Takk for alle flotte bidrag den siste tiden, setter pris på at de kommer inn til telefonnummer 90280763, keep’ em coming! Og før BLNO-sluttspillet for kvinnene kommer det også saker, så blir en fyldig meny fremover.

Mikkel Kolstad har virkelig gjort en navn ut av seg denne sesongen som skytter for NSU – Nova Southeastern University, skolen også Stian Emil Berg har gått på tidligere. Gimle-gutten ble transferet til skolen denne sommeren etter to år i Augusta, Georgia. Hans første sesong for NSU har han virkelig levert til terningkast 6.

Han ble anerkjent nasjonalt tidligere denne sesongen som en enormt god trepoengsskytter, og fikk også spalteplass hos BT, der det i februar blant annet ble skrevet følgende:

” 57,8 prosent av skuddene hans går i kurven og gir tre poeng.
– Jeg spiller på et veldig godt lag som gir meg rom for skudd. Det gjør jobben litt ­lettere, sier den tidligere Gimle-spilleren.
Ingen andre i USA, uansett nivå, kan matche Kolstads treffprosent. NBA-stjernen Steph Curry treffer til ­sammenlikning på 45 prosent av forsøkene sine.
- Det er mange gode ­skyttere på college, så det å ha den høyeste treffprosenten er kult. Hovedfokuset ligger likevel på å vinne kamper, sier Kolstad.
Han spiller point guard for Nova Southeastern, et collegelag på nivå to, som regnes som et betydelig høyere nivå enn den norske basketligaen.”

Nå har 95-modellen nådd enda en milepæl, nemlig å vinne regionstittelen med laget, som en av åtte regioner i USA. Vinneren fra hver region går til Elite 8, der NSU nå skal spille. Mikkel var en av lagets nøkkelspillere med 19 poeng (tre trepoengere), tre returer, fire assists og tre steals i 89-74-seieren over Lynn natt til onsdag.

Bildet kan inneholde: 4 personer, inkludert Mikkel Kolstad, personer smiler

Dette har Kolstad å si når AltomNBA tar kontakt, dagen etter at seieren var sikret:

  • Sesongen har vært veldig bra. Vi spiller i en tøff conference med mange gode lag så det har ikke vært lett, men vi har gjort det bra og hostet dermed både conf og regional tournament. Rollen min på laget har variert litt, men etter at toppscoreren på laget brakk hånden har jeg startet for han.
  • Det har vært morsomt med anerkjennelse for skytingen min i år men har prøvd å ikke tenke for mye på det og holde riktig fokus. Utover i sesongen ble det vanskeligere å få av skudd siden lag guardet meg veldig tett, men prøver bruke det til min fordel heller.
  • Nå går vi videre til elite 8 i Indiana neste uke. Møter St Anselm i første kamp, så vi kommer til å se mye gametape de neste dagene for å scoute de.
  • Målet er å vinne! Skal nyte denne seieren litt også begynne å gjøre oss klar for kvartfinale neste onsdag

Vi ønsker Mikkel og laget masse lykke til, og skal følge med de neste dagene og ukene!

View this post on Instagram

Gameday 🤷🏼‍♂️

A post shared by Mikkel Kolstad🇳🇴🇺🇸 (@mikkel_717) on