Helgen 3., 4. og 5.mai skal tolv guttelag og elleve jentelag kjempe om NM-gull for U19-lag. NM-kampene skal spilles i Kongsberg fra fredag 15.00 til finale 16.00 for jentene og 18.00 for guttene søndag.

I denne saken tar vi en titt på samtlige lag, hører hva slags forventninger treneren har og hvilke spillere som er kjent for BLNO-publikumet tidligere. I tillegg kommer AltomNBAs lille vurdering av hvert lag i fet skrift, samt noen flotte bilder av lagene. Tallet som står bak hvert lag er seedingen etter kvaliker i desember.

PS 1! Her er kampoppsettet for helgen.

PS 2! Vil du sponse AltomNBA med noen kroner slik at undertegnede kan komme seg til og fra Kongsberg med tog (dyrt, gitt🤣), settes det stor pris på noen kronasjer til 90280763 på Vipps!

PS 3! Kan hende det har sneket seg inn en feil etc. noe sted, da er det bare å sende mail til AltomNBA@gmail.com😉

Jentene

Gruppe A: Ullern, Kirkevoll, Oppsal

Ullern #1

Spillere med BLNO-erfaring: Anniken Eika Frey, Marte Mediås Moe, Josephine Allen, Lina Stranger-Johannessen, Felicia Dyngeland Sundén, Vlera Kelmendi Malin Schneidt, Olivia Priestley

Trener Gunnar Nesbø: “Vi forventer en tøff turnering med mange gode lag og talentfulle spillere. Vanskelig å si helt hvordan ting vil ende opp for vår del: På vårt beste beveger vi ballen godt og rebounder bra offensivt samt er kompakte og solide defensivt, mens vi på vårt dårligste er i stand til å tape for hvem som helst. Vi er helt avhengige av å prestere godt for å kunne komme til en finale.

Som regjerende mestere ville det vært rart om vi ikke gikk for enda et gull, og det er jo et naturlig mål i årets NM også. Samtidig er vi klar over at mye skal klaffe og at vi må prestere godt over tre dager i Kongsberg for å kunne motta gullmedaljer på søndagen”.

Ullern er – naturlig nok – favoritt til å vinne hele pakka. De er regjerende norgesmestere (vant 70-59 i fjor over Ulriken), men ble “bare” nummer 3 i Scania Cup, så de kommer inn til NM med mye å revansjere. Anniken Eika Frey var en av de bedre BLNO-spillerne denne sesongen og kommer nok til å herje i Kongsberg. Solid all-over og en solid favoritt.

Bildet kan inneholde: 10 personer, personer smiler

Kirkevoll #6

Spillere med BLNO-erfaring: Kari Kyrkjebø (Asker Aliens)

Trener Jon-Kåre Hansen:Kirkevoll-jentene mistet tre veldig gode spillere før sesongen, på grunn av skolegang og spill ute, og sånn sett er vi svekket i år. Laget består av 01/02-spillere, der mange har spilt sammen helt siden de startet med basket, og har i år vært trent av Tony Tolovae fra Gimle. I år har vi lagt stor vekt på det sosiale, og å ha det gøy sammen på og utenfor banen. Laget er ranket som nummer 6 og det tror vi er omtrent riktig, og så plass 5-6 kan være et greit mål. Vi i Kirkevoll satser på at spillerne våre i utlendighet returnerer til neste år og at vi blir veldig sterke da!”.

Som coach Hansen melder mistet laget tre gode spillere før sesongen og er noe svekket inn mot NM. En #6 føles riktig, melder den samme kilden, som også opplyser at Tony Tolovae fra Gimle har vært med og trent laget denne sesongen. Det er en styrke, men de kan få det tøft mot de beste lagene i jenteklassen. Har meget gode Kari Kyrkjebø i troppen, som kan både skyte treere, drive til kurven og spille bra forsvar. Hun blir veldig viktig. Kvartfinale burde være et mål. 

Oppsal #9

Spillere med BLNO-erfaring: Alva Julsrud (Asker Aliens)

Trener Sohail Ashraf: “Formålet med deltagelsen er å få erfaring og lære. Disse jentene kommer til å spille flere NM sammen og det er fint med god matching. Alle jentene jobber med individuelle ferdigheter der målsettingen er å få utviklet spillere mest mulig. Vi kjører ingen fancy oppsett men spiller enkel basketball. Styrken vår er at alle jentene jobber hardt for hverandre og støtter hverandre hele tiden. Vi gleder oss til å spille mot de aller beste jentelagene i Norge”.

Som treneren påpeker kommer Oppsal med et ungt lag på jentesiden, som får det tøft mot Ullern og Kirkevoll i gruppe. Kan overraske, men de har flere år å gå på når det kommer til U19. Er med i år for å lære, og kommer til å få masse god matching før neste år. 

Bildet kan inneholde: 14 personer, personer smiler, sko

Gruppe B: Ulriken, Hop, Tromsø, Bøler

Ulriken #2

Spillere med BLNO-erfaring: Karyn Sanford, Fatima Mohammad, Hanne Nybø, Victoria Jacobsen, Maria Hallingstad, Nea Toften, Sunniva Sørbye

Trener Ingvild Sanford: “Vi stiller jo med unge jenter, men de har mye erfaring. Vi har nesten samme lag som i Scania, og satser alltid høyt. Målet er nok gull siden vi tok sølv i fjor”.

Stor BLNO-erfaring i troppen, hele seks som har spilt på øverste nivå. Karyn Sanford gjorde sakene sine meget godt for damelaget til Ulriken sist sesong og blir veldig viktig for U19-laget i Kongsberg. Dette laget har en utrolig lovende fremtid – alle spillerne i troppen til U19-NM er født fra 2002-2004. Imponerte voldsomt med å vinne superfinalen i EGBL – European Girls Basketball League, hvor de møtte noen av de beste lagene i Europa i sin årsklasse. Bør være en solid utfordrer til Ullern og Sandvika og vil revansjere finaletapet fra sist sesong. Burde ta seg greit til semi. 

Hop #5

Spillere med BLNO-erfaring: Mia Andersen, Emma Harloff, Charlotte Pihl-Johannessen, Aurora Sommerlade (Bergen Elite)

Trener Geir Bangstad: “Hop U19 er et lag bestående av spillere i hovedsak fra 2002 og 2003 årgangen. Dette er første turnering de spiller sammen. Vi har forventninger om å fordele spilletid og få gruppen så samkjørt som mulig og ser fremover. Vi regner med at prestasjonene vil variere, men vi skal prøve å være så konkurransedyktige som mulig.

Målsetningene er å få fordelt spilletid og få aktivert hele gruppen. Dette er et lag for fremtiden så det er for tidlig å ha for store ambisjoner resultatmessig. U19NM er en glimrende turnering og vi ser frem til en givende helg på Kongsberg. Vi vet at Kongsberg kommer til å være et utmerket vertskap”.

De to 00-jentene Tuva Andersen og Sofie Blydt Paulsen stiller ikke for Hop i NM, noe som svekker lagets sjanser betydelig til å kunne gå langt. Lillesøsteren til Tuva – Mia – samt Emma Harloff, har bra med BLNO-erfaring og må ta ansvar. Mia er en god trepoengsskytter, mens begge er aggressive defensivt og kan drive til kurven. Utenom de to ser det ganske tynt ut, og uten Sofie og Tuva kan Hop fort få det meget tøft.

Tromsø #8

Spillere med BLNO-erfaring: Sofia Burkow, Hannah Wasmuth, Isabel Anne Iversen, Ingrid Karlsen, Nora Karlsen

Trener Kjetil Andresen: “Tromsø Storm Ungdom stiller i år med et spennende jentelag til U19 NM. Flere av spillerne har erfaring fra Tromsøs damelag, som har kjempet i BLNO de siste to årene. De som ikke har spilt på damelaget, har spilt i U17-serien i Region Øst denne sesongen og for første gang hatt et godt kamptilbud som har gitt mulighet for kontinuerlig og helhetlig utvikling. Med litt ulike bakgrunner utfyller de hverandre godt. Det er også et lag som jevnt over har relativt god høyde. Med et solid utgangspunkt håper Tromsø-laget å kunne bite fra seg – vi gleder oss!”

