Fun Facts fra NBA

NBA startet som Basketball Association of America I 1946. I 1946 slo de seg sammen med National Basketball League og endret navn til NBA. Da BAA startet var det 11 lag. Etter fusjonen I 1947 var det 16 lag som skulle spille mot hverandre. Dessverre var frafallet stort og i 1955 var det kun 8 lag med i ligaen. Antallet holdt seg mer eller mindre stabilt inntil midten av 60-årene. Fra 1966 til 2004 økte ligaen med 21 lag.

Mye har skjedd innen NBA gjennom alle årene og i disse dager. Golden State har satt nye rekorder, mens Kobe Bryant legger opp etter 19 år i ligaen.

I 1985 kom Michael Jordan med sin første sko kolleksjon, Air Jordan. Jordan selv var så stolt at han valgte å bruke skoene i kamp, noe kommisjonær David Stern mislikte. Han mislikte det så mye at han gav Jordan en bot på $5000 for hver kamp han spilte med dem.

  1. I 2007 kom det frem at dommeren Tim Donaghy hadde gitt oddstips til utenforstående og tilhengere. De spilloperatøren som operer på nett i dag har strenge regler for hvordan informasjon skal overføres, og juks godtas aldri. Til sitt forsvar hevdet Donaghy at NBA hadde instruert ham til å influere i 2002, i Western Conference-finalen mellom Los Angeles Lakers og Sacramento Kings.
  2. Muggsy Bogues var bare 1.60 høy. Dette gjør han til tidenes laveste spiller i NBA. Mannen var godt likt og spilte mot alle odds mange sesonger i ligaen, 14 i tallet.
  3. Chris Webber var en del av University of Michigans ”Fab Five.” Han snittet på 17.4 poeng og 10 rebounds per kamp. I 1993 inngikk Orlando Magic og Golden State Warriors en byttehandel for Webber – Chris gikk til Warriors, mens Anfernee Hardaway gikk andre veien.
  4. Oscar Robertson er den eneste spilleren i NBAs historie som snittet på en triple-double gjennom en hel sesong. På tross av dette vant han aldri prisen for sesongens mest verdifulle spiller.
  5. Den lengste spiller som noensinne har spilt i NBA var Gheorghe Muresan fra Romania. Han var 2.31 meter høy og spilte i NBA i 5 sesonger.
  6. Følgende lag har vunnet NBA-mesterskapet minst fire ganger: Celtics, Lakers, Bulls og San Antonio Spurs. Følg med på ligaen og hvordan nettopp disse gjør det.
  7. Det er ikke bare bare å være fra Dinka-stammen i Nile Valley-regionen i Afrika. Da en løve angrep familien til Manute Bol måtte Bol drepe dyret med et spyd.
  8. Kevin Garnett hadde den største lønnen i NBAs historie da han fikk utbetalt $28 000 000. Mannen er i dag verdt $180 millioner.
  9. Tidligere NBA-spiller Calvin Murphy har 14 uekte barn med 9 forskjellige kvinner.

 

Som tidligere nevnt fikk Michael Jordan 5000 dollar, altså 40 000 kroner, i bot for å gå med egne sko. Idretten er stor og du kan få mye spenning gjennom oddsspill. Sjekk dagens odds og spill her!

bettinggggggg