Hvorfor Ungarn? Les nederst!

Fredag og lørdag: VM-GULL!!! For en utrolig nydelig følelse å skrive det! Skal ta dere gjennom gårsdagen, men å sitte på flyet til Moskva med VM-gull i bagasjen er helt rått. De siste seks-syv årene har jeg for det meste spilt på lag som har vært midt på/i bunn av tabellen, så å være med og vinne noe var helt, helt rått!

Finaledagen startet med frokost, før vi gikk en liten tur i byen. Så var det lunsj og avreise 13.00 til Trud Stadium for siste gang. Så 2.omgang av bronsefinalen mellom Slovakia og Mongolia, som endte 3-2 til Slovakia. De jublet hemningsløst etter å ha tatt bronsen, det var kult å se! Så var det en liten halvtime med oppvarming, og etter seks kamper i VM på fem dager + internkamp og treningskamp mot et av verdens damelag før det, var det lett å kjenne at kroppen var ganske sliten. Men man klarer jo å mobilisere krefter en siste gang, hvert fall når du har en VM-finale å se frem til.

Kampen startet med at Ukraina fikk rødt kort på grunn av en stygg takling på Dennis. Var greit å gi rødt på den, så vi var jo en mann mer i 88 minutter. Til pause sto det 1-1 etter at de utlignet like før pause. I pausen sa toppscorer Linus «fy faen gutta, om vi ikke jobber og gir alt i den andre omgangen her, kommer vi til å angre på det». Tenkte en del på det og det var godt sagt, for vi kom ut som et annet lag i den andre omgangen. Og hvem scoret to mål da? Linus!

Jeg spilte en helt OK kamp – har spilt bedre og har spilt verre, men det viktigste var at det ble gull. Også foran 2354 tilskuere, så utrolig fett! Jeg klarte likevel ikke slippe jubelen helt løs fordi jeg skulle være med på Avatasj, som er en slags innlemmelse i laget når du er ny. Det var vel seks nye spillere, og vi skulle forklare oss foran «dommerne», som er de som har spilt lengst på laget. Jeg endte vel med å drikke tre STORE slurker med sprit, før vi kledde på oss susp, albuebeskyttere, hjelm, hansker og leggskinn og gikk ut i -10 grader. Der skulle vi ha en stafett hvor vi først drakk sprit fra en susp (nok en gigantisk slurk), før vi løp rundt kølla tre ganger også løp rundt en fontene. Da begynte unge Lübeck å bli ganske så bedugget!

Deretter var det en kjapp dusj før vi dro på bankett, der det ble delt ut enkelte priser og vi fikk litt mat (husker ikke om jeg fikk i meg så mye mat, det gikk fort de timene der, he-he). Så kjørte vi buss til et utested der vi var et par timer, før jeg og en til ble kjørt hjem til hotellet rundt 02.30. Da var det greit å hoppe i sengs, for var ganske så sliten da. Fulgte alle reglene hvis man ikke skal være hang – drikk mye vann og spis mat, men hva har jeg vært i hele dag? HANG!!!!! Men bryr meg ikke så mye, for har vunnet VM-gull!!!!!!!!

Tusen takk til alle som har fulgt med på bloggen fra start til mål. Det har vært et eventyr som endte med gull, det er så surrealistisk og kult! Nå er det rett på jobb på søndag, tilbake til hverdagen. Men dette kommer jeg aldri til å glemme.

VM-GULL!!!


Torsdag: Finaleklare etter solid seier over Slovakia! Etter en god natts søvn og bra frokost bar det til Trud ca. 10.30. Foran ca 350 tilskuere ble det seier 5-0 etter at vi egentlig aldri var truet.

Etter at vi hadde vært best den første halvtimen, men ikke scoret, kom det tre kjappe mål på seks minutter. 1-0 på langskudd etter 35 minutter, 2-0 på soloraid fra undertegnede etter 39 minutter. Sto i mur på et frislag, vi blokkerte og fikk kontring. Gikk fra egen 16-meter og satte opp farten, dro av et par spillere og var kald alene med keeper. Da var vi opp 2-0. 3-0 kom like etter på corner.

