En ny NBA-sesong står straks for tur! Hvilke spillere og lag overrasker, og hvilke skuffer? Vi har spurt norske NBA-fans.

I tradisjon tro har vi fått selvsagt fått med oss norske basketballfans og eksperter til å tippe hvordan det går kommende NBA-sesong. Basketinteresserte fra ulike deler av landet, med ulike favorittlag og utgangspunkt. I år har vi også med et knippe fankontoer fra Twitter: Vi håper det kommer enda flere av disse!

Hvilke lag tror fansen at vil overraske? Hvilke vil skuffe? Hvem tar tittelen?

Vi har tatt en prat med basketballekspert og Viasat-kommentator Arnstein Friling, Houston Rockets Norge, Cleveland Cavaliers Norge, Brooklyn Nets Norge, Chicago Bulls Norge, Vinnith Andersen, Vetle Raa Ellingsen, Ulrik Sydnes og Milos Crnogorac.
Vegar Fjell representerer AltomNBA.

– Hvilke lag overrasker mest og hvorfor?

Arnstein:Minnesota Timberwolves. Ingen høye draftvalg, men alle tror jeg undervurderer hvor brukbare T-Wolves var de siste månedene, da de hadde Towns, Russell og Edwards inne samtidig. Legg til en skadefri Beasley og Pat Beverley med noe å bevise, tror jeg vi får et lag som snuser på playoff.

Rockets Norge:Bulls. Tror de kan være med å kjempe helt i toppen siden det er en del usikkerhet på noen av de andre topplagene i øst. Og 5`ern deres ser veldig bra ut med Ball, LaVine, DeRozan, Williams, Vucevic.

Cavaliers Norge: – Laget jeg tror kommer til å overraske mest er Timberwolves. De har en av ligaens aller mest talentfulle spillere i Karl-Anthony Towns, i tillegg til flere talentfulle spillere. KAT har kastet bort nok tid på å ikke vinne, nå må han karre dette laget til en sterk regular season-plassering slik at han får vist hvor god han faktisk er. Med seg har han også DLo som var ekstremt viktig for at Nets klarte å nå sluttspillet i 2019. Finner de kjemien på banen, samt at Anthony Edwards tar ytterligere steg kan Timberwolves bli bra, og ekstremt morsomme å følge.

Nets Norge:Charlotte Hornets. Likte veldig godt det de hadde på gang i fjor frem til skaden til Hayward. I år er troppen kanskje enda bedre og LaMelo kommer til å ta enda større steg. Holder de seg skadefrie kan de være helt der oppe og lukte på 4/5 seed.

Bulls Norge:Chicago Bulls overrasker mest kommende sesong fordi laget har blitt mye bedre i offseason (fått inn Lonzo Ball, DeMar DeRozan og Alex Caruso), i tillegg til at Bulls har imponert veldig i preseason. Lagets kjerne er veldig solid, samt at det er mange hardtarbeidende spillere som kommer av benken.

Vinnith: – Jeg tror Bulls blir å overraske mest. De har vært mest på jobb i sommer, gode signeringer.

Vetle: – Selv om mye skal klaffe, så har jeg troen på Timberwolves. Dersom DLO og KAT kan spille opp mot det de gjorde i 208-19 sesongen, og Anthony Edwards tar ett steg eller to, så kan dette laget lukte på over 42 seiere

Ulrik: – Jeg tror Washington Wizards kan overraske i sluttspillet. Har fått mer bredde i laget, etter at de var veldig tynne mot slutten av forrige sesong. Med Westbrook på laget handlet veldig mye om han, på godt og vondt. I Dinwiddie får de i stedet en som er mer villig til å la andre skinne. Hachimura kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen!

Milos: – Miami Heat. Kun om de er friske. Synes det ser spennende ut med Lowry inn. Men som jeg skriver, så er det viktig at de er friske. Caller Spoelstra som COY og tror Bam fort kan være med helt inn som DPOY. Vi vet alle hva Jimmy Butler gjør når han er i flyten.

AltomNBA:Bulls kommer til å overraske kritikerne. Det er sikkert flere som kjøper ideen om hva de kan prestere offensivt, men vi tror ideen om katastrofe defensivt er svært overdreven. Gode i forsvar? Neppe? Elendig? Overdrivelse. Vi tipper Bulls til sluttspillet! De er neppe årets Hawks, men vi tror de kan overraske noen og enhver. Ellers tror vi at dette er året da Grizzlies skal komme seg tilbake til sluttspillet! I likhet med Hawks har de en ung kjerne som har blitt ett år eldre, samt at Jaren Jackson Jr. nå endelig virker å være tilbake. En potensiell fantastisk toveisspiller som kan løfte laget akkurat langt nok til at dette blir året.

