AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!

Så til saken – semifinalene i øst og vest er i gang! Det blir ufattelig moro.

I denne saken har vi tatt en prat med flere norske NBA-eksperter og hørt hvem de tror går til finaler i øst og vest og hvorfor! Snurr film!

Western Conference

Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4)

Kamper: Søndag 30. mai 02.30, tirsdag 2. mai 04.00, natt til lørdag 6. mai 04.00, lørdag 7. mai 22.00
Møter innbyrdes denne sesongen: 26/12 – Nuggets 128-125 Suns (113-113 etter ordinær spilletid), 12/1 – Nuggets 126-97 Suns, 1/4 – Suns 100-93 Nuggets, 7/4 – Suns 119-115 Nuggets (2-2 innbyrdes)
Skadesituasjon: Ingen av nevneverdig betydning
Slik kom de seg hit: Nuggets vant grunnserien i øst med 53-29 og slo ut Timberwolves 4-1 i kamper. Suns ble nummer fire med 45-37 og slo ut Clippers med 4-1.

Dette tror ekspertene:

Arnstein Friling

Nuggets har i flere år vært en skuffelse i sluttspillet. Det er som om Nikola Jokic’ strålende spill i grunnserien slutter å være like seiersbringende i tøffe, jevne kamper. Dessverre for Nuggets tror jeg trenden fortsetter. Suns har superskyttere i form, og har muligens noe stort på gang. Suns 4-2.

Tommy Surland-Hansen

Jokic/Murray mot Durant/Booker må jo bli bra. Og hva har Chris Paul på tanken? Jeg tror hver kamp lever sitt eget liv mer i denne serien enn i noen av de andre. Begge lag har spillere som kan ta over kampen på ethvert gitt tidspunkt og jeg har ikke noe annet å komme med enn at det blir moro. Helt åpent i mine øyne, men kanskje hjemmebanefordel og hjemmebane i høyden gir Nuggets det lille fortrinnet? Mitt tvilsomme tips er 4-3 Nuggets og masse god basketball.

Thomas Nordbø-Rasmussen

Laget som surfet til conference-seier mot laget som fikk forsterkningen over alle forsterkninger mot slutten av året. Nuggets var som forventet mye bedre enn wolves i første runde og tok en gentlemans sweep (4-1). Jokic har tatt lærdom av tidligere sluttspill og hvilte både på og utenfor banen i siste fjerdedel av sesongen. Det har gjort at han igjen viser seg som kanskje den aller beste spilleren i hele NBA. Er sterkt avhengig av skytingen til Porter Jr. og at Murray er sluttspillversjonen av seg selv. Har ellers et sterkt lag rundt seg som ikke er like toppet som Suns.

Suns på sin side er ekstremt toptungt. Ingen lag kan egentlig matche KD, Booker, Paul og Ayton på banen samtidig. Etter dem er det syltynt. Ayton har vært blant de bedre mot Jokic tidligere og mye kan avgjøres her. Suns kommer til å jakte mellomdistanseskudd og jeg tipper også at de vil forsøke å angripe Jokic så mye som mulig for å både slite ut og trekke på ham feil. Vanskelig å spå utfallet, men tror Suns har en fordel om serien blir kort.

Blir fryktelig mange og tunge minutter på stjernene på laget og forventer at det vil vise seg om serien går til 6 eller 7 kamper. Suns er også veldig sårbare for skader. Tror Nuggets tar det fordi de rett og slett har det beste laget og er mer samspilte, men det blir et bikkjeslagsmål.

Anders Ham

Jeg tror (og håper) Nuggets tar Suns ila. sju kamper, men tror dette er en dårlig match-up for Jokic som sikkert blir huntet i P&R mot Paul/Booker. Har ikke helt trua på at CP3 skal klare å komme tilbake til gamle takter og prosenter. Fordel for Suns å møte et Nuggets som nesten ikke bruker benken sin. Fatter ikke hva DeAndre Jordan bidrar med lenger, men får kontrakter hver sesong av hoder som er klokere enn meg så… Liker ikke Durant mot Gordon eller Booker mot KCP/Murray, men tror MPJ er en av få vinger som har nok lengde mot Durant. Tror uansett at laget med den beste spilleren, Nuggets, vil vinne til slutt.

