I denne artikkelen kommer vi til å oppdatere regelmessig med kampene til våre norske spillere på college og high school. Vi prøver vårt beste, men det er bare å sende oss en melding på denne Facebook-profilen (Ola Nordmann) om du ser noen mangler. Ta også gjerne kontakt om dere følger noen av spillerne tett, når de har spilt kamp, så får vi lagt inn!

Som tidligere nevnt legges det ned mange timer per sak uten noe inntekter på siden, så om folk setter pris på det vi gjør, hadde bidrag blitt satt veldig stor pris på slik at vi har motivasjon til å fortsette å skrive. Du kan vippse til 90280763 eller sende på konto 1204.48.14747. Takk!

Og bli med i denne gruppa – blir masse konkurranser ut sesongen!

College

Kristian Sjølund

Født i 1999, spiller for Georgia Tech i (Div I)

Link til kampprogram

Etter en litt tung start, har Sjølund imponert de siste kampene. Satte en treer mot Duke i slutten av januar, og de siste fem kampene har sett veldig bra ut:

• 8 poeng, 3-5 fra gulvet, 2 treere og 1 steal på 9 minutter mot Notre Dame søndag 10.februar
  • 11 poeng, 4-8 fra gulvet, 3 treere, 6 returer og 1 blokk på 26 minutter mot Virginia Tech onsdag 13.februar
  • 11 poeng, 3-8 fra gulvet, 3 treere, 5 returer og 1 blokk på 28 minutter (som starter) mot Florida State Seminoles lørdag 16.februar
  • 9 poeng, 2-7 fra gulvet, 2 treere, 3-4 fra straffelinjen på 25 minutter (som starter) mot Pittsburgh Panthers onsdag 20.februar

De gode kampene gjør at Sjølund også har fått sin egen Twitter-tråd:

Harald Eika Frey

Født i 1997, spiller for Montana State Bobcats i (Div I, Big Sky Conference)

Eika Frey har i likhet med Sjølund gjort seg bemerket over dammen. Har karrierebeste på college med 31 poeng mot Washington State i desember 2018, og ble belønnet med Big Sky, Mid-Major Player of the Week den uka.

Har scoret 17, 21 og 25 poeng de siste tre kampene som starter for MSU Bobcats, og spiller godt over 30 minutter per kamp. Snitter på imponerende 17,7 poeng, 5,8 assists og 4,6 returer.

Harald selv om hvordan det går:

– Har det bra! Veldig mye skole og basket om dagen. Det er bare 1 måned igjen av sesongen, så er veldig hektisk! Vi har spilt ganske bra i det siste, vunnet 4 av 5 kamper.

Johannes Dolven

Født i 1996, spiller for Barry University i (Div II)

Dolven startet collegekarrieren hos Drake University, før han i 2017 byttet skole til Barry. Hadde en kjempekamp i januar med 22 poeng og 8 returer på 25 minutter (7-10 fra gulvet, 8-14 fra straffelinjen).

Satte 3/4 skudd og plukket 3 returer på 11 minutter mot Rollins 16.februar. Snitter på litt over 10 minutter per kamp.

Siste kamper:

• 2 minutter, 0 poeng mot Palm Beach Atlantic onsdag 20.februar

Lars Espe

Født i 1998, spiller for Barry University i (Div II)

Spiller sammen med Dolven på Barry, etter at han startet collegekarrieren på University of Montana.  Hadde 9 poeng, 2 returer og 2 assists mot Eckerd i midten av februar, ellers ingenting særlig å skrive om. Snitter på 7-10 minutter per kamp, ifølge tallene fra deres egne hjemmeside.

• 3 minutter, 1 turnover, 0 poeng mot Palm Beach Atlantic onsdag 20.februar

Bildet kan inneholde: 4 personer, folk som driver med idrett og basketballbane

Mikkel Kolstad

Født i 1996, spiller for Nova Southeastern University i (Div II)

Kolstad har gjort seg bemerket i USA de siste månedene med en vanvittig treffprosent fra trepoengsterritorie. Han ble blant annet intervjuet av Bergens Tidene i starten av februar, der det ble gjort et poeng ut av treffsikkerheten til Kolstad. Snittet en tid på 58,7 % fra trepoengslinja, som var best av ALLE spillere på collegenivå og høyere i USA – det vil si bedre enn Steph Curry, bedre enn trepoengskonk-vinner Joe Harris fra All Star-helgen, rett og slett best i nasjonen. Det er ellevilt!

