Vi i AltomNBA har fått med oss et knippe eksperter og NBA-fans fra Norge som summerer opp de to første kampene i hver kvartfinale, i tillegg til å spå hvordan de tror serien kommer til å ende! Folket som er med er Arnstein Friling, Thomas Salvesen, Daniel Rausand, Ole Reigstad, Tommy Surland-Hansen, Ulrik Sydnes og Even Lübeck.


Boston Celtics-Chicago Bulls(0-2):

Arnstein: Jeg har lenge hatt en teori om at Celtics’ Brad Stevens er en fantastisk grunnserie-trener i NBA, men at lagene han konstruerer, ikke er bygd for «money-time», altså sluttspillet. De to første kampene i denne 1. seed mot 8. seed-serien, bekrefter teorien. Celtics har altfor få scorere, for få skyttere. Jeg ser ikke bort fra at de fortsatt kan snu dette, men tegnene er ikke gode. Chicago spiller med selvtillit, og har flere, og bedre, poengplukkere, og bedre krefter på benken. Dette kan bli drama og gå til sju kamper, eller så blir det 4-0, og Celtics står nakne igjen.

AltomNBA: Serien har vært preget av det plutselige dødsfallet til søsteren til Isaiah Thomas før kamp 2. Det har også preget Thomas sitt spill; 5 og 6 turnovers i de to første kampene. Han må virkelig opp på hesten for at Celtics ikke skal sweepes av Bulls. Rondo har vært grisegod og viser takter fra storhetstiden sin i 2010, da han herjet for Boston. Hadde 14(!) assists i kamp 2 sammen med 9 reb og 11 p. Butler har vært god og jeg ser ingen spillere som kan forsvare Butler nå. Tror faktisk Bulls tar dette etter seks kamper.

Thomas: Isaiah Thomas er en rasende god speller, men etter G2 virker det som at Bulls har funnet nøkkelen til å forsvare seg mot han. Jeg tror imidlertid at han er såpass sterk i hodet at han relativt kjapt klarer å riste av seg sorgen han og familien opplever akkurat nå. Men så er det er resten av dette Celtics-laget da. I de to første kampene er det fint lite de andre spillerne har hatt å komme med.

Butler er helt klart avhengig av at veteraner som Wade og Rondo er i playoff-modus i kamp etter kamp, ikke bare annenhver. Det er de som sitter på rutinen og må lede laget. Men Chicago Bulls blir ikke kalt “Inconsistency Bulls” for ingenting, og de kan fort finne på å rote bort hjemmebanefordelen i denne serien. De har ikke vært lette å skjønne seg på denne sesongen. Før G1 så jeg for meg at det kunne gå 6 kamper for å kåre en vinner. Det gjør jeg nå også. Eneste forskjell er at jeg faktisk tror det er Bulls som tar seg videre til neste runde.

Ole: Bulls kom sterkt ut i game 1 og 2 i Boston, og Celtics problemer med defensive returer er store uten klar løsning. Men i typisk Bulls stil, tror jeg de taper begge hjemme og Boston tar serien på 7 kamper.

TommyGleden over Playoff-start fikk seg en trøkk dagen før Celtics første kamp med dødsulykken til Isaiah Thomas søster, Chyna. Basketball kom i andre rekke, og bildene av en sørgende Thomas med trøstende lagkamerater rundt seg gjorde sterke inntrykk. Men selve kampen avslørte Celtics største utfordringer, nemlig returtaking og avhengigheten av Thomas kreativitet og scoring. Jeg var veldig imponert over hva den lille magikeren presterte midt i sorgen, dessverre klarte ikke lagkameratene å følge opp i samme stil.

Dessverre ble det vanskelig å komme opp i samme nivå som fra grunnserien. I tillegg har Bulls rutinerte trekløver Butler, Rondo og Wade vist forskjellen på grunnspill og playoffs. Bulls har også fått bidrag fra rollespillere som har løftet seg fra grunnserien og gjort karrierebeste. for eksempel Portis i første kamp og Zipser i andre. Dette har ikke Celtics klart å matche.

Forventningen mine til laget har dalt noe etter de to første kampene. Samtidig er ikke dette Bulls-laget bedre enn at hvis rollespillerene faller tilbake til grunnserienivå er sjansen for seier både på bortebane i Chicago og hjemme i Boston tilstede. Og hvis man først får en seier, kan momentummet snu. Men ingen tvil om at det blir tøft.
Men så lenge det er 5 kamper igjen gir jeg ikke opp.


Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers(2-0):

Arnstein: Cavs ser langt fra uslåelige ut, og det tror jeg Pacers merker. Men så lenge LeBron James spiller på det skyhøye nivået vi er vant med at han gjør, er det lite trolig at Pacers kan snu dette, til tross for et kollektivt forsvarsarbeid hos Cavs som på ingen måte bærer bud om en ny NBA-tittel.

Daniel: Cavs har i de to først kampene hatt et greit grep om Pacers, og har spilt storstilt basketball særlig i andre og tredje periode av kampene, men har virket slitne i siste periode, noe Pacers har utnyttet og skapt nervepirrende sluttminutter. Så her må Cavs passe seg, og ikke minst gjøre mer defensivt, og apropos det defensive: midt i kamp to gikk J.R. Smith av banen med en skade og inn kom Iman Shumpert og tok over forsvarsjobben på Paul George, og det var storveis! Fortsett med det, Iman!

Jeg tipper denne serien ender 4-1 til Cleveland. Indiana klarer en seier hjemme, ene og alene på grunn av Paul George, for han er i en god flyt om dagen og hadde en fantastisk avslutning på sesongen, så han har langt ifra gitt opp denne serien.

Ole: Cavs’ defensive problemer er like klare som de har vært i grunnsesongen, men det har ikke mye å si med den offensive kraften LeBron med skytere rundt seg kan ha. Her er det også stor advantage Cavs på trenerfronten. Cavs etter fem kamper.


Toronto Raptors-Milwaukee Bucks(1-1):

Arnstein: Det lå an til en jevn serie mellom disse lagene, siden Bucks har stadig blitt bedre, og Raptors aldri er overlegne noen. «Giannis» er blitt en vaskeekte NBA-stjerne nå, og Kyle Lowry har ikke kommet 100 % i gang etter håndskaden. Jeg holder Raptors som snau favoritt, da Bucks mangler litt folk som kan treffe på åpne skudd.

AltomNBA: Vært to spennende og morsomme kamper. Like langt og det er fortjent, selv om Bucks hadde flere muligheter og åpne skudd på slutten av kamp 2. Tror Raptors tar dette etter seks; de har en startfemmer som er bedre enn Bucks sin, og snart er Lowry tilbake i toppslag. Han er en myyye bedre PG enn Dellavedova, og til syvende og sist kommer det til å bli utslagsgivende for denne serien.

Ole: Bucks har beste spilleren i serien, Raptors har beste laget og trener. Noen av Kidd’s spiller rotations gir ofte lite mening, og kostet Bucks dyrebare poeng i game 2. Casey gikk til Patterson/Ibaka på 4/5 som fungerte veldig bra og jeg forventer at vi får ser mer av det. Raptors vil vise at de er det bedre laget og vinner 4-2.


Washington Wizards-Atlanta Hawks(2-0): 

Arnstein: Wizards har vunnet et par relativt jevne kamper, rett og slett fordi kombinasjonen Wall/Beal, en av NBAs beste guard-duoer, har vært for gode. Hawks er et lag som overrasker i enkeltkamper, men det ser rett og slett ikke ut som de har nok våpen mot robuste Wiz, som muligens bra folk på benken også, noe som var etterlyst tidligere i sesongen.

AltomNBA: Også her har det vært to spennende og jevne kamper, med Wizards som har trukket det lengste strået i begge kampene. Jennings var god av benken i kamp 2 og duoen Beal/Wall kombinerte for 63 poeng i kamp 2, mest i playoffs av duoen. Tror Wizards tar en kamp i Atlanta og avgjør det etter fem kamper. Howard har vært svak og Millsap har måtte gjøre alt for mye på egenhånd.

Ole: Jeg valgte Wizards i 5 før serien og står ved det. Benken til Wizards har problemer som Hawks utnytter, men Hawks klarer ikke score bra nok og fortsetter å gi opp åpne skudd for Wizards. Dwight var også helt katastrofe i game 2.


Golden State Warriors-Portland Trail Blazers(2-0):

Arnstein: Dette blir over, fort og smertefritt, til tross for at Kevin Durant muligens må hvile litt pga. en muskelskade i leggen. Warriors er akkurat der de skal være nå, og selv om duoen Lillard-McCollum kan score, er dette over etter fire eller fem kamper, og marginene blir store.

Ole: Dette er ikke fair. Jeg valgte Warriors 4-1, trodde Lillard og McCollum skulle ha en syk kamp hvor de traff alt. Den kampen kom i game 1, og det var fortsatt ikke nok til å få en win. Warriors vinner denne 4-0 selv uten Durant resten av serien.

