell på og av banen. En lagkamerat alle ønsker og trenger.

Marcus Wynn: Arne e en sikkelig dreven trener og spiller. Vi brukte mye tid sammen utenfor den organiserte treninga og æ bruke fortsatt en del av de tingan han viste mæ av øvelsa. Æ vil si at d året Arne va hær, utvikla æ mæ mye.

Storm kastet bort 20 poengs ledelse

Lars Rakner: Arne er en meget god basketballspiller, og en ekte kjernekar. Han har vært, og er fortsatt et stort forbilde for meg. Han har brukt utallige timer på trening med meg og masse andre unge spillere helt siden vi var 13-14 år, og tatt oss under vingen når vi etterhvert ble tatt opp til BLNO. Dette var alltid helt frivillig, og han fulgte alltid opp, både på banen med det basketfaglige, i tillegg til av banen med råd og kødding om alt mulig. Han er en fyr som genuint bryr seg om utviklingen til andre, og setter det foran seg selv. Dette vet jeg også at han fortsatt gjør med unge spillere og kommer til å gjøre det enda mer fremover, i en 100 % trenerrolle. Setter stor pris på alt du hjalp oss med, og lykke til videre!

Peter Bullock: Arne is known as Mr. Frøya! He has been teamcaptain forever and has been a cornerstone piece of the team for as long as I can remember. He has been a mentor and coach for nearly all the young ambitious basketball players in Bergen. He will be missed on the court by all but will continue to have a positive impact on the growth of the sport in Norway for years to come.

Ognjen Nisavic: Arne was a great player to play alongside. Hardworking, always giving his 100% every practice and game. A very reliable player for every coach, who put himself in the service of the team. Perfect role model for younger players, always leading by example. I wish him luck in his coaching career and have no doubt that he will be even better in that role!

Morten Osland: Helt siden jeg var drittunge og min far var trener for Arne var han en av de som gadd å gi meg oppmerksomhet. Han har vært ett bra forbilde for meg, alltid gitt meg tips.. ikke bare på banen men også hvordan man skal overleve videregående, hahaha! Og at man skal ha swag uansett hva man holder på med. Jeg har tilbrakt mange somre i hallen med Arne, og jeg snakker for mange når jeg sier han har vært viktig for meg i ungdomsårene! Frøya er heldig som har et forbilde som Arnebarnet!

Christian Mikkelsen Skagen: Arne har hjulpet meg veldig mye i den tiden jeg var i Frøya både som person og spiller. Han har hjulpet veldig mye på treningskultur- og iver. Alltid vært ærlig og hjelper med alt han kan med både trening og spørsmål på og av banen. Er veldig trist han gir seg, men han er Rett og slett ett herlig menneske som både Frøya og norsk basket har hvert kjempe heldig som har hatt som spiller og kommer til å å ha glede av i mange år framover som trener! RESPEKT!

Ulrik Stranger Johannessen: Veldig trist at Arne gir seg. Han er en samlende fyr som alltid har fine kommentarer på lur. Arne er et forbilde for både de yngre og eldre i basketmiljøet med sin dedikasjon og evne til å se alle rundt seg. Frøya og basketnorge kommer til å savne ham på banen, men Arne kommer alltid til å luske rundt i haller og vise tilstedeværelse og utlevere «edgy» kommentarer som i hvert fall faller i smak hos meg.

Bildet kan inneholde: 1 person

Daniel Sandven: Takk for alt Arne, din tankegang ovenfor trening har betydd mye for meg. Alle de treningene hvor du er et eksempel for oss unge, konkurransemenneske ut av en annen liga. Alle de motiverende ordene og hjelpen når jeg har vært nede både av og på banen. Du er der for alle uansett hva det er.

Ali Ouakkaha: Arne du må ha lykke til videre! Du er en veldig god venn, og en rollemodell for alle i basketballmiljøet. Alle som har deg som trener er utrolig heldig! Har en gave til deg når vi treffes i hallen (sier bare Reno)!!

Odd-Olav Aga: Arne er en helt super kar og spiller. Da jeg kom til Frøya, helt uten tidligere BLNO erfaring, tok han meg godt imot og gjorde at jeg virkelig følte meg velkommen. Han er flink til å se de rundt seg og passe på andre. Dette er blant annet noen av de kvalitetene som gjør han til en god rollemodell for yngre spillere. Han var en av de som gjorde tiden min i Frøya fin og minneverdig. Jeg ønsker han masse lykke til videre!

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett