Det er to spennende serier som pågår i NBA-sirkuset nå: Status per torsdag ettermiddag norsk tid leder Boston Celtics 3-2 i kamper over Cleveland Cavaliers, mens det står 2-2 i kamper mellom Houston Rockets og Golden State Warriors.

NB! Capser til salgs – send oss en mail på AltomNBA@gmail.com eller melding til 90280763 om du er interessert!

Men hvilke to lag trekker det lengste strået og tar seg til NBA-finalen? Vi har tatt en prat med de norske NBA-kjennerne Frederik Gnatt, Magnus Renå, Tommy Surland-Hansen, Magnus Barstad, Amund Gjeitnes og AltomNBA, ved Ulrik Sydnes, for å høre hvem (og hvorfor) de tror tar seg til finalen.

Her er oppsettet for finalekampene (dette er amerikanske tider, så første kamp går i Norge natt til onsdag 1.mai):

Houston Rockets-Golden State Warriors

2-2 i kamper (HOU 106-119 GSW kamp 1, HOU 127-105 GSW kamp 2, GSW 126-85 HOU kamp 3, GSW 92-95 HOU kamp 4)

Videre oppsett: kamp 5 – fredag 03.00 i Houston, kamp 6 – søndag 03.00 i Oakland, evt. kamp 7 – tirsdag 03.00 i Houston

Frederik: Warriors er bedre enn Houston. Har følelsen av at Rockets liksom må makse for å vinne og klart at de kan det i to kamper til. Blir spennende å se hva som skjer med Igoudala, han er veldig viktig for Warriors og prosentene går noe i retning Rockets om han misser flere kamper. Likevel tror jeg at Warriors vinner uavhengig av Igoudala. De slår som oftest fryktelig tilbake etter tap. Steph har sett mer positiv ut i de siste to kampene og jeg vil tippe at Warriors vinner etter 6 kamper. Skal sies at jeg også trodde Warriors ville sweepe Rockets, så Rockets har imponert meg i denne serien.

Magnus: Jeg tror Houston vinner dette i 7 kamper. 4-3 til Rockets. Andre Iguodala og Klay Thompson er småskadet, noe som jeg tror kan være med å påvirke de neste kampene. Hjemmebanefordel er en av grunnene, hvis Klay og Iguodala er begrenset kan det ha mye å si for forsvaret til Warriors, selv om de fortsatt har 4 all stars og Houston bare har 1, men 2 hvis du regner med Chris Paul i en skadefri sesong. Houston har et veldig bra forsvar og hvis Warriors er klønete i angrep og trøbler det til kan Houston ta dette i 7 kamper.

Tommy: Jeg må medgi at jeg trodde GSW hadde dette i sin hule hånd etter å ha vunnet i Houston og gruset Rockets i kamp 3. Men for oss som er glad i god og spennende basketball var det moro. Jeg tror likevel GSW blir for sterke til slutt, de har flere matchvinneren enn Rockets. Har en følelse at dette går til 7 kamper, men at Curry og KD blir for mye å håndtere selv for Harden og CP3 på hjemmebane. Vinneren er blir nok også mester tilslutt.

Magnus: Tror Cavs vinner den neste og tar det i en epic game 7 i TD Garden. Dog litt bekymra for det som skjedde med Bron i natt. Har ikke sett det siden han fikk den krampa i 2015 og var helt ferdig. Virket enten sliten eller syk. Og alt hos Cavs står såklart ene og alene på ham. Samt Hill og Smith, som jeg har vært inne på før. Cavs er 100% avhengige av at de ikke bare scorer, men at de er aggressive. Når de driver og skyter, spiller PNR game med TT/Love så åpner det så voldtsomt opp forsvaret til Celtics. Da må de plutselig tenke på mer enn en mann.

AltomNBA: I West tror jeg Golden State tar det, men mye vil avhenge av om Thompson er 100% og om Iguodala kan spille. Om Nick Young må spille viktige minutter blir de sterkt svekket. Ved å begrense switchingen mellom forsvarere har Houston gjort det vanskeligere defensivt, ved å gjøre det vanskeligere å få mismatchene Warriors ønsker. Offensivt blir det mye iso-ball fra Rockets uansett, men de har hatt størst suksess når de har kommet raskere i gang med angrepet sitt. Mye vil avgjøres av superstjernene og hvem av dem som presterer best. Curry og Durant kan dra dette i land, men vi venter fortsatt på kampen hvor Harden og rollespillerne leverer på topp i samme kamp.

Amund: Når det kommer til Conf. Finals har det vært mye å ta tak i. Spesielt rart er det at selv om seriene er jevne, har kampene stort sett vært blowouts.
I øst har det vært litt som forventet. De kampene LeBron James har spilt opp mot sitt beste (på hjemmebane), har han ikke behøvet så mye hjelp fra støttespillerne sine. Når James ikke har en helt topp dag, er ikke hjelpen hans nok til å slå et godt, ungt og gjerrig Celtics lag. All ære til Stevens som sitter ved spakene. Nå trenger Celtics kun å vinne 1 av de neste 2 kampene mot Cavs, det klarer de nok.

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers

3-2 i kamper (BOS 108-83 CLE kamp 1, BOS 107-94 CLE kamp 2, CLE 116-86 BOS kamp 3, CLE 111-102 BOS kamp 4, BOS 96-83 CLE kamp 5)

Videre oppsett: kamp 6 – lørdag 02.30 i Cleveland, evt. kamp 7 – mandag 02.30 i Boston

Kan Boston avgjøre alt hjemme i kamp 7?

 

Frederik: Her har jeg Celtics videre. Lett å si nå selvfølgelig når Celtics leder 3-2 i kamper. Jeg hadde Celtics etter 6 før serien startet og holder meg til det. En kamp syv vil jeg ha vondt for å bette mot LeBron i. Men det handler egentlig mindre om han og mer om resten av laget. Celtics har flere strenger å spille på og har også vist at de kan absorbere og vinne kamper hvor LeBron spiller fantastisk. Det handler om hva Cavs får ut av Love, Thompson, Korver, Smith og ikke minst Hill. Det er matchuper jeg mener Celtics bør kunne vinne, og leve med at LeBron James er den desidert beste på banen. Jeg tipper at Celtics har fått litt roen etter å ha slått tilbake på hjemmebane. Klarer de å unngå å bli blåst vekk i første periode i Cleveland tror jeg Cavs kollapser og Celtics får blod på tann.

Horford før kamp. Snakker flytende spansk.

Magnus: Jeg tror Boston vinner dette i 7. LeBron går av i kamp 6 og vinner hjemme, men taper kamp 7 borte i Boston. Cavs har vært dårlige i forsvar hele sesongen og blir reddet av LeBron i kamp 6, men i kamp 7 sier det stopp for Cavaliers. Laget er ikke godt nok og går ikke videre til Finals.

Sier det stopp for LeBron og Cavs i kamp 6?

Tommy: I slutten av grunnserien virket det som de andre lagene forsøkte å posisjonere seg så de kunne møte Celtics utover i playoffs. Vel, den taktikken har slått hardt tilbake på dem selv. Boston har vært langt bedre enn forventet, spesielt i TD Garden, og de unge
spillerne har fått et ansvar og vist en utvikling man bare kunne drømme om. Det er utrolig vanskelig å vedde mot LeBron, men nå tror jeg faktisk Celtics klarer å vinne en av de to siste kampene. Men kommer man så langt er stopp, overmakten blir for stor.

Selv om Celtics er 3-3 mot GSW de siste 3 årene, og alle matcher er innenfor 5 poengs margin, blir det hjemmefordel Golden State og det blir for tøft, GSW vinner i 5 eller 6.
Om man skulle møte Rockets, hvor stillingen er 2-2 siste par år, tror jeg også dette blir for vanskelig. Hjemmebanefordelen har vist seg sterk gjennom hele sluttspillet. Rockets etter 6.

Magnus: GSW tror jeg tar det fordi de er best. Det som gjør det spennende er skadene på Klay og Iggy. For det vil være en huge blow for GSW som ikke er så dype i kvalitet, altså bredden utenfor de 4 superstjernene er ikke all verdens. Gode minutter fra Iggy, Livingston og Looney er et must. Rockets balla ut forbi all forventning når de vant kamp 4. Men GSW kan fort vinne 5ern. Da er det over i 6. Hvis ikke blir det game 7 og da er fort erfaringa til GSW, energien og driven til Green, hvor ustoppelig KD er som scorer – det som avgjør.

Amund: I ville vesten er det vilt. Foruten kamp 4 har det vært blowouts hver gang. Selv om Rockets nå stjal tilbake hjemmebanefordelen, sitter jeg på følelsen av at Warriors har kontrollen. Ingen lag i verden kan drepe et lag raskere enn Warriors. De gangene Warriors spiller godt, henger rett og slett ikke Rockets med. Maksnivået er rett og slett høyere.

AltomNBA: I East er det helt åpent og forskjellen mellom hjemme- og bortekamp har vært stor for begge lag. LeBron putter poeng og leverer målgivende, men ser sliten ut etter å ha båret laget på sine skuldre i flere kamper. Hvor mye hjelp vil han få? Spillere som Tristan Thompson og George Hill har levert hjemme, men vært usynlige borte. Bostons unggutter imponerer veldig og veteraner som Horford og Baynes leverer karrierebeste. Celtics har bare vunnet en bortekamp, men er ubeseiret hjemme. Det har sjeldent lønnet seg å tippe imot LeBron, men skal jeg tippe så tror jeg Celtics vinner denne på hjemmebane i kamp 7.