Vinnith Andersen


Dette er serie som for meg avgjører litt hvordan man snakker om Jokic og KD i årene som kommer. Taperen her har jobb å gjøre neste sesong. Jeg tror Suns tar det, og grunn er KD og Booker. Ser ikke hvem på Nuggets som skal stoppe den, og Ayton har brukt å spille bra mot Jokic. Tipper Suns tar det i 6 kamper. Men man skal ikke undervurdere Jokic. Blir en spennende serie!

Ulrik Sydnes

De to største favorittene i West gikk begge greit videre fra første runde uten å overbevise helt. Suns har sluttspillets nest beste spiller til nå i Booker og ligaens dødeligste angrepsvåpen i Durant. Men det er perioder hvor KD forsvinner litt ut av kampene og han ikke brukes nok. Bak topp 4 er dette Suns-laget veldig tynt. For Nuggets kommer Jokic til å sikre solid angrepsspill, men nå kommer den virkelig testen for forsvaret. På papiret er KCP/Brown og Gordon gode alternativer på Booker og Durant, og Suns som lever i midrange er kanskje ikke det verste for Jokic? Nuggets vinner etter 7 kamper.

Milos Del Toro


KD, Booker, Ayton, Paul, Jokic, Murray og MPJ. Her er det mye å glede seg til. Nøkkelen for Nuggets her blir bredden da jeg mener de har en mye større bredde enn Suns og kan ta innpå når starting five ikke er på banen samtidig som de rundt Jokic må være på sitt beste. KD har hevet dette Phoenix laget på mange mulige måter, men også mye i forsvar – noe som blir avgjørende for Suns. Jeg ser alltid på lag som har KD som favoritter.

Adrian Pettersen (Out Of Bounds)

Denne serien spådde jeg kom til å skje i vår episode om vest sluttspillet. Serien kommer til å se to ekstremt talentfulle angrepslag gå frem og tilbake. Jeg tror at Suns kommer til å ta denne serien på seks eller syv kamper. Slik jeg ser det er Kevin Durant verdens beste basketballspiller, og Devin Booker har med Jimmy Butler vært sluttspillets beste spiller så langt. Nikola Jokic snitter sannsynligvis en effektiv 29-13-10, og Nuggets har en fordel i kamper spilt som en samlet enhet – men jeg mener talentet til Suns vil gi laget den endelige fordelen.

Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7)

Kamper: Onsdag 3. mai 04.00, fredag 5. mai 03.00, søndag 7. mai 02.30, tirsdag 9. mai 04.00, torsdag 11. mai (ingen tid), lørdag 13. mai, mandag 15. mai
Møter innbyrdes denne sesongen: 19/10 – GSW 123-109 Lakers, 12/2 – GSW 103-109 Lakers, 24/2 – Lakers 124-111 GSW, 5/3 – Lakers 113-105 GSW (3-1 Lakers innbyrdes)
Skadesituasjon: Andre Iguodala spiller ikke. Han er ute med en Wrist Injury.
Slik kom de seg hit: GSW ble nummer seks i grunnserien med 44-38. Slo ut Kings 4-3. Lakers ble nummer sju med 43-39. Slo ut Minnesota i play-in-kampen og Memphis 4-2 i første runde.

Dette tror ekspertene

Thomas
Skriver dette sekunder etter en basketkamp jeg kommer til å huske resten av livet. Curry med 50 ville poeng i kamp 7 med Magnus Barstad i studio er bortimot alt jeg ønsker meg. Ja, offisielt er det Lakers mot Warriors, men egentlig er det Lebron mot Curry.

De to spillerne som har definert NBA basketball de siste tiårene. Sent i karrieren, men begge med nok drivstoff på tanken til “one last run”. De har spilt mot hverandre i 4 finaler og stillingen er 3-1 til Curry. Dette blir fantastisk. Lakers er egentlig et mye bedre forsvarslag enn Warriors og Davis kan være en forferdelig match up for Green og Looney, men hvordan i alle dager skal Lakers stoppe Curry? Hvordan skal noen stoppe Curry? Problemet til Warriors er at de pr. nå ikke har så fryktelig mye mer å komme med. Wiggins er god, Thompson kan ta fyr og Looney tar returer, men så blir det tynt når Poole ikke virker som han har hodet med seg.