Tromsø har bra høyde i laget og flere rutinerte spillere. Burkow er en veldig god basketballspiller, men har slitt med jumpers knee i begge knærne. Hun forteller til AltomNBA at hun håper hun kan spille litt i helgen som kommer, men med begrensede minutter. Hun er nok ikke 100 %, så det er gledelig at hun hvert fall skal prøve seg. Et lag som er bra kollektivt og som har gode coacher i Kjetil Andersen og Dana Meknas. Blir nok tøft mot de aller beste med et så ungt lag (kun én født i 2000, tre i 2003), men kan bite bra fra seg. Kan Hop sine fravær gjøre at Tromsø kan ta seg videre? 

Bøler #11

Spillere med BLNO-erfaring:

Trener Bjørn Mundgjel: “Vi er rangert som det svakeste laget i NM, og det stemmer trolig. Laget består av spillere fra Bøler, Høybråten og Nesodden. De spilte sin første kamp sammen for bare 6-7 mnd siden. Hovedmålet for oss i år er og bygge videre på det sosiale, og bli en enda bedre sammensveiset gjeng inn mot neste sesong. Vi gleder oss, også satser vi jo på og klare bedre enn en 11. plass”.

Som trener Mundgjel skriver – Bøler er et “nytt” og sammensatt lag. Blir ikke å regne med i dette norgesmesterskapet, men de har nok gjort store steg siden de spilte sin første kamp for et halvt år siden. Blir spennende å se fremgangen de har hatt siden den gang, selv om de ikke har noen mål om semifinale etc. 

Gruppe C: Sandvika, Ytrebygda, Kjelsås, Sverresborg

Sandvika #3

Spillere med BLNO-erfaring: Maria Myklebust, Pernille Mellem, Tiril Hjelde, Helene Cecilie Kystad, Anniken Hartveit, Embla Bøckmann Øvstebø, Cecilia Riise, Edel Sofie Øverli

Trener Ola Gravem Knutsen: “Forventningene/mål å komme til semifinale, og sette oss i posisjon til å kunne være en av finale/vinnerkandidatene”.

Et lag med mye BLNO-erfaring, der åtte på laget har spilt på det øverste nivået for damene. Maria Myklebust har til tider herjet for Sandvika sitt damelag, så 03-modellen blir viktig for Sandvika. Det blir også Embla Bøckmann Øvstebø (enormt god på layups), Pernille Mellem, Anniken Hartveit, Cecilie Kystad og Tiril Hjelde. Seks av åtte på laget er født i 2000, så dette blir avslutningen for et meget sterkt kull klubben. Har en god balanse i troppen og er bra dekket på alle posisjoner med rutinerte spillere. Sandvika er en av de store favorittene til å vinne, i sterk kamp med Ulriken og Ullern.

Ytrebygda #4

Spillere med BLNO-erfaring: Synne Jacobsen (Ulriken), Maren Mildestvedt,  Maria Haukenes (Gimle)

Trener Stig Jacobsen: YBBK sitt lag består i hovedsak av U16 spillere og en U19. Laget spiller i U16 og U19. Lagets styrke er at alle spiller forholdsvis likt antall minutter. Vi har bra høyde i laget og vi løper mye. De fleste av disse jentene har spilt sammen siden de startet for 10 år siden. Laget har 2 spillere i BLNO og 3 på aldersbestemt landslag.

Ikke så godt kjent for alle som følger nesten bare med på BLNO (inkludert undertegnede), men ikke undervurder Ytrebygda. God coach i Stig Jacobsen og datteren Synne Jacobsen, som storspilte for Ulriken i Superfinale-finalen i EGBL og ble Finals MVP med 20 poeng og 13 returer. I tillegg har de Mildestvedt, som herjet i BLNO-finalen mot Sandvika og satte en rekke store skudd. Kan tukte Ulriken, Ullern og Sandvika på en god dag, noe deres #4 ranking viser.