– Hvilke lag skuffer mest og hvorfor?

Arnstein: – Fristende å svare LA Lakers her. Gamle menn, sårbare for skader, uklarhet mht roller, defensive problemer. Jeg tror ikke de er de klare nr. 1 i West som mange synes å ha dem. Jeg ser dem mer som nr. 5.

Rockets Norge:Timberwolves, selv om de på dette tidspunktet burde minst kjempe om playoffs så tror jeg det blir en ny tung sesong i Minnesota.

Cavaliers Norge: – Dette er litt vanskelig, for jeg ser flere som potensielt kan skuffe. Pelicans, Timberwolves og Kings kan alle skuffe dersom de ikke klarer play-in/playoffs, etter å ha gjort det dårlig i veldig mange år. Av de flere har som favoritter, er det enklest å si at Lakers vil skuffe, men jeg velger heller Philly. Embiid skal holde 70-80 kamper for at de skal vinne mange kamper, og hele Ben Simmons-sagaen kommer det ikke noe positivt ut av. Tror de vil skuffe, ettersom man har store forventninger til 76ers.

Nets Norge:Golden State Warriors. Mange som har Warriors som finals-kandidater med Klay tilbake og håp om at rollespillerne skal ta større steg i år. Jeg tror ikke Warriors er noe særlig bedre enn i fjor. Klay er ikke klar enda og har ikke spilt NBA-basketball på over 2 år. Blir veldig overrasket om han kommer seg opp på sitt gode, gamle nivå allerede i år. Steph er alltid Steph, men selv ikke med sin historiske sesong i fjor ble det sluttspill. Troppen rundt er noe bedre, men mye skal klaffe om dette Warriors-laget er bedre enn 1.runde-exit for meg.

Bulls Norge: – Vi tror at Brooklyn Nets skuffer mest kommende NBA-sesong fordi presset er så stort og forventningene er høye. Situasjonen rundt Kyrie Irving er også en ting som tar fokus vekk fra basketball, noe som ikke nødvendigvis er positivt. Han får jo heller ikke spille med Brooklyn fram til han er fullvaksinert, noe som er meget kritisk for Nets.

Vinnith: – Denne er vanskelig. Hvis Simmons ikke blir tradet og sitter ut hele sesongen, så tror jeg Philly blir den store skuffelsen. Men utenom Philly og deres litt spesielle situasjon, så tror jeg Nuggets blir den store skuffelsen med Murray lenge ute.

Vetle:Lakers har fått mye oppmerksomhet etter å signere bortimot hele all-star laget fra 2013, og mange mener at de er klare favoritter til å vinne west. Selv om jeg er Westbrook-fan, så tror jeg at han vil slite tidlig med å spille med LeBron med tanke på at begge er glad i ballen. I tillegg nærmer utløpsdatoen til flere spillere på laget seg med stormskritt.

Ulrik:Chicago Bulls har satset hardt denne sesongen, men jeg tror ikke de er så forsterket som fansen håper på. Med DeRozan, LaVine og Vucevic i startoppstillingen blir det mange poeng begge veier. Mistet sin beste forsvarer i Thad Young. Stinker play-in, som neppe var det de ga opp alle sine picks for å oppnå.

Milos: – Clippers. Vet ikke hvem som har troa på dem uten Kawhi, og selv om PG13 tidvis i fjor var tilbake så tror jeg ikke han klarer å bære dette laget. Savnet av Kawhi blir for stort.

AltomNBA: Mange forventer at Indiana Pacers skal slå tilbake, spesielt fordi de har hentet tilbake Rick Carlisle. Men allerede før sesongen ser vi konturene av problemet fra i fjor: De har mange spillere som ikke nødvendigvis er mer på banen enn på sykestua. De har potensialet til å bite hardt fra seg i øst, men samtidig så har øst blitt betydelig sterkere siden forrige sesong. Det uten at Pacers har forsterket eget lag i noen grad. De virker også lystne på å trade for Ben Simmons, og få tradet bort Myles Turner. Hvordan er harmonien? Klarer de å holde seg skadefrie? Vi tror det blir en ny nedtur for Pacers. I tillegg tror vi New Orleans tar et steg tilbake. Dersom Zion er relativt skadefri vil han nok ha en ny knallsesong, og Ingram vil gjøre sin greie. På godt og vondt. Men laget ser rett og slett svakere ut og virker å ha en negativ retning på prosjektet sitt. Ryktene om at Zion er misfornøyd er heller ikke spesielt heldig. No playoffs for Zion og Pels i år. Vi tror faktisk det kan bli blytungt. Blytungt tror vi forøvrig det blir for Washington Wizards også. Det prosjektet der har vil null tro på og tror sjansen er større for at halve laget spiller i Kina om noen år, enn at de skal hevde seg denne sesongen.