NSU herjer for tiden og er 22-2 denne sesongen. Kolstad scoret 19 poeng natt til torsdag, alle etter pause, da NSU vant 89-85 og tangerte rekorden med flest seirer i løpet av en sesong for klubben. I tillegg vant de Sunshine State Conference-tittelen i natt, gratulerer så mye til Kolstad og co!

Mikkel Kolstad i sitt naturlige habitat. Senker treere! Foto: Eric Espada/Nova Southeastern.

Sjur Dyb Berg

Født i 1996, spiller for University of Alaska Anchorage (div II)

Hadde en bra kamp mot Concordia i slutten av januar, da han satte 4-5 skudd og 2-3 straffer (10 poeng), samt plukket 7 returer. Har ikke spilt de siste kampene for Alaska-laget grunnet en skade, men sier selv han er tilbake på parketten før du vet ordet av det.

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett og basketballbane

Matz Stockman

Født i 1995, spiller for University of Minnesota (Div I)

Stockman kommer av benken for University of Minnesota, et lag som er 17-9 denne sesongen. Stockman er nok kjent for de fleste fra tiden i Louisville, der han blant annet spilte med Montrezl Harrell (LA Clippers) og Terry Rozier Jr. (Boston Celtics). Nå spiller han i Minnesota og snitter på 9,6 minutter, 56,3 % fra gulvet, 1,9 returer og 2,7 returer for sesongen.

• 10 minutter, 1-1 fra gulvet (2 poeng), 2 returer og 1 assists mot Indiana lørdag 16.februar
image 6
Matz Stockman med en deilig dunk. Foto: University of Minnesota.

Simon Tronstad

Født i 1998, spiller for North Park University (Div III)

Tung sesong for North Park University med 4-21 som rekord. Simon satte sitt eneste skudd i kampen mot Milikin av benken (2 poeng, 7 minutter). Hadde sesongens beste kamp mot Illinois tre dager før – 8 poeng, 3-5 fra gulvet, på sesongbeste 16 minutter.

image 2

Vegard Tangen

Født i , spiller for North Park University (Div III)

I sesongens siste kamp, ifølge kampprogrammet, spilte Tangen 36 minutter fra start, scoret 9 poeng og plukka 4 returer i 62-79-tapet for Milikin. Snitter på 10,8 poeng per kamp og har scoret 14+ i 11 av 23 kamper. Har startet alle 23 kampene i 2018/19-sesongen.

Anders Nymo

Født i 1996, spiller for Menlo College i NAIA

Nymo er inne i sitt fjerde år på college for Menlo. Rekorden er 11-13 så langt denne sesongen med Nymo som starter. Med nummer 00 snitter han ikke på så mange minutter per kamp, men er i startingen og gjør sakene sine bra.

Bilderesultat for anders nymo

William Lybæk

Født i 1997, spiller for University of Sioux Falls Cougars (Div II)

Lybæk (med nesten likt etternavn som undertegnede) har bare spilt 19 minutter totalt denne sesongen, fordelt på fem kamper. Scoret 9 poeng og er 5-6 på straffer.

Simon Müller Landsvik

Født i 1999, spiller for UC Santa Cruz (Div III)

Müller Landsvik snitter på 7,7 poeng, 2,3 assists og 1,8 returer per kamp på 47,6 % skyting fra gulvet. Har startet 19 av 25 kamper for UCSC, snitter på 26,4 minutter. Kjempekamp 9.februar med 23 poeng etter 8-9 fra gulvet.

Bildet kan inneholde: 1 person

Emma Hergot

Født i 1998, spiller for Barry University (Div II)

Emma snitter på 5,9 poeng og 4 returer og 1 blokk- hadde 6 blokker, 10 poeng og 5 returer mot Nova Southeastern i slutten av januar, en kjempekamp av Hergot. 98-modellen har startet alle kampene så langt i sesongen, men de er bare 9-16.
  • 22 minutter, 4-8 fra gulvet, 2 returer, 8 poeng mot Palm Beach Atlantic onsdag 20.februar

Amanda Allen

Født i 1998, spiller for Florida Tech (Div II)

