Fjorårets “Deadline Day” var helt ellevill. Frederik Gnatt skrev den gang denne artikkelen om fjorårets avslutning på dagen, som blant annet inneholdt Goran Dragic til Miami Heat, Kevin Garnett til Minnesota Timberwolves, Enes Kanter til OKC, Isaiah Thomas til Boston Celtics og Reggie Jackson til Detroit Pistons.

Årets trade deadline er 18. februar. Til nå har det vært rolig på overgangsfronten, men det forventes at aktiviteten tar seg kraftig opp den siste uken. Her er noen av de heteste spillerne som kan være tilgjengelig for riktig pris.

David Lee har slitt med å få spilletid hos Boston Celtics denne sesongen og har knapt vært på banen etter nyttår. Den tidligere All-Star spilleren begynner å dra på årene, men har også opplevd at ligaen har utviklet seg vekk fra spillere som han. Lee er verken en god skytter eller forsvarsspiller, noe som ofte kreves av power forwarder i 2016. Men han kan score rundt kurven og er en meget god playmaker for posisjonen sin. Lee er i siste år av en godt betalt kontrakt som gir han $15 millioner denne sesongen og ønsker å dra et sted hvor han kan vise seg frem med tanke på å signere en ny kontrakt til sommeren. Et av lagene han har blitt linket til er Toronto Raptors.


Atlanta Hawks ryktes å sjekke ut markedet for sine point guarder. Det mest sannsynlige ser ut til å være at de vil satse på Dennis Schroders potensiale og gjøre Jeff Teague tilgjengelig i byttehandler. Teague har et raskt førstesteg han bruker til å angripe kurven. Denne sesongen avslutter han ikke like bra som tidligere når han kommer seg dit, men han skyter 38% på trepoengsskudd som er det høyeste i hans karriere. Han er på en veldig billig kontrakt på $8 millioner per år som også gjelder neste sesong. Dette gjør han attraktiv ettersom det er få gode point guarder som er free agents til sommeren. Et av lagene Teague ryktes oftest til er Utah Jazz, som har et stort hull på point guard-posisjonen.

Markieff Morris har kranglet med lagledelsen siden hans tvillingbror Marcus ble byttet vekk i fjor sommer. Det har påvirket spillet hans. Morris har scoret mindre, plukket færre returer og vært mindre effektiv enn i fjor. På sitt beste er han en allsidig power forward som kan skyte, poste opp, forsvare og gi gode pasninger. Laget som trader for han må ha tro på at de kan få Morris fokusert igjen og at han ikke blir et problem i garderoben. Han er på kontrakt for $8 millioner per år ut 2018-19 sesongen, en meget gunstig kontrakt om han finner tilbake til tidligere nivå. Han har blitt ryktet til flere lag, blant annet en handel med Cleveland Cavaliers.

Houston Rockets har hatt en trøblete sesong og det ryktes at center Dwight Howard kan være på vei vekk. Han har stort sett vært skadefri og har vært blant ligaens fremste returplukkere. Men det er tydelig at Howard ikke lenger har den fantastiske fysikken som gjorde han til MVP-kandidat og ligaens beste defensive spiller. Denne sesongen scorer han 14.2 poeng per kamp, som er det laveste siden hans rookie-sesong. Han har et Player Option på $23 millioner neste sesong, men det er forventet at han vil avslå det for å få en siste stor kontrakt. Noen kommer nok til å tilby en makskontrakt og et lag som bytter til seg Howard er forberedt på å bruke mye penger på å holde han i byen i årene fremover. Rockets skal ha vært i forhandlinger med Boston Celtics om en handel, men har ikke klart å bli enige.