4-0 var et faktum på corner etter halvspilt 2.omgang, også det av undertegnede. 5-0 kom like før full tid. De bommet også på straffe, men det var etter 84 minutter, på 5-0. Fullt fortjent seier og veldig gøy å få bestemannspremien etter kampen. Var også med på en pressekonferanse der det ble stilt varierte spørsmål. Morsomt at jeg møtte igjen damen som dekket dame-VM for russisk media i Oslo!

Fikk meg noen nye sko for å ha blitt banens beste. Moro og godt minne for livet!

Nå skal vi slappe av før det blir lagmøte og middag i kveld. Finale 15.00 Irkutsk-tid (08.00 norsk) fredag, skal se om vi får funnet noe stream. Davai, davai!

Onsdag: Klare for semifinale! Vi møtte Japan 10.00 på Trud i kvartfinale, en kamp vi vant 4-1. Det var godt å være tilbake på “hjemmebanen” Trud etter den meget svake isen i Shelekov, der vi slo Ukraina 2-0. Seieren over Japan var ganske fortjent – vi tok ledelsen 1-0 tidlig, noe som også sto seg til pause. I 2.omgang scoret vi så to raske før de tok timeout etter 55 og scoret umiddelbart etter. Men vi satte inn 4-1 like etter, som også ble sluttresultatet. De bare rygget og rygget da vi angrep, så de var vanskelige å bryte gjennom. Men de ble slitne og skapte nesten ingenting, så seieren var aldri veldig truet, selv om det ble noe nervøst på 1-3. Jeg var mye mer involvert mot Japan og fraktet mye ball, noe som passer meg bra. Spiller som sagt defensivt midtbane i 5-2-2-1, så jeg og Dennis skal hente mye ball og skape det meste, som vi gjorde mot Japan. Linus scoret igjen to mål og har nå seks kasser – den mannen kan aldri slutte å score!

Seieren vår gjør at vi møter Slovakia i semifinale 12.00 Irkutsk-tid (05.00 norsk) torsdag. De slo Nederland 3-2 i en jevn og tett kamp der Høvik/Hauger-spiller Jostein Vissers fikk direkte rødt kort. Vi møtte Slovakia i Budapest i januar, og selv om det sikkert er et noe annet lag i VM husker jeg dem som ålreite offensivt og svake defensivt. Det skal være en kamp vi har gode muligheter i!

Ukraina knuste Latvia 5-0 og Mongolia slo Tsjekkia 2-1, så de to skal møtes 14.30 torsdag, i den andre semifinalen. I kveld skal vi øve på cornere og straffer en times tid. Akkurat nå skriver jeg noen artikler og er på jobb, mens de andre er og besøker Baykal-sjøen. Skulle gjerne vært med, men er sliten etter en tøff kamp og må uansett jobbe! Snakkes!

Flytt deg, har en semifinale jeg skal spille!
Pappa på plass – cooooooooooooooooooooool!

Tirsdag: Siste gruppespillskamp i boks – 2-0-seier over Ukraina i Shelekov, en 40-minutters busstur fra Irkutsk. Vi bommet også på tre (!) straffer, men de hadde et par bra muligheter i løpet av kampen de også. Alt i alt fortjent med seier, men ikke så veldig overbevisende. Hadde en i stanga etter et nydelig angrep, suuuuurt!

Seieren gjør at vi vant alle fire kampene i gruppa med en målforskjell på 17-3. Vi skal møte Japan til kvartfinale 10.00 Irkutsk-tid onsdag (03.00 norsk). Det blir en spennende kamp – de ble nummer fire i sin gruppe, men tapte knepent for alle lagene foran seg. Litt vanskelig å vite hva vi møter, men vi skal klare å vinne.

I tillegg har vi spist god mat på hotellet i dag og sett på cupkampen mellom Baykal Energy og Vodnik på arenaen vi også spiller på. Det var rundt 2500 tilskuere på kampen og Baykal vant 4-3 etter å ha SCORET på tre straffer! Veldig morsom kamp med bra stemning. En kul greie i pausen – jeg fikk min egne Baykal-trøye med #99 Bazdyrev på, samt mitt eget Instagram-navn på drakten! Jeg sendte laget en melding på Instagram for å spørre hvor mye en drakt kostet, og fikk til svar at jeg fikk en trøye gratis av hovedsponsoren deres i pausen. Ble ropt opp og snakket på mikrofon i pausen – litt av en opplevelse! I tillegg har pappa kommet – det er veldig nice. Får nok litt ekstra krefter til sluttspillskampene av det!

