Kamp 3 i Kongsberg torsdag 19.00. Begge lagene har vunnet kampene borte, nå skal det hele avgjøres. Hvem vinner Kongepokalen?

Gimle gikk seirende ut av den første bataljen i Kongsberg 86-83, mens Miners trakk det lengste strået i Bergen mandag med 81-76. Torsdag skal det avgjøres, foran et stappfullt Kongsberg-publikum.

Om du vil se kampen, kan du klikke deg inn her og lage deg bruker/se, om du allerede har bruker. Anbefales! Kampen kommenteres av Øivind Lundestad (tidligere Kongsberg Miner, nåværende Centrum Tiger og jobber med utvikling i Norges Basketballforbund) og Even Lübeck (tja, hva skal skrives her? vet en ting eller to om NBA🤣).

Så setter vi alltid pris på bidrag til siden på VIPPS til 90280763! Takk!

I denne saken har vi spurt et knippe BLNO-spillere om hva de tror om kampen, hvem de tror vinner, hvorfor og resultattips.

Stian Mjøs, Bærum

Jeg var ganske sikker før finalene at Gimle ville vinne dette greit 2-0. Mine antagelser ble styrket ytterligere etter at Gimle vant nogenlunde greit første kamp, selv om det ble litt jevnt på slutten. De ledet vel med 15p store deler av first half før Kongsberg kom tilbake, det klarte likevel å holde til seier. Jeg regnet derfor med at det ble en transportetappe for Gimle på hjemmebane på mandag, men her tok jeg grådig feil. Kongsberg var klare og dominerte stort på bortebane. De ledet med mye store deler av kampen, men likevel ble det samme kamputvikling i denne kamp som den foregående – hjemmelaget kom farlig tilbake på slutten.

Gimle hadde faktisk flere muligheter til å close ut og vinne på slutten. Men Kongsberg hadde mest kontroll på nervene og closet ut kamp nr 2 og lagene er like langt igjen. Da avgjøres alt i en kamp, artig dette. Jeg tror jo fortsatt på Gimle, men de spilte ikke bra sist kamp og ble drept på retursiden 52-24(!!). Så vi får se hva som skjer, har man muligheten til å ta turen til Kongsberg så er dette til å anbefale. Håper det blir en fullsatt hall i denne avgjørende kampen. Personlig synes jeg det var overraskende “tomt” i Kongsberg kamp 1 (jeg har kanskje for høye standarder for dem…). Heia norsk basket og heia god basket 🤗

Arne Ingebrigtsen, Frøya

For meg kan dette gå begge veier. Men jeg har troen på at Gimle tar det hvis de klarer å være litt mer hissig på retur. Aly Hudgins hadde 8 offensive i kamp 2! Chris-Ebou Ndow har virkelig vært dominerende i de to første kampene. Regner dette gjelder for kamp 3 og. Får han med seg Ferrales og Hubbs kan det plutselig gå Kongsberg vei. Ferrales er Jokeren i mine øyne. Men som sagt så har jeg en knapp på Gimle. Det kollektive samspillet, intense forsvaret(hvis dommerne tillater det), playcalls fra årets trener, og en erfaren Milovan Savic blir for mye for Kongsberg å håndtere.

Marcus Wynn, Tromsø Storm

78-74 Gimle, en rollespiller (Morten B.I.G. Osland) stepper opp for Gimle og Kongsberg kan ikke dekke alle på en gang. Gimle treffer straffene mot slutten.

Pål Berg, basketlegende

Jeg trodde jeg var sikker på Gimle-seier i denne finaleserien, og kanskje sågar 2-0. Nå vet jeg ikke helt, og i hvert fall ikke nok til å være krystallklar. Uansett hva folk tipper og mener kan de umulig være sikre. Det jeg er sikker på, er at Chris Ebou-Ndow neppe kan ha to monsterkamper på rad. Fikser han det, vinner Kongsberg, men jeg kan ikke helt se at Gimle kan leve med det.