– Hvem «vant» draften og Free Agency og hvorfor?

Arnstein: – Selvsagt umulig å si før man ser hvordan bitene passer. Men jeg syns Houston Rockets har gått fra å være et omtrent uinteressant lag for 12 måneder siden, med Harden, og nærmest ingen andre, til å ha fire knallspennende rookies, Wood som en kommende stjerne, Porter som en dark horse, og greie veteraner i Theis og Gorden. Noe å bygge på, som de klarte på én sesong, ikke fem.

Rockets Norge:Bulls. Tror de er klink playoff-lag med forsterkningene av Ball og DeRozan.

Cavaliers Norge:Bulls! Det laget jeg føler meg mest trygg på at vil gjøre det mye bedre enn tidligere år. Og om de ikke når langt i sluttspillet blir det i alle fall et meget underholdene lag å følge!

Nets Norge:Chicago Bulls. Tror både Lonzo og DeRozan er utrolige gode signeringer og ikke minst gode fits sammen med LaVine og Vucevic. Blir overrasket hvis Bulls ikke er tilbake i sluttspillet i 2022.

Bulls Norge: – Flere lag har hatt gode offseasons, bl.a. New York Knicks (fått inn Kemba Walker og Evan Fournier), og Los Angeles Lakers som har fått inn flere gode, rutinerte spillere. Vi er litt usikre på hvordan samarbeidet mellom LeBron og Westbrook kommer til å gå, men allikevel har de forsterket seg kraftig etter vår mening. Chicago Bulls har også hatt en solid offseason, men kontrakten til DeMar DeRozan er litt for stor. Derfor lander vi på Los Angeles Lakers som vinner av offseason 2021.

Vinnith: – Mener Bulls vant offseason. Ball og DeMar er enorme signeringer som passer meget bra til resten av laget.

Vetle: – Er det lov å si noe annet enn Chicago Bulls? Laget gikk fra å være til nummer 11 i east, til å være en av de sikreste kandidatene for sluttspill. Laget kan selvfølgelig slite defensivt til tider, men nå handler det om å endelig forvente seier hver natt.

Ulrik:Miami Heat fikk den største free agenten på markedet i Kyle Lowry. Sammen med den andre nye signeringen PJ Tucker gjør han Miami til et beintøft lag å møte, selv for tittelfavorittene.

Milos: – Jeg føler Nets hadde kommet perfekt ut av det her hadde det ikke vært for “Kyrie-show”. Som Nuggets-fan elsker jeg Millsap, og som FIBA-fan elsker jeg Patty Mills. Og alle elsker (basketballspilleren) KD. Var nære på å skrive Bulls. Veldig nære

AltomNBA: – Vi mener at denne er klink: Chicago Bulls. Bulls er det laget som på papiret har forsterket seg mest og endret mest på egen situasjon. Skal vi se draften isolert sett, så har Rockets satt seg i en formidabel situasjon i sommer med en tilsynelatende veldig god draft. Men offseason sett under ett: Chicago Bulls har gått fra et grått og litt trist lag et stykke bak røkla, til et lag som bør hevde seg i kampen om sluttspillplass. Og de bør etter sigende vinne langt flere kamper denne sesongen i forhold til i fjor. Zach LaVine har fått det laget han har bedt om. Vucevic var første brikke tidligere i år, og med signeringene av Lonzo Ball og DeMar DeRozan, ser det offensive potensiale til Bulls helt spinnvilt ut! Og for en fit det bør være! LaVine og Vucevic er blant de beste floor spacerne i sin posisjon, og Lonzo Ball har tatt store steg som skytter det siste året. Det bør dermed bli masse plass for en DeRozan som foretrekker å score i painten. Defensivt mangler det dog MYE, og det kan bli Bulls sin bane. De burde nok ha gjort noen grep her, utover Alex Caruso av benken. Bulls blir uansett en must watch denne sesongen!

– Hvem «tapte» draften og Free Agency og hvorfor?

Arnstein: – Selvsagt umulig å si før man ser hvordan bitene passer. Men jeg er ikke så veldig imponert av hva Portland Trail Blazers har gjort. Sparket en kompetent trener og erstattet han med en totalt uprøvd en. Svake på power forward, svak dybde med svært usexy stall, sett horrible ut i preseason. Jeg spår dem langt utenfor playoff og coach Billups borte før sesongslutt.