Spilte en 5-vs-5 kamp i pausen av kampen etter å ha fått drakten av hovedsponsoren. Det stinka bra vodka av gutta som var med på kampen! Sjekk ut Baykal Energy sin Instagram-story for å se mer!
Her fikk jeg overlevert drakten av direktøren fra En+-group. Kult!

Mandag: Tredje kampen er unnagjort – 5-1-seier over Tsjekkia. Bare hockeyspillere som spilte ganske så stygt. Ble sendt i bakken fem ganger og samtlige endte med utvisning. Hadde også en assist til Dennis, som var kald alene med keeper og satte inn 4-1 like før pause. Både han og de andre svenskene var bra i dag, det er jo ansvar de får + meg. Men ungarerne var også bra i dag! Som i de andre kampene spiller jeg defensiv midtbane i en 5-2-2-1-formasjon med Dennis, så vi to trekker opp mye spill og står bak det meste som skapes.

Bra med oppmøte på kampene!

Tsjekkia tok ledelsen tidlig, men vi snudde på seks minutter. Er jo ikke så lange kamper, så det kan fort være litt “farlig” å havne under, men vi er gode og klarte det. 1-1 kom etter en corner, 2-1 på straffe etter at jeg skjøt på corner, ballen ble reddet på strek og en tsjekker sparket ballen unna. Ikke lov! 3-1 alene med keeper, 4-1 alene med keeper og 5-1 en retur. 250 tilskuere på plass er moro!

Middag nå klokken 20, ellers er det mye avslapning. En del jobbing, noen spiller kort og andre drikker. Det er forøvrig en enorm sikkerhet rundt mesterskapet med politi rundt hele arenaen og mange folk i sving som sørger for at alt skal gå etter planen. I tillegg er de flinke til å fikse ting – vi trengte slipemaskin før første kamp og da fikk vi akkurat det før kampen, splitter ny. Lekent! Snakkes imorgen, da er det kamp mot Ukraina 11.00 med min far på plass. Det blir så overlegent!!!!

Som dere ser hadde jeg målgivende på 4-1!
Tommel opp for VM!!!!!!!!!

Søndag: Ooooog DER var VM i gang! To kamper på et par timer er unnagjort. Sto opp 06.45 og sov helt elendig, var både spent og det er jo en vanskelig døgnrytme (+7 timer), så det var rart å kunne stå opp her og snakke med folka som er hjemme før de gikk til sengs! Vi spiste frokost (dunka tre egg) før vi tok bussen til arenaen. I første kamp møtte vi Nederland, som hadde fem norske på laget! Vi vant 3-2 og jeg scoret det tredje målet vårt. Fikk pasning på 30 meter, dro meg litt inn i banen og skjøt fra 16 meter. Keeper hadde ikke sjans i havet, var på vei opp på syvende rad for å kjøre sennep på pølsen! De reduserte to ganger, men vi vant fortjent.

Ble avbildet i den lokale avisen også!

Så var det lunsj på hotellet og avslapning før vi møtte Sveits. Da var det også en slags åpningssermoni på arenaen før vår kamp med bandypresidenten og ordføreren i byen som sa noen ord. Det var nok rundt 600 tilskuere på kampen, det var gøy! Så mange tror jeg at jeg aldri har spilt foran (i virkeligheten, i drømmene mine har jeg jo spilt på Camp Nou og Old Trafford opptil flere ganger!) Sveits var en gjeng hockeyspillere og de var ikke gode. Vi vant 7-0 og spilte ikke veldig bra heller. En av de svenske på laget, Linus som spiller hockey i Ungarn, putta fire og ble seff banens beste. Fortjent! Gøy med den russiske fansen, for de heier like mye på begge lag. Desibelnivået øker stort hver gang et av lagene kommer over midten, og de jubler høyt når det blir mål. Veldig moro! Håper det blir bra med folk utover i mesterskapet også, spesielt på semi og finalen kan det bli bra med kok (om vi kommer oss dit).

Tunga ute igjen! ERRE MULIG???