Kjelsås #7

Spillere med BLNO-erfaring: Selma Nybø Vangstein, Selma Freng Sørensen (Ullern)

Trener Marcela Bustos: Kjelsås stiller i U19-NM med vårt 02-jentelag. Det er første gang dette laget stiller i U19-NM og vi er spent på nivået, hvor flere lag stiller med spillere som spiller i BLNO til daglig. Laget kommer fra en sterk syvendeplass i Scania-cup i påsken, og ble regionsmestere i U17 forrige helg, i tillegg til å være seriemestere i 2K og U17.

Lagets motto er #bestsammen og godt kollektivt spill spesielt i forsvar er lagets styrke, kombinert med gode skyttere. Vi har ambisjoner om å konkurrere i alle kampene. I puljespillet er Sandvika favoritt i vår pulje, vi kjenner ikke så godt til de to andre lagene. Ytrebygda med to BLNO-spillere er en nøkkelkamp for oss for veien videre og hvem vi møter i kvartfinalen”.

Et lag som har spilt sammen i mange år. Vant U17-serien (i Region Øst) denne helgen, samt en sterk 7.plass i Scania og seriemester i 2K (2.div kvinner). Vangstein får større ansvar her enn hos Ullern sitt BLNO-lag, det samme gjør Sørensen. Se også opp for Eirin Vreim Holm, den 183 cm høye forwarden, som spilte for U16-landslaget i fjor sommer. Klarer de tre å ta Kjelsås videre i en meget tøff gruppe? Ungt lag, men mye talent. 

Sverresborg #10

Spillere med BLNO-erfaring:

Trener Guro Samanns: “Sverresborg Hoops Basket JU19 er et lite lag med stor vilje og ambisjoner. Vi er et ungt, sammensatt lag, med spillere født i 2000-2002.Vår styrke ligger i vårt utrolige samspill, aggressivt forsvar og godt samhold. Vi liker kamper med høy fart og tøff motstand. I Kongsberg ønsker vi å spille god basket og yte maksimalt. Vår rangering i NM gir oss muligheten til å overraske og forhåpentligvis imponere. Vi reiser til NM med kun ett mål: Å gi alt!!”

Sverresborg kommer med et ganske ungt lag til NM, og med sin tienderanking er det nok ingen som forventer noe fra trønderne. Hedda Finnøy på 184 cm kan dominere inside. Har ingen særlig forhåpninger om en topplassering i NM, men de er et godt kollektivt lag og blir en hard nødt å knekke. Likevel – får det tøft mot Ytrebygda, Sandvika og Kjelsås. 

Gutta

Gruppe A: Kongsberg, Persbråten, Asker Aliens

Kongsberg Miners #1

Spillere med BLNO-erfaring: Herman Nordeide, William Hay, Simen Juvastøl, Andreas Rief Bråthen, Mikal Gjerde, Tobias Rotegård

Trener Stein Erik Rotegård: “Målsettingen er å vinne Kongepokalen, etter å ha nettopp vunnet uoffisielt nordisk mesterskap. Forventningene er at det blir et flott arrangement av Miners og en god ramme for basketball. Siste kapittel i minneboka til Kongsberg-gutta til en veldig suksessrik reise gjennom ungdomsbasketårene”.

Miners knuste unna all motstand da de spilte Scania Cup siste helgen i påsken, og vant finalen 63-47 over danske Hørsholm. Laget var sterkt anført av USA-gutta Tobias Rotegård (Oak Hill Academy) og Mikal Gjerde (Woodstock Academy), som begge kom på All Star-laget i turneringen, mens Rotegård ble kåret til turneringens beste spiller. Også Valen Tejada har gjort store fremskritt i USA etter en sesong på Camden Catholic. Blitt en mer komplett guard og det blir spennende å se han vise seg frem på norsk jord igjen. Storfavoritt til å vinne U19-NM på hjemmebane.

