Miners’ tre nye signeringer.

BLNO-sommeren har ikke akkurat vært i nærheten av det NBA-sommeren var, med store signeringer hit og dit. Det prøver Kongsberg Miners å gjøre noe med – på under ett døgn har de annonsert Christoffer Heggelund, Joshua Hart og Niko Skouen.

Setter stor pris på Vipps-bidrag til 90280763 for vedlikehold av nettsiden og holde unna all virus!

Sjekk ut #LoffTilProff episode 3 her!

https://www.youtube.com/watch?v=Gwe2mSefx44&fbclid=IwAR0TtTWhVzIqHij_x2TRDX7HCD51ysSaqatz1P97jFv1BiIgALpy2ot4msY

https://www.youtube.com/watch?v=Gwe2mSefx44&fbclid=IwAR0TtTWhVzIqHij_x2TRDX7HCD51ysSaqatz1P97jFv1BiIgALpy2ot4msY

Storsignering fra Bergen

Skouen herjet i Norge da han spilte for Frøya i 2017/18-sesongen. Bergenseren snittet på rundt 26 poeng per kamp den sesongen, høyest av samtlige spillere. I 2018/19 spilte han for slovakiske MBK Handlova, der han spilte en viktig rolle. Nå er han altså klar for Kongsberg Miners, en overgang som overrasker mange.

– Alt skjedde ganske fort. Jeg fikk et tilbud i Kypros og Sverige, men de var ikke gode nok. Tilbudet fra Sverige så bra ut med tanke på at jeg skulle være førstevalget på guardplassen, men jeg har et minstekrav økonomisk som ikke kunne blitt oppfylt og det er noe jeg må kunne ha siden basket er min fulltidsjobb. Det var noe lignende i Kypros, men jeg snakket med Karamo Jawara og andre som hadde spilt der. Deres anbefaling var å se videre, sier Skouen og fortsetter:

– I Miners har jeg en mulighet til å gå til en ny klubb i utlandet dersom muligheten dukker opp, men jeg skal ha fokus på nuet med gutta i Kongsberg nå. Jeg skal gjøre så god innsats jeg kan for at dette blir bra!

Det er ikke vanskelig å se at Skouen er veldig klar for den kommende sesongen i Kongsberg.

– Jeg har alltid mål om å se hvor langt jeg kan nå med det talentet og mulighetene jeg har i dette livet for meg selv og Norge. Håper å kunne være en inspirasjon til neste generasjonen, så jeg håper historien min blir enda bedre. Er fornøyd med avtalen med Miners – herlig miljø, trener og spillere. Fansen er utrolig, og laget har ordninger med å treffe og hjelpe unge for å bli bedre å få glede av basket!

Primus motor i Kongsberg Miners Stein Erik Rotegård sier følgende om å få inn Skouen:

– Vi er veldig fornøyd med å få en profil som han inn i Miners. Nikolas blir et forbilde for alle de yngre i klubben som satser på basketball. Nikolas har en herlig innstilling, gode verdier og en profesjonalitet som er unik. Vi tror han vil passe godt inn med resten av laget og måten vi spiller på


Miners spilte FIBA Europe Cup-kvalik mot Cherkaski Mavpy i september 2018, der de tapte 63-83 i Kongsberg og 90-101 i Ukraina. De skal ikke spille ny kvalifisering denne sesongen fordi de ikke hadde laget ferdigstilt før fristen.

Dirk Nowitzki og Niko Skouen sammen for et par år siden. Skouen er nå klar for Miners.

Hart går fra Bærum til Miners

Joshua Hart har vært i Asker og Bærum de to siste sesongene. Amerikaneren spilte sist sesong for semifinalist Bærum, og snittet på 19,2 poeng, 7,8 returer og 2,1 assists. Han er en solid allround-spiller som trives best offensivt med ballen i henda. Han hadde åtte 25+ poeng kamper denne sesongen som var, og hadde en monsterkamp mot nettopp Miners i januar med 17 returer og 21 poeng.

– We were just able to reach a really good agreement together that worked for both of us and I believe I’ll be able to fit it in well with the guys there like I have with other clubs in the past, sier Hart om avtalen.

– Our main goal is to win the cup (NM), just like every club and player in the league. I’ll be doing Personal Training a bit on the side for now. Possibly move into something new later in the season, sier Hart om egne planer i Kongsberg den kommende sesongen.

Rotegård har følgende å si om å få inn Hart:

– Han har hatt lyst til å spille for Miners en stund, og nå var timingen riktig. Joshua har bevist hva han står for i foregående sesonger for hhv. Asker og Bærum. Joshua blir viktig i årets lag. Han spiller med høyt energinivå og er god i open court. Joshua har alltid vært god mot Miners – nå blir det godt å ha han på laget istedenfor.

Unggutt også på plass

Heggelund spilte forrige sesong for Centrum Tigers, men pakker sakene sine og tar toget til Kongsberg for å spille der den neste sesongen. 2000-modellen fullførte akkurat tre år på NTG og snittet på 4,6 poeng, 1,6 returer og 1,4 assists per kamp for Tigers sist sesong.

– Jeg skal bare balle, også skal jeg jobbe med noen kids, sier Heggelund om hva han skal i Kongsberg de neste månedene.

Rotegård om Heggelund:

– Chris er en spiller som vi kjenner godt fra tidligere. Han ønsker et år for å satse skikkelig på basketball og nå målet sitt om stipend på college i USA. Han vil passe godt inn som en combo guard i årets lag og tiltenkt en sentral rolle. I fjor hadde vi ingen PG i tillegg til Juan Ferrales, men med Chris ombord står vi sterkere på den posisjonen. Chris har gode verdier og blir en inspirasjon for vår neste generasjon spillere.

Nico Østbye, Juan Ferrales, Max Richardson, Aly Hudgins, Petar Kutlesic, Andreas Rief Bråthen og Erik Borg fortsetter alle for Miners, som ser meget sterke ut foran den kommende sesongen. Kongsberg-gutten Kristian Groth Eggar er også tatt opp i BLNO-stallen. Ut har Robert Hubbs III og Chris-Ebou Ndow gått.