Litt over en måned er unnagjort av denne BLNO-sesongen, og da passer det bra å ta en titt på hva som har blitt levert så langt. Vi tar i denne saken en titt på hvilke spillere i herreligaen som har imponert mest og hvorfor.

Settes stor pris på Vipps-bidrag til 90280763, så får kanskje undertegnede råd til å ta toget til Kongsberg for å se kamp!

NB! Stian Mjøs, Ognjen Nisavic, Juan Ferrales, Niko Skouen, Øivind Lundestad og flere andre hadde vært selvskrevne dersom saken hadde het “Disse har imponert mest”, for alle de vi nevner har vært meget gode, men det visste vi.

Vi visste også at navnene på lista som skal presenteres her er gode, men vi var kanskje ikke klare over at de skulle ta store steg denne sesongen og være bra tidlig i sesongen.

Ingen grunn til å stresse for de som er glad i damebasket – den saken kommer når lagene har spilt et knippe flere kamper!

PS – til forbundet som sikkert ikke leser saken fordi vi har .com-domene – det nye statssystemet deres er helt håpløst, går jo ikke an å få kamp-for-kamp-stats på noen spillere….

Jørgen Odfjell – Gimle

Stats: 22,3 poeng, 5,2 returer, 2,3 assists, 1,9 steals

Jørgen Odfjell overrasket de fleste da han tok over seriepremieren borte mot Bærum og noterte seg for 32 poeng og 4 assists. Satte tre treere og skjøt 66 % fra topoengeren. Har vært bærebjelken i et Gimle-lag som har overrasket uten Milovan Savic, Tony Tolovae, Sigurd Lorange og Eivind Lamo.

2000-modellen snitter på 22,3 poeng og 38 % fra treeren, samt 5,2 returer de første syv kampene. Til sammenligning snittet han på 6,6 poeng i en mye mindre rolle i fjor, så han har klart å tilpasse seg godt. En av hovedgrunnen til at Gimle har vunnet fire av de første syv.

Jørgen Odfjell har vært bra for et noe ustabilt Gimle-lag.

Ilarion Bonhomme – Ammerud

Stats: 25,6 poeng, 7,4 returer, 8,7 assists, 2,6 steals

Trente med Bærum for to år siden fordi han kjente Keith Omoreah, og da var han ikke noe vanvittig god. Nå har han tatt over et Ammerud-lag som har gjort sakene sine bra så langt med tre seirer og fire tap. Nest høyeste poengsnittet i ligaen etter Ognjen Nisavic (ikke med på lista, fordi vi vet hvor god han er). Snitter også på soleklart flest assists i 8,7.

Smart Point Guard som er lynhurtig. Nesten samtlige spillere sliter med å guarde han. Han kan pulle opp for to eller drive til kurven, og avslutter veldig bra med både høyre og venstre. Scoret 48 poeng i åpningshelgen mot Fyllingen og Frøya, og har scoret 22+ i alle kamper. Kanskje sesongens beste kamp så langt i år med 31 poeng, 12 assists og 3 steals i det knepene 80-86-tapet for Miners.

Ilarion Bonhomme har vært et friskt pust for Ammerud denne sesongen.

Sjur Dyb Berg – Bærum

Stats: 14,4 poeng, 11,8 returer, 1,8 assists, 96 % fra straffelinja

Enkelte tenker sikkert “ja, men Sjur ER jo god”! Ja, det er alle på lista, men at han skulle plukke så bra med returer og score såpass mye har hvert fall overrasket undertegnede noe. Dyb Berg har vært på college og spilt for Universiadelandslaget, så det er ingen tvil om at han besitter meget høye kvaliteter som basketspiller.

Likevel er det sterke tall han kan vise til i åpningen av sesongen – 14,4 poeng og 11,8 returer (tredje best i ligaen), samt elleville 96 % fra straffelinja, på 2,4 forsøk per kamp. De neste på lista på prosent som skyter ca like mange straffer som Sjur er Stian Mjøs og Magnus Midtvedt, som snitter på pene 87 %. Men fortsatt et godt stykke unna Sjur!

Har kommet som en kule de siste kampene og noterte seg for 25 poeng og 14 returer (seks offensive) i seieren over Frøya lørdag, og 20 poeng og returer mot Gimle søndag. Også en bra pasningslegger.

Sjur Dyb Berg i aksjon mot Centrum.

Christoffer Heggelund – Kongsberg Miners

Stor kamp mot gamle lagkamerater i Vulkanhallen med 16 poeng og fem returer etter å ha senket fire trepoengere. Er en meget sterk skytter som har fått tillit hos Stein Erik Rotegård og som gjør sakene sine godt på ikke så alt for mange minutter.