Rockets Norge:76ers. Når de har greid å fryse ut sin nest beste spiller og ødelagt tradevaluen hans, så har de blitt mye svakere etter min mening.

Cavaliers Norge: – Litt usikker på denne. 76ers taper jo på hele Ben Simmons-situasjonen, for de kunne ha fått inn mye bra for han.

Nets Norge:76ers. Ikke deres feil, men hele Ben Simmons-situasjonen gjør at laget står klart svakere enn i fjor. All Star-spiller med all time low trade value og som ikke vil spille for klubben. Hele situasjonen gjør at Sixers for meg er en tier ned fra Nets og Bucks.

Bulls Norge:Portland Trail Blazers tapte offseason 2021 fordi laget ikke tok noe steg videre. De mistet også Zach Collins som har vært mye plaget med skader, men som har potensial. Det har også kommet fram at Damian Lillard vurderer sin fremtid i Portland. Hvis Portland skulle miste han, sliter de hvertfall. Blazers byttet også trener før denne sesongen, og har de siste årene vært et playoff-lag, men ikke kommet spesielt langt. Denne offseason tok de heller et steg tilbake, noe som de ikke kan gjøre om de har ambisjoner om å bli en contender, mener vi.

Vinnith: – Mener taperen i offseason er Dallas og Philly. Synes ikke de har styrket laget noe særlig. Spesielt Dallas har gjort en dårlig jobb.

Vetle:Pelicans har mistet Lonzo Ball, og fikk inn Devonte Graham, noe jeg mener er en klar nedgradering, spesielt defensivt. Zion har uttalt at han elsker å spille med Lonzo, så vil ikke si at dette er noe som hjelper ryktene rundt en misfornøyd Zion i NOLA. Ser for meg at dette gjør Pelicans dårligere enn de var i fjor, noe som er uønsket i et lag som er kommet såpass langt i rebuild prosessen.

Ulrik:New Orleans Pelicans har gjort mye rart, prøvd å bli bedre, men ender opp med et dårlig lag. Var svakere defensivt i fjor og har nå mistet de tre beste forsvarerne fra startoppstillingen. Graham som point guard er en stor svekkelse fra Ball. Valancuinas er solid, men passer ikke så godt sammen med Zion. Hvor lang tid tar det før den unge stjernen krever en overgang?

Milos: – 76ers. Foreløpig ikke klart å løse Simmons-tullet, også har de klart å signere Andre Drummond.

AltomNBA: Det er flere lag som ser ut til å enten ha sovet i timen i sommer. Eller kanskje greide de rett og slett ikke å vinne budrunden. Pelicans ser faktisk svakere ut enn de gjorde før sommeren og Timberwolves har ikke lyktes å forsterke forsvaret sitt noe som helst, spesielt ikke inside. Men for oss er den største taperen San Antonio Spurs. Hvilken retning tar de? En dårlig og usikker en etter vår mening. Ikke har de spillere som virker i nærheten av gode nok til å føre de inn i sluttspill-diskusjonen, samtidig som de ikke egentlig ser ut til å ha et så dårlig lag at de ender opp med toppvalg i de neste draftene heller. De har noen spennende unge spillere, men ingen av de virker å være en spiller å bygge rundt. Med Pop on board kan mye skje, men vi tror Spurs burde lagt en klarere plan før sommeren. Nå er de i et ingenmannsland.

– Hvem vinner NBA-tittelen 2021/22 og hvorfor?

Arnstein:Milwaukee Bucks.

Rockets Norge:Nets (dersom Kyrie blir vaksinert). Hvis ikke han ikke blir det, så må jeg si Lakers.

Cavaliers Norge:Brooklyn Nets.

Nets Norge:Brooklyn Nets. Selv uten Kyrie mener jeg fortsatt det er den sterkeste troppen i ligaen. Lakers også stacked, men lite tro på prosjekt Westbrook.

Bulls Norge: – Det blir jevnt mellom Milwaukee Bucks og Los Angeles Lakers i år, tror vi. Hvis Lakers får relasjonene til å sitte, kan de bli veldig gode. Samtidig så er kanskje ikke stallen til Milwaukee Bucks sterk nok til å gå back-to-back? På grunn av dette velger vi Lakers som vinner av NBA denne sesongen.