Amanda snitter på 6,7 poeng, 3,5 returer og 83% fra straffelinjen etter 24 kamper (hun har startet alle). Hadde 12 poeng, 7 returer og 3 steals på 29 min mot Palm Beach Atlantic 19.januar. Laget hennes har slitt – 8-17 er rekorden. En av årets beste kamper mot Embry-Riddle med 4-5 fra tre, 14 poeng og 10 returer!
  • 35 minutter, 5-7 fra gulvet, 4-5 fra tre, 14 poeng, 10 returer, 1 blokk i kampen mot Embry-Riddle University onsdag 20.februar

Mie Hoff

Født i 1997, spiller for Hofstra University (div I)

Hoff har kun spilt en kamp i år – 3 minutter mot UNCW. Laget hennes har slitt tungt i år og har kun vunnet syv av 25 kamper.

Mie Hoff i aksjon. Hun har ikke spilt mye denne sesongen.

Aurora Kolstad

Født i 2001, spiller for Oxford Academy

Aurora spiller for tiden for Oxford Academy, ranket nummer 12 i divisjon 2 og som top 50 overall i California og som en av skolene som har klatret høyest på listene det siste halvåret.

Til helgen spiller de finale i CIF South div 2A, samtidig som det spilles kamper mellom noen av de beste high school lagene i USA. “Jeg prøver i alle fall å få med meg kampen mellom Fairfax og Westchester (ranket 4 og 16 i landet!!) som spilles i samme hall. Vi håper også på å komme oss til State i Sacramento, og der samles enda bedre lag”, sier Aurora.

High School

Tobias Rotegård

Født i 2000, spiller for Oak Hill Academy

Rotegård går på den legendariske skolen Oak Hill Academy, som har oppfostret NBA-stjerner som Carmelo Anthony, Kevin Durant og Rajon Rondo.

Ifølge hjemmesiden er de 23-4 så langt denne sesongen. Rotegård snitter på 8,1 minutter og 3,7 poeng per kamp. Det er ennå uvisst hvor Rotegård skal spille neste sesong.

Bilderesultat for tobias rotegård oak hill
Tobias sees bak til venstre, som den ene av to hvite spillere på laget.

Mikal Gjerde

Født i 2000, spiller for Woodstock Academy

Laget til Gjerde har startet 33-1, ifølge han selv, noe som er smått utrolig. Gjerde sier at det ikke er mye å snakke hjem om ellers, fordi “alle skal få like mye spilletid”. Det er ikke mange kamper igjen av sesongen, og Mikal har allerede committed til University of San Diego.

Lars Nilsen

Født i 2001, spiller for Southeast Guilford High School som utvekslingselev

Skolen han spiller på er en 3AA-skole (conferencen, divisjonen han spiller i). Lars er starter i USA og snitter på 16.3 poeng, 3 assists og 5.3 rebounds per kamp. De har tapt en del kamper, men Lars sier selv at han får mye viktig erfaring, ansvar og modning og er veldig fornøyd og takknemlig med det.

Spilte for Norge U16 og var toppscorer i NM og EM. Han er på utveksling fra basketlinja ved Telemark Toppidrett Gymnas.

Ole Kristian Fossum

Spiller for Cedar Vale School Spartans

Ole Kristian er junior ved Dexter High School i Kansas dette året. Sportslig er de sammenslått med en annen skole og laget heter derfor Cedar Vale Schools Spartans. Ole Kristian spilte for Bøler sesongen før han dro over og Høybråten før det. Han var med i U16 landslagstroppen til Nordisk og EM ifjor.  I fjor høst spilte han wide receiver på skolelaget deres i amerikansk fotball. Samme trener der og sånn kan det være på små skoler i USA.
Laget har 18 seirer og 2 tap og spiller sluttspill i skrivende stund.

Tobias Gudim

Bilderesultat for tobias gudim basket

Født i 2001, spiller for Argonaut Mustangs i California som utvekslingselev.

Har gjort sakene sine godt på utveksling, den tidligere Ullern- og Skien-spilleren. Har spilt for Norge G16 og ble kåret til ukas spiller tidligere i 2019. Også ranket som 11. best i ligaen, opplyser sikre kilder til AltomNBA. Han scoret blant annet 14 poeng mot Calaveras i midten av januar.

Han har også fått en egen artikkel om seg selv der borte!

Tusen takk til evigunge Marianne Maja Stenerud for forbilledlig hjelp!