Solid spiller som både er en god skytter, men som også har et bra blikk for spillet. Blir spennende å se fortsettelsen til unggutten nå som han er mer “proff i Kongsberg. Forventer mye moro fra Heggelund utover i sesongen!

Christoffer Heggelund omringet av gamle lagkamerater.

Marcus Wynn – Tromsø Storm

Denne mannen kan jo ikke bomme fra treeren? Snitter på soleklart flest treff (4,4) og har en treffprosent på pene 44. Satte hele åtte (!!!) av 11 treere i dobbel-OT-seieren over Centrum (30 poeng totalt), og viste sist helg at det ikke var en engangsprestasjon med 21 poeng og fem treere mot Nidaros lørdag, og
søndag hadde han firere mot Asker (livestatsa funka ikke, usikkert hvor mange han endte opp med). I tillegg satte han syv treere i sesongens andre kamp mot Jets, der han endte på 27 poeng.

Er en livsfarlig trussel fra trepoengsland som motstanderne ikke kan la stå åpen. Da blir de straffet. Gått opp fra 33,8 treffprosent fra treeren i fjor. Det er sterkt. Har innfridd “forventningene”, for ble før sesongstart trukket frem som en å se opp for. En av de som har tatt størst steg så langt denne sesongen.

Marcus Wynn har vært heit fra trepoengsland denne sesongen.

Even Skjellaug – Nidaros Jets

Skjellaug spilte på nest høyeste nivå i Sveits sist sesong, noe han selv sier var omtrent likt som BLNO. Har kommet tilbake i år og vært toneangivende for et Jets-lag som har hamlet opp med flere av de bedre lagene. Snitter på flest poeng hos Nidaros (16,4), best treffprosent fra toeren (60 %!), samt flest returer (7,1), tredje flest assists (3,1) og nest flest steals (1,1).

Kjempekamp mot Gimle da Jets tapte etter OT med 26 poeng, 9 av 11 fra gulvet, 9 returer, 3 assists og 3 steals før han til slutt feila ut i 86-92-tapet. I kampen etter? 25 poeng, 12 av 17 fra gulvet, 5 offensive returer og 13 totalt, 6 assists og 2 steals i 70-87-tapet for Centrum. Scoret 12+ i alle kamper for Jets denne sesongen. Gjør litt av alt for trondheimslaget.

Kevin Altidor – Tromsø

Vi visste han var god, men til tider har han levert på et meget, meget høyt nivå. Mannen fra Bahamas var litt i skyggen av Eron Harris i de første kampene for Tromsø, men har virkelig tatt over i det siste. Selv om Tromsø er et velsmurt og velfungerende maskineri, må Altidor få ros for å være lederen utpå matta.

Hatt flere meget gode enkeltkamper: Noterte seg for 28 poeng og 21 returer (!!) allerede i hans andre kamp, kandidat til sesongens beste enkeltmannsprestasjon så langt. Var stor i OT-seieren over Asker med 33 poeng og 12 returer, før han scoret 27 i tapet for Bærum i kampen etter. Før han feilet ut i dobbel-OT-seieren over Centrum, hadde han 26 poeng og 11 returer. Solide 27 poeng i 100-81-seieren over Nidaros, før han spilte meget godt forsvar og var med på å knuse Asker sist kamp. Snitter på fjerde flest poeng (23,1) og flest returer. Pent!

Honorable mentions:

* Sander Aslesen. Blitt bedre og bedre på trepoengere, og er en vanskelig spiller for motstanderne å lese. Litt seig i bevegelsene, men smart og god defensivt).
* Aly Hudgins. Glidd godt inn i et velorganisert Miners-mannskap. Har et arsenal av moves under kurven som forsvarere sjeldent klare å stoppe. Havner ofte i feiltrøbbel, men meget god når han er på banen.
* Max Richardson. Engelskmannen har hevet seg fra fjorårssesongen, der Robert Hubbs og Chris-Ebou Ndow stjal mye av showet for Miners. Max har tatt steg i år og blitt en av de viktigste for et Miners-lag som er perfekt 7-0.
* Andreas Isaksen. 11,4 poeng, 36 % fra treeren og 3 returer per kamp for Isaksen, som hadde en vanvittig kamp mot Gimle der han bare ikke kunne bomme fra treeren. Satte 7 av 12 og scoret 23 poeng! Gått litt opp og ned ellers, men vært frisk.