I desember 2018 fyller LeBron James 34 år gammel. Han er inne i sin femtende sesong i NBA, og passerte nylig tretti tusen poeng i NBA. I sommer har han mulighet til å bryte kontrakten sin, og om han vil vinne flere titler, så begynner tiden å renne ut. I nåværende sesong ser det ikke ut som Cavs kan hamle opp mot de soleklare favorittene Golden State, og det kan hende et klubbskifte kan lønne seg. Hvilken klubb burde LeBron velge neste sesong, om han skal ha en sjanse til å vinne flere titler? 

PS! Husk å lik oss på Facebook – TRYKK HER!

Cleveland var før trade-deadlinen i en farlig dårlig periode, og måtte handle på “deadlineday”. Resultatet ble som forventet. Mange spillere ble kastet på dør, men også
mange spillere ble hentet inn. Det var yngre og mer sultne spillere som kom inn, mens de overflødige dro vekk. Alt i håp om å gi Golden State motstand i sluttspillet. Prosjektet med det «nye» laget har ikke fått holdt på så lenge, men fasit er per 26.mars 13-7 etter 20 spilte kamper, det skremmer ikke Warriors. Et nytt og ungt lag som Cavs kommer til å forbedre seg over tid, men spørsmålet er om James har tid til det?

Sommeren 2019 går kontrakten til LeBron med Cleveland ut, men han har muligheten til å dra allerede i sommer om han skulle ønske dette. Hvor er egentlig den beste muligheten han har til å vinne noe? Tiden går fra James, som leverer på et fenomenalt nivå den dag i dag, men hvem vet hvor lenge det kommer til å vare? Lebron har en ugunstig finalestatistikk på 3-5, som han helt garantert vil forbedre før han gir seg. Hvilke klubber kan være aktuelle for en av tidenes beste spillere?


Jeg har plukket ut fem lag LeBron jeg vi si det er størst sannsynlighet for at han spiller i neste sesong:

Lønnstak
Det er verdt å merke seg at Lebron ikke forventer noe annet enn én maksimums kontrakt, som er på sin plass når man er en av verdens beste spillere. Det stiller store krav om utskiftninger til nesten alle lag. Allikevel er han en utrolig attraktiv spiller, så ingen lag ville nøle med å skifte ut noen spillere i troppen for å få plass til han.

Houston Rockets
Nåværende stjernespillere: James Harden og Chris Paul.
Fordel: Et av de beste lagene i NBA.
Ulempe: For mange playmakere.

Rockets er i dag helt i toppen NBA, og det er uten Lebron. Kvaliteten på årets utgave er det
altså ingen som tviler på. De kan faktisk være så gode at de til og med kan stikke av med
tittelen i år. Hvis Rockets skal klare å vinne sluttspillet i år, så er det langt mindre interessant for Lebron å gå til dem. Det er enda mer motiverende for han å gå dit om han skal hjelpe de med å vinne, i stedet for å gå til et lag som allerede er regjerende mestere.
Rockets har allerede Harden og Paul som er veldig glad i å ha ballen. Det var mange som var skeptiske i det Paul ble klar for Rockets før årets sesong. Hvordan skulle to playmakere som Paul og Harden klare å spille sammen? Dette løsnet denne duoen på en strålende måte, og har gjort Rockets til et av de beste lagene i serien. Med LeBron inn sammen med de to blir det enda en utfordring. Kommer de faktisk til å klare og spille sammen?

Interessert i caps? Send en mail til AltomNBA@gmail.com!

San Antonio Spurs
Nåværende stjernespillere: Kawhi Leonard og LaMarcus Aldrige
Fordel: En av ligaens beste trenere og lagsammensetninger.
Ulempe: Hva blir igjen av laget om Lebron kommer.

Spurs har i flere år fått bygget et strålende system, og har kommet seg til playoff mange år på rad. De har riktignok blitt satt i skyggen av Golden State de siste årene, og LeBron ville
utvilsomt hjulpet de til å gi de kamp om Western Conference. Det er også et stort pluss at Gregg Popovich er trener. Han hadde mest sannsynlig fått skikkelig fart på et Spurs lag med LeBron i stallen, og det hadde vært meget spennende å se hva de to kunne fått til sammen. Allikevel har Leonard en kontrakt han kan bryte før 2019 sesongen, og det er absolutt ikke sikkert at han velger å bli. Spurs har ikke så god plass til store lønninger, og er avhengig av en del utskiftninger for å få Lebron på plass. Samtidig som vi har Leonard i bakhodet er det mange spørsmålstegn til hvem Spurs laget kan bestå av neste år.

