Setter stor pris på Vipps-bidrag til 90280763 hvis du liker det vi driver med!

Av Stein Håkon Nes

Meris Mehulic, Jonas Kessler,  Reidar Greve og Edvard Kristiansen er alle medlemmer i Ulriken. De har imidlertid valgt å spille BLNO for tre forskjellige bergensklubber. Meris og Edvard i Fyllingen, Jonas i Frøya og Reidar i Gimle. For Meris er dette første sesongen mens de tre andre har spilt noen sesonger i BLNO på parallell spilletillatelse. Ordningen gir muligheter å kombinere spill på aldersbestemt nivå for moderklubben og få verdifull erfaring i trening og spill med de beste.

Og akkurat det kjennetegner Jonas og Reidar som kun har spilt for Ulriken på aldersbestemt. Meris er opprinnelig Loddefjordspiller mens Edvard kommer fra Sande i Sunnfjord der den eneste basketklubben er Eikefjord med en velkjent tidligere Ulriken entusiast i Dag Inge Nybø som primus motor.
Om han synes så mye om en Ulriken spillers spill for erkerivalen fra gamledager da han herjet i basket Norge vet vi svaret på. Men ordningen fungerer for spillerne og klubbene involvert. Så da får kolossen fra Sunnfjord mene hva han vil sammen med sine jevnaldrende for Ulriken og Gimle har funnet hverandre i denne ordningen som ivaretar spillere og klubbers interesser og behov!

17-årige Reidar storspilte. Nå drømmer han om collegebasket i USA.
Reidar Greve mot Fyllingen.

Frøya har mange unge, gode spillere både som har gått gradene i klubben og spillere som har kommet til klubben slik Daniel Sandven og Håkon Heradstveit er eksempler på. Daniel først på parallell spilletillatelse fra Hop før han nå har meldt permanent overgang.
For Jonas Kessler har ikke det vært noe alternativ da Ulriken har et av Norges desidert beste U19 lag og gruste Frøya i U19 serien tidligere denne sesongen. Men verdifull spilletid og trening med de beste gjør ham til en bedre spiller for Ulriken også. Denne sesongen har coronaen laget ekstra problemer i forhold til det å trene med to forskjellige treningsgrupper, men Ulriken har vært flink til å legge til rette for at en skal få delta på begge deler avslutter Jonas Kessler som har sin andre sesong som spiller i ordningen og før det kun trening med BLNO-laget til Frøya.

Meris og Edvard opplevde noe fornøyelig ved først å spille BLNO for Fyllingen før de i kampen etter på sammen banen spilte måte skifte drakter og spille mot Fyllingen i U19 serien. En kamp som gikk til ekstratid så Fyllingens rekrutter er i aller høyeste grad et meget godt lag der flere enn Boris Cvetkovic får vist seg blant jevngamle.

Klubbleder i Ulriken Arild Buen trekker fram at samarbeidet med både Frøya og Fyllingen har vært uproblematisk, mens situasjonen med stengt Landåshall har ført til noen utfordringer i forhold til Reidar Greves treninger med Ulriken og Gimle uten at det har vært noen uvilje fra noen parter. Bare en vanskelig logistikk når en hall må stenge/rehabiliteres.
Dette var det eneste Gimles daglige leder Frederik Gnatt hadde å si av negative ting når det gjelder ordningen. For at det har fungert bra mellom de tidligere arge rivalene på Landås er sist sesongs store Ulriken/Gimle spiller Jørgen Odfjell det beste eksempelet på.

Hva synes så spillerne selv, det er ikke uviktig det heller. Meris går og gliser fra øre til øre på Fyllingentreningene og storkoser seg. Her får han til det meste som han enda sliter litt med når han får sjansen på toppnivå. Men det er betryggende for alle at han kan og da er det bare snakk om tid før det løsner også på øverste nivå.
Den med mest spilletid av de fire og tidvis på startingen til Fyllingen er Edvard Kristiansen som rakk å fylle 17 år da denne artikkelen ble laget.
Skader har vært en del av de siste sesongene hans i det som er hans andre sesong for Fyllingen.
Edvard er glad for muligheten til å trene med sine jevnaldrende i Ulriken en gang i uken. Men trening får han nok av både i Fyllingsdalshallen og i skolesammenheng slik at trenerne og foreldrene har måtte minne ham på at det kan være viktig med rehabilitering også!

Peter Bullock, Magne Fivelstad og Karl Otabor har alle en fortid i Ulriken og kan ikke få gitt nok ros til Edvard og Meris både i trening og kampsammenheng.

Reidar Greve er også svært glad for ordningen han for tredje sesongen benytter seg av. I enkelte kamper har han vært ustoppelig selv som 16 åring og synes det var stas da Bergensavisen gjorde et stort nummer av hans avgjørende tre poenger fem sekunder før slutt i kampen mot Fyllingen. Like viktig var imidlertid hans fire andre poeng i denne kampen og tidspunktet de kom på rett før slutt.

Reidar synes det er litt dumt at U19 laget til Ulriken ikke får trent nok, men forstår at det må prioriteres. Så får spillerne heller ta disse treningene igjen før U19 NM i Bergen i april.

Fornøyd med saken og det vi gjør? Vipps gjerne til 90280763 😉 Ikke ta det for gitt!