Vinnith: – Tror det står mellom Bucks, Nets og Lakers. Må ha troa på min mann Bron, og tror han er sulten og klar til å vise at han fortsatt er sjefen. Tror Westbrook ønsker å vise at han kan prestere i et lag og ikke bare spille for seg selv.

Vetle: – Uansett hvor mye jeg hater å innrømme det, så tror jeg Brooklyn tar tittelen i år. Hvorvidt Kyrie kan spille vil selvfølgelig ha en innvirkning på hvor klar favorittstempelet er. Blir uansett vanskelig å stoppe 2-3 topp 10 spillere i ligaen på samme lag.

Ulrik: – Selv om de må klare seg uten Kyrie Irving så er Brooklyn Nets de største favorittene for min del. Både Durant og Harden viste MVP-nivå i fjor og de har gjort en god jobb med å fylle laget med solide rollespillere. Patty Mills kan bli fantastisk for dette laget!

Milos: – Bucks. Giannis stopper ikke og mer historie skal skrives. De spiller for hverandre, og de kommer til å ha 3 All Stars i år hvis de fortsetter som de avsluttet i fjor. Hadde sikkert skrevet Nets hadde ikke Kyrie hatt et sykt fokus på at oppmerksomheten må være rundt han.

AltomNBA: – Det er umulig å komme utenom regjerende mester Milwaukee Bucks som en potensiell kandidat, og minst like vanskelig å komme utenom Brooklyn Nets, med eller uten Kyrie Irving. Det bør bli en klink finale i øst. I vest tror vi Warriors endelig er tilbake, samt at man aldri skal vedde i mot LeBron James. Men selv dersom Kyrie Irving ikke blir å finne i Nets-drakt denne sesongen (vi tror han kommer tilbake), så har Nets et helt fantastisk lag med to klink topp 10-spillere i laget. Kevin Durant og James Harden er historisk gode scorere og få lag kan stoppe de begge. I tillegg har de bygget et veldig sterkt lag rundt dem, et lag som ikke ser så dårlig ut defensivt som flere spådde forrige sesong. Vi tror Bucks vil gi de kamp, men til slutt vil Kevin Durants tå være på riktig side av linja og Nets blir årets NBA champion. Og skulle Kyrie komme tilbake før sluttspillet, og de tre bukkene bruse være skadefrie – da er de soleklare favoritter.

– Hvilke spillere overrasker mest og tar størst steg?

Arnstein:Tyler Herro blir bra, Porzingis får et semi-comeback, Ben Simmons fortsetter i 6-ers, og blir god, Jordan Poole blir en 17 poeng per kamp-scorer, Pokusevski blir en kulthelt som ofte vises på highlight-klipp.

Rockets Norge:Alperen Sengun

Cavaliers Norge:Darius Garland.

Nets Norge:OG Anunoby. Tatt større og større steg hvert år i sin NBA-karriere og har sett veldig solid ut i preseason så langt. Fortsetter utviklingen tror jeg OG virkelig kan ta steget opp til borderline All Star-spiller på et Raptors-lag som skal tilbake til sluttspillet.

Bulls Norge:Lonzo Ball hadde en solid sesong med New Orleans Pelicans i fjor, men vi tror at han tar flere steg kommende sesong. Han har trent mye på skuddet sitt, noe som har ført til at teknikken hans er blitt mye bedre og treffprosenten hans har vært høy i preseason. Ball er også blant ligaens beste playmakere, og vi tror at når han har spillere som Zach LaVine, Nikola Vucevic og DeMar DeRozan rundt seg vil også antallet assist øke. En annen spiller som kommer til å fortsette god utvikling denne sesongen er Denver Nuggets` Michael Porter Jr. Han hadde en strålende sesong i fjor, men vi tror at han kommer til å ta flere steg i år, og er nødt til å ta mer ansvar nå som Jamal Murray er ute i starten av sesongen. Vi tror at Porter Jr. kommer til å være med i diskusjonen om en plass på All Star-laget til vinteren.

Vinnith: – Tror Doncic tar nye steg og blir MVP. Blir å dra et svakt Dallas til topp 4-lag på tabellen. Vet ikke om det er overraskende, men tror vi får en helt enorm sesong fra han. Tror Tatum også får en meget sterk sesong.

Vetle: – Tror at RJ Barrett kan overraske mange i år. Tror ikke at det ikke er nok til å vinne MIP, men synes Barrett er litt undervurdert i forhold til andre spillere fra 2019 draften.

