Stig Omland – Kommentator for TV2 og tidligere juniornorgesmester i basket.

Tor Henrik Stensland – OKC-fan og bettingekspert.

AltomNBA-redaksjonen – Even Lübeck og Morten Bjerkelund

Lagene har møttes fire ganger i grunnserien. 3 av 4 seire for Hawks.

Stig, 3-4:

Hawks har liksom ikke helt fått den respekten de fortjener etter en sesong langt over alle forventninger. Coach Budenholzer har lykkes med å skape stor tillit mellom spillerne, og det er gøy å se hvor ofte de ender opp med gode skudd. Dette blir første runde i playoffs hvor Atlanta igjen blir den underdogen de var i grunnserien. Men så er det LeBron James de møter da. Cavs var overbevisende mot Bulls og vi ser en LeBron som har riktig fokus. Det er så dårlige nyheter som Hawks kan få før møtene. Da er det “bedre” nyheter for Atlanta at Kyrie Irving ikke er 100 % frisk. Blir spennende å se om Budenholzer vil prøve å kjøre masse pick and roll med Teague og Horford. Ikke gøy for en småskadet Irving og måtte kjempe seg gjennom vonde screener, men det skal sies at Irving viste masse tøffhet mot Bulls. Og så har Tristan Thompson vært uber solid som rollespiller, og har nok talent til å holde det gående. Som i finalen i West, så blir dette et oppgjør hvor mye avgjøres bak 3 poengslinjen.

Jeg tipper at Atlanta med hjemmebanefordel, og en Korver som kommer igang igjen, vil gå 7 kamper mot Cleveland. Men i en kamp 7 er LeBron kongen.

Tor Henrik, 4-3:

I denne serien er det nesten umulig å si hvordan det ender. Cleveland er helt avhengige av at Kyrie er frisk(småskadet i de første kampene). Jeg er også spent på hvordan DeMarre Carroll klarer seg mot LeBron, kan bli tøft. Hawks må opp et hakk, men tror de tar det helt til slutt fordi Cavs må være slitne. Sistnevnte har hatt mange tøffe kamper og de har fått mye juling, og det tar på(seks kamper mot Bulls og fire mot Boston). Jeg tror at serien kommer til å bli avgjort på om JR Smith, Iman Shumpert og resten av benken klarer å treffe de åpne treerne når LeBron blir doblet på drives.

AltomNBA, 2-4:
LeBron har blitt varmere og varmere i trøya og var brennheit da han avgjorde kamp 4 til Clevelands favør. Han kommer til å spille en stor rolle i denne serien, spesielt nå som Kyrie er småskada. Irving spilte kun 12 minutter i den siste kampen og sleit, men ryktes å være klar til kampene. Det kan være viktig for Cleveland, som har Kevin Love ute med skulderskade i flere måneder.
Atlanta vant deres divisjon og har virket sterke, trengte seks kamper mot Washington og seks mot Brooklyn. Det tar på, to hele kamper fler enn Cleveland tar på etter å ha spilt 82 kamper i grunnserien. Atlanta har vunnet de tre siste innbyrdes, den siste i starten av mars. Blir en spennende serie, vi tror Cleveland, anført av en mesterskapskeen LeBron James, tar dette etter seks kamper.

Lagene har møttes fire ganger i grunnserien. 4 av 4 seire for GSW.

Stig, 4-1:

Som 1st seed etter grunnserien, så tenker garantert Warriors spillerne og trenerteam at de skal slå hvem som helst. Så om ikke de bryr seg om hvem de møter, så er helt sikkert fansen deres strålende fornøyd med hvordan dette sluttspillet har utspilt seg i West. Først ryker Spurs mot et Clippers som må gi ALT de har i 7 kamper. I neste runde har ikke Clippers noe å gi i de siste kampene, og Houston takker og bukker. Warriors koste seg i runde 1, og slapp å møte et 100 % Memphis. Omstendigheter gjør at jeg rett og slett ikke helt vet hva dette Rockets laget er kapable til. Men ingen dårlige lag spiller Conference finals. Ihvertfall ikke i vest! Fra et kommersielt ståsted, så er dette oppgjøret mellom de to klareste MVP kandidatene i grunnserien. Men dette oppgjøret avgjøres på så mange plan. Spiller Beverly for Houston? Da blir det garantert bråk og flagrant fouls.