Etter kampen var det helt Texas-tilstander. Alle skulle ta bilde med oss og få autografer og ta high-fives. Dritkult selvfølgelig, men ikke vant til det hjemme i Norge! Alt fra små barn til frivillige som jobber med mesterskapet ville ha en bit av Lübeck, som til slutt ble hanka inn av treneren. Nå har vi spist lasagne til middag og folk er på rom og chiller, jeg jobber litt og skriver et par saker. I morgen er det kamp mot Tsjekkia 07.00 norsk tid og kampen kan du følge her. Mitt russiske navn er tydeligvis ЛЮБЕК Эвен, whats up ladies?

Med et småguttelag som var ballgutter mot Sveits!

Lørdag: Ganske hendelsesfattig dag. Vi trente på cornere og lange baller i en drøy time før vi var ferdig. Snødde en del, så det var kjedelig. Siden det har det vært lunsj, avslapning og middag + spillermøte. Nå er det snart dags for å sove. Opp 06.45 for å møte Nederland! På hotellet vårt bor også Somalia. Kjørrrrrrrrrrrrrrr!!

Fredag: Innholdsrik dag. På morgenen spilte vi treningskamp mot Rekord Irkutsk! Det er et av verdens beste damelag, og de har 15 spillere som spiller på det russiske landslaget som tok sølv under bandy-VM i Oslo forrige uke. Vi spilte en helt OK kamp, slet litt med å bryte gjennom dem i 1.omgang. Det sto 2-2 til pause etter at de scoret på to fine skudd på corner.

Magisk arena!

I den andre omgangen gikk de litt mer opp i limingen og ga oss mer rom. Det endte 5-2 etter at undertegnede scoret ett mål. Gikk fra egen halvdel, drilla et par spillere og sendte keeperen i pølseboden på åttende rad. Kampen ble avsluttet med en corner der jeg skjøt. Tror ballen endte opp i Moskva. Kjempebom!

Så trente vi to timer på litt oppspill, defensiv styring og lange baller. Vi ser mer og mer klare ut til åpningskampen mot Nederland på søndag (02.00 norsk tid). Tror det skal streames, skal finne ut.
Kjenner jeg er veldig sliten, men det er moro med bandy. Søndag starter som sagt alvoret mot Nederland. På tirsdag skal forøvrig toppserielaget her Baykal Energy spille mot Vodnik i kvartfinalen i det russiske mesterskapet. Håper vi får dratt på den kampen! Alexander Serov, min tidligere lagkamerat i Høvik og mitt forbilde for øyeblikket, spilte i Vodnik i flere år. Er så heldig å ha fått en matchbrukt drakt av han som jeg bruker mye. Den er rå! Davai davai, snakkast!

Torsdag kveld: Det har vært en laaaang dag for guttene i Irkutsk! Dagen startet med å skrive en artikkel om kampen mellom Solberg og Ready, der jeg fikk pratet med kaptein Isac Jerner (01 hjemme, 08 på morgenen her) før vi spiste frokost. Så ble det et møte med de svenske gutta der vi prata med treneren (som også er svensk) om hvordan vi skal spille i VM etc. Så ble vi kjørt med politieskorte (det er stort at det er VM i byen, så spillerne blir passet godt på) til Trud Stadium, som er arenaen som vi skal spille de fleste kampene på. Den har plass til ca. 15 000 tilskuere og er utrolig mektig. Helt rå stadion, litt større enn Stabekkbanen! Vi spilte internkamp på ca 2 x 30 (vi er 18 spillere i troppen, så vi lånte et par av juniorspillerne til Baykal Energy, som er laget her i byen). De var ganske bra, tror mitt lag vant 2-1. Hvem scora siste målet? Ikke tenk på det en gang!

Bilde fra arenaen. Se hvor sjuuukt svær den er! Her ble VM-finalen mellom Russland og Sverige spilt i 2014. Da var det godt over 15 000 her som så Russland vinne 3-2 i en ellevill finale.

Det var ca. -10 grader da vi trente på dagen. Kjentes ikke sååå kaldt, men var jo noe annet enn +4 hjemme i Norge! Etter økta gikk vi hjem til hotellet (ca 10 min) før vi spiste treretters til lunsj (er treretters til alt her). Byen er forøvrig veldig gammel, føles som om man lever 30 år tilbake i tid med gamle busser og biler, eldgamle skilt og ikke noe særlig freshe ting å gjøre og se.