Ulrik: – Skader på Leonard og Murray gjør at Clippers og Nuggets ikke forventes å være helt i toppen. Men det åpner muligheter for unge spillere som Michael Porter Jr. og Terance Mann. Porter Jr. har et vanvittig scoringstalent og får nå sjansen som andrevalg gjennom en hel sesong. Mann gir en energiinnsprøytning til laget hver gang han er på banen. Får mer ansvar denne sesongen og må levere om Clippers skal være sikre på plass i sluttspillet.

Milos: – De’Aaron Fox. Jeg tror han nå tar steget til All Star. Meget unappreciated baller. Jayson Tatum. inn på topp 5 NBA-spillere etter sesongen. Dette blir hans sesong.

AltomNBA: Mange fikk nok øynene opp for Darius Garland i fjor, men vi tror dette blir sesongen der talentet hans får den respekten den fortjener. Vi tror den unge kjernen til Cavs vil heve seg fra i fjor, med nettopp Garland i spissen. Shai Gilgeous-Alexander, Michael Porter Jr. og OG Anunoby kan få sine virkelige gjennombruddsesonger, og i tillegg tror vi Kevin Porter Jr. kan ta ligaen med storm. På en annen side – det kan også gå helt motsatt vei for KPJ. Det er det man får med på kjøpet der. Vi vil også nevne Kevin Huerter som så tidvis var enormt viktig for Hawks forrige playoffs. Kanskje venter et gjennombrudd for Huerter i år. Sist, men ikke minst: De fleste vet hvor taket til Jaren Jackson Jr. er. Hvis han endelig klarer å holde seg skadefri – watch out!

– Hvilke spillere lever ikke opp til hypen?

Arnstein: – Det blir et tungt rookieår for Cade Cunningham tipper jeg, og Killian Hayes har jeg ingen tro på. Jeg tror James Harden tar et klart skritt tilbake i år. Det blir heller ikke noe stort år for Myles Turner og Malcolm Brogdon i Pacers.

Rockets Norge:Kyle Lowry

Cavaliers Norge:Jalen Suggs.

Nets Norge:Jordan Poole. Sett bra ut i preseason og hatt noen regular season moments, men skal gjøre det utrolig godt for å holde seg like stabilt god som mange tror han kan gjøre i år. Julius Randle tror jeg heller ikke vil ha en like god sesong som i fjor. Tror vi får se mer den Julius vi så mot Hawks.

Bulls Norge:Klay Thompson har nettopp kommet tilbake etter å ha vært skadet siden sommeren 2019. Han er en skikkelig god spiller og blant ligaens beste trepoengskyttere, men blir ikke akkurat yngre. Thompson blir 32 i februar og har ikke spilt “skikkelig” basket siden NBA Finals 2019 mot Toronto Raptors. Det er mye hype rundt at Thompson er kommet tilbake, forståelig nok, men vi er noe usikre på om han kommer til å leve opp til hypen.

Vinnith: – Den spilleren jeg ikke tror lever opp til hypen er Jokic. Tror han og Nuggets tar et steg tilbake. Frykter også skader skal ødelegge sesongen til Zion. Har vært mye skader til nå.

Vetle: – Tror ikke Michael Porter Jr. tar det steget mange håper på med Murray ute. Har mer tro på at Aaron Gordon, Will Barton, eller Austin Rivers tar over litt av scoringen til Murray over de neste månedene.

Ulrik:Jarrett Allen er en helt grei spiller, men blir nå lønnet som om han er mye mer enn det. Tror han skal slite med å leve opp til den, spesielt om Mobley og Markkanen slår til slik Cleveland håper på.

Milos: – Helt klart den vanskeligste “oppgaven” her. Er det skuffende hvis Jokic, Curry og LeBron ikke er med i MVP-diskusjonen? Jeg tror Jaylen Brown kommer til å oppleve en nedtur fra i fjor, og grunnen til det er at jeg tror Tatum tar noen helt enorme klyv i år og med det ha ballen mye mer enn han hadde i fjor. Da kommer Brown til å havne litt i skygge.

AltomNBA: Skal vi basere det på egen hype, så kan Tyler Herro neppe være i nærheten av å leve opp til eget selvbilde. Han greide aldri helt å ta det steget alle forventet at han skulle ta forrige sesong. Skal han motbevise oss, eller forblir Tyler Herro en slags one-season-wonder og et prakteksempel på hvor spesiell bobla i Orlando var? Videre tror vi Pascal Siakam fortsetter å skuffe. Han virker lite komfortabel som first option og på et lag i gang med en mini-rebuild, tror vi ikke Siakam griper sjansen til å være lagets klare ledestjerne. Og så stiller vi spørsmålet – kan Klay Thompson leve opp til de forventningene hele NBA-fanskaren virker å ha? Det er mye press på en spiller som har vært ute med skade i to sesonger. Faktisk så har han både gått glipp av Orlando-bobla OG kamper uten fans. Skuddet er neppe borte, men overvurderer vi hva han kan være etter et så langt avbrekk?

