Vi er tre uker inn i årets BLNO-sesong. Frøya er ikke lenger ubeseiret etter en imponerende kamp fra Nidaros Jets, mens Ammerud sliter på bunn. Vi tar et skråblikk på helgens runde, som nok en gang inneholdt store bomber og overraskelser.

Bærum reiste tidlig lørdag til Tromsø – uten Oscar Hellebust – men ledet med åtte poeng til pause (41-33). I 2. omgang var det fullstendig Tromsø-dominans. De vant de siste 20 minuttene 46-33 og kampen 80-74. Xavier Fuller var igjen god med 22 poeng, mens Sjur Dyb Berg var nær en triple-double med 20 poeng, 13 returer og 7 assists. Reggie Agbeko spilte sin første “svake” kamp med bare 11 poeng og 8 returer på 26 minutter, mens Johannes Lange hadde 16 poeng og har kommet godt i gang i år med 10-14-13-16 i de fire første kampene.

I Leikvollhallen var Miners favoritter på oddsen med 14 poeng, men de spådommene gjorde Asker til skamme. De gulkledde ledet gjennom hele kampen og var solide både offensivt og defensivt mot et blekt Miners-lag, som kom til kampen med alle mann alle for første gang denne sesongen (Haller, Roberts, Lybæk, Garras, Mornar, Hudgins, Swahn osv). Asker var oppe i 24 poeng (69-45), men vant til slutt 92-81.

Det var også gledelig å se Anders Landenget tilbake for Asker, etter å ha slitt med sykdom og diverse og ikke kunne være med i de to første kampene. Landeneget herjet med 5 av 6 fra trepoengeren og totalt 20 poeng (karrierebeste), og var vital da Miners var fem poeng bak mot slutten av kampen.

Fyllingen er i gang! Isaac Likeleke var hjemme med sykdom, men Eric Fongue, Terrell Brown og Haji Jawara var med for første gang denne sesongen. Brown var banens gigant i en kamp Fyllingen ledet 21-0 (!). Han scoret 24 poeng og 5 assists, og nå er Fyllingen i gang. Det viste de med å slå Ammerud søndag med 119-104, med en brennhet Brown og Dibba (84 poeng tilsammen, 43 på Brown og 41 på Dibba).

Jets var i Bergen denne helgen og lagde hakkemat av et svært skadeskutt Gimle, som manglet fire startere i Savic, Staff, Fjærestad og Kolstad. Jets, som vant to av 30 kamper i fjor, har vunnet to allerede i år – på fire kamper! Righ Dau fikk en tung start i BLNO med bare sju poeng i første kamp (selv om de slo Centrum), men han har fått opp dampen i det siste. 13-21-22 var poengtallene hans før lørdagens kamp mot Gimle, der han klasket til med 29 poeng, 6 returer og 6 assists – på 32 minutter!

Også italienske Dominic Borgialli, som skal kombinere basket med skole på NTNU, var god mot Gimle. Han har vært Jets beste og en av ligaens beste denne sesongen og snitter på 19 poeng per kamp så langt, etter 26 mot Gimle.

Søndag møtte Jets Frøya – og gjett om Jets vant! De tok skalpen mot laget som ikke hadde tapt enda. Dermed er det ingen lag som er ubeseiret!

Rundens mest spesielle stat/story etc.

Sist runde trakk vi frem Mats Undebakke for Miners. Han fikk 104 sekunder mot Asker lørdag, etter å ha herjet sist seriekamp…

Denne runden trekke vi frem Mats Fernø! 17-åringen spilte bare elleve minutter, men satte 4 trepoengere på 4 forsøk i en kamp hvor Gimle ble blåst av banen av Jets! Hatten av for Gimle-unggutten født i 2006, som virkelig tok sjansen sin og grep den med begge hender!

Rundens spiller:

Først et par honorable mentions:

Amadi Ikpeze var overalt mot Miners med en sterk double-double – 15 poeng og 13 returer, samt 3 assists. Han hadde 20 poeng til pause mot Centrum, men forsvant fullstendig etter pause da. Nå tok han tak og var vital for Asker, sammen med Josh Hart (17 poeng).

I samme kamp var Ionas Garras god. Hans 22 poeng på 33 minutter var hans meste i BLNO-sammenheng i karrieren, selv om han ikke klarte å hindre tap.

Dominic Borgialli var uhyre nær å få helgens MVP med 26 mot Gimle og 32 mot Frøya, der Nidaros trengte hvert eneste poeng i 99-96-seieren. Han scoret altså 58 poeng over helgen mot to av ligaens beste lag.

Men helgens MVP må gå til Terrell Brown Jr, som spilte sine to første BLNO-kamper i helgen. Han startet råsterkt med 24 poeng på 25 minutter på lørdag mot Oppsal, før han klasket til med – hold dere fast – 43 på 35 min på søndag! Det er flest poeng i ligaen siden Mjøs scoret 56 mot Nidaros 8. januar i år! Fyllingen kan bli fryktelig farlige med full tropp…

Slik ser de neste kampene ut:
Lokalderby onsdag, Tromsø skal til Bergen, Ammerud reiser til Trondheim for å møte sensasjonslaget Jets og lokaloppgjør i Nadderudhallen mellom Bærum og Asker!