CUPMESTERE: Bak fra v: ass. trener Rodney Hawthorne, Christoffer Rotegård, Matias Johansen, Antonio Armenteros, Markus Furulund, Valen Tejada, Mikal Gjerde, Sondre Skullestad, Kristian Eggar, Vetle Fjeldstad, Nicholas Holum, Andreas Rief Bråthen, fysisk trener Frederic Solberg og hovedtrener Stein Erik Rotegård. Foran fra venstre Herman L. Nordeide med lagpokalen, Simen Juvastøl, William Hay (som løfter opp Valen Tejada!) og Tobias Rotegård med Scania King-pokalen. FOTO: ASTRD HANGLAND GJERDE

Persbråten #8

Spillere med BLNO-erfaring:

Kaptein Lars Lund Johannessen: “Målsetningene våre er først og fremst å komme ut av gruppa. Etter det føler vi at vi har gode muligheter til å kunne utfordre noen ganske godt i en kvartfinale. Vi forventer en tøff åpningskamp mot Kongsberg, etterfulgt av en jevn og spennende kamp mot Asker. Vi spekulerer ikke så mye videre enn å komme ut av gruppen. Derifra kan alt skje”.

Persbråten spiller smallball og liker å space ut og skyte treere. Har ingen utpregede bigs, men skyter store mengder med treere. Alle spillerne kjenner hverandre godt og har spilt sammen lenge, en stor fordel. Se opp for både Lars Lund Johannessen #23 og Oliver Grønli #16 (bak til venstre), to karer som får bra med matching for Persbråtens lag i 1.div. Kan tukte de store lagene, men får det tøft i gruppe med Miners og Asker.

Asker Aliens #9

Spillere med BLNO-erfaring: Mikkel Aarnes, Vegard Seyffarth, Daniel Ramsfjell, Håkon Telje

Trener Geir Spiten:Asker er ranket nr 9. Jeg går alltid på banen for å vinne, uansett. Sandvika og Kongsberg har bredde og såkalte USA stjerner og det er fint. Men vi vil alltid prøve å vinne, de fleste vil vel tenke at vi er et lag i nedre halvdel og det er vi nok på papiret, men det avgjøres på gulvet. 

Coach Spiten tror Kongsberg, Sandvika og Ulriken bør slåss om de edleste medaljene. Hvis Asker slår Kongsberg i åpningskampen fredag så så blir det tur i Sølvgruvene på mandag”. 

Mikkel Aarnes må bære dette laget, sammen med Vegard Seyffarth og Daniel Ramsfjell, som begge har fått prøve seg i BLNO og fått verdifull trening med Asker Aliens sitt BLNO-lag. Et spennende sammensatt lag fra flere årskull, med Aarnes, Håkon Spiten og Håkon Telje som kommer til å ta mye ansvar. Spiten scoret forøvrig 14 av Askers 16 siste i bronsefinalen mot Oppsal i RM i helgen som var, men tapte 90-93. I NM blir de en revansjelysten underdog som fort kan overraske. Husk: Asker vant for to år siden, da var de ranket som #9…

Gruppe B: Ulriken, EB85, Tromsø

Ulriken #4

Spillere med BLNO-erfaring: Jørgen Odfjell og Reidar Greve (Gimle)

Trener Christian Grevstad: “I fjor var vi seedet som nummer fem og endte også som nummer fem. I år er vi seedet som nummer fire. Det er jo alltid hyggelig hvis man kan prestere litt bedre enn seeden, så vi får se. Det blir en spennende turnering med mange gode motstandere. Spesielt morsomt er det jo å ha med en uoffisiell nordisk mester i Kongsberg. Forøvrig tror jeg på mange jevne og tøffe bataljer.

En del av spillerne våre har trent med flere lag, så det skal bli interessant å se om vi har klart å få samspill i laget på den tiden vi har hatt sammen. Vi bruker også et nytt system i år som vi håper vil gi resultater. Vi gleder til artige og konkurransepregede dager i Kongsberg!”