For Lakers handler det mye om Davis. Hvis han lykkes inside så blir det masse plass for skyttere. Kan fort trekke masse feil på Warriors sine store spillere og der er det ikke mye back-up. Tror på en ny lang serie. 6 eller 7 kamper og at Warriors tar det fordi de har hjemmebanefordel og selvsagt fordi Curry 🙂

Milos
Messi vs Ronaldo? Djokovic vs Nadal? Larry Bird vs Magic? Vi nærmer oss. Dette er must see tv. Om jeg gledet meg til kamp 7 mellom Kings og GSW så gleder meg dobbelt så mye til det her. Det er Curry vs LeBron. Jeg håper vi kan få LeBron sin attitude fra serien mot Memphis, men jeg tviler siden spillerne til GSW har en viss respekt for han. I likhet med andre matchups i sluttspillet er LeBron avhengig av AD nå som det spisser seg til. Skal AD skade seg i kamp 2 eller 3?

Jeg tror Lakers har en god sjanse her om AD er “pålogget”, for jeg er overbevist om at LeBron stepper opp, og det er det som skiller han fra andre. Det jeg derimot sliter med å se er at Lakers slår dem fire ganger. Der Lakers mangler sluttspill mentalitet er GSW på steroider. Lakers har ikke det samme defensive arsenalet for å stoppe GSW off-ball rundt kurven. GSW in 6.

Adrian
I spådommer for vest episoden av Out Of Bounds var det denne serien jeg hadde forespeilet. For alle basketball elskere er en Steph Curry-mot-LeBron James-sluttspillserie det vakreste en kan høre. Et oppgjør mellom to av de største sporten har sett, og to av mine favoritt idrettsutøvere noen sinne.

Jeg er «on record» av å si at jeg tror Lakers tar den på syv, ettersom jeg aldri vedder mot LeBron i en kamp syv. Men samtidig må vi være klar over at dette ikke er prime LeBron James, som også virker preget av fotskaden han plukket opp i innspurten av grunnserien. Jeg skal holde meg til min originale spådom, men anerkjenner at her er det noe bias. Jeg ønsker å se LeBron og AD videre, selvom jeg egentlig tror Warriors er sterkere. Lakers på syv. (Jeg tror jeg har feil)

Vinnith
Da blir det Bron mot GSW og Curry igjen, tider det. Dette blir ett fyrverkeri! Har stor tro på Lakers med AD og GOAT James her. Men kan være hjerte som snakker her. Lakers i 6 tror jeg. Kjør!

Anders
Tror den som vinner denne runden også vil slå Nuggets og hvem enn som vinner i øst. Antar at Lakers mye heller ville møtt Kings, og Looney/Green/Wiggins matcher like bra opp med Davis/LeBron som noe annet lag der ute. Blir veldig spennende å se hvordan Lakers tenker å forsvare Curry, Schroeder/Russell/Reaves(?) får en vanskelig jobb uansett. AD har vært veldig god mot Warriors tidligere og var tidvis helt fantastisk defensivt mot Grizzlies. Schroeder har en enorm fart som jeg tror hadde funket enda bedre mot Fox enn mot Curry, og ser vel ikke helt hvordan de klarer å unngå å måtte doble/trappe defensivt mot Curry. Så tror jeg mye av serien avhenger av hvor godt Davis/LeBron kan forsvare 4 mot 3 på baksiden, men er det noen i NBA som kan bruke lengden eller bball-IQ til å forstyrre så er det vel de to.

Hvordan forholder Lakers seg til Looney sin rebounding, blir det LeBron/Rui på Looney eller AD eller vil vi også få minutter på Thompson/Mo Bamba? Kan AD trekke ut Green/Looney uten at han blir passiv offensivt? Looney fikk sagge helt av Sabonis i game 7 og fikk da også spart en del energi. Har ikke så trua på Poole, og usikker på om Kuminga gir dem noe mot LeBron. DiVincenzo, Moody og JaMychael Green er solide spillere og har mye av det Lakers mangler. Til syvende og sist så tror jeg Lakers vinner takket være at de har to av de tre beste spillerne, har fått litt mer hvile fra forrige runde.