Tror også Juan Ferrales har mye å gå på. I det øyeblikket 3-poengerne regner derfra kan løpet være kjørt. Og: Usikker på hvor smart det er å la Aly Hudgins ta det han ønsker av returer. I det hele tatt – Gimle har plutselig fått såpass mye å justere at det blir veldig interessant. Tror faktisk bortebane er et pluss for Gimle – det blir for mye pes, forventninger – og alterntativt fokus når du risikerer å havne i fanget på Jan-Hendrik Parmann hvis du kaster deg etter en ball… 🙂

Stian Emil Berg, Bærum (og sønn av Pål)

Etter kampen på mandag syns jeg dette ble veldig vanskelig. Jeg var en av de som trodde Gimle ville ta det 2-0 siden de har vært såpass consistent i hele år. Jeg hadde dog glemt hva Kongsberg er kapable til å gjøre, men fikk en reminder på mandag. Sigurd, Eivind og Milovan er vanskelig å stoppe i seg selv, men nå som Tony virkelig har koblet seg på tror jeg de er vanskelige å slå to ganger på rad. Jeg tror Audun har et par ideer mot soneforsvar og jeg tror kanskje transition defense blir et poeng på trening i dagene frem til kampen.

Chris og Juan hadde ordentlige veteran-performances på mandag og ledet Kongsberg på mesterlig vis. Aly skal også nevnes her for alt av ekstra posessions og poeng han får med seg. Flere jeg kan trekke frem her, men de tre ovennevnte skal ha cred for å sette tonen i både forsvar og angrep. Skal det bli Kongsberg-seier så må den samme sulten og samme innsatsen til + at Hubbs må ha samme innstilling.

Jeg får vel stå ved det jeg først trodde med at Gimle tar det, men jeg kan jo ta feil igjen. I decision games er det jo også en del marginer og andre faktorer som spiller inn i form av; hvem setter skudd, hvilken linje legger dommerne seg på, hvem takler do-or-die games best, er «hjemmebane-forbannelsen» en ekte greie, erfaring, hvem kan gjøre adjustments underveis osv osv. Jeg er glad for at det ble en 3. kamp i hvert fall, selv om jeg ikke håper det blir noen vinner. Som konkurransemenneske håper jeg på uavgjort; hvis ikke Bærum så ingen.

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett, sko og basketballbane
Hvor mange poeng scorer Chris-Ebou Ndow i den avgjørende kamp 3? Ndow har vært brennheit i kamp 1 og 2.

Mihajlo Krivokapic, Nidaros Jets (tidligere Kongsberg Miners-legende)

Det er to lag med forskjellige spillestiler. Gimle spiller godt sammen, og er kanskje best i Norge på det, mens Kongsberg har utrolig gode individuelle spillere. Jeg tror det blir en jevn kamp helt til slutt, men at Kongsberg tar det på hjemmebanen i kamp 3!

Alexander Løseth, Frøya

Det er helt åpent og ingen favoritt slik jeg ser det. Jeg tror likevel Kongsberg tar det, pga rutine og fordelen ved hjemmebane. Spillemessig har Gimle vært best gjennom sesongen, men en så litt tendenser til at Gimle sine unge ble litt preget av stundens alvor i kamp to. Kanskje de kan slippe seg mer løs på bortebane da Kongsberg har mer press på seg? Det blir nok uansett en thriller og nok et bevis på at norsk basket er fantastisk artig og underholdende. Ønsker begge lag lykke til.

Tips: Kongsberg vinner med 1 poeng etter dobbel ekstraomgang 🏀

Aron Finstad, Tromsø

Tror Kongsberg blir for lang og atletisk i forhold til Gimle, noe de viste i kamp 2. Tror derfor at de vinner. I tillegg vil de nok revansjere seg etter at de tapte kamp 1 hjemme. Stillingen blir 85-79.’

Mats Selboe, Centrum Tigers

Jeg trodde Gimle skulle vinne serien 2-0 etter en viktig borteseier i første kamp. Derimot tok Kongsberg og svarte med sin egen borteseier i kamp 2 og nå er jeg veldig usikker ettersom Kongsberg har fordelen av hjemmebane inn mot siste kamp.

Kongsberg stiller med en utrolig dyktig stall med god size, scoringstrussler på alle posisjoner og har en dypere benk enn Gimle. Gimle stiller på sin side med aggressivt forsvar og et lojalt angrep som spiller utrolig bra i systemet til Audun Eskeland. Vanskelig å si hvem som stiller som underdogs. Hvis 2 fra big 3’en (Ebo, Ferralez, Hubs) til Miners har en god dag på jobb tror jeg de tar gullet. Håper også jeg får se mer av Ferralez i finalen. Han er en spiller som har vært utrolig viktig for Miners tidligere, men som har tatt et steg tilbake for å slippe til andre virker det som.