Ledet av Gimle-spillerne Reidar Greve #13 og Jørgen Odfjell #8 blir Ulriken å regne med i Kongsberghallen. Odfjell kommer nok til å styre mye av showet, med bra erfaring fra det øverste nivået i flere år. Greve er en solid guard. Har også kjempetalentet Jonas Kessler #30, som ble toppscorer på U16-landslaget og var den beste spilleren deres under B-EM i fjor sommer, i tillegg til å bli kåret til “Årets talent” i 2018. Se opp for Ulriken, som har gode muligheter til å ta seg til semifinale. 

EB85 #5

Spillere med BLNO-erfaring:

Trener Pål Berg: “Neste helg går startskuddet for den kanskje morsomste turneringen i norsk basketball. Når 12 guttelag og 11 jentelag setter hverandre stevne i U19-NM betyr det at godt over 200 talenter er i aktivitet. Jeg tillater meg å repetere noen linjer jeg skrev foran U19-NM for fem år siden: Selv om det er mange «underårige» med i denne NM-turneringen er det også mange spillere som med dette tar farvel med aldersbestemt basketball.

Noen av dem skal om litt ta over i BLNO, og de skal dominere landslagene. Noen skal reise ut av landet til studier andre steder, noen skal jobbe et år før de bestemmer hvor og hva de vil med livet og atter andre skal spille videre i Norge. Uansett er dagens gutter og jenter fremtidens menn og kvinner. Er det mulig å trekke en litt søkt parallell mellom BLNO og junior-NM og NBA og March Madness? Ganske mange, kanskje de aller fleste, mener faktisk at NCAA-sluttspillet i USA er vesentlig morsommere, mer intenst og mer givende enn å følge proffene i NBA. I Norge har det riktignok vært mange gode og tette BLNO-oppgjør denne sesongen, men for meg er det likevel noe helt spesielt med juniorer som spruter av talent og intensitet og hormoner, som så innmari gjerne vil vinne, som så veldig nødig vil gjøre altfor mange feil og som ufortrødent gyver løs på neste kamp etter et forsmedelig tap. Og for oss som coacher på dette nivået: Det er aldri mulig å si hvordan det vil gå. Det eneste som er sikkert med juniorer i fri dressur er at alt er usikkert. Spillere på 18-19 år er egentlig ikke consistent på noe som helst.

Mine tips for turneringen er like gode eller dårlige som andres: Jeg tar ikke sjanse på å tippe annet enn turneringen for gutta, og det er vanskelig å tro på annet enn Kongsberg-seier dersom de stiller med laget som vant Scania Cup. Uten Mikal Gjerde og Tobias Rotegård er det straks tynnere, men ikke håpløst. De møter Sandvika i finalen. Jeg tror faktisk seedingen er god, men tror Ulriken slår Oppsal i bronsefinalen. Og om EB klarer seedingen (nr. 5) har vi egentlig levert over forventningene. Vi har ambisjoner om å være med i enda to U19-NM og håper å være ett av to lag i finalen i 2021”.

Ungt lag med flesteparten født i 2002, ja, men har fått solid erfaring av hvordan det er å møte eldre topplag, som de gjorde i Scania Cup i siste helgen av påsken. Har med 14 karer i troppen, hvorav 12 er 02 og to er 03. Filip Øverli #7 er en big baller, dyktige Pål Berg på sidelinjen vet vi alle kan trylle. Flere spillere med bra høyde (Øverli 199 cm, Leonard Grøndahl #22 er 202 cm). Som Berg skriver selv – det er ikke i år at EB85 skal være best, så alle gode resultater er bonus, samt god erfaring før de neste årene.

Tromsø #12

Spillere med BLNO-erfaring: Johannes Sogge, Bjørnar Røtveit, Morten Larsen

Trener Baard Stoller: “Vi er i U19-NM for å få erfaring. Mesteparten av laget vil være med neste sesong også”.

