Cleveland Cavaliers mot Golden State Warriors – igjen?! Herregud så kjedelig…..

Nei, det er jo selvfølgelig ikke kjedelig! Det er de to beste lagene i ligaen som møtes, og denne finaleserien blir helt spinnvill. Det kan vi skrive under på.

Sammen med Philip O´Connor og Arnstein Friling har vi i AltomNBA(ved Even Lübeck og Ole Christian Nymoen) – som i fjor – analysert spiller for spiller og sett på benkene til de to lagene.

Oppsett: 2/6 – Oracle Arena – 03.00, 5/6 – Oracle Arena – 02.00, 8/6 – Quicken Loans Arena – 03.00, 10/6 – Quicken Loans Arena – 03.00

Fine presseplasser i “The Q”.

Golden State Warriors

Steph Curry

AltomNBA: Curry er ligaens beste point guard og nest beste spiller, etter Lebron James. Trepoengskongen hadde en svak finale i fjor og er innstilt på å rette opp de svake prestasjonene. Han har vært svært overbevisende så langt i årets sluttspill og er Warriors sin mestscorende spiller. Bare å se frem til frekke crossovers, nydelige trepoengere og strøkne pasning fra denne karen.

Philip: Finns det något som inte har sagts om Steph Curry de senaste två åren? När han väl får det att funka är han ostoppbar. En snabbare skytt har jag svårt att minnas – han kan bromsa och skjuta på en bråkdel av den sekund. Dessutom passningsskicklig och inte rädd att driva till korgen. En komplett modern NBA-guard.

Arnstein: Jeg ser fortsatt Stephen Curry som den mest verdifulle spilleren i ligaen, ut fra logikken «han er den viktigste spilleren på det beste laget, og uten han, er det beste laget ikke best.» Hans siste halvdel av grunnserien var enorm, og i sluttspillet har han vært fantastisk. Jeg mistenker at han blir utilnærmelig i finaleserien.

Klay Thompson

AltomNBA: Den andre delen av «Splash Brothers» har slitt litt i sluttspillet så langt. Han har kun skutt 36,5% fra trepoengsdistanse så langt. Det er unormalt svakt fra spilleren som hadde høyest treffprosent på trepoengerne sine av samtlige Warriors-spillere i grunnsesongen. Han er den beste perimeterforsvareren laget har og kommer til å ha den krevende oppgaven det er å forsvare Kyrie Irving.

Philip: Det är synd om honom egentligen men han verkar inte bry sig. Lite som det var när Clyde Drexler spelade samtidgt som Michael Jordan; hade inte Steph Curry funnits så hade han nog varit en av vår tids mest dominante guards. Som tur är får han spela i samma lag som Steph så han är ändå rätt nöjd.

Arnstein: Den som måtte trå det lengste skrittet tilbake for å få plass til Kevin Durant på Warriors-scenen, var Klay Thompson. Såpass i skyggen har han kommet at folk, typisk nok, har glemt at han er en av NBAs beste spillere, og en livsfarlig offensiv kraft. Samt glimrende defensivt. Klay vil være til å stole på i finalene også, selv om han får tatt langt færre skudd enn i fjor.

Kevin Durant

AltomNBA: Den rundt 210 centimeter høye small forwarden er kanskje tidenes beste poengsanker ligaen har sett siden Michael Jordan. Han er et mareritt å forsvare seg mot og har vært fantastisk god etter at han satt ut noen kamper mot Portland i første runde. Han har scoret nest flest poeng av Warriors-spillerne dette sluttspillet, 25,2 poeng, til tross for at han tar færre skudd enn Curry. Durant kan fort bli den avgjørende brikken i denne finaleserien.

Philip: Enastående med bollen och med en vinnande mentalitet. Just när man inte trodde att GSW kunde bli bättre så dyker han upp – och passar in rätt bra, trots så många som vill ta skott. Med KD kan man sprida golvet ännu mer.

Arnstein: Ingen i verden, nesten noensinne, har scoret poeng tilsynelatende så enkelt og ubesværet som Kevin Durant. Når man er 2,10 m høy, rask og bevegelig som en gaselle og har den mykeste, mest naturlige skuddbevegelsen noensinne, ser alt lett ut. Hvis Durant treffer, noe han gjør oftere enn de fleste, er han et mareritt for alle forsvarere. Samt, han er en god rebounder også.

Draymond Green

AltomNBA: Den beste forsvarsspilleren i denne serien kommer til å få en viktig jobb med å passe på enten Lebron James eller Kevin Love. Green er strålende til å distribuere baller til sine lagkamerater og gi dem åpne skudd. Hvis han klarer å holde seg i skinne denne finaleserien, kommer han til å spille en vital del for Warriors-laget.

