Cleveland med sterk 4-2 seier over Chicago Bulls, og Atlanta med høydramatisk seier i Washington. Sist gang var i 2009, men etter The Return of “The King” er Cleveland tilbake i Eastern Conference Finals! Hawks deltar i finalen i øst for første gang. Houston med et historisk comeback og GSW trøblet, men kravlet seg til slutt til seier i serien mot Memphis. Dette var semifinalene!

LeBron James har funnet sluttspillsformen!

LeBron James fortsatte i Derrick Roses spor etter at sistnevnte avgjorde kamp 3 med en buzzer beater. I den Tv2-sendte kampen, som endte på fattige 170 poeng, avgjorde “King James” med en buzzer beater i det som var kampens siste touch på ballen.

Rett etter kampen fortalte James hva han sa til sine lagkamerater rett før slutt. – Gi meg ballen, så skal jeg vinne kampen. LeBron holdt ord, avgjorde kampen og utlignet til 2-2 i kamper i best av syv serien.

De to siste kampene vant også Cleveland med hhv. 106-101 og 94-73. I kamp 4 hadde LeBron virkelig funnet frem sluttspillsformen og noterte seg for hele 38 poeng og 12 returer. Sammen med Irvings 25 poeng ble også denne kampen avgjort i sluttminuttene, selv om Cleveland på det meste ledet med 17 i 4.quarter. Den siste kampen var Cleveland overlegne og vant med 21 poeng, 94-73. Australske Matthew Dellavedova noterte seg for 19 poeng og ble Clevelands toppscorer i kampen, mens Tristian Thompson noterte seg for 13 poeng og 17 returer.


 

The Truth hurts: 4-2 i favør Atlanta

Etter 3 kamper, sto det 2-1 i kamper favør Wizards. Det så skummelt ut for Hawks som var i ferd med å sløse bort sin fantastiske grunnserie. I den uhyre viktige Kamp 4 slo Atlanta tilbake og vant 106-101. Paul Pierce forsøkte å utligne kampen med en 3-poenger rett før slutt, men bommet. Wizards guard John Wall spilte ikke, grunnet håndleddsskade.

Wall var tilbake i Kamp, og bidro blant annet med en fantastisk no-look assist over hodet til en vidåpen Bradley Beal for 2 poeng. Med 8 sekunder igjen på klokka senket “The Truth” Paul Pierce en 3-poenger, og ga Washington ledelsen med ett fattig poeng. Det så ut til at Atlanta sløste bort muligheten sin til å snu kampen igjen, men Al Horford kom flyvende som supermann inn mot kurven og plukket returen over alle. Store og sterke Horford dyttet bort et par motspillere og avgjorde med en enkel 2-poenger. Atlanta vant 82-81.

Atlanta skulle vinne sin tredje strake kamp, og avgjøre serien mot Wizards, da de vant Kamp 6 borte i Washington 94-91. Kampen var virkelig av den dramatiske sorten! Atlanta hadde en jevn ledelse gjennom hele kampen, men det dro seg til mot slutten og Washington hentet inn ledelsen. I det klokka gikk ut satt Paul Pierce en krunglete 3-poenger fra hjørnet, og sendte hjemmefansen til himmels. 94-94 og begge lag begynte å tenke på overtime. Allikevel ville dommerne ta en ekstra titt på videomateriale, som viste at Pierce ikke fikk avgårde skuddet i tide. Poengene ble fjernet og Atlanta vant 94-91. For en avslutning på serien!

Reaksjoner fra Hawks PG Jeff Teague og SF DeMarre Carroll etter Kamp 6:


Tidenes verste 4.quarter?

Los Angeles Clippers så ut til å cruise inn til seier i best av syv serien mot Houston etter at de vant kamp 4 med utrolige 37 poeng. Men så gikk alt galt.

I kamp 5 var det aldri noen tvil. James Harden styrte skuta til Houston på rett spor igjen og ble hjemmelagets toppscorer med 26 poeng i tillegg til 10 assist. Denne gangen var det Houston sin tur til å feie av Clippers av banen og vant til slutt med 124-103.

De aller fleste trodde nok at Clippers var klare for finale etter at de ledet med så mange som 19 poeng, 87-68, i 3.quarter. Men så kom Houston tilbake i 4.quarter med et comeback basketsporten har ventet lenge på. Det har nok skjedd at lag har hentet inn 20 poeng og vel så det på de siste 12 minuttene i løpet av en kamp, men så var det denne settingen. 3-2 til Clippers, de spilte i deres egne storstue og hadde muligheten til å avgjøre det. Før de siste 12 minuttene begynte ledet de med 13, men totalkollaps i 4.quarter og 40-15(!) til Houston gjorde at de røde snudde kampen på mirakuløst vis og vant 119-107. Nå var det plutselig Rockets som hadde matchball i Toyota Center. Og gjett om de tok vare på muligheten.

Anført av “The Beard” med 31 poeng var Houston aldri truet før det gjenstod knappe to minutter av kamp 7. De hadde kampen i sin  hule hånd og ledet med 19 poeng, 102-83, før Clippers satte inn det ekstra giret. Men de klarte aldri å kutte ledelsen ned til mindre enn åtte. selv om “straffeekspert” DeAndre Jordan hadde muligheten til å sette en straffe for å kutte den ned enda et poeng. Men når man trenger poeng i sluttminuttene taes det ofte mange pressede og vanskelige skudd, og denne kampen var intet unntak. CP3, Rivers og flere av de andre Clippers-spillerne bommet på trepoengsskudd, og når de i tillegg feiler James Harden, som før kampen snittet på 95.3 % fra straffelinja, blir det vanskelig å komme tilbake. Det endte til slutt 113-100 til Houston, som er klare for finale i vest mot GSW.

GSW med sterkt comeback mot bjørnene fra Memphis

Etter at Golden State tapte to på rad og lå under 2-1 i kamper, var det nok mange som begynte å lure på om dette GSW-laget var så bunnsolid som folk skulle ha det til. Kamp 4 skulle også bli spilt i Memphis, og hjemmelaget hadde et overtak på serien. Men da tar de beste spillerne virkelig tak, og det gjorde Steph Curry. Årets MVP noterte seg for 33 poeng og gjorde at GSW vant med 17 poeng, 101-84. Kamp 5 ble spilt i Oracle Arena, og her viste hjemmelaget at det er de som hører hjemme i årets finale i vest. 98-78 seier over bjørnene fra Memphis betydde at de hadde to matchballer – den første kom to døgn senere.

Curry var igjen toneangivende i den sjette og avgjørende kampen og ble kampens toppscorer med 32 poeng. Dermed møter GSW Houston til finale i vest. Curry mot Harden!

Embedded image permalink

Første kamp fra Oracle Arena kan du se på TV2 Sportskanalen natt til onsdag, 03.00. Men om du har planer om å sove på dette tidspunktet – fortvil ikke.