Jeg tipper 79 – 77 til Gimle. De klarer å holde big 3 til en ok skuddprosent, og Lamo setter en rolig gamewinner (jeg meldte det før alle andre).

Frederik Gnatt, Gimle

Hvem tar hjem Kongepokalen? Jeg må jo innrømme at jeg er litt programforpliktet til å si Gimle her. Noe annet ville vært sjokkerende. Så jeg er ikke sikker på hvor seriøst jeg blir tatt i denne sammenhengen.

Likevel, jeg tror det virkelig også. Personlig mener jeg at Gimles beste basket er det beste vi har sett i Norge i år. At egentlig grunn-nivået og toppnivået har vært best fra de rødkledde i Bergen. Jeg var litt overrasket over at vi starta litt slapt i finalen på hjemmebanen vår. Det var fantastiske rammer og en helt elektrisk stemning. Helt unikt faktisk. Og kanskje det prega gutta våre litt i starten. En ting som har definert dette laget i år er jo at de står sammen, tåler motgang og aldri gir opp. Det tror jeg vi får se på torsdag også. Og rammene i Kongsberg kommer sikkert til å være på et høyt, høyt nivå. Der har vi andre i Norge fortsatt noe å strekke oss etter. Hva blir avgjørende? Hvem eier returene? Hvem setter skuddene? Av og til kan basket være så enkelt.Gimle må bokse ut og krige mer på returer. Og fortsette å få gode skudd og ta de aggressivt mot Kongsberg. Begge lag vil løpe, det laget som får lov til dette vil dominere og mest sannsynlig vinne. Jeg tror altså GImle vinner. Fordi jeg mener Gimle er bedre., Men det må være en 100% kamp. Kongsberg er for gode til at Gimle kan ta de uten en makskamp.

Alvis Eglitis, Asker

I think Gimle will take the Kongepokalen home to Bergen. They deserved that. Young, hungry team with some great experienced guys showed best level all season long.
Gimle have and using bigger rotation on players, i think that’s the biggest advantage.
Coach Eskeland did it with Gimle ladies team, so why not with BLNO team.
Score must be even, to make game more attractive, i’ll say 91:87 Gimle 🏆

Maren Mildestvedt, Gimle

Etter to intense finaler som begge endte veldig jevnt, vil jeg tro at den siste kampen også ender med små marginer. Ingen av lagene kommer til å gi fra seg dette gullet lett. Begge lagene spiller intenst forsvar og jeg tror kampen vil være preget av lite poeng. Det som er så ufattelig imponerende med Gimle denne sesongen er at de har mange unge spillere som virkelig har tatt ansvar.

De har fått mye tillit og presterer bra mot lag som Kongsberg, hvor flere av motstanderne er større, eldre og mer erfarne spillere. Gimle er et ekstremt samspilt lag og det tror jeg er en stor fordel. Som Gimle spiller håper jeg selvfølgelig på en ny gullsesong Det hadde vært fett. Jeg heier på en jevn kamp- som Gimle vinner!

Sigrid Hardie, Gimle

Har veldigveldig lyst at Gimle guttene vinner. De fortjener å vinne, både spillerne og Audun. Jeg håper og tror at de vinner, men det blir nok en jevn og spennende kamp.

Blir det “The Double” på Audun Eskeland og Gimle?

Christoffer Heggelund, Centrum Tigers

Jeg tror at laget som kommer ut med mest energi og trykk vinner kampen på torsdag, dette har vi sett i begge kampene. Jeg er veldig imponert over lagspillet og offense til Gimle, alle får touches og ballen beveger seg bra. Dette gjør det vanskelig for Kongsberg å spille forsvar fordi de alltid vil ende opp i rotasjoner der Gimle for gode angreps muligheter. Gimle har store og tøffe bigs som er gode 1mot1 i posten, de angriper returer, noe som kan være avgjørende for kampen. Gimle har en defensive presence som er der hele kampen, de presser full court og kontrollere tempoet på spille bra. Jeg tror stillingen blir 85-72 til Gimle.

Simen A. Samuelsen, Tromsø

Det er vel kanskje ikke så mer «tror» enn «håper» for meg, at det er Gimle som kommer seirende ut av denne duellen mellom 2 svært gode lag. Rett og slett for å kunne vise at det nødvendigvis ikke er de beste individuelle som vinner, men det beste laget. Det ble for lav tenning fra Gimle i kamp 2, trur ikke det skjer igjen og at de kommer til å komme hardt ut fra første sekund. Kongsberg blir nok ikke å være noe dårligere her, og møte dem like hardt tilbake. Dette er en serie som hadde fortjent 7 kamper, det er så åpent i dag at det blir laget som har dagen som vinner. Trur stillingen blir 78-78 etter fulltid, OVERTIME! Der vinner Gimle!

