Etter første kamp av hver sluttspills serie er unnagjort skal jeg ta en titt på lagene og deres kamper. Det er lenge siden vi har sett en så jevn vestre avdeling og hele den østre
avdelingen kjemper om en finale plass nå som LeBron tok seg en tidlig ferie med Lakers.

Av Peder Garmann

Brooklyn Nets vs. Philadelphia 76ers, 1-0

I både første og andre periode var Brooklyn til tider helt dominante. Den eneste grunnen til at Philly i det hele var med å kjempe gjennom hele kampen var Jimmy Butler. Han hadde 23 poeng i de to første periodene og var veldig effektiv når han var på banen. For Brooklyn var alle spillerne med. Caris LeVert var meget effektiv sammen med spesielt D ’Angelo Russell og Spencer Dinwiddie. Vi skal ikke glemme Ed Davies sin fantastiske innsats gjennom hele kampen. Buene runget gjennom hele kampen.

Brett Brown, Philadelphia sin trener ble taktisk utspilt av Brooklyn sin trener Kenny Atkinson. Etter en kamp ser det ut som Brooklyn Nets kan overaske alle og vinne denne serien.

Orlando Magic vs. Toronto Raptors, 1-0

Denne kampen er den største overraskelsen så langt denne sesongen. Fra 7. plass slo
Orlando et av de beste lagene denne sesongen. Sluttspillreturen for Kawhi ble ikke slik han håpet. Etter en meget god sesong ble det en skuffende kamp. Spenningen varte hele
kampen ut og ble avgjort med bare 3.6 sekunder igjen etter en avgjørende 3-poenger fra
Orlandos DJ. Augustin.

Etter en kamp tror jeg fortsatt Toronto kommer til å vinne denne serien.

Los Angeles Clippers vs. Golden State Warriors, 0-1

Ingen overraskelser I denne kampen. Steph Curry var på topp og ingen kunne stoppe ham. Han endte til slutt med 38 poeng og startet årets sluttspill perfekt. Los Angeles overrasket meg ved å i det hele tatt komme til sluttspillet, men gjorde en god jobb. Eneste negative med kampen var at Patrick Beverly og Kevin Durant ble utvist.

Etter en kamp tror jeg at Golden State Warriors kommer til å vinne denne serien overlegent.

San Antonio Spurs vs. Denver Nuggets, 1-0

Det var lite som skilte toppen av tabellen og de i midten i den vestre avdelingen. Det fikk vi se meget godt i denne kampen. En jevn kamp hvor det bare skilte fem poeng til slutt. Noen ville sagt at det var en overraskelse at et 7. plass lag slo laget som endte på 2. plass. I realiteten har Denver slitt etter All-Star pausen og entret sluttspillet med en litt middels
form. Det skilte bare seks kamper mellom lagene til slutt.

Etter en kamp tror jeg det blir en jevn serie hvor erfaringen til San Antonio kommer til å
seire.

Boston Celtics vs. Indiana Pacers, 1-0

Den serien jeg trodde skulle bli jevnest ble ikke så jevn i den første kampen. Boston utnyttet at Indiana kom inn i sluttspillet med dårlig form og Victor Oladipo skadet. Celtics som har sett litt ujevne ut gjennom hele sesongen så plutselig veldig gode ut. Ikke bare var Kyrie Irving toneangivende, men Tatum og Rozier viste seg også fra sine beste sider.

Etter en kamp tror jeg Boston Celtics kommer til å vinne denne serien.

Portland Trail Blazers vs. Oklahoma City Thunder, 1-0

En kamp hvor Blazers ledet med hele 19 poeng etter en forrykende første og andre periode. Damian Lillard ledet laget fremover i en vanskelig kamp. Jeg trodde savnet etter en stabil og en dobbel-dobbel maskin som Jusuf Nurkic var skulle bli større, men Enes Kanter vartet opp med 20 poeng og 18 returer. Paul George på den andre siden slet i starten av kampen, men klarte fortsatt å notere seg for 26 poeng og 10 returer. Han har vært skadet de siste dagene før sluttspillet startet, men viste at han fortsatt er på topp. Russell Westbrook noterte seg for enda en trippel-dobbel.

Etter en kamp tror jeg det blir en jevn serie hvor Portland kommer seirende ut.

Detroit Pistons vs. Milwaukee Bucks, 0-1

Man kan se at Detroit Pistons sliter uten Blake Griffin. Luke Kennard var mannen med flest
poeng med sine 21 poeng. En litt skuffende kamp fra Andre Drummond gjorde at Detroit var kjørt fra allerede i første periode. Giannis Antetokounmpo hadde en kamp som beviser at han er en av to MVP-kandidater. Han noterte seg for 24 poeng og 17 returer. Milwaukee hadde hele 7 spillere som scoret tosifret.

Etter en kamp ser denne serien tapt ut allerede for Detroit.

Houston Rockets vs. Utah Jazz. 1-0

En brennhet Donovan Mitchell skulle ta imot MVP-kandidat James Harden. Det ble ikke helt kampen jeg tenkte meg ettersom kampen endte hele 122-90 i favør Houston. Det hjelper ikke at Joe Ingles som er en av de viktigste rollespillerne for Utah bare klarte å notere seg for 3 poeng på 32 minutter på banen. Houston hadde 7 spillere som scoret tosifret og Harden hadde 29 poeng, 8 returer og 10 assist. Kampen var relativt jevn til halvveis ut i andre periode hvor så Houston dro ifra.

Etter en kamp tror jeg det fortsatt blir en jevn serie, men at Houston stikker av med denne.