Los Angeles Lakers
Nåværende stjernespillere: Kyle Kuzma og Lonzo Ball.
Fordel: Populært lag med gode lønnsforutsetninger.
Ulempe: Unge spillere.

Etter mange år langt nede på tabellen har Lakers klart å skaffe seg en god ung stamme. I år har de klart å klatre på tabellen, og har virkelig fått fart på laget. Om vi kun hadde telt de siste tretti kampene hadde Lakers vært på en sluttspillplass. Allikevel har det kommet litt sent, og det blir nok for langt opp til sluttspillet i år. Uansett er et er en ung og god kjerne som absolutt kommer til å ta dette laget til et sluttspill i fremtiden. Det spørs litt om dette er et lag LeBron kan vente på, og det må antakelig komme inn en toppspiller sammen med Lebron i sommer.
Det har vært snakk om George, men det er også muligheter for andre store navn.
Allikevel har Lakers sine to dyreste spillere en kontrakt som går ut i år (Pope og Lopez), som til sammen står for over 40 millioner dollar i året. Uten de to neste år frigir dette veldig mye lønn som kan bli brukt på et par verdensklasse spillere. Med noen nye storsigneringer kunne de gule og lilla blitt veldig farlige fremover. Med en miks av unge og gamle spillere kunne dette laget blitt tatt til gamle høyder.

Philadelphia 76ers
Nåværende stjernespillere: Joel Embiid og Ben Simmons.
Fordel: Unge talentfulle spillere.
Ulempe: Unge toppspillere.

Embiid og Simmons har i år fått 76ers opp på en sluttspillplass, men i en svak Eastern Conference er ikke dette mye å skryte av. Duoen er riktignok kun 20 og 22 år, og kommer utvilsomt til å levere sterke prestasjoner i fremtiden. Allikevel har de mange år på seg før de er i sin beste alder, og derfor kan dette bli litt for ungt for James. De har også en Markelle Fultz i bakgrunn, som ingen vet helt hva kommer til å skje med.
Allikevel er det en spennende utvikling å tenke at Lebron kan lede de to en lang vei til han
selv blir eldre, så kan de to ta over hovedansvaret når James har blitt for gammel til å gjøre
det selv. Det kan bli en dødelig trio i mange år fremover. Spørsmålet er om de to unggutta klarer å levere på bra nok nivå før det er for sent. Noe det riktignok har sett ut som i år, hvor de har prestert på et veldig lovende nivå.

Cleveland Cavaliers
Til slutt har jeg spart det valget jeg tror er mest sannsynlig. Det er å bli i Cleveland. Her har
han vært i flere år, og det er hjembyen hans. Hvis han skal slå Golden State er det utvilsomt
Cleveland han helst vil gjøre det med. Det gikk åpenbart skeis med det gamle laget, men de hentet inn nye spillere som kunne forbedre laget. De var yngre spillere, som er mer sultne, samtidig som de også kan spille bedre i forsvar. Som jeg har nevnt tidligere har de bare vunnet halvparten av kampene siden det nye laget kom på plass, og det er ikke skremmende bra til et mesterskapslag å være. Allikevel er det ganske tidlig i fasen, og de kan virkelig finne hverandre før sluttspillet starter.

Om sluttspillet skulle ende i for eksempel første runde tror jeg det skal mye til for at James
blir i Cleveland. Slik jeg ser det i dag er det ingenting som tilsier at de skal kunne valse over
noen av topp åtte lagene i Eastern Conference. Det kommer til å bli kamp uansett om de
møter Wizards eller 76ers. Uansett tror jeg ikke Lebron bestemmer seg for hva han gjør neste år, før han ser hvordan det går i sluttspillet i år. De fleste spillerne har kontrakt også neste år, og det kan bygges med det samme laget. Eventuelt bytte noen rollespillere rundt LeBron.

Jeg tror LeBron helst ønsker å bli i Eastern Conference, fordi veien til finalen er lettere
gjennom der. Det er mange talentfulle lag der, men Western er helt klart mye jevnere og det er generelt flere toppspillere der. Det er alltid spennendene når det er snakk om at en av tidenes beste spillere vurderer å flytte på seg, og det blir veldig spennende når vi endelig får høre hva blir avgjørelsen blir. Det blir spennende å se om Lebron og co kan klare å hamle opp med de beste lagene i serien når sluttspillet er i gang, og det ser ut til å bli en veldig spennende post-season.