Philip: En best. Tänker man GSW s tänker man skytte och skicklighet, men Draymond är stålen. Han går och jobbar varenda dag, han grotta under korgen, han blockar, han springer, han gör ju allt. Och han kan bidra med en hel del poäng också. Vilken lyx att ha honom.

Arnstein: Draymond Green er muligens den spilleren i NBA med mest vilje. De aller fleste av hans individuelle tekniske egenskaper, er gode, men ikke noe mer enn det. Men han jobber maksimalt hele tiden, og viktigst av alt: Selv om det er 100% intensitet og vilje, er alt han gjør, smart. Alle viktige 50-50-dueller Green er involvert i, synes å gå i hans favør. Jeg mistenker at Cavs vil tillate ham å skyte. Ingen garanti med en såpass ustødig skytter, men Green har straffet den type gambling før.

Zaza Pachulia

AltomNBA: Warriors sin soleklart største svakhet er på centerplassen. Pachulia kommer til å spille en viktig rolle i å begrense returene som Cavs, og da spesielt Tristan Thompson, får tak i. Warriors går ofte over til å spille uten noen store centere, så Pachulia vil ikke få mange minutter på banen i finaleserien. Hovedjobben hans blir å gjøre minst mulig skade.

Philip: Stor, lång och jobbig att möta – de andra kanske gör mer poäng men när Zaza är på banan så spelar GSW alltid bättre och mer dominant. Problem med en häl men lär vara frisk.

Arnstein: Han er en fighter, men ellers ganske begrenset. Han er en klar nedgradering fra Andrew Bogut, som hadde plassen de foregående sesongene, men så trenger heller ikke Warriors annet fra centerplassen enn at han spiller forsvar, tar returer både i angrep og forsvar og lar være å gjøre dumme ting. Det er kriterier som generelt Pachulia oppfyller.

Benken

AltomNBA: Warriors-benken er en av de dypeste og beste i NBA. Andre Iguodala er den største profilen og kommer til å bli en viktig brikke i denne finaleserien. Han er en veldig god defensiv spiller og kan forsvare seg mot Lebron James, som han gjorde i finaleserien i 2015.

Philip: Få guards som matchar upp till Steph och Klay, men det har inget annat lag i NBA heller. Ganska många bigs som man kan stoppa in – Iguodala och JaVale McGee kan göra kaos i de få minuterna de kommer att få i finals.

Arnstein: Andre Igoudala har vært småskadet, men er som regel til å stole på, både som atletisk forsvarsspiller på et bredt utvalg motspillere, og som en som kan treffe på viktige skudd når det trengs. Shaun Livingston er i bra form igjen, etter skade, David West kan alltids bidra, og JaVale McGee har overrasket med faktisk å bidra rundt kurvene. Ian Clark har også utviklet seg til å bli en skytter med selvtillit. Warriors benk er sterk.

Cleveland Cavaliers

Cavs på treningssenteret sitt. Bilde: Even Lübeck.

Kyrie Irving

AltomNBA: Helt utrolig å se denne mannen live i Quicken Loans Arena. Det han gjør med en basketball er bare av en annen verden. Kanskje den beste avslutteren rundt kurven i NBA. En utrolig smud spiller som avgjorde Finals Game 7 i fjor. Han blir utrolig viktig for Cavs i denne serien, til å ta av litt press og stress av LeBrons skuldre.

Philip: Det är bara när man ser Kyrie Irving live som man förstår och sjukt snabb, vig och rörlig han är. Han får blodet att vrida och vända i ådrorna – och det när man sitter på läktaren. Tänk hur det måste kännas att spela försvar. Dessutom är han ännu snabbare i tankarna och mentalt väldigt stark.

Arnstein: Kyrie Irving fortsetter å ta steg. Han er nå etablert som en av de beste en-mot- en-spillerne i NBA, og har et nært komplett offensivt repertoar. Hvis Cavs skal vinne, må Irving enten være bedre enn, eller i det minste prestere slik at Curry holdes noenlunde i sjakk.

Kyrie må levere om det skal bli nok en ring til Cleveland. Bilde: Even Lübeck.

LeBron James

AltomNBA: Da jeg var i USA sist gikk spørsmålet – og svaret – viralt i USA med flere memes osv. Morsomt det, men han virket noe stresset under den samlingen etter tap for Boston dagen før. Uansett – verdens beste basketspiller må steppe up for at Cavs skal ha noe sjans. Og du kan sette pengene på at han også kommer til å gjøre det.