Ulrik
Da ble det storoppgjøret NBA og mange fans hadde håpet på. Blant stjernespillerne på de to lagene er det enorm playoff-erfaring. Rollespillerne til GSW skal være knsppet vassere, så Lakers trenger LeBron og AD på sitt aller beste om de skal ta seg videre. Jeg tror det er litt for mye forlangt og at Curry og gjengen tar seg videre med hjemmebanefordel. Warriors etter 6 kamper.

Sulus
At Lakers skulle slå ut Memphis ble mer og mer åpenbart ettersom de umodne guttene i Grizzlies selvimploderte. Svak oppførsel både på og utenfor banen og en altfor svak trener og GM gjorde jobben lett for LeBron og Davis som vet hva dette dreier seg om. Lakers har hatt en god formstigning og har fortjent å komme til andre runde, men her tror jeg det stopper. Når man møter Warriors  blir det en helt annen matchup hvor spillere og trenere på motstander er mer «up to the task».

Man skal også slå Stephen Curry 4 ganger. Det er ikke Lakers i stand til, tror jeg. De uerfarne spillerne på Lakers kommer også til å kjenne mer og mer på alvoret. Og så det er bare å forbedrede seg på Scott Foster og Tony Brown-show for å gjøre denne serien tett og jevn til det siste. Jeg tror uansett på GSW-Lakers 4-2.

LeBron James er nå i Lakers og er klar for serie mot GSW.

Eastern Conference

New York Knicks (5) – Miami Heat (7)

Kamper: Søndag 30. april – 19.00 – 108-101 Heat, natt til onsdag 3. mai 01.30, lørdag 6. mai 21.30, natt til tirsdag 9. mai 01.30, natt til torsdag 11. mai, natt til lørdag 13. mai, natt til tirsdag 16. mai 03.00
Møter innbyrdes denne sesongen: 3/2 – Knicks 106-104 Heat, 4/3 – Heat 120-122 Knicks, 23/3 – Heat 127-120 Knicks, 30/3 – Knicks 101-92 Heat (3-1 Knicks innbyrdes)
Skadesituasjon: Tyler Herro er ute i 4-6 uker med en brukket arm. Victor Oladipo er ute i minst seks måneder med en kneskade (Heat). Quentin Grimes er usikker med en skulderskade (Knicks).
Slik kom de seg hit: Knicks ble nummer fem i grunnserien med 47-35 og slo ut Cavs med 4-1. Heat ble nummer sju i grunnserien 44-38 og slo ut Bucks 4-1.

Dette tror ekspertene:

Arnstein Friiling
Gigantiske underprestasjoner av trenere og spillere, både hos Cavs og Bucks, åpnet for underdog-seiere i første runde for Knicks og Heat. Men her stopper eventyret for Heat. Knicks’ tøffe forsvar og hardbarkede spillere vil nøytralisere Heats relativt få offensive våpen. Troen er tilbake i New York, for første gang på, realistisk sett, 25 år. Knicks vinner 4-1!

Vinnith


– Tror Heat tar Knicks ganske greit. Butler klart beste spiller og Heat spiller hardt nok mot dette Knicks laget. Tror Heat tar det i 5 kamper.

Tommy Surland

En noe overraskende matchup, de fleste regnet vel med at minst en av Bucks eller Cavs skulle være her. Når det er sagt var det 2 overbevisende seiere og fortjent plass i conference semifinaler. Dette føles helt åpent, Knicks har hjemmebanefordel mens Heat har playoff-rutinen. Jimmy Butler var latterlig god i serien mot Bucks og virker som å være i sin beste form for året og er den beste spilleren i marchupen. Trenerduellen Thibs/Spoelstra blir morsom, begge har evnen til justeringer både i og mellom matchene. Thibs er jo kjent for å kjøre spillerene sine lenge og overrasket i så måte med å benke en av sine nøkkelspillere, Julius Randle, i 4 qtr i avgjørende match mot Cavs. Det indikerer kanskje et skifte i linja og kan bety andre lineups enn det man har sett tidligere. Likevel tror jeg totalt sett Heat har den beste spilleren, den beste treneren og den største erfaringen, og således drar dette i land. Knicks entusiasme og hjemmefordel rekker ikke helt til, Heat tar dette 4-3.

