Når free agency braker løs sitter NBA-lagene klare til å bla opp for både å sikre seg nye spillere og beholde sine egne. En del tilfeller ender i budkrig og kraftig overbetaling i forhold til hva spilleren produserer på basketbanen. Dette er de fem kontraktene gitt ut i sommer som vi liker minst.

Sjekk ut alle overganger i NBA sommeren 2019 her!

Terry Rozier – Charlotte Hornets

Signert av Charlotte Hornets for 58 millioner dollar over 3 år.

Rozier var ganske klar på at han var lei av å være reserve i Boston og ville styre sitt eget lag. Hornets tar sjansen på at han kan ta over for Kemba Walker og ga han en kontrakt som betaler like godt som det Walker fikk over sine 8 år for laget. Nesten tjue millioner dollar i året er veldig mye for en så uprøvd spiller som Rozier. Han leverte da han startet i 2018-sluttspillet, men var skuffende denne sesongen som Irvings back-up og har til gode å skyte over 40% over en hel sesong.

DeAndre Jordan – Brooklyn Nets

Signert av Nets for 40 millioner dollar over 4 år.

En ting er at han tjener bra per sesong, men antall år var det mest sjokkerende her. Jordan har sett ferdig ut en stund nå og Brooklyn har allerede en bedre center på laget i Jarrett Allen. Han er fortsatt en av ligaens beste returtakere, men er blitt veldig stillestående og beskytter ikke lenger kurven. Med tanke på at han er bestekompis med Kevin Durant og ble annonsert sammen med KD og Irving, kan det virke som om Jordan
var en ekstrautgift Nets måtte ta for å sikre signeringen til de to stjernene.

Bobby Portis – New York Knicks

Signert av Knicks for 31 millioner dollar over 2 år.

Portis har alltid levert poeng og returer når han får spilletid, men liten vilje til å involvere lagkamerater og fraværende forsvarsspill har ført til manglende lagresultater. Slagsmål med lagkompiser har heller ikke hjulpet. At Knicks tar sjansen på han er for så vidt greit, men dette er en sum som er over det jeg tror verdien hans ligger på. Den blir enda merkeligere med tanke på hvor mange andre Power Forwarder New York har signert denne sommeren.

Thomas Bryant – Washington Wizards

Signert av Wizards for 25 millioner dollar over 3 år

Bryant var en av få lyspunkt for Washington sist sesong. Han tok etter hvert over som starting center og leverte effektiv scoring og returer. I forsvar leverer han ikke like godt og med mindre han tar store steg er jeg skeptisk til hvor godt et lag som starter med Bryant vil være. Dette vil antagelig være en tapt sesong for Wizards uansett, så Bryant vil få muligheten til å prøve seg for alvor. Men sammenlignet med hva en del andre big men fikk denne sommeren så er dette mye penger for en spiller som bare har spilt 1500 minutter i NBA.

Tobias Harris – Philadelphia 76ers

Signert av 76ers for 180 millioner dollar over 5 år.

Med tanke på hvor mye de ga vekk i byttehandelen for å sikre seg Harris var det forventet at 76ers ville strekke seg langt for å beholde han. Han ble ofte et fjerdevalg forrige sesong og leverte ikke helt som de håpet på i sluttspillet, men da Butler valgte å signere for Miami ble det klart de måtte ha Harris tilbake. Det vil også føre til at han får en større rolle som kanskje kan rettferdiggjøre lønnen i større gra, men det er mye penger å legge på bordet for en spiller med sin styrke i det offensive når Simmons og Embiid vil ha ballen mesteparten av tiden.