Som Stoller er inne på kommer Tromsø med et rimelig ungt lag, som spiller i år for å få verdifull erfaring til neste år. Bare to født i 2000, seks født i 2001 og fire i 2002. Er sisteseedet og får det tungt med å ta seg videre til kvartfinale og semi, men trener Stoller har vist tidligere at han kan få til mye på sidelinjen.  

Gruppe C: Oppsal, Sverresborg, Frøya

Oppsal #3

Spillere med BLNO-erfaring: 

Trener Jarl Kristian Jespersen: “Vår målsetting er uten tvil en semifinale, etter det kan alt skje. Men vi vet at på en god dag, så er vi gode og kan gjøre det vanskelig for andre lag. Vi fikk en 4 plass ifjor, og har lyst på en medalje i år. Men det er ikke alltid man får det man har lyst på. Vi er blitt enige om å legge alt igjen i Kongsberg, og er klare for Sigurd og Sverresborg klokken 15 i Kongsberg”.

Oppsal Tigers, juniorlaget i samarbeid mellom Oppsal Basket og Centrum Tigers, har en høy seeding, til tross for at ingen har spilt i BLNO. Godt å se at ingen BLNO-erfaring ikke automatisk betyr at laget er svakt. Et velfungerende maskineri med to lange guarder i Oliver Bojang (198 cm) og Mo Jawara (195 cm), samt flere atletiske spillere. Hele seks (!!) spillere på 195 cm eller mer – Jawara, Bojang, Niclas Ellingsen (196 cm), Fredrik Trana (204 cm), Marcus Johansen (197 cm) og Sigurd Sandal (201 cm). Et vanskelig lag å møte med en rutinert kar på sidelinjen i Jarl J.

Sverresborg #6

Spillere med BLNO-erfaring: Sigurd Lorange (Gimle), Jørgen Kjesbu, Johan Karlsen, Tor Anders Ringen (Nidaros)

Trener Vegard Tøfte: “Målsettingen for oss i NM er en semifinaleplass og kunne kjempe om medalje. Forventer at dette blir tøft. Kongsberg har stacket opp ett såpass godt lag at de bør ta gullet relativt enkelt. Sandvika så også veldig bra ut i Scania Cup. Inge (Sandvika-treneren) har gjort en god jobb med det laget. Mange lag som kjemper om de siste semifinaleplassene – Hop, Ulriken, Oppsal, EB85, og sikkert noen andre som også kan overraske”.

Om Sigurd Lorange (vond ankel hele året) og Jørgen Kjesbu (tråkka over i Scania Cup) er med og spiller, kan Sverresborg være en liten dark-horse. Blir nok ikke back-to-back championships uansett for laget, som i 2018 knuste Kongsberg 90-68 i finalen. Sverresborg fikk bra med erfaring fra Scania Cup, selv om de tapte alle sine kamper. Johan Karlsen (20 p i siste kamp) og Tor A. Ringen (15) må bære dette laget om ikke Lorange og Kjesbu spiller.

Frøya #11

Spillere med BLNO-erfaring: Haakon Heradstveit, Jarand Tveito, Hamewend Arif

Trener Arne Ingebrigtsen: Laget vi stiller med er ungt. Mye yngre enn tidligere år. Derfor ser vi etter erfaringer som vi kan bygge på til neste års NM. Alt i alt stiller vi med fire spillere født 2000. Resten er enten 01,02 eller 03 modeller. Vi har til og med en spiller som er født 04. Målsetningen for gutta er neppe å vinne hele greien. Men vi ønsker uansett å vise godt samspill og god energi ute på parketten.

Flere med BLNO-erfaring, spesielt Heradstveit tok store steg i sluttspillet og satte noen svære treere. Uredd og må ta tak i dette Frøya-laget som ellers har mange yngre spillere, som Ingebrigtsen peker på. Det er mange solide talenter som kan få mye BLNO-spilletid i årene fremover. Frøya er ranket nest lavest, men er et lag som kan overraske og slå Sverresborg om de kommer uten sin top-gun i Sigurd Lorange.