Thomas Nordbø

Rett og slett sjokkert over at Heat er i andre runde. Laget er egentlig ikke i nærheten av å være godt nok, men de har Coach Spoelstra og ikke minst Jimmy Buckets. Så noen kamper med de i starten av året og erklærte at nok fikk være nok, men igjen har de motbevist alle synserne. Tror fortsatt ikke på dem som en mulig finals contender og tror mer på Knicks. Knicks har fått en stjernepointguard i Brunson og coach Thibodeau har virkelig fått orden på forsvarsspillet.

Det var imponerende hvordan de utspilte Cavs i første runde og ikke minst hadde center Robinson store kamper hvor han mer enn matchet både Mobley og Allen under kurven. Hart, en av mine favoritter, kom inn i laget fra Blazers og har vært viktig for Knicks i alle faser. Jeg er ganske overbevist om at denne serien blir en skikkelig slåsskamp. Begge lag er bedre i forsvar enn i angrep og det blir nok ikke veldig pent spill, men desto høyere intensitet. Velger Knicks fordi jeg synes de har et bedre lag, men det er jo alltids Jimmy da…

Milos Del Toro

Begge lagene rir på en bølge, men den største bølgen surfer Jimmy Butler på. Viser igjen hvorfor man alltid regner med han i sluttspill. Knicks har vunnet tre av fire oppgjør mellom dem, og MSG kommer til å koke enda mer i sluttspillet. Nøkkelen til Heat blir helt klart Jimmy Butler, og de er avhengige av at han leverer slik han gjorde mot Bucks. For Knicks sin del er jeg helt sikker på at Thibodeau finner en måte å nøytralisere han på og her blir RJ Barret og Josh Hart avgjørende. Om vi også legger til Brunson offensivt så sier mye meg at Knicks tar denne, men etter nattens kamp har jeg lært meg at jeg aldri skal tippe mot Jimmy Butler. “Playoff Jimmy” har ankommet.

Adrian Pettersen
Miami Heat mot New York Knicks er en serie mellom to lag som egentlig ikke skal være her. Julius Randle har hatt et svakt sluttspill og forventer det samme her, virker som at han bærer på skaden fra innspurten i sesongen. Jalen Brunson har vært god men jeg tror ikke det holder. Slik som jeg ser det er Jimmy Butler seriens beste spiller med en god margin, og en kan argumentere for at Bam er nr 2. Jimmy snittet smått utrolige 37-6-5 mot tre av ligaens beste forsvarsspillere – og ser ikke at Knicks skal være laget som stopper han. Heat er uten Tyler Herro, men det tror jeg ikke endrer stort. Heat på fem eller seks.

Anders Ham

Heat var en dårlig matchup for Bucks og trodde Knicks skulle slite mer mot lengden til Cavs. Hvem skal stoppe Butler? Tror ikke det svaret er RJ Barrett, selv om han har blitt en veldig god forsvarer. Kanskje kan Thibodeau og hans hjelpeforsvar gjøre det vanskeligere, kan se for meg at Bam ikke blir den playmakeren han er mot andre lag og vil slite litt mot dette defensive systemet. Lowry er en av mine favoritter, og tror han kommer til å gjøre en god jobb på Brunson. Har veldig sansen for Hart og Brunson (Villanova winning DNA?) og, men klarer ikke helt se at de slår Heat etter den første runden. Overraskende god skyting på Heat så blir spennende om de klarer å opprettholde det mot Knicks som vil lede dem inn i lengden til Robinson og Hartenstein. Håper vi får se Bam på Randle og antar vi får en del Butler elbow jumpers mot Knicks. Heat in 6!

