Som sagt setter vi alltid stor pris på folk som vippser, det gjør at vi gidder å holde på med dette! Tusen takk til alle! Nummeret er 90280763 🙂

I dag har vi tatt en prat med Josephine Traberg, som spilte sist sesong for Asker Aliens og som nå skal spille basketball i England! Enjoy!

– Josephine! Hvorfor England, først og fremst? Hvordan kom interessen i hop?

– Jeg kom i kontakt med en agent her borte tidligere i vår og endte opp med å søke studier i England litt for moro skyld, da jeg lekte med tanken om å ta en master til (som kanskje blir til en PhD) og fortsette å spille utenlands. Da jeg ikke kom inn på ønsket studie i Norge og tilbudet om plass på laget Leicester Riders og Loughborough University fremdeles stod, var det et enkelt valg.

Nivået her er mye høyere enn i Norge, med stor satsning på proff-ligaen WBBL (damer) og BBL (herrer) samt NBL (semi-pro ligaen). Ligaen spiller mot lag over hele England, inkludert Skottland og Wales. Laget vårt er en god blanding av tidligere amerikanske 1. og 2. div-college spillere, topp-spillere fra Team Great Britain og andre internasjonale spillere i alder 19-29.

Jeg er vant til toppidretts-livet etter mange år i USA, og Loughborough University, i samarbeid med proff-klubben Leicester Riders er kjent for å ha et veldig godt sport performance miljø som legger godt til rette for både basket og studier. Dette var et stort trekkplaster! Vi har 2 baskettreninger om dagen, i tillegg til styrketrening 5 ganger i uken, så det er mye trening, men veldig gøy og spennende med opplegg hvor det er storsatsning, og på høyere nivå enn det det var på college i USA.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

– Hva synes du om fjorårssesongen din i Asker?

– Jeg var i USA i nesten 10 år før jeg kom tilbake til Norge og starter i Asker sent i 2019. Jeg rakk da å spille (nesten) en halv sesong i BLNO 2019/2020 før første lockdown . Jeg er derfor glad for at jeg også spilte denne sesongen i Asker men det var jo selvfølgelig trist at vi ikke fikk spilt ferdig og ikke fikk et sluttspill (igjen). Siden sesongen ble ganske oppstykket har jeg vært heldig som fikk brukt året på mye individuelt skill work med CJ Omego i COJ Basketball, og deretter fikk jeg trent hele sommeren med Ullern Basket etter jeg meldte overgang dit i sommer.

Kan være et bilde av Josephine Traberg, driver med idrett og ball

– Hva kan laget forvente av deg der borte?

– Jeg slet en del med skader sist sesong (og tidligere i karrieren) men føler endelig at kroppen er på plass! Jeg har absolutt mye igjen å gi og har ikke enda har truffet min “peak”. Det er derfor veldig gøy å komme hit og til et nytt miljø med veldig høyt nivå og gode utfordringer.

Jeg har etablert meg godt i spillergruppen som en viktig brikke og har mye erfaring å komme med, nå som jeg har blitt en 28 år gammel “veteran”. Enn så lenge er jeg storfornøyd med valget om å spille her og ser frem til sesongen som starter allerede neste uke! Klubbens mål i år er at både herre og damelaget vinner serien i både proff-ligaen og Universitets-ligaen og det er forventet at vi skal hevde oss godt i sluttspillet!

Josephine er også en stor inspirasjonskilde til trening! Vi har selv vært med og trene med Josephine, som er både dyktig og sterk! Vi ønsker henne masse lykke til denne sesongen!