Begynnelsen

Palmdale, California 1990. Etter å først ha fått to døtre tok Paul og Paulette George imot sin første sønn våren 1990, og ga han navnet Paul. Paul George spilte basket med den ene storesøsteren på fritiden mens han vokste opp. Los Angeles Lakers’ Kobe Bryant var idolet til tross for at Clippers var laget. Selv om Paul hadde en glødende interesse for spillet spilte han ikke organisert basketball før førsteåret på Knight High School, hvor han imponerte stadig mer. Etter prestasjoner i diverse turneringer mot slutten av high school økte interessen hos speiderne og blant flere universiteter.

Paul som ung og lovende. Legg merke til Lakers-drakten.
Paul som ung og lovende. Legg merke til Lakers-drakten.

Selv om George viste seg fram særlig lokalt i California ble han ikke regnet som et av de aller største talentene. I 2008 var det flere andre spillere fra delstaten som var aktuelle for store skoler som DeMar DeRozan (Toronto) og Jrue Holiday (New Orleans) som valgte å spille for henholdsvis USC og UCLA. Paul George hadde først en muntlig avtale med Santa Clara, men ville ha flere muligheter åpne og ombestemte seg. Han valgte også å trekke seg fra den neste avtalen med Pepperdine etter at Vance Walberg trakk seg fra hovedtrenerjobben. Fresno State ble til slutt valget for George til fordel for tilbud fra store skoler som Georgetown. Grunnen for valget var hovedsakelig ønsket om mye spilletid. På Fresno State ble det to sesonger med god statistikk, men laget kvalifiserte seg ikke for NCAA-sluttspillet noen av sesongene. George ble kåret til den åttende mest underholdende college-spilleren i en kåring i Sports Illustrated før han entret draften i 2010.

Paul-george.p1
George er fortsatt tidenes høyeste draftpick fra Fresno State.

 

George ankommer NBA

I forkant av draften i Madison Square Garden ble det publisert en artikkel hvor en anonym speider påsto at fem år fram i tid ville Paul George være den beste spilleren fra 2010-draften. Før selve draftkvelden ble det spekulert mye i om George ville bli valgt av Grizzlies som nummer 12, men i stedet havnet han i Indiana Pacers. Da han ble plukket med tiendevalget ble George samtidig tidenes høyeste draftvalg fra Fresno State. Han signerte sin rookie-kontrakt og i starten viste han først og fremst fram noe av sitt defensive potensiale.

Etter å ha kun startet 19 kamper i løpet av rookie-sesongen, startet George samtlige 66 kamper i 2011-12 sesongen, da ligaen også var rammet av en lockout. Han deltok også i Slam Dunk konkurransen under All-Star helgen, noe han også gjorde senere i 2014. Pacers nådde Eastern Conference Semifinals mot Miami Heat. Det var en forbedring fra fjoråret da de røk allerede i første runde mot Derrick Rose sitt Bulls.

George startet NBA-karrieren som shooting guard men flyttet etter hvert til small forward i sammenheng med Lance Stephensons utvikling som guard. Da All-Star Danny Granger ble skadet under 2012-13 sesongen fikk George mer offensivt ansvar som førte til at han utviklet seg mye som toveisspiller. Det ledet til prisen som NBAs mest forbedrede spiller. Han ble også valgt ut til All-Star kampen for første gang i karrièren det året. 2012-13 sesongen endte med exit i Conference Finals mot Miami Heat. 2013-14 sesongen startet fantastisk for Pacers’ del med 9 strake seire, og laget endte til slutt med 56 seire av 82 mulige. Men igjen ble de eliminert av Heat i sluttspillet, for tredje gang på rad. Også denne gangen i Eastern Conference Finals.

I løpet av de to sesongene begynte fans og eksperter å virkelig få øynene opp for den atletiske forwarden. Han ble regnet som en forsvarsspiller av kvalitet, og etter hvert også blant de beste toveisspillerne i ligaen. Tidligere i karrièren hadde George slitt særlig offensivt med ballbehandling og å skape gode skuddmuligheter for seg selv, noe han jobbet mye med og forbedret i løpet av de årene. George hadde blitt en meget god scorer og en trussel for motstandernes forsvar.

 

Skrekkskaden

I løpet av offseason sommeren 2014 ble Paul George med på treningsleir med Team USA. Det var som en del av forberedelsene til VM i Spania. Allikevel skulle det ikke bli noe mesterskap for George. 1.august landet han horribelt feil etter å ha feilet James Harden og pådro seg en alvorlig beinskade i form av brudd i høyre bein. Han ble operert fort etter skaden, men måtte innse at så å si hele den kommende NBA-sesongen i tillegg til VM gikk tapt.

 

“Da Paul George skadet seg var Indiana Pacers den største rivalen i øst til Miami Heat. Og Paul George kanskje den spilleren som matchet best opp med LeBron James. George ble bedre og bedre for hver eneste sesong, og de aller fleste regnet med at George ville ta steget helt opp og være blant de 3/4 beste, samt kjempe om MVP-tittelen forrige sesong. Men så brakk han leggbeinet tvers av i en forferdelig skade i en treningskamp med USAs landslag i oppkjøring til fjorårets VM. George kom tilbake helt mot slutten av forrige sesong, men Pacers klarte ikke å nå sluttspillet. Personlig er jeg glad for det, for nå har Geeoge fått bedre tid til å bli seg selv igjen. Denne sesongen ser George ut til å være tilbake”, sier Fredrik Gnatt som kommenterer NBA for TV2.

https://twitter.com/Learn_To_Jump/status/643866972065779712

 

The return of PG13

Gnatt tror George bare blir bedre og bedre utover i sesongen.

“Han er ikke helt på toppnivå enda, jeg tror han blir enda bedre i løpet av sesongen. Men allerede nå er han en av de beste 10-15 spillerne i NBA. George er 206 cm høy og en fantastisk forsvarsspiller. Med god trepoengsskyting, fantastisk spenst og et bra mid range game kan han score på alle mulige måter. En veldig komplett spiller som allerede snitter på 23 poeng, 8 returer og nesten 5 assist. Og som sagt jeg tror han bare er 85% nå og at han kommer til å bli enda bedre i løpet av sesongen. Når det gjelder Pacers så tror jeg de kommer til sluttspillet. Men de er helt avhengig av at George holder seg skadefri. De har mister Roy Hibbert og David West og spiller nå en helt annen type basketball. Raskere og de har fått inn Monta Ellis. Ellis har hatt en svak sesongstart, men jeg tror han også finner ut av det. Og da er Indiana blant de morsomste lagene å se spille, og med en 100% George klarer de sluttspill. Tror ikke de er sterke nok til å slå de beste lagene, men det blir det neste steget Paul må ta – å vinne en sluttspillserie mot LeBron eller en av de andre favorittene. Og han kan gjøre det.”