Jakob Kessler, Nidaros

Supporterne i Kongsberg er muligens de beste på å lage liv, og alt ligger til rette for god stemning på torsdag. Jeg tror denne, slik som de to foregående kampene blir en jevn affære. Jeg må helt ærlig si det er vanskelig å avgi et tipp på resultat uten å la bergenseren i meg snakke for mye, i hvert fall når lagene er så like nivåmessig. Hvis en måler etter enkeltspiller mot enkeltspiller ville jeg sagt at Kongsberg har en litt bedre stall, men basketball er en lagsport. Gimle spiller virkelig som et lag.

Ja, de har enkeltspillere som Lorange som kan treffe når det virkelig gjelder, men også rollespillere som spiller gode kamper uten å nødvendig vis score 20+ poeng. Gimle har en skikkelig kollektiv grind og jobber aggressivt gjennom hele kamper. Kongsberg er også et godt lag og sjokkerte Gimle litt i første halvdel på mandag. Skal ikke se bort fra at de stepper opp gamet ytterlig. Når det er sagt tror jeg Audun som trener får gjort de rette grepene slik at Sigurd og gutta tar gulle’ hém. Stilling: 85-77 favør Gimle.

Ulrik Stranger-Johannessen, Asker

Tror Gimle trekker det lengste strået. Ser for meg at det blir en veldig jevn kamp med litt nerver fra begge lag som nå har kniven på strupen. Kongsberg har kanskje litt mer momentum enn Gimle akkurat nå, men har troa på at Gimle klarer å spille spillet sitt som de har gjort i de aller fleste kampene sine denne sesongen. Det kollektive seirer over atletismen til slutt! 75-78.

Ognjen Nisavic, Frøya

Like first 2 games showed it is really hard to predict who is going to win. I want to give more chances to Kongsberg because of home court but considering this and last year final is it advantage or disadvantage? Both teams played better on away court in first 2 games. Guess people in Norway are not used to playing in front of a good crowd 😄
Kongsberg is a team with more talent and individual quality, more guys who have points in their hands but on the other side Gimle is and was the best TEAM through the whole season. If they find a way to stop Ebou from doing what he wants and get the game into the rhythm they want to it is going to be hard for Kongsberg.
If Kongberg comes out with the same focus and mentality like in game 2, especially in defense and Feralles steps up and does what he did last season on regular basis, Hudgins and Richardson bring a lot of energy and produce like they did lately I see the tittle staying in Kongsberg.
All in all it can go both ways really, let’s hope we can enjoy in one more entertaining match like first 2 were. And one suggestion for people in Nbbf, finals should be played best of 5 so Norwegian basketball world can enjoy in more great games, full gyms and everything that follows one Finals and after 3 wins whoever wins it everyone can agree it would be well deserved.

Brede Raa Ellingsen, Fyllingen

Game 3! Det ble kamp tre i år også, noe jeg egentlig hadde forventer på forhånd, men ikke akkurat på denne måten. Med to borteseire fra begge lag. I mine øyne så er dette en 50/50 kamp hvor begge lag har en solid sjangse til å ta hjem gullet. Kongsberg drar stor fordel av å få spille hjemme foran sitt fantastiske publikum som leverer god kok gang på gang. Jeg ser for meg at Ebou og Hubbs kommer til å levere en solid kamp med poeng, returer og assist. Men nøkkelen til Kongsberg for å vinne denne kampen blir defense. De må klare å stoppe Gimle i angrep for å løpe inn poeng på fast break. Det er ingen lag i ligaen som er så god som Kongsberg på akkurat dette. Når det kommer til Gimle så var de overraskende passiv i angrepsspillet sitt i forrige kamp og skjøt bare 28% fra trepoenslinjen. Gimle på sin side leverer alltid gode defensive kamper, men må klare å være litt mer aggressive i angrep og er avhengig av at Sigurd, Tony og Lamo kommer inn i rytmen tidlig i kampen. Jeg tror at det igjen blir en close affære men at Gimle guttene gjør som damene og henter hjem «den der» pokalen (shout out Gimle damene). Stillingen blir 80-82 etter buzzer beater fra Eivind Lamo (You heard it here first)!