Og vi så at Conley til tider var effektiv i forsvar mot Curry. Beverly kan gjøre den jobben veldig bra. Harden finner alltid sine måter å score på, men Houston er avhengige av at Ariza og Brewer setter skuddene Harden setter dem opp for. Coach McHale hentet de to (Ariza/Brewer) fordi de er forsvarere fra øverste hylle, men mot Warriors må de bidra med mer. Mange, inkludert meg selv, har slaktet Josh Smith et par år. Nå smiler fyren og er entusiastisk, både på banen og fra benken. Hvis han og bestekompis Howard holder humøret oppe, så er ikke dette en serie Golden State kan kose seg gjennom. Nå tror jeg at Warriors er så gode at de kommer til å skape surmuling hos Rockets spillerne før eller senere. Harden vinner 1-2 kamper fordi han er så ekstremt god. Curry vinner 4 kamper fordi han er også ekstremt god, og han har Splash broren sin og et bedre lag med seg.

Tor Henrik, 4-2:

GSW er soleklare favoritter i denne serien. Spent på hvem Ariza skal prøve å lukke ned. Rockets med gjemme Harden så godt de kan defensivt, og de får i tillegg håpe at han virkelig har dagen offensivt. Flere spillere må steppe opp for Rockets om de skal ha muligheten i serien, spesielt Trevor Ariza og Terrence Jones. Blir interessant om Patrick Beverley kommer tilbake til serien, for det er en spiller som betyr mye for Rockets. Beverley har vært skadet siden slutten av mars, men er en type spiller som river av seg gipsen for å spille i denne serien. På motsatt så har ikke Rockets noen som kan guarde Curry. Ariza må nok finne seg i å forsvare litt forskjellig. Curry mot Terry/Harden er walk over. Vi får nok se en sikkelig tent Harden, han vil motbevise de som stemte på Steph som MVP. I Toyota Center vil vi nok få høre hjemmesupporterne ekstra godt med sitt “MVP” rop, spesielt når Harden koker ut trepoengere.

AltomNBA, 4-2:

For første gang har Golden State kommet seg til Western Conference finalen. De møter Houston, som har vunnet mesterskapet to ganger, i 1993-94 og 1994-95. En heltent Harden gleder seg nok veldig til denne serien. Han hadde mange gode kamper mot Clippers og spesielt i den siste, hvor han ble toppscorer med 31 poeng, viste han seg som en verdig kandidat til MVP-tittelen. Men han nådde ikke opp, og møter spilleren som ble årets mest verdifulle spiller, nemlig Steph Curry. Golden State er store favoritter og har slått Houston i alle fire kamper i grunnserien, den siste i januar med sifrene 126-113. Selv om både Curry og Harden har satt noen store kamper i playoffs, har de slitt med skytinga mot hhv. Memphis og Clippers. Curry skøt 42 % mot Memphis, mens Harden kun traff på 39,8 % av skuddene sine mot Clippers. Men etter Anthony Davis snitter disse to spillerne på flest poeng i sluttspillet, Harden med 26.7 og Curry med 28.2.

Med Patrick Beverly ute kan det bli veldig tøft for Houston. Han opererte sitt venstre håndledd i slutten av mars og har ikke spilt siden det. Point Guarden blir dypt savnet for Houston, som hadde forhåpninger om å få han klar. Men trener Kevin McHale fortalte til pressen mandag at de lenge trodde han skulle bli klar, men at det var en kamp med klokka og at klokka til slutt vant kampen. Blir uansett en veldig bra serie, vi tror Curry og Thompson ror dette i land og vinner 4-2 sammenlagt.