Så ble det et par minutter avslapning før det var nytt lagmøte og avreise til trening på samme arena. Fortsatt med politieskorte! På treningen øvde vi mer på hvordan vi skal spille og hvordan vi skal forsvare oss. Det legges mye opp til at jeg og Dennis fra Sverige skal frakte mye ball og skape ting, også har vi flere bra spillere i 11eren som skal bidra. Defensivt er tvillingene André og Filip, som begge har U19-landskamper for Sverige, veldig viktige. Det ble også litt tid til autografskriving før torsdagens andre økt ble ferdig, til noen små kids som ville lære meg russiske banneord og som ville ta selfie. Var vel 12-13 år. Oppegående! Så var det buss hjem og middag – der var det lever til forrett. UUUUUT!!!!! Ålreit middag og nå er det straks sengs. Imorgen skal vi spille mot Rekord Irkutsk, verdens beste damelag som har vunnet klubb-VM mange ganger. Det kan bli spennende! I tillegg blir det en to timers økt på kvelden. Snakkes! Slik ser rommet ut forresten:

Ikke veldig trivlig!!!

Onsdag kveld: Etter CL og middag hos Ludvig bar det til Arlanda, der vi møtte de andre svenske som spiller på laget. Deretter fløy vi Arlanda-Moskva, så tre timer opphold før det var seks nye timer på fly til Irkutsk (uten en eneste time søvn). Da vi landet sto russiske medier klare og tok bilder og filmet oss før vi fikk hele bagasjebåndet for oss selv. I tillegg hadde vi egen buss fra der flyet landet til der bagasjen lå og ventet. Det ble gjort intervjuer med mediene med en halvveis tolk før vi fikk politieskorte i egen buss til hotellet.

Det var det fullt show med dansing og spising av kake med massevis av tilskuere. Nå har vi spist en elendig middag som jeg kjenner fort kan bli ødeleggende fremover i mesterskapet, halvstekt kylling og kalde pommes frittes😂 I tillegg har vi spilt litt biljard. Torsdag er det internkamp (vi er 18 stk, så russiske forbundet har fikset fem spillere til så vi får spilt 11 mot 11). Så er det lunsj før det er en to timers trening på kvelden. Snx!!

25.februar:

Nå er jeg i Uppsala hos Ludvig, en av lagkamerater som er fra Sverige og skal spille sitt ellevte VM for Ungarn (til venstre i bildet). Han hadde leid Relitahallen i 40 minutter, så vi fikk jobba med litt avslutninger og annet godis. Nå må de andre landene passe seg 😉 Like etter så vi A-laget til Sirius bevege seg inn i hallen. De spiller i Elitserien og trener to ganger om dagen, fire ganger i uken. Noe litt annet enn hjemme i Norge!
Det blir Champions League og middag her før vi flyr til Moskva, der vi møter de andre spillerne som kommer fra Budapest. Hej då!

22.februar:
Fytti rakkern, nå er det bare tre dager til avreise! Har akkurat dekket dame-VM for Dagsavisen, samt kommentert semi 1+2 og bronsefinale. Utrolig gøy å se på de norske jentene vinne bronse! Jeg er så sykt gira på å spille i Russland, og enda mer motivert etter å ha sett de norske jentene herje og vinne bronsefinalen 6-1! Et veldig bra mesterskap. Nå braker det snart løs i Irkutsk, det blir så fett!!!!!!!

Meg til venstre og Jesper Tho til høyre. Moro å kommentere!

12.februar:
Vært stille en periode, men nå er det bare to uker til avreise. Skal fly til Stockholm for å henge med de svenske gutta og se Champions League før vi flyr til Moskva. Deretter går ferden videre til Irkutsk. Vi lander der rundt klokken 18.00 Irkutsk-tid (syv timer foran Norge). Så blir det noe treninger og treningskamper torsdag, fredag og lørdag, før det hele braker løs søndag med åpning mot Nederland (som har tre “norske” i troppen – Jostein Vissers fra Høvik/Hauger, som jeg spilte med i Høvik i fjor, samt Bou og Sverre Tveitan fra Snarøya).