Sander Aslesen, Centrum

Jeg synes det er veldig vanskelig å utpeke noen vinner. Snakket med Mats om det i går, og det er en kamp som kan tippe litt begge veier. Kongsberg kan komme ut i fyr og flammer, de har mye fire power, og veldig talentfulle enkeltindivider. Om både Ebou, Hubbs og Ferrales får gjøre det de er gode på så vil jeg tro Kongsberg vinner. Gimle er tvers gjennom solide. Det er vanskelig å finne ut helt hvor man skal angripe de, samtidig som de er dønn lojale til systemet sitt. Morsomt å se på.

Jeg tror ikke de kommer til å la Ebou, Hubb og Ferrales gjøre det de gjør best, men ha en klar plan på hvordan de skal stoppe det. Det jeg tror kommer til å avgjør er om kongsberg får løpe med ballen, hvis kongsberg får gimle til å turne over ballen mye og løpt inn enkle poeng så tror jeg kongsberg. Likevel tipper jeg gimle fikk en oppvekker i Bergen og er mer klare nå. Jeg tror derfor gimle vinner. 
Resultat er vanskelig å gjette, men si noe i ballparken av 85-75.

Evan Harris, Fyllingen

I think it will be a close back and forth game. It is hard for me to pick a winner but I will say Kongsberg because they are playing at home… Final score 77-76. Both teams are very good and well coached, so it could go either way. Hopefully it is a good game and helps development of basketball in Norway!

Mikkel Aarnes, Asker

Jeg tror Gimle vinner den avgjørende finalekampen, på bakgrunn av hvor godt de spiller sammen som et lag. De er ekstremt sammensveiset, både i angrep og forsvar, og i en kamp med så mye på spill tror jeg en kollektiv enhet kommer til å trumfe over individuelle talenter. Hjemmebanefordel har heller ikke vist seg å være en faktor så langt i finalen. Tror på en jevnspilt kamp der det beste laget vinner. Gimle 79 Kongsberg 75.

Alex Dakin, Bærum

Jeg tenkte før finalene at gimle ville vinne 2-1, og tror fortsatt at det er tilfellet. Kongsberg er et veldig bra lag, men tror at gimle kan være disiplinerte nok til å hindre kongsberg i å løpe og få det til å spille mot etablert forsvar kan de stagnere veldig. Resultat syntes jeg er vanskelig å si men tror det blir ca 8-10 poengsseier til Gimle.

Vilius Sumskis, Fyllingen

l think Kongsberg has the adventage. Gimle has a group of guys who stays together no matter what. Little bit reminds me last year Konsberg. So its very hard to say who win. I believe will be great battle for a teams and for people who will watch the game.

Magnus Midtvedt, Centrum

Det blir en fantastisk finale for norsk basket – og absolutt en kamp alle burde få med seg! Det er umulig å spå hvem som vinner. Kongsberg har de beste spillerne på papiret, men Gimle har vist at de har vært det beste kollektive laget gjennom hele sesongen. Laget i meg spår en knapp seier til Gimle fordi de står sammen som et lag 🙂

Benjamin Alknes Cox, Bærum

Tror Gimle sitt mannskap er bedre rystet for en tung og gritty kamp 3. De har etter alt jeg har sett jobbet hardt i hele år, lagt et grunnlag med hardt forsvar og full court press i lang tid og det tjener de på i en sånn kamp som dette. Er ingen lett oppgave å legge press på Kongsberg sine gode spillere men om Gimle får til det, tror jeg de trekker det lengste strået. 84-77 til Gimle!

Gaute Haugen, Bærum

Jeg tror Gimle vinner kun basert på at de er bedre coachet og vet hva de må gjøre som lag for å vinne. Kongsberg har noen interessante matchups å jobbe med, men tror de mangler litt på den taktiske enden. Tipper Gimle kommer ut av startblokka rimelig aggressivt og bygger seg en ledelse. 79-87 fulltid.

Marcus Larsson, Frøya

Jeg tror det kommer til å bli en kamp som blir minst like spennende som de to første. Det generelle toppnivået til Kongsberg er mulig høyere, men nå har lagene møtt hverandre 5 ganger denne sesongen. Gimle er mer strukturerte og tror de klarer å gjøre de små justeringene som må til fra forrige kamp. Kollektivt bra forsvar og starting five fortsetter å levere jevnt over bra, så tror jeg de tar det. 76-81 ender det med i Kongsberg.