– Hvem har du som: MVP, Most Improved, Defensive Player, Sixth Man, Rookie og Coach of the Year?

Arnstein:MVP: Giannis Antetekounmpo, MIP: Anthony Edwards, DPOY: Ben Simmons, 6MOY: Jordan Poole, COY: Chris Finch

Rockets Norge:MVP: Steph Curry, MIP: Kevin Porter Jr., DPOY: Ben Simmons (om han spiller, hvis ikke Rudy Gobert), 6MOY: Tyler Herro, ROY: Jalen Green, COY: Steve Kerr

Cavaliers Norge:MVP: Luka Doncic, MIP: Darius Garland, DPOY: Rudy Gobert, 6MOY: Gambler litt og sier Derrick Rose, ROY: Jalen Green, COY: Erik Spoelstra

Nets Norge: MVP: Kevin Durant, MIP: Kevin Porter Jr., DPOY: Giannis Antetokounmpo, 6MOY: Patty Mills, ROY: Jalen Green, COY: Taylor Jenkins

Bulls Norge:MVP: Nikola Jokic, MIP: Shai Gilgeous-Alexander, DPOY: Rudy Gobert, 6MOY: Rudy Gobert, ROY: Jalen Green, COY: Billy Donovan

Vinnith:MVP: Står mellom Doncic, AD, KD og Giannis. Tror Doncic tar det. MIP: Vet ikke om det er hodet eller hjertet som snakker her, men tror det blir Garland. Ser ut som Maxey blir sentral for Philly, og tror han også kan ta store steg. DPOY: Tror det blir å stå mellom AD, Embiid og Marcus Smart. Blir tett, men tror AD stikker av med den. 6MOY: Er veldig tett her også, ikke veldig tydelig enda hvem som tar de rollene på lagene, men prøver meg på at det står mellom Clarkson, Schröder, Monk, Poole. Tipper på at Schröder ønsker å revansjere seg. ROY: Står nok mellom Cade, Green og Mobley. Tipper Green tar det fordi folk elsker slike scorere. Men mener ikke at han er den beste spilleren. Det er Cade eller Mobley. COY: Tror Vogel tar den. Lakers blir meget gode.

Vetle:MVP: Joel Embiid, MIP: Shai Gilgeous-Alexander, DPOY: Joel Embiid, 6th man: Jordan Clarkson, ROY: Tror Josh Giddey overrasker, COY: Quin Snyder

Ulrik:MVP: Giannis Antetokounmpo, MIP: Terance Mann, DPOY: Anthony Davis, 6MOY: Jalen Brunson, ROY: Jalen Green, COY: Steve Nash

Milos: – MVP: Giannis Antetekounmpo / Luka Doncic, MIP: Michael Porter Jr., DPOY: Anthony Davis, 6MOY: Patty Mills, ROY: Jalen Green, COY: Erik Spoelstra

AltomNBA:
MVP: Giannis Antetekounmpo – Her tror vi at flere melder seg på: Kevin Durant, Luka Doncic, Giannis Antetekounmpo, Joel Embiid, Steph Curry og regjerende MVP Nikola Jokic er i våre øyne de største utfordrerne. Giannis var nok aldri helt aktuell i fjor på grunn av voter fatigue. Den kan være borte i år, og ingen tyder på at vi ikke får en spinnvill sesong også i år. Og både han og KDs fjorårssesong vil være friskt i minne hos mange. Men jammen hadde både Joel og Embiid, Steph Curry og Luka Doncic kjempesesonger i år. Luka, som mange tror vil kunne være NBAs neste konge, er også oddsfavoritt i år. Men kommer Dallas til å vinne nok i år? Det tviler vi sterkt på. Uggen stemning mellom han og Porzingis, en trener det er lov å være skeptisk til. Det står ikke på Luka, men vi tror ikke laget er godt nok til at de får nok wins (som ofte er et viktig kriteria).

