NBA-sesongen er bare litt over en måned unna! I den sammenheng har vi tatt en titt på hvem vi tror vinner Most Valuable Player, 6th Man of the Year, Rookie of the Year, Coach of the Year og Defensive Player of the Year.

Følg oss på Facebook for å få med deg alle nyhetene og sakene våre!

Most Valuable Player:

I år, som alltid, er det mange spillere som utpeker seg når man går over ulike MVP kandidater, men for meg er det 2 som skiller seg litt ut, LeBron James og Anthony Davis. Personlig må jeg si at jeg holder LeBron som favoritt, fordi han fortsatt er verdens beste basketballspiller. Klarer han å ta Lakers til sluttspill, samtidig som han snitter på rundt samme tall som i fjor er det vanskelig å se for seg at han ikke blir MVP.

Andre kandidater: Giannis, Kevin Durant, James Harden, Russel Westbrook og Jimmy Butler.

Vi tror LeBron James, som nå er LA Lakers, blir årets MVP.

Rookie of the Year:

Ben Simmons, he he.

Denne rookie klassen ser virkelig bra ut. DeAndre Ayton, som ble valgt som 1st. pick av Phoenix Suns er naturlig nok den største favoritten til å bli ROTY, men han vil nok møte hard motstand i Luka Donic, som ble valgt nummer 3 og tradet til Dallas Mavericks. Doncic er den rookien som har oppnådd mest så langt i karrieren, og jeg tror nok ingen blir overrasket om den mest verdifulle spilleren fra fjorårets EuroLeauge vinner ROTY. Holder han som en knapp denne sesongen, men det blir jevnt.

Andre kandidater: Marvin Bagley, Collin Sexton og Kevin Knox.

Coach of the Year:

Alltid vanskelig å spå hvem som blir kåret til årets trener, men jeg tror ganske mange i likhet med meg har Brad Stevens som favoritt. At han ikke vant prisen i fjor betegnes av mange som skandale derfor tror jeg det skal mye til tror for at han ikke vinner den i år. Dette Celtics laget lukter det svidd av, og Stevens skal ha en stor del av æren for det. Han fikk maksimalt ut av ett ungt lag i fjor, og med superstjernene Kyrie Irving og Gordon Hayward tilbake skal vi ikke se bort ifra at Celtics vinner 60+ kamper i grunnserien og er laget som skal representere East i NBA Finals.

Brad Stevens, her før Cavaliers-Celtics i Eastern Conference Finals sist sesong, var ikke langt unna å lede laget til finale også denne sesongen. Med LeBron James ute av øst, tror vi han tar Celtics til topps. Foto: Even Lübeck

Sixth Man of the Year:

Jeg tror vi får en reprise fra i fjor, altså at Lou Williams blir 6th man. Nivået han spilte på før All-Star-helgen gjorde at han var veldig aktuell for å faktisk være en All-Star. Guarden hadde hele 14 kamper før All-Star-pausen med 30 poeng eller mer, og scoret også 50 poeng i 125-105-seieren over Golden State Warriors – i Oracle Arena i Oakland. Og han bar et skadeplaget og svakt Clippers gjennom så og si hele sesongen etter å ha kommet av benken.

Mange følte han ble snytt for en plass, inkludert lagkamerat Patrick Beverley…

Og han selv…

Gjennom hele sesongen snittet han på pene 22.6 poeng, 5.3 assists og 32.8 minutter (alt karrierebeste), men han startet 19 av 79 kamper, så han må nesten passe på å komme av benken flere kamper enn det han starter, for å kunne være en kandidat til å vinne. Men det er han.

Vi tror dette kan gjenta seg i år og (ikke at han blir snytt for All Star-kampen, men at han også denne sesongen blir Sixth Man of the Year).

Andre kandidater: Eric Gordon, Fred Van Fleet og Jordan Clarkson.

Defensive Player of the Year:

Også denne er tøff. Med noe usikkerhet velger vi Kawhi Leonard, selv om det er vanskelig å vite hvor man har den ferske Toronto Raptors-spilleren. Er han skadefri og 100 % motivert? Hvis han er det, blir han vår kandidat, noe det i følge ryktene sier at han er. Vant prisen to ganger på rad i 2015 og 2016, og vi vet alle hva slags glitrende toveisspiller han er. Han er også nå en del av Raptors, som var et av ligaens fem beste defensive lag sist sesong. Også greit å ha i bakhodet: En god sesong med Raptors nå, samt at han blir DPOY og kommer seg på All-Star-laget, gjør han til en bankers kandidat til å få max-kontrakt sommeren 2019… Tror han ellers vil få veldig god konkurranse av Rudy Robert (vant i 2017/18) og Draymond Green (vant i 2016/17).

Andre kandidater: Rudy Gobert, Draymond Green, Joel Embiid.

Most Improved Player:

Her velger vi å gå for en spiller som er i sin tredje sesong, San Antonio Spurs sin point guard Dejounte Murray. 96-modellen kommer til å få mer spilletid nå som Tony Parker er i Charlotte, og blir nok den startende point guarden for klubben som også har mistet Danny Green, Kawhi Leonard, Manu Ginobili, i tillegg til nevnte Parker. Han har allerede en All-Defensive-Team under sitt belte, og kommer bare til å bli bedre og bedre offensivt. Se opp for en kjempesesong fra Murray. Og du vet nok hvem som er treneren? Jepp, magikeren Gregg Popovich…

Skrevet av Aleksander Alfheim, med hint av Even Lübeck.