Hva har skjedd den siste tiden? Serien er over – vi tapte 1-9 for Sarpsborg og 3-8 for Høvik, sånn ca. Treningskamp mot U17-landslaget søndag og Snarøya tirsdag, så bra å få kamptrening inn mot VM.

I dag (onsdag) var jeg også på visumkontoret og ordnet de siste papirene. Skal hente passet mitt med gyldig stempel der neste uke. Ikke lenge til avreise, det blir så fett. Følg med videre!

27.januar 00.30:
Debutert på bandylandslaget til Ungarn i Budapest i treningskamp mot Slovakia! Etter at jeg ble hentet på hotellet av en av spillerne som hadde revet av tricepsen og ikke blir klar til VM i Irkutsk i mars, har jeg vært med på veldig mye morsomt og rart.

Kommer til kamp rundt 19.45 (kampen skal starte 21.00), og selvfølgelig er det ingen som er der når jeg kommer. Sitter sikkert i 40 min alene og venter før noen av de andre på laget kommer. Når klokka slår 20.45 har ismaskin 1 blitt ødelagt etter at han som kjørte maskinen sto og slo ihjel maskinen. Han fikk ingen svar av maskinen, som tydeligvis var gåen, så da ble det å preppe is med en annen maskin.
Kampen skulle altså begynt 21.00, men så ble klokka 21.15. 21.20. Da begynte vi å legge vant og sette ut mål, og ismaskinen kjørte av uten å bli ferdig med hele banen. Da var også samtlige 15 ungarske spillere ute (alle kunne OK engelsk, samt en svenske) og hjalp til, mens bare en slovakisk spiller var å se på isen.

Da klokka var 21.40 var vi klare for kamp, men Slovakia hadde bare seks mann ute på isen. De andre seks var forsinket, men gjennom vinduene til garderoben virket det som om de hadde all mulig tid i verden. Til slutt kom de ut på isen og kampen startet ca. 22.00 (isen skulle stengte ca 23.15). Slovakia hadde altså tolv mann og hadde kjørt tidligere på søndagen kun for å spille kampen – ca 2-3 timer i bil.
Trenger ikke skrive alt for mye om kampen, men det endte 9-8 til oss etter en rysare på 60 minutter, 2 x 30 min. Scoret 2-1-målet etter å ha satt fart fra egen banehalvdel, dratt av et par spillere og lirka ballen forbi keeper alene. Hadde også en målgivende, og prøvde å spille lagkameratene gode med enkle pasninger istedenfor å gå for mye ego selv. Kølla jeg lånte av en av spillerne holdt på å knekke etter gjentatte slag av hockeyspillere fra Slovakia. Kunne ikke bandyreglene, de guttene der! Mer om det straks.

Jeg synes jeg klarte meg bra – det var uvant å spille på et lag med helt ukjente spillere som nesten bare har spilt hockey tidligere. Men det var veldig moro, annerledes og en ny opplevelse. Var helt vanvittig mye slag på skøytene, og det ble aldri blåst. Hvorfor? Det var ikke dommer… Derfor var det også litt usikkerhet omkring resultatet, men Terje L på tribunen mente at det ble ca 9-8 seier…

26.januar 19.30:
Sitter og venter på å bli henta av en av spillerne til kampen i kveld mot Slovakia. Gleder meg veldig!
Har ikke gjort stort i dag – vært oppe tidlig og fått litt sightseeing av en av spillerne på laget, vi har kjørt litt der pappa ferierte da han var liten. Nå er det kamp og det blir feeeeett!

Sitter på hotellrommet og venter på å bli plukket opp!!

23.januar:
Endelig har gruppene og kampoppsettet til B-VM kommet ut! Vi er i gruppe A med Nederland, Tsjekkia, Ukraina og Sveits! Det blir veldig interessant og gøy. Nederland spilte i A-VM i fjor og blir tøffe, samtidig som Storbritannia i gruppe B er gode.

Men vi har med oss to brødre fra Sverige i Filip (keeper) og André (libero) Berglønn, der begge har spilt i Elitserien i Sverige og på U19-landslag for Sverige tidligere, så jeg tror vi er en av favorittene til å vinne hele sulamitten. I tillegg har vi Dennis Pacsay som spiller i Div1 i Sverige som også er god, og Ludvig von Polgar.