Også må vi nevne Jokic. Vi tror det blir en litt tyngre regular season for Nuggets uten Murray, og selv om Jokic leverer på et fantastisk nivå – vi tror ikke det blir en back-to-back. Alle er de sine lags beste, men kanskje kan man finne på å holde i mot Kevin Durant at han har en annen topp 10 spiller på laget. Det har ingen av de andre. Embiids lag går en usikker sesong i møte, og spørsmålet er om han er skadefri nok til å sørge for nok wins for sitt 76ers. For oss står det derfor mellom Giannis og Curry. Vi tror begge har en kjempesesong på to veldig gode lag. Men usikkerhetene rundt Warriors er store, samtidig som Bucks runs it back med en Giannis som blendet en hel verden for noen måneder siden. Vi tipper ny gresk MVP-tittel!
MIP: Michael Porter Jr. – Her er det mange gode kandidater. Kevin Porter Jr. vil få mye boltreplass og ansvar i Houston Rockets og vi blir ikke overrasket om han tar store steg i år! Shai Gilgeous-Alexander kommer til å bli en het kandidat dersom han holder seg skadefri. Den klart beste spilleren på laget sitt, og en spiller med skyhøyt tak. Darius Garland er også en dark horse her: Vi tror virkelig han kommer til å ta nye steg i år, men favoritten for oss er Michael Porter Jr. MPJ vil få en større rolle på et godt lag i år. Med Murray ute er det muligheter for MPJ og virkelig sette sitt preg på både laget, men også ligaen forøvrig. Er dette det store gjennombruddsåret for en av de spillerne det er knyttet størst forventninger til?
DPOY: Rudy Gobert. Hadde situasjonen rundt Ben Simmons vært annerledes, ville vi kanskje ha tippet han som vinner, men med Simmons` sesong oppe i det blå, er det lett å falle for fristelsen å tippe på den allerede veldekorerte forsvarskjempen fra Frankrike. Simmons var den eneste som var bittelitt i nærheten av Gobert forrige sesong, og vi ser ikke helt at noen kan nærme seg voldsomt i år. Heat vil nok ha en sterk kandidat, AD og Embiid vil kanskje være sine lags klart beste forsvarsspillere, og kanskje har Jrue Holiday endelig fått respekten han fortjener? Men vi tror igjen det blir en triumfferd for Jazz sin klart beste forsvarsspiller, uavhengig om det fungerer i sluttspillet eller ei.
6MOY: Jordan Clarkson – Det er historisk sett ikke helt uvanlig i nyere tid at en tidligere vinner blir kåret til sesongens sixth man of the year flere ganger. Lou Williams og Jamal Crawford er gode eksempler på dette. Vi tror som sagt at Jazz gjør en ny god regular season, og Jordan Clarksons scoring vil igjen være svært viktig for nettopp det. Så kan man godt diskutere om det er riktig eller ikke at scoring skal vektlegges så mye, men det virker nå uansett å være gjennomgangsmelodien. Ny triumf i vente for Clarkson.
ROY: Jalen Green – Dette er en hard nøtt. De tre første fra årets draft er klare favoritter til å vinne sesongens Rookie of the Year, og vi er ganske sikre på at en av de ender opp med prisen. Men hvem av de? Vårt resonnement er at Evan Mobley får en langt mindre rolle enn Jalen Green og Cade Cunningham. Alle 3 spiller riktig nok på unge lag der flere skal utvikle seg, men Green og Cunningham og har nok en langt mer sentral rolle på sine respektive lag. Vi tror Jalen Greens scoring vil stikke seg ut, og vi er også usikre på hvor skadeplaget Cade er på vei inn i sesongen.
COY: Monty Williams – Forventningene til Nets og Bucks i øst er så store at deres hovedtrenere nok får en lengre vei til individuelle priser. Forventningene til Jazz og Suns er nok også store etter forrige sesong, men de er på langt nær noen storfavoritter. Vi tror derimot at begge lagene vil være å finne helt i toppen av vest også denne sesongen og at en av deres trenere vil bli premiert for nettopp det. Begge lagene spiller strålende lagbasket, men har også individuelle spillere som kan løfte laget helt i toppen igjen. Men vi tror ikke det ville vært mulig med Quin Snyder og Monty Williams i sjefsstolen hos de respektive lagene. Monty ble nok snytt for den forrige sesong, og vi tror kanskje han får sin fortjente COY-utmerkelse denne sesongen dersom han klarer å løfte Suns i toppen også denne sesongen.

Sesongen starter natt til onsdag 20.oktober og det braker løs med reprise på forrige sesongs finale i øst: Nets vs Bucks! Giannis og KD går head to head og vi er straks endelig i gang med en ny basketballsesong! Vi håper å få ut langt flere saker gjennom denne sesongen enn tidligere, men vi ønsker oss gjerne noen tilbakemeldinger på hva dere ønsker å lese om! Ta kontakt med oss på PM på Twitter eller Facebook!