Hei til alle følgere av denne “bloggen”! Jeg vet at dette er en basketside primært, men jeg kommer til å oppdatere denne siden de neste månedene med innblikk i hvordan det er å være en del av det ungarske (!) bandylandslaget som skal spille bandy-VM i Irkutsk i slutten av februar og starten av mars. Det blir garantert en opplevelse utenom det vanlig med et språk jeg ikke snakker og å spille med folk jeg ikke kjenner.

Slik spiller vi i gruppespillet.

Hvert land kan ha 3-4 spillere på en slags “kvote”, der man kun trenger å ha blodslinjer for å delta. Farmor og farfar er fra Ungarn, og etter at forbundet hadde sett noen klipp av meg fra denne sesongen + i fjor, valgte de å ta meg med. Veldig gøy!

Her kommer det som sagt oppdateringer med de siste nyhetene øverst. Årsaken til at det blir på denne siden er at jeg rett og slett står bak AltomNBA, så det var enkelt med tanke på at jeg kan publisere hva jeg vil, når jeg vil 😊 Bla deg helt nederst og les litt mer om meg og bandybakgrunnen min, og hvordan jeg har fått til det!

Hvis du har noen spørsmål eller innspill – skriv i kommentarfeltet, følg meg på Twitter eller send en e-post til ev.lubeck@gmail.com!

22.februar:
Fytti rakkern, nå er det bare tre dager til avreise! Har akkurat dekket dame-VM for Dagsavisen, samt kommentert semi 1+2 og bronsefinale. Utrolig gøy å se på de norske jentene vinne bronse! Jeg er så sykt gira på å spille i Russland, og enda mer motivert etter å ha sett de norske jentene herje og vinne bronsefinalen 6-1! Et veldig bra mesterskap. Nå braker det snart løs i Irkutsk, det blir så fett!!!!!!!

Meg til venstre og Jesper Tho til høyre. Moro å kommentere!

12.februar:
Vært stille en periode, men nå er det bare to uker til avreise. Skal fly til Stockholm for å henge med de svenske gutta og se Champions League før vi flyr til Moskva. Deretter går ferden videre til Irkutsk. Vi lander der rundt klokken 18.00 Irkutsk-tid (syv timer foran Norge). Så blir det noe treninger og treningskamper torsdag, fredag og lørdag, før det hele braker løs søndag med åpning mot Nederland (som har tre “norske” i troppen – Jostein Vissers fra Høvik/Hauger, som jeg spilte med i Høvik i fjor, samt Bou og Sverre Tveitan fra Snarøya).

Hva har skjedd den siste tiden? Serien er over – vi tapte 1-9 for Sarpsborg og 3-8 for Høvik, sånn ca. Treningskamp mot U17-landslaget søndag og Snarøya tirsdag, så bra å få kamptrening inn mot VM.

I dag (onsdag) var jeg også på visumkontoret og ordnet de siste papirene. Skal hente passet mitt med gyldig stempel der neste uke. Ikke lenge til avreise, det blir så fett. Følg med videre!

27.januar 00.30:
Debutert på bandylandslaget til Ungarn i Budapest i treningskamp mot Slovakia! Etter at jeg ble hentet på hotellet av en av spillerne som hadde revet av tricepsen og ikke blir klar til VM i Irkutsk i mars, har jeg vært med på veldig mye morsomt og rart.

Kommer til kamp rundt 19.45 (kampen skal starte 21.00), og selvfølgelig er det ingen som er der når jeg kommer. Sitter sikkert i 40 min alene og venter før noen av de andre på laget kommer. Når klokka slår 20.45 har ismaskin 1 blitt ødelagt etter at han som kjørte maskinen sto og slo ihjel maskinen. Han fikk ingen svar av maskinen, som tydeligvis var gåen, så da ble det å preppe is med en annen maskin.
Kampen skulle altså begynt 21.00, men så ble klokka 21.15. 21.20. Da begynte vi å legge vant og sette ut mål, og ismaskinen kjørte av uten å bli ferdig med hele banen. Da var også samtlige 15 ungarske spillere ute (alle kunne OK engelsk, samt en svenske) og hjalp til, mens bare en slovakisk spiller var å se på isen.

Da klokka var 21.40 var vi klare for kamp, men Slovakia hadde bare seks mann ute på isen. De andre seks var forsinket, men gjennom vinduene til garderoben virket det som om de hadde all mulig tid i verden. Til slutt kom de ut på isen og kampen startet ca. 22.00 (isen skulle stengte ca 23.15). Slovakia hadde altså tolv mann og hadde kjørt tidligere på søndagen kun for å spille kampen – ca 2-3 timer i bil.
Trenger ikke skrive alt for mye om kampen, men det endte 9-8 til oss etter en rysare på 60 minutter, 2 x 30 min. Scoret 2-1-målet etter å ha satt fart fra egen banehalvdel, dratt av et par spillere og lirka ballen forbi keeper alene. Hadde også en målgivende, og prøvde å spille lagkameratene gode med enkle pasninger istedenfor å gå for mye ego selv. Kølla jeg lånte av en av spillerne holdt på å knekke etter gjentatte slag av hockeyspillere fra Slovakia. Kunne ikke bandyreglene, de guttene der! Mer om det straks.

