Det er stolte dager for Norge med tanke på basketballsammenheng nå. Både herrene og damene spiller EM for små nasjoner – herrene i San Marino og damene i Irland.

Vi har her tatt en prat med Stine Austgulen, Tori Halvorsen, Severine Uggen, samt trener Gunnar Voigt Nesbø og fotograf Marianne Stenerud, for å høre hvordan det har vært i Cork:

Stine:

For det første er det jo veldig kjekt å endelig være i gang med landslagene igjen og få prøve seg på senior nivå. Vi visste ikke helt hva vi kunne forvente av motstanderne før turneringen, men vi satte oss likevel et delmål om å komme oss til en semifinale, noe vi nå har klart. Kampene har vært tøffe og det er god motstand, spesielt i vår pulje, noe som er veldig gøy og lærerikt for alle.
Marianne Maja Stenerud sitt bilde.
Dagene går med til lette treningsøkter, litt film og lagmøter, måltider, kamper, og noen konkuranser innimellom. Ikke sånn veldig interessant med andre ord. På kveldene spiller vi kort og sosialiserer, det er kjekt å bli bedre kjent med folk man vanligvis spiller i mot.
Dette bildet er fra hviledagen i går. Da hadde vi «gaelic games» hvor vi fikk lære gaelic football og hurling. Det var kjekt det, kult å få en introduksjon til den irske kulturen, i tillegg til å få lære litt om idretter vi aldri har hørt om før! Kjekt å gjøre ting sammen som et lag både på og utenfor banen!
Tori:
Det er utrolig morsomt å spille med et seniorlandslag igjen, og jeg syns vi er en veldig fin gjeng som er her i Cork sammen. Fokuset er selvsagt på basket. så dagene roterer rundt kampforberedelser, spising og kamp. I forberedelser til kamp ser vi video av oss selv og motstandere, har lette skyteøkter og går gjennom litt finjusteringer i vårt eget spill. Ellers er det stort sett spising og restitusjon det går i. I morgen blir det bronsefinale, så nå sitter vi og ser den andre semifinalen mellom Luxemburg og Malta for å se hvem som blir motstander i morgen. Det blir uansett en tøff kamp, men vi skal gjøre alt vi kan for å avslutte turneringen med en seier.
Marianne Maja Stenerud sitt bilde.
Vi har vunnet to relativt jevne kamper mot Kypros og Irland. Irland er vertsnasjonen og kom på andre plass i samme turnering for to år siden, så det var en veldig bra seier for oss på deres hjemmebane. Deretter har vi hatt to tøffe kamper mot Danmark og Luxemburg, som begge er veldig solide lag. Vi hang relativt godt med frem til pause i begge kampene, men det holdt dessverre ikke hele kampen ut.
Nå skal vi omstille oss etter dagens kamp og forberede oss på bronsefinale i morgen.
Severine:
EM er veldig gøy og lærerikt! Vi har tidlig frokost, trening en time ca, video og scouting av andre lag. Slapp av. Lunsj. Kamp. Middag. Sove. Og sånn går egentlig dagene.
Gunnar er flink til å få god stemning i laget, det er masse konkurranser, så masse latter og bånding.
Vi tapte dessverre semifinalen i dag. Danskene var for gode og vi hadde ikke noe god struktur i angrep. Bronsefinale i morgen, der vi skal slå Malta. De virker litt mer fysiske, men vi er klare!

Gunnar:

Det er moro å være på tur med de mest seriøse spillerne vi har! Til tross for noen skader i forkant så har vi fått på plass en fin gjeng som har vært fokuserte og arbeidet målrettet inn i turneringen.

Marianne Maja Stenerud sitt bilde.
Gunnar på jobb!

Vi fikk en fantastisk moro førstekamp mot vertsnasjonen Irland. Fullsatt hall og masse trøkk, og å vi dra i land seieren var moro å være med på.

Videre fikk vi en seier mot Kypros og et tap for Luxembourg, noe som førte til andreplass i puljen og kamp mot Danmark i semi.

Tøff kamp mot Danmark i går. Mange små raske guarder med bra drivestyrke, i tillegg til noen veldig gode skyttere fra distanse. Tidlig i kampen klarte vi å få inside touches og hadde god suksess med det, men slet spesielt med å kontrollere defensive returer. Gjennom defensive rotasjoner hvor vi var litt på etterskudd kom vi litt for ofte i dårlig posisjon til å rebounde godt. Ned med 13 til halvtid håpet vi å kunne få et run til å starte andre halvdel, men i stedet ble vi løpt i senk av et raskt og aggressivt dansk lag.

I dag møter vi Malta i bronsefinalen. Vi møter flere gode spillere som blir vanskelig å matche opp med, men tror at vi kan konkurrere med dem om vi spiller opp mot vårt beste.

Marianne Maja Stenerud sitt bilde.

Marianne Stenerud, fotograf: PS! Se alle de gnistrende gode bildene til Marianne her!

Jeg måtte legge vekk «den lange linsa» og fikk ikke fotografere mot Luxemburg fordi FIBAs fotografer hadde enerett. Arrangøren sa at uten akkreditering fikk jeg ikke lov å ta bilder under kampen, bare før og etter.

Mot Irland var det tykt av tilskuere. Mot Kypros og Luxembourg var vi 9 norske tilskuerne relativt ensomme.

Det var foresten veldig bra stemning i kampen mot Kypros der to småskoleklasser heiet på hvert sitt lag. Vi sa at de hjalp til å snu kampen når det så stygt ut for jentene. De var opptatt av å få give me five av coachene også etter seieren.

Marianne Maja Stenerud sitt bilde.

Bilde av den norske fansen. You are the real MVPs!