Philip: ”Vi ska få honom att skjuta jump shots,” sa Celtics-spelarna efter att LeBron gjorde 38 poäng i game 1. De gjorde det – han gjorde 30 oäng till och gick och satte sig innan tredje perioden var slut då matchen var över. Om han är bättre än Michael Jordan är helt irrelevant – njut bara.

Arnstein: LeBron James er så god, har vært så god så lenge, er så jevn, og har oppnådd så mye, at det nå stadig dukker opp diskusjoner om han er historiens beste. Jeg trodde aldri noen skulle ta fra Michael Jordan den posisjonen, men jeg mener helt seriøst den eneste fem-kloningen som hadde slått fem Micahel Jordaner, er fem LeBroner. Han hadde rett og slett vært for stor, for rask, for sterk og for god. Skal Cavs vinne, MÅ Lebron være god hele tiden.

LeBron. Bilde: Even Lübeck.

J.R. Smith

AltomNBA: Har en ekstrem evne til å pulle-opp fra overalt fra banen. Det som skiller han litt fra Korver, som er en mer catch-and-shoot-skytter. Smith er en rollespiller som får James-maskineriet til å gå rundt. Tror nok han får færrest minutter av starterne mtp. at Korver er en enda mer(?) dødelig skytter fra benken.

Lest denne fra arkivet? Den kriminelle trepoengskongen

Philip: Besitter en otrolig intelligens och snabbhet – han är ofta där han behöver vara strax innan han behöver vara där. Han förstår sin roll i laget och får ut det mesta av de chanserna han får.

Arnstein: JR Smith var håndskadet i store deler av grunnserien. Det preget Cavs. Hans kombinasjon av samvittighetsløs 3-poengsskyting og atletiske evner som (stadig mer samvittighetsfull) forsvarsspiller, var savnet. Hvis JR Smith er mer enn bare «brukbar», men opp og forbi «god» i finalene, blir Cavs livsfarlige.

Kevin Love

AltomNBA: Gjør ikke SÅ mye ut av seg(Kyrie og LeBron tar mye oppmerksomhet), men er likevel en veldig viktig spiller for Cavaliers. Snitter på 17.2 poeng i sluttspillet og er bra under kurven, plukker mange returer(10.4 per kamp sålangt i sluttspillet). Er ikke Love på topp i finaleserien blir det blytungt for Cavaliers.

Philip: Helt makalöst hur han har skjutit sina trepoängare under slutspelet – känns som precis allt kan gå in. Bra fejks och bra mycket bättre på defense de senaste åren. När han, Kyrie och LeBron klickar, ja då är det bara att tacka och ta emot.

Arnstein: Kevin Love har spilt bedre enn noensinne i årets sluttspill. Og viktigst av alt; Han har vært en dødelig trepoengsskytter. Fortsetter han sånn i finalen, vil det teoretisk sett skape uventede problemer for Warriors. Det virker også som om Love spiller med en bedre forståelse av hva han må gjøre, og ikke gjøre, for å være maks effektiv. Loves prestasjoner kan godt ende opp som et barometer for finaleserien.

Tristian Thompson

AltomNBA: Også en annen brikke som skal få maskineriet til å gå rundt. Spilte svært bra mot Boston og bidro med 110 % innsats i hver kamp. Blitt bedre på straffer og er en bedre center enn Pachulia.

Philip: En viktig pjäs som en av de större spelarna i laget. Hamnar inte sällan i strul med det andra laget pga sin fysiska spelstil. An alley-oop avslutare av rang.

Arnstein: Tristan Thompson er en lagt viktigere spiller for Cavs, enn Pachulia er for Warriors. Cavs er avhengige av at Thompson jobber som besatt rundt kurvene, og at han er klar for alt som skal være av lobber og korte post up-hooker. Thompson er nok en spiller som virker tryggere og mer fylt av selvtillit nå, enn noen gang tidligere.

Benk

AltomNBA: Ikke mange spillere som har bidratt i sluttspillet, men Korver kommer nok til å få en del spilletid. Deron Williams har vist at han er en bra spiller, men har ikke vært den viktige spilleren av benken som Cavs trodde de hadde fått da han kom fra Dallas. Minimalt med minutter på resten – Iman Shumpert får også en del minutter, og må bidra med innsats og treffsikkerhet bak linja, i tillegg til bra forsvar.

Philip: Gillar Kyle Korver – får han en skymf av korgen så skjuter han och han träffar ganska ofta. Iman Shumpert och Deron Williams är också ett hot, men lite tunnare vad det gäller bigs att sätta in när de andra måste vila.