Gruppe D: Sandvika, Hop, Ullern

Sandvika #2

Spillere med BLNO-erfaring: Christoffer Heggelund, Sigurd Sandlie (Centrum), Torkel Westby, Mateusz Nilsen (Bærum)

Kaptein Torkel Westby: “U19 NM til helga blir årets høydepunkt for oss, og også avslutning på sesongen. I pulja vår møter vi Ullern som vi har møtt flere ganger i seriespill, men også Hop som vi ikke vet så mye om. Det er forsåvidt flere lag i årets NM som vi ikke kjenner så godt til. Forrige helg møtte vi Kongsberg-laget uten blant annet Gjerde og Rotegård hvor vi vant etter OT. De viste seg veldig sterke med fullt lag i Scania. Andre lag som virker solide er blant annet Sverresborg, Ulriken og Oppsal, så det blir tøff motstand om gullet. Men uansett, når det hele skal avgjøres på en helg, kan alt skje.

Derfor er det viktig for oss at vi fokuserer på vårt eget spill, og ikke tenker alt for mye på motstanderen. Målet vårt er å gå helt til topps, og da har vi ikke råd til å spille dårlige kamper. I sluttspillet vil en dårlig kamp føre til at finaleplassen ryker. Uansett, tror dette blir en bra helg med mye bra basket! Det blir nok også et bra arrangement og mye publikum med Kongsberg som arrangør!”

En av hovedutfordrerne til Kongsberg. Sandvika kommer rett fra Scania Cup og har fått spilt inn laget bra. Heggelund med stor BLNO-erfaring denne sesongen, samt flere yngre som kommer til å vise at de kan spille ball (Max Dahl Svendsen, Marcus Barnett, Arne Marius Grevskott, Mateusz Nilsen, Torkel Westby, Lucas Bergstad). God dybde i stallen med en dyktig trener på sidelinjen. Vant RM over Miners (minus Rotegård, Hay og Gjerde) etter overtime med et meget ungt lag – kun Heggelund og Sandlie som er født i 2000. Klarer de å hamle opp med et fulltallig Miners? Blir uansett skuffet om vi ikke får se de rødkledde i en semifinale – minst. 

Sandvika-gutta vant RM i helgen for U19.

Hop #7

Spillere med BLNO-erfaring: Daniel Sandven (Frøya)

Trener André Alford: “Our goals are to compete at a high level on both sides of the floor. As a coach, that that is all I can ask from them. This is my second season as their coach. Last year was a development year for us; new coach and a new style of play. It took some time, but we finished the season on a high note; 12th seed to 6th place in NM. This season, the guys are locked in and have made great strides as a team. I am truly proud of them. Our intent is to play hard, play for each other and to live in the moment, one game at a time. If we play to our capabilities, we have a good chance to be successful”.

Et solid lag, med en soleklar ener i Daniel Sandven, som har fått BLNO-minutter for Frøya denne sesongen. Hop-gutta kjenner hverandre godt og er et strukturert lag som har spilt sammen i flere år, gode defensivt og med en dyktig coach i André Alford. Vant Region Vest-serien i år og har vist gode tendenser. Spilt bra forsvar denne sesongen og kun sluppet inn 53 poeng per kamp. De slo ut Sandvika i fjor og kan fort sjokkere i år og.

Ullern #10

Spillere med BLNO-erfaring:

Trener Michael Söderström: “Forventningene våre er høye og vi vet vi kan slå alle lag som er med i NM. Vi har også en høy plassering å forsvare fra i fjor. Målsetningen er en topp 3 plassering i U19 NM for gutter. Vi skal overraske de andre lagene”.

Kun fire spillere er født i 2000 hos Ullern, som er det tredje laveste rankede laget på guttesiden. Kommer til å få det tøft med et såpass ungt lag (seks 01-ere), men som Söderström sier må det være behagelig å komme inn i turneringen uten noe stress og press. Se opp for Moritz Anglero (188 cm) og Andreas Schram (201 cm). Kan overraske som en underdog.