AltomNBA er tilbake på jobb, og kommer i denne artikkelserien til å ta en prat med utenlands”proffene” våre, som prøver lykken i det store utland.

I første sak har vi tatt en prat med Johannes Dolven og Harald Frey, to spillere som rakk å dominere bra i BLNO før de i hhv. 2015 og 2016 reiste til USA og begynte på college. Vi har stilt begge gutta like spørsmål, og her er hva de har svart. Setter stor pris på om dere ønsker å dele artikkelen og like oss på Facebook, det kommer mange spennende artikler fremover!

PS! Husk å lik oss på Facebook!

Harald Frey er født 27.mai 1997 og er Point Guard for Montana State University, mens Johannes Dolven er født i 1996 og spiller for Barry University.

Statssiden til Harald er her, mens Johannes sin er her.

Altom: Hvordan går det i USA? Spilletid, poeng, etc.

Harald: Ting er bra! Lagmessig så er ting ganske tøft i år egentlig. Vi har tapt mye mer enn i fjor, så det er en ny følelse. Personlig føler jeg ikke noe mer press enn at vi må prestere som lag. Jeg bryr meg ikke veldig om personlige stats of rekorder, men jeg føler vel personlig press ved at jeg må gjøre mitt for å hjelpe laget. Vinner vi er jeg nok fornøyd nok!

Johannes: I USA går det bra! Jeg får masse tillit, snitter rundt 20 minutter, 10 poeng og 5 returer. Det er veldig gøy å være en så stor del av laget og vise at jeg kan prestere. Vi har et veldig bra lag i år og jeg er veldig imponert over nivået på spillerne vi har på laget, men også de vi spiller mot. Vi hadde en veldig bra start på sesongen, blant annet en seier mot Auburn som spiller i SEC, og er et av de beste lagene i landet nå. Vi har et veldig internasjonalt lag med spillere fra 10 nasjoner. Har kommet godt inn i laget og fått mange gode kompiser!

Sett denne fra arkivet? Frey – Norge nye stjerne over dammen

Johannes Dolven

Altom: Kan du fortelle litt hvor lang unna du er NBA? Selv om du spiller i USA og gjør det bra på college, er vel nåløyet utrolig trangt?

Harald: Jeg liker å tenke at jeg er ganske realistisk, så jeg ser jo at det er ganske langt til NBA. Jeg vet ikke hva slags nivå som venter etter college for min del, men det blir spennende når den tid kommer. Jeg prøver så godt jeg kan å fokusere på de årene jeg har igjen her på college og vinne conference, delta i March Madness! Hva som skjer etter college er et problem for fremtidige Harald!

Johannes: NBA er nok et godt stykke unna for meg, og er ikke et mål jeg har satt meg. Jeg har et mål om å spille profesjonell basketball etter college. For meg handler det om å kunne bruke basketball til å skape gode opplevelser  så lenge det strekker seg.

Altom: Hvordan er livet ellers i USA? Hvordan ser dagene ut, med treninger, reise etc.

Harald: Livet er bra, har et veldig bra nettverk med mennesker rundt meg som består av lagkamerater, trenere, romkamerater, venner og andre mennesker som vil meg godt. Dagene består som regel av skole på morgenen, men en workout alene med en assistent trener rett etter. så senere på dagen har vi lagtrening, etterfulgt av litt rehab for å ta vare på kroppen. Etter det er det lekser og pugging som må gjøres før jeg har litt fritid helt på kvelden. Dagene varierer litt, hvor noen er fullere enn andre (mer/mindre lekser, færre/flere timer på dagen, noen dager løfter vi, etc)..

Johannes: I sesong spiller vi kamper hver onsdag og lørdag, med trening hver dag, og styrketrening 2-3 ganger i uken. Alle kampene våre er i Florida, med den lengste bussturen på 4-5 timer.

Altom: Hva er målet ditt videre med basketballen?

Harald: Målet mitt er fortsatt å bli proff. Det har vært et mål siden jeg var liten, så det skal jeg fortsatt prøve mitt beste for å oppnå. Jeg aner ikke hva slags nivå eller hvor dette kommer til å skje, men jeg gleder meg til å se hva som skjer etter college.

Johannes: Har også mål om å kunne bidra på det norske landslaget i årene som kommer, forhåpentligvis sammen med Harald som fortjener all skryt han kan få. Det han får til i Montana er utrolig kult, og enda kulere å følge med på. Jeg er sikker på at har sine to beste år foran seg!

PS! Om du har innspill til hvem du vil vi skal skrive om neste gang, send oss en epost på AltomNBA@gmail.com, eller en melding i innboksen på Facebook!