Ulrik Sydnes

Miami overrasket stort med å avansere som 8. seed, ledet av sluttspillets beste spiller Jimmy Butler (37.6 poeng per kamp!). Hvis trepoengerne sitter så kan de vinne nok en runde. Ser man på sluttscorene i Bucks-Heat og Knicks-Cavs er det natt og dag med tanke på antall poeng som ble scoret. Knicks sitt angrepsspill var ikke veldig effektivt, men Robinson spiste opp Cavs med sine offensive returer og kan straffe Heat på samme måte. En annen som kan straffe Miami under kurven er Randle, men han har vært påvirket av en skade og ikke levert på topp. Heat vinner etter 6 kamper.

Kult å ha stått så nærme Jimmy Butler! Fra da han var i Chicago Bulls i 2017.

Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3)

Kamper: Tirsdag 2. mai 01.30, torsdag 4. mai 02.00, lørdag 6. mai 01.30, søndag 7. mai 21.30, natt til onsdag 10. mai, natt til fredag 12. mai, søndag 14. mai
Møter innbyrdes denne sesongen: 19/10 – Celtics 126-117 76ers, 9/2 – Celtic 106-99 76ers, 26/2 – 76ers 107-110 Celtics, 5/4 – 76ers 103-101 Celtics (3-1 Celtics innbyrdes)
Skadesituasjon: Joel Embiid spilte ikke kamp 4 mot Brooklyn Nets, men bør være klar. Danilo Gallniari er ute for resten av sesongen med en kneskade.
Slik kom de seg hit: Celtics ble nummer to i grunnserien med 57-25. Slo ut Hawks 4-2. 76ers ble nummer tre med 54-28. Sweepet Brooklyn 4-0.

Dette tror ekspertene:

Ulrik
Her vil mye avhenge av Embiids helse. Men selv om han er frisk, så har Celtics et mannskap som er godt egnet til å stanse 76ers. Tatum bør ha en bedre serie her enn mot Hawks i første runde, men Boston har mange som kan bikke kampene i sin favør. Med en haltende MVP tror jeg dette kan bli en kortere serie enn vi har håpet på. Boston etter 5 kamper.

Tommy
Sixers cruiset som forvente videre enkelt mot Nets, mens Celtics hadde noe mer rusk i maskineriet mot Hawks. Der var aldri noen tvil om at de ville vinne serien, men noen av de gamle svakhetene, hvor man slipper motstander inn i kampene igjen etter å ha ledet stort, plutselig var aktuelle igjen. Denne gangen holdt det, men det føles ikke som en holdbar strategi. Når det er sagt har Celtics et nærmest unormalt tak på Sixers og har vunnet de fleste innbyrdes kamper i flere sesonger samt slått de ut i playoffs etter playoffs. For Celtics er det naturligvis Tatum og Brown man ser til for suksess, men jeg tror at Timelord Williams helse blir en nøkkel her. For Sixers er selvsagt det store spørsmålet rundt Embiids helse, ryktene går nå på at han ikke blir klar til de første to kampene. Jeg kan ikke tenke meg at Philly kan kan klare å slå ut Celtics uten Embiid, om ikke Harden plutselig skulle levere noe i playoffs vi ikke har sett før. Med Embiid i lineupen blir dette en helt annen historie, mannen scoret over 50 i siste møte irregulær season og er helt sikkert lei av å ende sesongen i Boston hver vår. Dette blir haraball, jeg tror Celtics vinner 4-1 om Embiid og 4-3 om den nye franske statsborgeren kan spille.

Adrian
Semifinalen i øst mellom 76ers og Celtics er sannsynligvis serien der hvem som kommer ut av øst blir avgjort. Kvaliteten av oppgjøret avhenger av hva statusen rundt Joel Embiids kne er. Spilleren jeg mener er årets MVP har et støtteapparat rundt seg som jeg mener kan ta denne serien på syv kamper. James Harden må få opp produktiviteten på 2p forsøk, men har 42% på 8 forsøk fra 3 per kamp i sluttspillet. Celtics er det dypeste laget i ligaen, men lot også et svakt Hawks ta to kamper i den serien. Dette blir en tungvektsduell mellom to MVP kaliber spillere, med gode staller rundt seg. Er Joel Frisk tror jeg 76ers tar den. Er han tydelig preget vil Celtics spasere i denne serien. Sixers på syv om Joel er frisk. Er han tydelig preget, Celtics på seks eller fem.