Vi skal spille to kamper på Trud Stadium, som ble brukt i 2014-VM til blant annet en syk finale mellom Russland og Sverige. Stroitel sin bane ser kald og guffen ut (og morsomt), mens Rekord blir også gøy! Fellesnevneren for alt er at det er BIKKJEkaldt der:

Irkutsk ligger syv timer foran oss, så vår første kamp er 02.00 norsk tid, den andre 08.00, den tredje 08.00 og fjerde 04.00. Jeg tror kanskje kampene streames, de skal nok hvert fall føres live, så jeg skal holde dere oppdatert på hvordan å følge med!

Kampene i gruppespillet er 2×30, mens semi og finale er 2×45. Print ut og heng opp på veggen!

19.januar:
I dag møtte vi Ullern, en kamp vi tapte 3-8. Gøy for min del å endelig score igjen, etter at jeg scoret det første målet denne sesongen i åpningskampen mot Drammen. Scoringen kom etter bare et drøyt minutt og det var en deilig scoring – lang ball som til slutt jeg demper og skyter på halvvolley. Mellom beina på keeperen, en god gammeldags tunnel, og på vei til pølseboden med han.

Vi tapte til slutt 3-8, og samtidig som Høvik slo Ullevål 7-2, ligger vi nå på direkte nedrykk. Onsdag 29. januar møter vi nettopp Høvik til en ordentlig rysare på Rud Hauger. Det er sesongens nest siste seriekamp…

Som dere ser møter vi Høvik i nest siste kamp. I den siste møter vi Sarpsborg. 9.plassen spiller kvalik mot 2.plassen i 1.divisjon, mens 10.plassen rykker rett ned.

Nå venter to økter med ØHIL denne uka før det bærer til Budapest for å spille privatlandskamp med Ungarn mot Slovakia. Det blir veldig spennende og gøy! Jeg skal reise ned med pappa, og skal holde dere oppdatert på hva som skjer der nede!

I ØHIL mangler vi noen tusenlapper for å få det hele til å gå rundt denne sesongen. Vi hadde satt veldig stor pris på bidrag her!

Midten av januar 2019:
Jeg har endelig fått beskjed av det ungarske forbundet om at jeg er godkjent til å spille VM! Jeg fikk beskjed for noen dager siden, så nå venter jeg på å bestille flybillett til Moskva. Forbundet dekker Moskva-Irkutsk og alt som skjer der, mens jeg må betale Oslo-Moskva og Moskva-Oslo.

Har ikke bestilt flybillett enda fordi forbundet venter på beskjed fra en sponsor. Dersom den går gjennom kan vi dra to-tre dager før for å trene sammen og bli bedre kjent før mesterskapet. Det klare målet til Ungarn er gull. Da rykker man opp til A-VM, der verdens beste bandynasjoner i Russland og Sverige spiller, samt Norge.

Mesterskapet skal foregå i Irkutsk i Sibir, ikke veldig langt unna Mongolia. Her kan du lese litt mer om meg i lokalavisen Budstikka, et intervju gjort etter at vi tapte 0-6 for Ullevål:

https://www.budstikka.no/bandy/even-22-er-norsk-na-skal-han-spille-for-ungarn-i-vm/559815!/

Og her papirutgaven:

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Til de som ikke kjenner meg så godt – jeg heter Even Lübeck, er 22 år og bor på Stabekk. Jobber som sportsjournalist i NTB og er frilansjournalist på sport i andre aviser. Jeg spiller bandy i Eliteserien for ØHIL og har så langt notert meg for en scoring og to målgivende denne sesongen. Sist sesong spilte jeg for Høvik.

Her er bilde av min farmor Eva, pappa Terje og meg i Tyrkia. Farmor og farfar er født og oppvokst i Budapest i Ungarn, og kom til Norge på 1950-tallet.

Hvert land kan ha 3-4 spillere på en slags “kvote”, der man kun trenger å ha blodslinjer for å delta. Farmor og farfar er fra Ungarn, og etter at forbundet hadde sett noen klipp av meg fra denne sesongen + i fjor, valgte de å ta meg med. Veldig gøy!

Her kommer det som sagt oppdateringer med de siste nyhetene øverst. Hvis du har noen spørsmål eller innspill – skriv i kommentarfeltet, følg meg på Twitter eller send en e-post til ev.lubeck@gmail.com!