Jeg synes jeg klarte meg bra – det var uvant å spille på et lag med helt ukjente spillere som nesten bare har spilt hockey tidligere. Men det var veldig moro, annerledes og en ny opplevelse. Var helt vanvittig mye slag på skøytene, og det ble aldri blåst. Hvorfor? Det var ikke dommer… Derfor var det også litt usikkerhet omkring resultatet, men Terje L på tribunen mente at det ble ca 9-8 seier…

26.januar 19.30:
Sitter og venter på å bli henta av en av spillerne til kampen i kveld mot Slovakia. Gleder meg veldig!
Har ikke gjort stort i dag – vært oppe tidlig og fått litt sightseeing av en av spillerne på laget, vi har kjørt litt der pappa ferierte da han var liten. Nå er det kamp og det blir feeeeett!

Sitter på hotellrommet og venter på å bli plukket opp!!

23.januar:
Endelig har gruppene og kampoppsettet til B-VM kommet ut! Vi er i gruppe A med Nederland, Tsjekkia, Ukraina og Sveits! Det blir veldig interessant og gøy. Nederland spilte i A-VM i fjor og blir tøffe, samtidig som Storbritannia i gruppe B er gode.

Men vi har med oss to brødre fra Sverige i Filip (keeper) og André (libero) Berglønn, der begge har spilt i Elitserien i Sverige og på U19-landslag for Sverige tidligere, så jeg tror vi er en av favorittene til å vinne hele sulamitten. I tillegg har vi Dennis Pacsay som spiller i Div1 i Sverige som også er god, og Ludvig von Polgar.

Vi skal spille to kamper på Trud Stadium, som ble brukt i 2014-VM til blant annet en syk finale mellom Russland og Sverige. Stroitel sin bane ser kald og guffen ut (og morsomt), mens Rekord blir også gøy! Fellesnevneren for alt er at det er BIKKJEkaldt der:

Irkutsk ligger syv timer foran oss, så vår første kamp er 02.00 norsk tid, den andre 08.00, den tredje 08.00 og fjerde 04.00. Jeg tror kanskje kampene streames, de skal nok hvert fall føres live, så jeg skal holde dere oppdatert på hvordan å følge med!

Kampene i gruppespillet er 2×30, mens semi og finale er 2×45. Print ut og heng opp på veggen!

19.januar:
I dag møtte vi Ullern, en kamp vi tapte 3-8. Gøy for min del å endelig score igjen, etter at jeg scoret det første målet denne sesongen i åpningskampen mot Drammen. Scoringen kom etter bare et drøyt minutt og det var en deilig scoring – lang ball som til slutt jeg demper og skyter på halvvolley. Mellom beina på keeperen, en god gammeldags tunnel, og på vei til pølseboden med han.

Vi tapte til slutt 3-8, og samtidig som Høvik slo Ullevål 7-2, ligger vi nå på direkte nedrykk. Onsdag 29. januar møter vi nettopp Høvik til en ordentlig rysare på Rud Hauger. Det er sesongens nest siste seriekamp…

Som dere ser møter vi Høvik i nest siste kamp. I den siste møter vi Sarpsborg. 9.plassen spiller kvalik mot 2.plassen i 1.divisjon, mens 10.plassen rykker rett ned.

Nå venter to økter med ØHIL denne uka før det bærer til Budapest for å spille privatlandskamp med Ungarn mot Slovakia. Det blir veldig spennende og gøy! Jeg skal reise ned med pappa, og skal holde dere oppdatert på hva som skjer der nede!

I ØHIL mangler vi noen tusenlapper for å få det hele til å gå rundt denne sesongen. Vi hadde satt veldig stor pris på bidrag her!

Midten av januar 2019:
Jeg har endelig fått beskjed av det ungarske forbundet om at jeg er godkjent til å spille VM! Jeg fikk beskjed for noen dager siden, så nå venter jeg på å bestille flybillett til Moskva. Forbundet dekker Moskva-Irkutsk og alt som skjer der, mens jeg må betale Oslo-Moskva og Moskva-Oslo.

Har ikke bestilt flybillett enda fordi forbundet venter på beskjed fra en sponsor. Dersom den går gjennom kan vi dra to-tre dager før for å trene sammen og bli bedre kjent før mesterskapet. Det klare målet til Ungarn er gull. Da rykker man opp til A-VM, der verdens beste bandynasjoner i Russland og Sverige spiller, samt Norge.

Mesterskapet skal foregå i Irkutsk i Sibir, ikke veldig langt unna Mongolia. Her kan du lese litt mer om meg i lokalavisen Budstikka, et intervju gjort etter at vi tapte 0-6 for Ullevål:

https://www.budstikka.no/bandy/even-22-er-norsk-na-skal-han-spille-for-ungarn-i-vm/559815!/

Og her papirutgaven:

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Til de som ikke kjenner meg så godt – jeg heter Even Lübeck, er 22 år og bor på Stabekk. Jobber som sportsjournalist i NTB og er frilansjournalist på sport i andre aviser. Jeg spiller bandy i Eliteserien for ØHIL og har så langt notert meg for en scoring og to målgivende denne sesongen. Sist sesong spilte jeg for Høvik.

Her er bilde av min farmor Eva, pappa Terje og meg i Tyrkia. Farmor og farfar er født og oppvokst i Budapest i Ungarn, og kom til Norge på 1950-tallet.