Vinnith

– Veldig trist at Embiid er skadet. Han blir ikke å være 100% i denne serien. Hvis Embiid hadde vært skadefri så tror jeg Philly hadde tatt dette. Men nå tror jeg Celtics tar det i 5 eller 6 kamper.

Arnstein
Celtics er ujevne, men det er alle NBA-lag i år. Har er mannskap der kjernen har vært samlet i fem-seks år. Og har gode playoff-scorere i Tatum og Brown. Det bør holde mot et Sixers-lag som har bra høyestenivå, men ofte spiller uklokt, svinger i prestasjonene og har stjerner som Embiid og Harden som det ikke går an å stole på før de faktisk har bevist at de kan skinne, og føre laget til seier, i tøffe playoffserier. Celtics 4-1.

Anders
Føler vi har sett denne match-upen før, men føler også at det er noe mer usikkert over Celtics i år kontra i fjor uten at jeg kan sette fingeren på det. Tror Boston har forbedret seg og har en del nye spillere som gjør at jeg ikke helt ser at 76ers skal ta denne. I mine øyne er 76ers er avhengig av at Harden skal dominere og tror ikke det skjer, ser ikke Embiid som en god nok playmaker ei heller Doc som en coach som gjør nok justeringer (burde være kriminelt å sette Tobias Harris på Trae Young når du har Maxey, Thybulle og Simmons). Smart er en av de mest oppskrytte spillerne i ligaen og Brown er en av de mest undervurderte. Embiid burde dominere, men tror ikke han kommer til å gjøre det slik han «må» mot Horford og Williams. Blir spennende å se om Brogdon kan være forskjellen for Celtics, og tror vel i tillegg til at de er relativt skadefrie gjør forskjellen. Blir også spennende å se om Grant Williams får spille + håper på mer Reed for 76ers. Celtics i seks!

Thomas
Tror vinneren av denne serien tar hele ligaen i år, men her er det jevnt. Embiid har fått seg en smell i kneet i sweepen over Nets, men tipper han er tilbake til denne meget avgjørende serien for hele Sixers-prosjektet. Er ikke veldig spenstig å påstå at MVP-favorittens skadesituasjon blir helt essensiell i utfallet av serien. Celtics varierte mellom meget imponerende og fryktelig svak i serien mot Hawks. Flere har påpekt at coach Mazulla er uerfaren i slike situasjoner og at det kan være Celtics undergang i år. Det er to sterke staller som møtes. Selvsagt er de avhengig av at stjernene leverer, men kanskje like viktig er det at de fjerde, femte og sjette beste spillerne leverer. Harris må fortsette den gode trenden og jeg tipper Reed må levere når Embiid sitter for at Sixers skal lykkes. For Celtics blir White og Brogdons prestasjoner viktig, samt at Horford og Williams må bremse Embiid. Har Celtics som ørsmå favoritter fordi jeg synes de har at litt bedre lag og har historisk levert bedre i sluttspill enn de sentrale på Sixers. Mazulla er urutinert, men Doc Rivers har tapt 3 av 13 3-1 ledelser i NBAs historie og har flere ganger vist svak coaching nå det teller som mest. I tillegg har veldig sentrale Harden sviktet i avgjørende øyeblikk.

Milos
I likhet med Nuggets-Suns så mangler heller ikke denne kampen profiler med spillere som Jaylen Brown, Jayson Tatum, James Harden og ikke minst Joel Embiid. Celtics har slått Philly tre av fire denne sesongen og slår meg umiddelbart som favoritter. Akkurat nå er det mest interessante med denne matchupen kneet til Joel Embiid, og selvom Maxey og Harris spiller slik de gjorde mot Nets må de spille minst fire-fem ganger bedre om det her skal gå med en halvskadet Embiid. Tror Celtics fikk seg en liten “wake up” mot Hawks og tar dette. Av samtlige stjerner jeg nevner har Tatum vist at han kan være DEN stjerna i et sluttspill og tror ikke det endrer seg her selv med en frisk Embiid. Celtics in 6!

Sluttspill i Boston! Altom var tilstede i 2017. For et liv!