AltomNBA: Denne serien er over allerede! KD er muligens ute i flere kamper, men det gjør så lite. GSW er så solide og har mye dybde i stallen. McGee med 7 av 7 i natt, han blir viktig fremover. McCollum-Lillard er en farlig duo, men de kommer til kort mot dette Warriors-laget.


San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies(2-0):

Arnstein: En duell veldig mange basketfans vil se, som vi egentlig ikke har fått, er et skadefritt Spurs mot et skadefritt Warriors, i sluttspillet. Det får vi kanskje nå, for Spurs ser ut til å ta hånd om Griz, takket være at Kawhi Leonard er overalt, i forsvar og angrep. Så får vi se om de kan ta seg til en Conference-finale, der iallfall jeg tror at Warriors vil vente.

Ole: Grizzlies har ingen til å forsvare Kawhi Leonard. Tony Allen og Chandler Parsons er skadet, deres to starting wings. Kawhi er 19/19 fra straffelinja og scorer 34.5 poeng per kamp på 86 True shooting % – take that for data. Spurs 4-0.

AltomNBA: San Antonio ser ut til å ha full kontroll i denne serien, som fort kan være over i løpet av helgen. Ledes av en strålende Kawhi Leonard, som har skutt 28 straffer på de to første kampene og truffet på alle! Grizzlies savner Tony Allen defensivt, men det største problemet er at de ikke scorer nok poeng. De er avhengig av at Marc Gasol, Conley og Z-Bo presterer samtidig for at det skal bli noe spenning her. Tips: Spurs vinner etter 4 kamper.

Selv om Mike Conley tjener 30 millioner dollar dette året har han ikke klart å stoppe Kawhi Leonard og co. Foto: Even Lübeck

Houston Rockets-Oklahoma City Thunder(2-0):

Arnstein: Basket er og blir et lagspill, men aldri vil en sluttspillduell handle mer om to enkeltspillere som preger hvert sitt lag. Akkurat nå er Harden i Rockets mer effektiv enn Westbrook i Thunder, for det er bare de to det handler om, tilsynelatende. Her ser jeg for meg at det går til sjuende og avgjørende kamp.

Ole: Westbrook er MVP av grunnsesongen, han er en utrolig spiller, men han kan ikke slå dette laget alene i en playoffs situasjon, som ble tydelig vist i game 1 og 2. Houston’s skyting, hvor lite skyting OKC har rundt Westbrook, det er bare ikke overkommelig. Billy Donovan kom med noen uforståelige rotations i game 2, for mye Kanter, Semaj Christon etc etc. Ser ikke mye håp for Thunder – Rockets 4-1.

AltomNBA: De to største MVP-favorittene møtes her og står selvfølgelig i sentrum for det meste som skjer. Rockets tok første kamp ganske greit, mens Thunder ledet den andre ganske lenge før en svak avslutning tapte kampen. Westbrook gjør alt for dette laget og hadde en tripble-double med 51 poeng i tapet, men det blir litt vel mye solospill og dårlige skudd. Samtidig var det dette som vant en haug med jevne kamper for OKC i grunnserien. Harden involverer laget mer og de har vist seg tilliten verdig så langt. Tips: Rockets vinner etter 5 kamper.


Los Angeles Clippers-Utah Jazz(1-1):

Arnstein: Det må ha vært grusomt for Jazz å se deres, og ligaens, kanskje mest effektive forsvarsspiller, Rudy Gobert, bli skadet etter 15 sekunder av første kamp. Jeg tror det er såpass enkelt som at hvis Gobert kommer tilbake i løpet av noen kamper, og er effektiv, vinner Jazz dette. Clippers ser ikke ut til å ha blitt bedre de siste to-tre årene, og det er litt skuffende. De er fortsatt totalt avhengig av Chris Paul.

Ole: Gobert er ute, og utrolig nok vant Jazz game 1, men det er mye mulig det blir deres eneste win. Clippers fikk hva de ville i painten i game 2 og ser for meg mye av det samme videre. Tror Jazz får en til hjemme, men Clippers avslutter 4-2.

AltomNBA: Gobert er ute, det er krise for Jazz. Clippers lignet mer på seg selv i kamp 2, men tror denne serien går til syv kamper. Der blir Clippers, anført av en leken CP3 og en i-dunke-modus Jordan, for sterke for Jazz.